Evlilik bunu mu gerektiriyor?

Merabalar,
Seni cok iyi anlıyorum...
Benim eşim kendiliğinden haftada bir kez yada ikinhaftada bir Çiçek alır gelir mesela bu u inkar edemem her istediğimi alır pahalı ucuz dinlemez önemsemez.bebegim var bazen yemek yapamıyorum neden yok yap demez yorulma ben sipariş vericem der.ama gel gör ki başka huy karakter durumları var benim tahammül edemediğim.her çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesine cok yardımcı oldugu icin bir kere bile ben ağlarken gelip sarılıp öptüğünü görmedim.kavgalıyken haklı haksız yere bir kez gelio gönlümü almaz geri çeker kendini ertesi gün normal davranır sanki bişey olmamış gibi ben ozaman atom bombasına dönüşürüm....bu ve bunub gibi bir cok şey
Bende öyle aman mıymıy olamıyorum neysem o.ne düşünüyorsam söylerim bana erkek Fatma'sın diyor

Paşa beylerin gönlü olsun diye mıy mıy, her tarafından naz akan bir şey mi olmalıyız?
Olamıyorum işte. Hiç bir şey istemedim şu evlilikten huzurdan başka, hakkım olandan başka.
Onu da çok gördüler. Hakkım olanı bile kavgayla elde ettim.
Şimdi mutlu olamıyorum.
Sonra da böyle istersen olamazsın tabi diyorlar.

Yıllarca senin konunda yazdıklarını yaptım. Ne oldu madalya mi taktılar?üstüne birde yinede ben hatalı görüldum hep fedakarlık yapmaktan kendi isteklerimi ikinci sıraya koymaktan ve hep haksızlığa uğramaktan kurtarmadi beni. .
Bende en sonunda isyan ettim.eşimin bütün ailesini bir kalemde sildim.eşimde dahil artık kim haksızlık yaparsa onlarıda silerim.bu dünyaya bir kere geliyoruz.hickimse nin nazını kaprisini cartini curtunu çekemem artık. Zaten sabrimda bitti..şimdi keşke daha önce bitseydi diyorum. Geçen zamana üzülüyorum.
Hakkın olanı istemekten vazgeçme. İstediğini al.ve bunun için kimseye boyun eğme..

Bence o arkadaşlarınızın kocalarında sorun var.
Evin erkeği hak hukuk gözetmek zorunda zaten
Eger sizin bi hakkiniz varsa agiz burun bukmek cok gereksiz...
Alacaksiniz hakkinizi.
Birde lütfen kendi karakterinizden ödün vermeyin.
Sizi rahatsız eden insanların yaninda durmayin bile.

Çoğunluğun fikri bu olunca sorun onlarda diye düşünemiyorum canım.
Ben anladım ki evlilik benim gibilere uygun bir şey değil.
Ciddi politika istiyor.

Evet erkekler ne yapıyor bende eşime soruyorum bazen. Kayinvalidem bir tartışmadan sonra bana telefon açıp bizimle geçim yapacaksın her şeyi ailene yetiştirme demişti. Neden biz kadınlar erkek tarafıyla geçim yapmak zorundayız da erkekler eşinin tarafıyla geçinmek zorunda değil? İstediğin fedakarlığı da yap tam yola geleceklerken ilk virajda gözden kaybediliveririz. Anlamıyorum araya set çeken erkek tarafını önemsemeyen tiplere bayılıyorum ve artik bende o dogrultu da sağlam adımlar atıyorum. Çok üzüldüğüm de buraya bir konu açmıştım 3 günlük dünya kimseyi kırmak istemiyorum diye. Bir üye yorum yapmıştı bir sana mı 3 günlük dünya diye:KK66: o yüzden sizde üzülmeyin bosverin:)

Erkekler hiç bir şey vermiyorlar.
Haaa pardon :)
Bol bol zaman isteyerek palavra sözler veriyorlar.
Bekle bekle rahat ettircem seni aşkım sabret bekle.

(Ölmezsem inşallah görürüm he canım:KK14:)

Paşa beylerin gönlü olsun diye mıy mıy, her tarafından naz akan bir şey mi olmalıyız?
Olamıyorum işte. Hiç bir şey istemedim şu evlilikten huzurdan başka, hakkım olandan başka.
Onu da çok gördüler. Hakkım olanı bile kavgayla elde ettim.
Şimdi mutlu olamıyorum.
Sonra da böyle istersen olamazsın tabi diyorlar.
Bak canım benim kuzenim biriyle tanıştı derken sevgili oldular nişanlandılar ve kendi Aralarında en az 10 defa attılar nişanı...cok yıprandı kuzenim sonra geri barıştılar hep.derken evlendi İstanbul'a gelin gitti.arada konuşuyorum nasılsınız dediğimde bana dediği hep şu; artık hiçbir konuda beklentilere kapılmıyorum mesela ben bunu deyince o niye demedi yada yapmadi dogum günümde ben ona şunu yaptım o bana niye yapmadı diye beklentilere girmiyorum huzurum kaçmasın diye anlatıyor...ve ben bunu yapamıyorum.bir insanin kendinde huzurun yoksa kırılmışsan aslında ama sırf evde tartışma kavga çıkmasın huzursuzluk olmasın diye Nasıl bir huzurdur ki bu ? Ben içten huzursuzum ama huzursuzluk çıkmasın diye yapmıyorum söylemiyorum etmiyorum idrak edemiyorum bu düşünceyi

