evlilik bi bayanda neleri degistirir olumlu ve olumsuz?

superdi superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr herseyi o kadar guzel anlatmissiniz ki cok tskr edrim cokkkkkkkkkk

rica ederim canım , net yazmaya çalıştım , elin görgüsüzleriyle uğraşmak zor evlilikte, patavatsızlıkta üstlerine yoktur küçük belli değildir büyük belli değildir, hiç bişy bilmezler ama herşeye maydonoz olurlar , hayatını yuvanı yönetmeye kalkarlar , iş burda bitiyor , hemen devreye girip yuvana karıştırmamak gerekiyor, ne kadar uzak o kadar iyi, sen yakın olup samimi davrandıkça o kadar hak buluyorlar kendilerinde, hadlerini aşıyorlar, bende 3 yıl sonra anladım :1: bakma bu aşamaya gelene kadar 3 yılda 30 yıllık ömür gitti :P 3 yıl yuttum , ama şimdi yutturuyorum :9::9:

terbiyesizlik edenle konuşmuyorum , aramıyorum , umrumda olmuyor, ha insan olanada 10 kat fazla insanım , çocuğunun yapmadığı iyiliği yaparım, tek fark önce iyi de kötüde insanlık görüyordu, şimdi kötüye ettiğinin yutulmayacağını fark ettirip iyiye haksızlık etmiyorum , herkes hak ettiğini almalı.

kötüye iyilik edersen iyiye haksızlık yapmış olursun ! , (mantığındayım artık :24:)

Evlenene kadar her şeyine razıyım diyen adam bir bir rahatsızlıklarını kavga konusu etmeye başlar..

Sanki nikaha kadar tüm alttan almışlıklarını biriktirmiş gibi.. Hadi bakalım kimin borusu ötüyor dermiş gibi
ben senin kocanım.. Ben erkeğim gibi itici cümlelerle baskı kurmaya çalışır..

Evlenmeden önce sanki kimsesi olmayan adamın ailesi için beni ne kadar üzdüğünü anlatmayayım.
Kimse evlilikten soğusun istemem:ssz:
Tabi o kara günleri hatırlayıp şimdi daha iyiyken benim yine soğuma durumum da söz konusu olabilir..

Bence kadın evlenirken sadece kalbiyle değil mantığıyla evlenmeli.
O adamın hep yakışıklı, hep sevgi dolu, hep yolunda köpek olmayacağını bilmeli..

Bana sen yetersin, sensiz ölürüm gibi palavralara kulaklarını kapatmalı ve acı gerçeklere
hazırlıklı olmalı..

Yoksa daha iki aylık evliyken düğün fotoğraflarını göz yaşları ile yıkayabilir..:31:

Kabul etmek gerek bir erkek bencilce sever.
Hem seni ister ille sen ol der ama seni kendi istediği gibi ister.

Değiştirmek için de kendini yırtar..
Baktı ki eline bir şey geçmiyor.
Elinden kayıp gidiyorsun.
Eğer biraz aklı ve aşkı varsa kendini düzeltir.
Ama olan senin en güzel cicim aylarına olur..

Tavsiyem..
Aşk uğruna hiç bir hayalinden vazgeçmeye değmez.
Çünkü o gün vazgeçtiklerin için sana hayranlıkla bakan erkek
o fedakarlıkları pek çabuk unutur malesef..
Bunun adını da seven yapar koyar..

Kendisine sevgi adına ne yaptığını sormayın..
Komik cevaplara ağlayabilirsiniz..

Evlenene kadar her şeyine razıyım diyen adam bir bir rahatsızlıklarını kavga konusu etmeye başlar..

Sanki nikaha kadar tüm alttan almışlıklarını biriktirmiş gibi.. Hadi bakalım kimin borusu ötüyor dermiş gibi
ben senin kocanım.. Ben erkeğim gibi itici cümlelerle baskı kurmaya çalışır..

