• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik baskısı 27yaş

Balliciklokma1234

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2019
1.658
605
123
Kızlar selam kısaca yazacağım.

27 yaşındayım ağustosta 28e gireceğim. Şu an çalışmıyorum birkaç aya işe başlayacağım diyetisyen olarak. Normalde anne ve babamdan pek baskı yoktu da ama bugün annemin arkadaşı bizdeydi. Annemle birlikte bana ne zaman evleneceksin yok mu birileri vs dediler. Dedim ki bu işler kısmet.(görüştüğüm biri yok bu arada) Diyorlar çok seçici olma vs. Kızlar o an hiçbir şey diyemedim ama içimde çok birikti hala uyuyamıyorum. Sizce ideal evlilik yaşı var mı gerçekten burada okuyorum doğru kişi önemli diye ben de öyle düşünüyorum zaten içime sinmesi gerek ama yaş olarak ne düşünüyorsunuz bu kadar önemli mi gerçekten? Nasıl tanışılır napılır of? Bir de ben henüz işe başlamadığım için pek çevrem de yok üni.den kız arkadaşlarımla kuzenlerimle falan çıkıyorum dışarı çıkınca da.

Göğsüme öküz oturmuş gibiyim çok garip hissediyorum. Yardımcı olur musunuz?

Çok teşekkürler

Evliliğin yaş zamanı yok bence... Tıpta sadece çocuk sahıbı olmak ıcın yasları rısklı- rısksız gruplara ayırıyorlar...Daha çok gençsiniz...Doğru zaman ve doğru kişi geldiğinde sizde hissedeceksiniz:KK60:
Beklemedıgınız bır anda tabı...Siz meslegınıze, hayatınıza adapte olun o zaman aşk kesın kapıyı calar...:KK49:Diyorum şahsen..

Evlilik gözde çok büyütülüyor. Özellikle kadınların ihtiyacı yok ama kadınların üzerine gidiliyor evlen diye anlamadım ki neden. Doğru kişiyi bulunca evlenirsiniz. Bunun yaşı da yok zamanı da.

Eklentiler

• FB_IMG_1644188285786.webp
    FB_IMG_1644188285786.webp
    28,2 KB · Görüntüleme: 46
Ay hiç kimseyi takma. Herkesin hayat dinamikleri farklı. Sen 35'inde aradığın insanı bulursun, bir başkası 20'sinde. Önemli olan o kişiyi bulduğun zaman evlenmek, belli bir yaşı yok bunun.

Asıl sırf yaşın geldi diye acele edip evlenmek için evlenirsen göğsüne öküz oturur bence.

İnsanlar konuşur. Onlar hep konuşurlar. Evlenince de 'çocuk yap, yaşın geçiyor' diyecekler. Çocuk yapınca da 'ikinciyi doğur yaşın geçmeden' diyecekler. Bu liste böyle uzayıp gidecek, asla susmayacaklar. Sen he de geç, hiç dert etme.

Evleneceğin kişiyle bir ömrü sen geçireceksin, onlar hiçbir şey bilmeyecek. O yüzden aceleye gerek yok bence.

Rahat ol, hayat herkes için aynı şekilde akmıyor. Umarım doğru zamanda, doğru insanla yuva kurar ve çok mutlu olursun. 🌸

Çok teşekkürler
Evlilik gözde çok büyütülüyor. Özellikle kadınların ihtiyacı yok ama kadınların üzerine gidiliyor evlen diye anlamadım ki neden. Doğru kişiyi bulunca evlenirsiniz. Bunun yaşı da yok zamanı da.

Evliliğin yaş zamanı yok bence... Tıpta sadece çocuk sahıbı olmak ıcın yasları rısklı- rısksız gruplara ayırıyorlar...Daha çok gençsiniz...Doğru zaman ve doğru kişi geldiğinde sizde hissedeceksiniz:KK60:
Beklemedıgınız bır anda tabı...Siz meslegınıze, hayatınıza adapte olun o zaman aşk kesın kapıyı calar...:KK49:Diyorum şahsen..

Ay hiç kimseyi takma. Herkesin hayat dinamikleri farklı. Sen 35'inde aradığın insanı bulursun, bir başkası 20'sinde. Önemli olan o kişiyi bulduğun zaman evlenmek, belli bir yaşı yok bunun.

Asıl sırf yaşın geldi diye acele edip evlenmek için evlenirsen göğsüne öküz oturur bence.

İnsanlar konuşur. Onlar hep konuşurlar. Evlenince de 'çocuk yap, yaşın geçiyor' diyecekler. Çocuk yapınca da 'ikinciyi doğur yaşın geçmeden' diyecekler. Bu liste böyle uzayıp gidecek, asla susmayacaklar. Sen he de geç, hiç dert etme.

Evleneceğin kişiyle bir ömrü sen geçireceksin, onlar hiçbir şey bilmeyecek. O yüzden aceleye gerek yok bence.

Rahat ol, hayat herkes için aynı şekilde akmıyor. Umarım doğru zamanda, doğru insanla yuva kurar ve çok mutlu olursun. 🌸

Evlilik gaza gelip yapılan bir şey değil keşke anlasalar sen ne zaman kendini hazır hissediyorsan karşında da öyle biri varsa o zaman olur. Dhaa yeni işe girecekmişsin bence biraz tadını çıkar

Çevre baskısı çok fena bir şey ya. Sıyrılmaya bakın o hissiyattan. Daha çok sosyalleşin, çevreniz genişleyince ve bu kafalarda olmayan insanlarla tanıştıkça baskılardan daha uzak daha rahat hissedeceksiniz. Mühim olan sizin iç huzurunuz.

Hain teyzeler ya, böyle diyenlere gidip bir tur da yerine evlenin madem diyesim geliyor. Daha çok gencsin, harikada bir mesleğin var. Yaş önemli değil önemli olan doğru kişi olması. Bögründeki fili kaldır, sonra karşına çıkan ilk kişi ile kesin olmalı zaman geçiyor pskilojisi ile zorla oldurmaya çalışırsın. ( bu vakayı yaşanan 2 tane kız arkadaşım oldu)

Back
X