Evlilik adımlarını atmak

Merhaba, 1,5 yıldır süren bir uzak mesafe ilişkim var. 30 yaş üstüyüz ikimiz de, mesleğimiz birikimlerimiz var. İlişkiye başlarken de evlilik amacı ile tanışmıştık. Ama gelin görün ki daha aramızda evlilik muhabbeti geçmiyor. Ben de gururuma yedirip evlenmeye meraklı kadın imajı çizmemek için bir şey soramıyorum. Evlenenlere sormak istiyorum, ilk adımı atmadan bu konulara nasıl geliyorlar? Evlilik teklifi falan beklemiyorum ama sadece kısa ya da uzun vadeli olarak (seneye evleniriz, nişanlanırız vs...) gibi bir şey duymak ve planlamak istiyorum aslında.

Burada bence onemli olan evlilik teklifi degil zaten siz de belirtmissiniz. Asil trick onun gelecek planlarinin neresinde oldugunuz?. Iliski yasadigim adamin hayallerinde ortaksam eger sikinti yapmazdim. Ancak hem evlilik konusulmayip hem de hayallerini yalniz basina kuruyorsa da devam etmezdim sanirim. Kadinsiniz, evlenmek istemeniz de cok normal. Eger dedigim gibi hayallerine ortak ediyorsa sizi sabredin. Etmiyorsa da acik acik gelecek planlarini sorun.

Unutmadan uzak mesafe iliskisi olmasi da ayri bir handikap. Gorusme sikliginiz, gorusme kaliteniz, evlilik olmasi durumunda hangi sehirlerde yasayacaginiz, meslekleriniz vb bir cok dinamik var burada. Erkekler bazen konusmaz ama analitik dusunurler, bu bahsettiklerimi kendisi de buyuk ihtimal hesapliyordur. Kaldi ki siz de hesaplamalisiniz.

Üye erkek bence her konuda aynı soruyu sormuş
Off dimi anlamalıydım, günlerdir o kadar kişi fikrini belirtiyor bir kişi bile sormadı bu mahrem konuyu. Gelmiş çok yakınımmış gibi kalkıp sorduğu soruya bak.
Niyeti olan erkek coktan bu konulari acmisti bence. Eger acmiyorsa bu iste bir terslik vardir cok da zorlamamak lazim. Zamanınızda yazik.
Konuyu baştan sona okudunuz mu bilmiyorum ama, niyetinin olmadığını düşünmüyorum çünkü zaten bu amaçla tanıştırılmıştık. Bu demek değil bu amaçla tanışıp kesin evleneceğiz ama konuştuğumuz zaman bir karara varıp bundan sonraki zamanımı boşa harcamamaya çalışacağım.

Off dimi anlamalıydım, günlerdir o kadar kişi fikrini belirtiyor bir kişi bile sormadı bu mahrem konuyu. Gelmiş çok yakınımmış gibi kalkıp sorduğu soruya bak.

Konuyu baştan sona okudunuz mu bilmiyorum ama, niyetinin olmadığını düşünmüyorum çünkü zaten bu amaçla tanıştırılmıştık. Bu demek değil bu amaçla tanışıp kesin evleneceğiz ama konuştuğumuz zaman bir karara varıp bundan sonraki zamanımı boşa harcamamaya çalışacağım.

Anladim, konuyu bastan sona okumadigim icin kacirmisim orayi. Evlilik amaci ile tanistirilip dile getirmemesi ayrica tuhaf. Kesin evlenecek olmasaniz bile niyet bellidir ve bunlar konusulur. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Burada bence onemli olan evlilik teklifi degil zaten siz de belirtmissiniz. Asil trick onun gelecek planlarinin neresinde oldugunuz?. Iliski yasadigim adamin hayallerinde ortaksam eger sikinti yapmazdim. Ancak hem evlilik konusulmayip hem de hayallerini yalniz basina kuruyorsa da devam etmezdim sanirim. Kadinsiniz, evlenmek istemeniz de cok normal. Eger dedigim gibi hayallerine ortak ediyorsa sizi sabredin. Etmiyorsa da acik acik gelecek planlarini sorun.

