evlilik bana yaramadi

cillibombom

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2013
456
50
43
35
Evleneli dort hafta olucak nerdeyse ama ev surekli daginik :(((( bi turlu yetistiremiyorum unutuyoeum erteliyorum bekarken elimi sicak sudan soguk suya sokmadim onunda etkisi var bi de ise baslicaktim baslayamadim 1 kasim da gel demislerdi sonradan vazgectik dediler onunda bunalimi uzerimde ne sacimi tariyorum ne eve bakiyorum tek yaptigim sey uyumak ve tv izlemek esim cik su bunalim halinden mucadele etme duygunu kaybettin sen boyle degildin diyor of durduk yere agliyorum falan bu ev nasil temizlenicek bana bi yol gosterin paspalin teki oldum ciktim ya :(( nasil ev hanimi olunur bana ogretin

Ohoo 1 ayda neolmuşun böyle ?
Önce yatağını topla sonra git sağda solda nevarsa topla
2 günde 1 süpür haftada 1 sil mesela
Mutfakta ne kullanıyosan hemen kaldır yemekten sonra tabakları tencereye koymak kalsın

Gece yatarken topla sonra sabah uyandığında toplu görürsen temizlik isteği gelir

evi komple temizlemeyi düşünüp yılmaktansa günlere ayırabilirsin mesela, bi gün mutfak, ertesi gün yatak odası ve banyo şeklinde. 2 kişinin yaşadığı ev en fazla ne kadar dağılabilirki zaten.

Evleneli dort hafta olucak nerdeyse ama ev surekli daginik :KK43:((( bi turlu yetistiremiyorum unutuyoeum erteliyorum bekarken elimi sicak sudan soguk suya sokmadim onunda etkisi var bi de ise baslicaktim baslayamadim 1 kasim da gel demislerdi sonradan vazgectik dediler onunda bunalimi uzerimde ne sacimi tariyorum ne eve bakiyorum tek yaptigim sey uyumak ve tv izlemek esim cik su bunalim halinden mucadele etme duygunu kaybettin sen boyle degildin diyor of durduk yere agliyorum falan bu ev nasil temizlenicek bana bi yol gosterin paspalin teki oldum ciktim ya :KK43:( nasil ev hanimi olunur bana ogretin
"koşşşş kızzzz kaynanan geliyor" psikolojisine girmeyi dene :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Evli değilim ama okurken yaptıklarım ve annemden gördüğü kadarıyla yazayım.
Hiçbir şeyi ertelemeyeceksin.
Yemek mi yedin ? Üşeniyorsan at makineye.
2 kişinin bulaşığı da en fazla 10 dk sürer.
Günlük tabaklarını,bardaklarını bulaşık makinesine yerleştir.
Temiz temiz tabi.
Hem elinin altında olur,hem tezgah toplu kalır.
Tuvalet ve lavaboları her gün ovamıyorsan 2 günde bir mutlaka yıka.
Lavabolar Cif ile bembeyaz olur.Çamaşır suyu sarartıyor.
Günlük kıyafetler için de birer tane hurç alabilirsin.
Halıların yeni olduğundan çok tüy problemi vardır.
Canın sıkıldıkça süpür.
Aklıma gelenler bunlar.

Evleneli dort hafta olucak nerdeyse ama ev surekli daginik :KK43:((( bi turlu yetistiremiyorum unutuyoeum erteliyorum bekarken elimi sicak sudan soguk suya sokmadim onunda etkisi var bi de ise baslicaktim baslayamadim 1 kasim da gel demislerdi sonradan vazgectik dediler onunda bunalimi uzerimde ne sacimi tariyorum ne eve bakiyorum tek yaptigim sey uyumak ve tv izlemek esim cik su bunalim halinden mucadele etme duygunu kaybettin sen boyle degildin diyor of durduk yere agliyorum falan bu ev nasil temizlenicek bana bi yol gosterin paspalin teki oldum ciktim ya :KK43:( nasil ev hanimi olunur bana ogretin
ayy yepyeni eşyalı evi insan zevkinden temizler yahu..çocuk olunca işeyip kusunca depresyona girersin:rolleyes:

Kimse dört dörtlük değil bikere. Benimde evim her daim toplu değildir. Mesela 1 haftadır mutfak işi duruyordu şöyle sağlam bi temizlik ve düzenlemek istiyordum çok dağınıktı mutfak 1 hafta bekledikten sonra anca yapabildim onu da gecenin bi yarısı yaptım. Çamaşırlar duruyordu havalar da kötü bu aralar biriktikçe birikmişti onları da bugün attım makineye dışarı serdim hava iyi diye :) Çalışmadığım için bende aynı duygulardayız. Bütün gün uyku ve internet uyandıktan sonra. İşleri genelde akşam ve gece yapıyorum :D 3 sene olucak evleneli idare ediyorum bi şekilde. Ama eşine karşı güler yüzünü yitirme bunalım modunu ona yansıtma. Yoksa ev işi hallediliyo bi şekilde.

