Evlilik böyle mi olur

Bu aksam geldi eve eşim. Suan ki aklı olsa evlenmeyecegini herseyi birakip gitmek istediğini cok yorulduğunu söyledi. Sanki canimdan can gitti...
Ne yaşamıştık ki biz bu kadar.. bensiz duramayan adam benden nefret eder hale geldi. Niyeyse kizamadim ona. Sakince konuştum. Ama ne fayda. Sanki beni omzunda bir yük gibi görüyor oyle hissettim. Öyle hissettirdi.
Bugünler de geçecek biliyorum. Onsuzluga alisacam zamanla ama ne zaman nasıl bilmiyorum. Sanki dünya dönmüyor suan yada ben nefes alamıyorum. Bunu nasıl anlatırım bilemiyorum. ...
Sadece sabır canım, zaman herşeyin ilacı. Bazen bizim şer gördüğümüz şeylerde bi hayır vardır. Dediğin gibi sen gitme, bi süre o gitsin kafanızı dinleyin, sonra sakince karar verirsiniz ne yapacağınıza. Allah yüreğini ferahlatsın inşallah

Canım merak ettiğin için teşekkürler
Suan aynı evdeyiz ama birbirimizi görmezden geliyoruz konusmuyoruz cok fazla kendi haline bıraktım ne yapmak istiyosa yapıyor bazen benimle konuşmaya çalışıyor ama ben oralı olmuyorum
Anlasın istiyorum benim yaşadıklarımı
Yarın doktor kontrolum var ilk defa sordu gidecek misin saat kacta falan diye..
Suana kadar hic sormamisti. Anladım ki kaçan kovalaniyormus gercekten
F Ftmylclk ne yaptın arkadasım, neye karar verdiniz

Arkadaşlar devamlı bu platformu takip ederdim. Birgün buraya yazacağım hiç aklıma gelmezdi.
Özet geçim
Eşimle ben üniversite nin ilk senesinde tanışmıştık 2009 yılında. Uzun bir iliski sonrasinda evlendik. Suan 11 aylık evliyiz. Tabiki evlilik suresince ufak tefek sorunlarımız oldu ama ben büyütülecek bişey olduğunu düşünmemiştim. Halbuki öyle değilmiş. Ailem bu evliliği istememişti sebevini simdi anlıyorum. Onlardan uzak tek basimayim. Evlendigimizde esimin memleketine yerlestim o gelemiyordu. Evlendikten sonra 1 yıl calismama karari almistim biraz dinlenmek için. Artık konuya gelim.
Eşim birkaç gündür saçma sapan sebeplerden huzursuzluk cikarmaya başlamıştı. Sebebini sordugumda seninle ilgili değil deyip konuyu kapatiyordu. Artik dayanamadım. Neler oluyor diye sordugumda evliliğin ona göre olmadığını çok sıkıldığını eve gelmek istemediğini falan söyledi. Daha oncede birkaç defa aynı seyi söylemişti ama ben bunun sebebinin evliliğin verdigi sorumluluğu kaldiramadigi icin bu sekilde konuştuğunu düşünmüştüm. Ama bugün farklı bisey vardi gozlerinde. Nefret, bikkinlik...
Bosanalim dedigimde sen bilirsin demekle yetindi. Suan neler hissettigimi ne yapacağımı bilmiyorum. Esyalarimi topladım sabah olmasını bekliyorum. Bi insan bi anda bu kadar degisirmi anlamadım. İçimi dokmek istedim. Kusura bakmayın kızlar.
Hayatta herşey biz insanlar içindir. Evet bu içinde bulunduğunuz durum çok üzücü size kolaylıklar diliyorum. Keşke eşiniz evlenmeden önce kendisini tartsaydı evlilik sadece duygu birlikteliği ile sürdürülecek bir kurum değildir. İnsanın kendisini tanıması lazım hislerin yoğunluğu normalleştiğinde gerçek kendiliğimiz gelir önümüzde dikilir. Bunu hesaba katsaydı bunlar yaşanmazdı. Ben bekar bir insanım. Ve evliliğin insan doğasına uygun olup olmadığı konusunda şüpheliyim. Dünya'da bireyselleşme trendi artıyor. Hal böyleyken tek vazgeçilmez özgürlük oluyor. Yani eşinizin bu değişimi bir yandan normal... Ya da belkide sancılı da olsa evliliğe alışma sürecindedir.

Canım merak ettiğin için teşekkürler
Suan aynı evdeyiz ama birbirimizi görmezden geliyoruz konusmuyoruz cok fazla kendi haline bıraktım ne yapmak istiyosa yapıyor bazen benimle konuşmaya çalışıyor ama ben oralı olmuyorum
Anlasın istiyorum benim yaşadıklarımı
Yarın doktor kontrolum var ilk defa sordu gidecek misin saat kacta falan diye..
Suana kadar hic sormamisti. Anladım ki kaçan kovalaniyormus gercekten
Hakkında hayırlısı olsun arkadasım, dediğin gibi üstüne düşmedikçe kıymetli oluyorsun. Fedakarlık yaptıkça değerin bilinmiyor. Kıymetini bilip pişman olur umarım

Anlamıyorum evliliği sadece erkeklermi kaldıramıyor. Bende çok yoruldum alismaya çalıştım. Ama hiç sıkıldım yoruldum demedim. Insanin bunu en degerlisinden duyması çok ağır.
Ben de cok yoruldum. Sadece evlilikten degil hayattan yoruldum. Su dunyadaki en mutlu gunlerim universite zamanlarimmis, esimle tanistiktan sonrasi sarpa sarmis.

Back
X