Evlenmeden önce sanki kimsesi olmayan adamın ailesi için beni ne kadar üzdüğünü anlatmayayım.
Kimse evlilikten soğusun istemem:ssz:
Tabi o kara günleri hatırlayıp şimdi daha iyiyken benim yine soğuma durumum da söz konusu olabilir..

Bence kadın evlenirken sadece kalbiyle değil mantığıyla evlenmeli.
O adamın hep yakışıklı, hep sevgi dolu, hep yolunda köpek olmayacağını bilmeli..

Bana sen yetersin, sensiz ölürüm gibi palavralara kulaklarını kapatmalı ve acı gerçeklere
hazırlıklı olmalı..

Yoksa daha iki aylık evliyken düğün fotoğraflarını göz yaşları ile yıkayabilir..:31:

Kabul etmek gerek bir erkek bencilce sever.
Hem seni ister ille sen ol der ama seni kendi istediği gibi ister.

Değiştirmek için de kendini yırtar..
Baktı ki eline bir şey geçmiyor.
Elinden kayıp gidiyorsun.
Eğer biraz aklı ve aşkı varsa kendini düzeltir.
Ama olan senin en güzel cicim aylarına olur..

Tavsiyem..
Aşk uğruna hiç bir hayalinden vazgeçmeye değmez.
Çünkü o gün vazgeçtiklerin için sana hayranlıkla bakan erkek
o fedakarlıkları pek çabuk unutur malesef..
Bunun adını da seven yapar koyar..

Kendisine sevgi adına ne yaptığını sormayın..
Komik cevaplara ağlayabilirsiniz..

tskr derim cok duygulandim samimiyetiniz icin de sagolun.oyle malesef bencilce sever.istedigi gibi bi sen yaratmaya calisir.ya oyle olursun icine atarsin sagligin gider yada olmazsin butun gun kavga gurultu .tabi bu butun erkekler icin gecerli degil cogu icin gecerli:(((((((

evleninince erkek ve erkek tarafi bayanda nelerin degismesini bekler?en cok beklentiler nelerdir?ilk alisma surecinde bayan nasil davranmali ?dusuncelerinizi bekliyorum evli bayanlar tesekur ederim

Istegimiz gibi ezeriz kullaniriz !!! bize hizmetcillik yapsin sozumuzden cikmasin isterler degistirmeye calisirlar olay bundan ibaret !!!Kadinda herseye goz yumarsa yipranan kendisi olur

tskr derim cok duygulandim samimiyetiniz icin de sagolun.oyle malesef bencilce sever.istedigi gibi bi sen yaratmaya calisir.ya oyle olursun icine atarsin sagligin gider yada olmazsin butun gun kavga gurultu .tabi bu butun erkekler icin gecerli degil cogu icin gecerli:(((((((

Evet çoğunluğu böyle malesef..
Rica ederim..
Ben yandım eller yanmasın hesabı benimki :)

Erkek tarafı için pek yorum yapmadım farkındaysan..
Çünkü onlara kızmıyorum eşime kızıyorum en çok.
Beni çok mutlu edeceğine dair sözü ondan aldım ben ailesinden değil..
Herkesin kıskanacağı bir hayatım olacaktı..
Herkesin ders alacağı yazılar yazıyorum gördüğün gibi:1:

Onlar haddini bilmiyorsa eşim bildirmeliydi.
Onlar durması gereken yeri bilmiyorsa eşim dur demeliydi.
Bana sus, duymazdan gel diyene kadar onlara sus demeliydi evet!
Bana söylemek hep en kolayıydı..

Kolay olanı yaptı. Şimdi ben de kolay olanı yapıyorum..
Sırf eşimin gönlü olsun diye hatır adına bir şey yapmıyorum..
Benim yüzümden zor durumda kalmasını,laf işitmesini umursamıyorum..
Kendimi daha çok seviyorum..:34:

Kendinizi hep en çok sevin.
O zaman daha güçlü oluyor duruşunuz..

Kimin ne istediği ile pek ilgilenmediğimden
Parmağıma bi alyans, kendi soyadımın yanına da eşimin soyadı eklendi o kadar.