Unutmadan uzak mesafe iliskisi olmasi da ayri bir handikap. Gorusme sikliginiz, gorusme kaliteniz, evlilik olmasi durumunda hangi sehirlerde yasayacaginiz, meslekleriniz vb bir cok dinamik var burada. Erkekler bazen konusmaz ama analitik dusunurler, bu bahsettiklerimi kendisi de buyuk ihtimal hesapliyordur. Kaldi ki siz de hesaplamalisiniz.
Vallahi benim konumu benden iyi özetlemişsiniz 🤗Harikasınız :))
Dediğiniz gibi ilişkimizde fazla dinamik var, aynı şehirde yakın yerlerde otursaydık inanın ben de evlilik için bu kadar acele etmezdim. Ama farklı şehirlerde az görüştüğümüz için istiyorum. Tek etken de bu değil tabi ki, 30 yaş üstündeyim. Allah nasip ederse bir ya da iki çocuk istiyorum, bunun için de son düzlükteyim bence. O da hesaplıyor aslında, çünkü işi ile ilgili şehir değişikliği gündeme gelmişti bir süre önce o zaman endişelerimi belirtmiştim, o da zaten geleceğimiz için ben de endişeleniyorum demişti. Ben memurum, tayin olayım çok rahat. O yüzden o nereye ben oraya giderim.

Anladim, konuyu bastan sona okumadigim icin kacirmisim orayi. Evlilik amaci ile tanistirilip dile getirmesi ayrica tuhaf. Kesin evlenecek olmasaniz bile niyet bellidir ve bunlar konusulur. Hakkinizda hayirlisi olsun.
Amin çok teşekkür ederim, evet kısa zamanda bir yüzyüze görüşme yapıp konuşacağız.

Vallahi benim konumu benden iyi özetlemişsiniz 🤗Harikasınız :))
Dediğiniz gibi ilişkimizde fazla dinamik var, aynı şehirde yakın yerlerde otursaydık inanın ben de evlilik için bu kadar acele etmezdim. Ama farklı şehirlerde az görüştüğümüz için istiyorum. Tek etken de bu değil tabi ki, 30 yaş üstündeyim. Allah nasip ederse bir ya da iki çocuk istiyorum, bunun için de son düzlükteyim bence. O da hesaplıyor aslında, çünkü işi ile ilgili şehir değişikliği gündeme gelmişti bir süre önce o zaman endişelerimi belirtmiştim, o da zaten geleceğimiz için ben de endişeleniyorum demişti. Ben memurum, tayin olayım çok rahat. O yüzden o nereye ben oraya giderim.

Bir sey daha ekleyeyim. 10 ay sonunda ya seni birakirsa, ya olmazsa diyenler olmus. Yuzuk tak adi konsun diyenler olmus. O nikah defteri imzalamadan yapacaginiz hic bir sey sizi bu konuda garantiye almaz. 10 ay beklerim ama bari yuzuk takalim aileleri tanistiralim demeyin bence. Birakacak olan adam her turlu birakir. Kaldi ki evliligin bile garantisi yok bu anlamda.

Bir yuz yuze gorusun bakalim. 10 sonra planladigi o degisiklik belki de tamamen iliskinizin gelecegi adinadir. Kim bilir?

Ben zaten öyle nişanlanayım 1 yıl sonra evleneyim kafasında değilim, mümkünse paket program olsun. Birikimlerimiz ev kuracak kadar var, para olduktan sonra 2-3ayda da evlenilir. 10 ay sonraki değişiklik şu an bulunduğu şehirde kalıcı olması yada başka bir şehire gitmesi ile ilgili. Benim anladığım da ‘hangi şehirde hayat kuralım’ endişesinde olduğu ama bu kadar ince fikirli değildir ya daha yazarken vazgeçtim 😂

Back
X