- 2 Ağustos 2013
- 1.277
- 2.459
- 133
Sizce hangi açıdan rahat hissetmiyorum? İlişkiye güvenim mi yok, karşımdakinden mi emin değilim? Ben bulamadım.
Bana sormamışsınız ama hissiyatımı söylemek istiyorum. Eski yaşantınızın getirdiği bir şey var ama direk sebep o değil. Nasıl bir duruş sergilemeniz gerektiğini çözememişsiniz. Bence gurur da yapıyorsunuz o da bu konuda sizde tutukluk yapıyor. Kelimeler ağzınızdan çıkamıyor. Bu kişi en baştan eski ilişkinizden daha güvenilir başlamış çünkü evlilik niyeti ile görüşmüşsünüz. Ondan beklemeniz normal.E somut bir şeye dönüşmüyor haklısınız düşüncelerinizde.
Benim de vardı böyle görüştüğüm biri ben de ilk konuyu açan erkek olsun kafasındaydım. Gurur yapıp içimde biriktiriyordum. Ama bizim görüşmemiz sizinki kadar uzun değildi. Bir bakıyorum ileri süreç için dokundurma yapıyor, konuya giriyor sanıyorum. Sonra hiç açmaz oldu bu konuyu. Sonra ben biriktirdiğim için konuya girdim, evlilik korkusu varmış bla bla, öyle bir konuşuyor ki ilerde yalnız yaşamayı düşünüyormuş vs. Noldu?Ayrıldım, tabi ki evlenecek kadar beni sevemediğine üzüldüm ama tavrı, konuşmalarımızda kendini ileride zora düşürmeyecek cümleler seçme çabası, benden kaçınması ağrıma gitti, soğudum. Net olamadı, dürüst olamadı, çocuk kandırır gibi kafalamaya çalıştı beni. Ayrıldım. Veee bana evlilik korkusu edebiyatı yapan, ilerde bekar kalacakmış gibi planlarını anlatan adam bir iki ay sonra evlendi. Biz de uzak mesafe ilişkisiydik. Ciddi konuları yüz yüze konuşmak için beklemek de insanın içinde birikiyor.
Niye içinizde siz büyütüp siz kafa bulanıklığı yaşayasınız? Ben keşke daha erken konuşsaymışım.Kaç kişiye hayır dedim o ilişkide, daha önce konuşsaydım diğer kişileri değerlendirirdim. Beni sevmeyen adam için niye yas sürecimi uzatayım ki? Benim yanımda olmak isteyen insanlara şans verirdim. Ne yazık ki akıllı davranamadım. Güzel bir aşk yaşadığımı sanıp kendimi beslemişim. Mantık da olmalı.
Eğer hayatınızda bir evlilik olsun istiyorsanız bu kişi ile görüşüp önünüzü görmeli ona göre yolunuzu çizmelisiniz. Eşit değiliz bu konuda erkeklerle, onların oyalanacak vakitleri çok bizim az. Ayrıca biz oyalandığımızda pişman oluyoruz. Onlar olmuyor.