Ha tabi bekarlıktaki gibi düğün dernek ziyaret kısımlarına annem gitse yeter durumu olmuyo, bende katılıyorum ayrı bir hane olduğumdan
Akşam eve gidince hazır sofra olmuyo, biz işten gidince yapıyoruz bişeyler
Bi de fatura vs. ödemelerini kendin ele alıyosun
Bu kadar bendeki değişiklikler sanırım

Evet çoğunluğu böyle malesef..
Rica ederim..
Ben yandım eller yanmasın hesabı benimki :)

Erkek tarafı için pek yorum yapmadım farkındaysan..
Çünkü onlara kızmıyorum eşime kızıyorum en çok.
Beni çok mutlu edeceğine dair sözü ondan aldım ben ailesinden değil..
Herkesin kıskanacağı bir hayatım olacaktı..
Herkesin ders alacağı yazılar yazıyorum gördüğün gibi:1:

Onlar haddini bilmiyorsa eşim bildirmeliydi.
Onlar durması gereken yeri bilmiyorsa eşim dur demeliydi.
Bana sus, duymazdan gel diyene kadar onlara sus demeliydi evet!
Bana söylemek hep en kolayıydı..

Kolay olanı yaptı. Şimdi ben de kolay olanı yapıyorum..
Sırf eşimin gönlü olsun diye hatır adına bir şey yapmıyorum..
Benim yüzümden zor durumda kalmasını,laf işitmesini umursamıyorum..
Kendimi daha çok seviyorum..:34:

Kendinizi hep en çok sevin.
O zaman daha güçlü oluyor duruşunuz..

kendimi daha cok sevicem kulagima kupe oldu bu. kimle olursa olsun sanirim hayatin kurali bu

malesef evlilik gerçeği uzaktan toz pembe güzellikler içerisinde görünsede hiçte öle olmadığını evlendiğimiz zaman anlıyoruz. 1- eğer kadının mesleği yoksa yada çalışmıyosa karşı tarafa uymak zorunda harçlık verirse almak istediğin şeyi alabilirsin onun dışında para olmadığı sürece bütün isteklerine luzumsuz gözüyle bakılacaktır. 2- karşı taraf evlendiğinde gerçek yüzünü göstermeye başlamıştır ilk önce çok şaşırırsın fakat zamanla alışırsın alışma sürecin geçene kadar görmemezlikten duymamazlıktan geleceksin. 3-yemek,ütü.bulaşık,ev işleri,kendi başına hayatla mücadele etmeyi ve en önemlisi de karşı tarafın ailesini de idare etmek zorundasın sevmesende görmen gerek onlara en iyi hizmeti etmen gerek vs.vs. 3-çoçuğun warsa bu iş daha da zorlaşıyo. 4- bütün bu hegame içinde seni anlayacak birini bulman zordur ama anlayacak ve senin gibi davranacak erkği buursan çok şanslısın demektir :37: bence evliliktn önce çok farklı evlendikten sonra çok farklı oluyosun işte o zaman anlıyosun anneni :51: umarım şanslılardan olursun

malesef evlilik gerçeği uzaktan toz pembe güzellikler içerisinde görünsede hiçte öle olmadığını evlendiğimiz zaman anlıyoruz. 1- eğer kadının mesleği yoksa yada çalışmıyosa karşı tarafa uymak zorunda harçlık verirse almak istediğin şeyi alabilirsin onun dışında para olmadığı sürece bütün isteklerine luzumsuz gözüyle bakılacaktır. 2- karşı taraf evlendiğinde gerçek yüzünü göstermeye başlamıştır ilk önce çok şaşırırsın fakat zamanla alışırsın alışma sürecin geçene kadar görmemezlikten duymamazlıktan geleceksin. 3-yemek,ütü.bulaşık,ev işleri,kendi başına hayatla mücadele etmeyi ve en önemlisi de karşı tarafın ailesini de idare etmek zorundasın sevmesende görmen gerek onlara en iyi hizmeti etmen gerek vs.vs. 3-çoçuğun warsa bu iş daha da zorlaşıyo. 4- bütün bu hegame içinde seni anlayacak birini bulman zordur ama anlayacak ve senin gibi davranacak erkği buursan çok şanslısın demektir :37: bence evliliktn önce çok farklı evlendikten sonra çok farklı oluyosun işte o zaman anlıyosun anneni :51: umarım şanslılardan olursun

tskr edreim insallah .gercekler bunlar keske olmasa ama gercekler haklisiniz.