Haftada bir günün sil süpür olacak.
Bir gün çamaşır, ütü mesela.
Diğer günler topla ortalığı dağınık kalmasın.
Yatağından başla, oturma odan diye sırayla git.
Yemek yap pişerken lavabo, tezgah hallet.
Evdeyken çok zor gelmez sanırım.
Ama içindeki mutsuzluk hissi seni tembel yapan..

Mutlu bir insan kendini bu kadar salmaz..
Önce o mutsuzluğu ortadan kaldırmak lazım.

Haftada bir günün sil süpür olacak.
Bir gün çamaşır, ütü mesela.
Diğer günler topla ortalığı dağınık kalmasın.
Yatağından başla, oturma odan diye sırayla git.
Yemek yap pişerken lavabo, tezgah hallet.
Evdeyken çok zor gelmez sanırım.
Ama içindeki mutsuzluk hissi seni tembel yapan..

Mutlu bir insan kendini bu kadar salmaz..
Önce o mutsuzluğu ortadan kaldırmak lazım.

Cok ama cok haklisin bu ara cok mutsuzum bu issizlik yuzunden

Cok ama cok haklisin bu ara cok mutsuzum bu issizlik yuzunden

Hallolur bir kapı açılır elbet..
En güzel zamanların eşinle ( sorunun yoksa tabi :) ) Benim en çirkin zamanlarımdı:KK53::KK53:
Tadını çıkar. Evrene olumlu mesajlar gönder. Çok güzel bir iş gelecek kapımı çalacak. Az kaldı çok az kaldı diye.. :KK48::KK48:

kendimi anlatayım kısaca..sabah kalkınca ilk önce duş alırım..ilk yaptığım iş budur..sonra bir şeyler yerim..oğlumla..onu kreşe bırakıyorum..dönerken yürüyorum 40 dakika sürüyor yürüyüş..sonra eve geliyorum..mutfak darmadağın..yerler batmış..çamaşırlar her gün çıkıyor..mutfağı toplarım..gerekiyorsa çamaşır suyu falanda kullanırım..daha sonra mesajım falan varmı kk de bakarım..nette online giyim sitelerine bakarım..kahve içerim balkonda..sonra evi süpürür vileda yaparım..balkonları yıkarım..toz içeri girmesin diye..
çamaşırı yıkar asarım..sonra nete bakarım 1 saat falan..yemek yapma vaktii..ailecek yiyebileceğimiz sağlıklı şeyler hazırlamaya çalışırım..haşlanmış tavuk kepekli pirinçten bulgur pilavı gibi..sonra oğlum gelir..o yemeğini yerken ütü falan varsa onu yaparım..tüm gün dinlenme aralarında iş yapıyorum yani.:)

ahhh ahh yerinde olmak icin neler vermezdim ne guzel kendi ayri evin varmis ve seni seven bi esin ben o yeni evi sirf merakimdan silerim toplarim ya once sabah bi kalk guzelce yatagini topla sonra gir mutfaga canak kasik ne varsa yika tezgahini sil bal dok yala olsun sonra gec salona daginik bisye varsa topla sonra elektrik supurgesiyle gec butun evi sonra toz al ve gec mutfagin basina kocacina ellerinle kekler borekler pisir ahhhh Rabbimmm bana nasip et boyle ayri evde yasamayi yeni esyalarda yasamayi ve esimle mutlu olmayi bak ben neler yapiyorum ona tv yine izle ama islerini bitirdikten sonra hadi mutluluklar diliyorum sana

Evdeyken ev islerini yetistiremiyorsun calisirken nasil olacak
Ben ilk evlendigim zamanlar hem is hem ev nasil yetisecegimi sasirmistim isteyken dinlendigimi hissediyodum düşün artık :)
Sonra duzene koydum ve de islerin hic bi zaman bitmeyecegini kabullendim
Ve bir de her zaman duzenli ve planli olmalisin

ahhh ahh yerinde olmak icin neler vermezdim ne guzel kendi ayri evin varmis ve seni seven bi esin ben o yeni evi sirf merakimdan silerim toplarim ya once sabah bi kalk guzelce yatagini topla sonra gir mutfaga canak kasik ne varsa yika tezgahini sil bal dok yala olsun sonra gec salona daginik bisye varsa topla sonra elektrik supurgesiyle gec butun evi sonra toz al ve gec mutfagin basina kocacina ellerinle kekler borekler pisir ahhhh Rabbimmm bana nasip et boyle ayri evde yasamayi yeni esyalarda yasamayi ve esimle mutlu olmayi bak ben neler yapiyorum ona tv yine izle ama islerini bitirdikten sonra hadi mutluluklar diliyorum sana
rabbim sanada nasib etsin ayrı eve çıkmayı gönlünce inşallah..

Kusuruma bakma da ne kadar abartiyorsun her seyi.O basini iki yana sallayan caresiz smiley falan.Evini toplamiyorsan ne olmus? Yarin toplarsin, obur gun toplarsin. Turk kadinlari su ev isi olayini neden vatan millet meselesi haline getirirler anlamam.

valla canım bende 3 aylık evliyim. ilk günler evimdetemizlik yapmak çok hoşuma giderdi. sen niye böylesin anlayamadım.

Back
X