doktoradayi gözünü korkutma. Bu kesinlikle evleneceğin kişiye bağlı. Çalışmıyorsan eşinin eline bakman, para yoksa da isteklerinin gereksiz görülmesi vs tamamen kişiye göre değişir. Biz de ben çalışmasam da hiç eşimden para istemedim. İstesemde asla sormaz eminim ne yapacağımı. Hatta bir dönem cebimizde 10-20TLden fazlası olmazdı. O derece kötüydü durum ama sırf bunaldığım için, daha kötü olmayalım diye kredi kartıyla bilmem kaç taksite böldürerek tatile gittik. Yada evlendikten sonra değişiyorlar diye bir kanı var. Bu da kesinlikle kişiye göre değişir. Ailesine karşı seni koruması, arkanda durması, ev işlerinde yardım etmesi vs vs. Karşında karakteri sağlam, gerçekten olgun biri varsa bunların hiçbiri sorun olmaz. Ha kavga gürültü her evde mutlaka olur ama evlilikten korkutacak kadar değil... Benim evlilik öncesi ve sonrası uğradığım değişiklikler: KV sağolsun, herkese iyi niyetle yaklaşmamayı öğrenmek, Bir de toplanması, temizlenmesi gereken bir evin sorumluluğu:) Bunlar da göz korkutacak şeyler değil herhalde?

doktoradayi gözünü korkutma. Bu kesinlikle evleneceğin kişiye bağlı. Çalışmıyorsan eşinin eline bakman, para yoksa da isteklerinin gereksiz görülmesi vs tamamen kişiye göre değişir. Biz de ben çalışmasam da hiç eşimden para istemedim. İstesemde asla sormaz eminim ne yapacağımı. Hatta bir dönem cebimizde 10-20TLden fazlası olmazdı. O derece kötüydü durum ama sırf bunaldığım için, daha kötü olmayalım diye kredi kartıyla bilmem kaç taksite böldürerek tatile gittik. Yada evlendikten sonra değişiyorlar diye bir kanı var. Bu da kesinlikle kişiye göre değişir. Ailesine karşı seni koruması, arkanda durması, ev işlerinde yardım etmesi vs vs. Karşında karakteri sağlam, gerçekten olgun biri varsa bunların hiçbiri sorun olmaz. Ha kavga gürültü her evde mutlaka olur ama evlilikten korkutacak kadar değil... Benim evlilik öncesi ve sonrası uğradığım değişiklikler: KV sağolsun, herkese iyi niyetle yaklaşmamayı öğrenmek, Bir de toplanması, temizlenmesi gereken bir evin sorumluluğu:) Bunlar da göz korkutacak şeyler değil herhalde?

degil.ben gercekler derken genel soyledim sonucta bunu yasiyan bayanlarda var. benim karsima cikansa umut ediyorum ki olgun biri olur yani aklim mantigimla olgun birini sececegime inaniyorum ya suan ki nisanlim yada ondan sonra ki her hangi biri ama olgun biri.anne kuzulari cok can yakiyor bunu gordum.ninsanlimda su vardi ailesine rez cekebiliyor.benim esim ya da nisanlima aile yasantima kimse karisamaz diyebiliyordu.bunu ben varken ortamda yine soylerdi.sadece bana donuktu .aileme gidelim annemi ozledim daha hic duymadim.bana hep idare et kopruyu gecene kadar der:))))bayramlarda giderdik ama onda da bende istemiyorum ama ayip olur simdi derdi.bende tabi gidelim derdim.

Back
X