Herkesin bir karakteri varsa senin de kendine ait öz karakterin var.
Karşında ki erkek nazi niyazi seviyor olabilir sen açık sözlü ve kıvrak dilli degilsen yapamazsın.

Ayni durum içindeyim.
Olmuyor.
Evlilik neyi gerektiriyor bilemem de karşımdaki kişi kendi tavrını bozmuyorsa ben neden bozayim?

Biraz da erkek alttan alsın, aldırsın.
Hep kadın hep kadin cx olmaz.

Uyanık insanlar evliliklerini daha güzel yürütüyor. Strateji işi bir nevi.

Yıllarca senin konunda yazdıklarını yaptım. Ne oldu madalya mi taktılar?üstüne birde yinede ben hatalı görüldum hep fedakarlık yapmaktan kendi isteklerimi ikinci sıraya koymaktan ve hep haksızlığa uğramaktan kurtarmadi beni. .
Bende en sonunda isyan ettim.eşimin bütün ailesini bir kalemde sildim.eşimde dahil artık kim haksızlık yaparsa onlarıda silerim.bu dünyaya bir kere geliyoruz.hickimse nin nazını kaprisini cartini curtunu çekemem artık. Zaten sabrimda bitti..şimdi keşke daha önce bitseydi diyorum. Geçen zamana üzülüyorum.
Hakkın olanı istemekten vazgeçme. İstediğini al.ve bunun için kimseye boyun eğme..

Benim ilk tutumum da buydu zaten.
Aynı sizin gibi fedakarlık fedakarlık.

Ne zamanki farkettim insanlar kötü, pis, bencil, haktan hukuktan bihaber.

O zaman delirip sert bir tutum takındım.

Haa takındım da ne oldu?

Tatlılıkla kavuştuğum hiç bir şey yok.
O kadar dikenli yollardan geçince kavuştuğu da mutlu etmiyor ki insanı.
Tat almıyor yani.

Üstüne ben artık yapmıyorum fedakarlık bile değil durumum.
İçimdeki o merhamet duygusu yüzünden yapmaya devam ediyorum ama söylene söylene :(

Bak canım benim kuzenim biriyle tanıştı derken sevgili oldular nişanlandılar ve kendi Aralarında en az 10 defa attılar nişanı...cok yıprandı kuzenim sonra geri barıştılar hep.derken evlendi İstanbul'a gelin gitti.arada konuşuyorum nasılsınız dediğimde bana dediği hep şu; artık hiçbir konuda beklentilere kapılmıyorum mesela ben bunu deyince o niye demedi yada yapmadi dogum günümde ben ona şunu yaptım o bana niye yapmadı diye beklentilere girmiyorum huzurum kaçmasın diye anlatıyor...ve ben bunu yapamıyorum.bir insanin kendinde huzurun yoksa kırılmışsan aslında ama sırf evde tartışma kavga çıkmasın huzursuzluk olmasın diye Nasıl bir huzurdur ki bu ? Ben içten huzursuzum ama huzursuzluk çıkmasın diye yapmıyorum söylemiyorum etmiyorum idrak edemiyorum bu düşünceyi

Bana iki türlü de huzur yok.

İstediğim gibi davranıp yine huzursuzum çünkü çevrem kavga, hır gür, küslük dolu.

İçimde huzursuz olup huzursuzluk çıkmasın diye rol yapsam bu benim karakterime uymadığı için huzursuz olurum.

Huzur haram bana kısacası anladım:KK14:

Benim ilk tutumum da buydu zaten.
Aynı sizin gibi fedakarlık fedakarlık.

Ne zamanki farkettim insanlar kötü, pis, bencil, haktan hukuktan bihaber.

O zaman delirip sert bir tutum takındım.

Haa takındım da ne oldu?

Tatlılıkla kavuştuğum hiç bir şey yok.
O kadar dikenli yollardan geçince kavuştuğu da mutlu etmiyor ki insanı.
Tat almıyor yani.

Üstüne ben artık yapmıyorum fedakarlık bile değil durumum.
İçimdeki o merhamet duygusu yüzünden yapmaya devam ediyorum ama söylene söylene :KK43:
Aynen ilk başlarda senin gibiydim.ilk tavır aldığımda merhametten di..ama zamanla bu merhameti bile hak etmediklerini görünce yine hata yaptığımı anladım. En güvendiğim insanlardan kazık yedim.iftiraya uğradım. Yalanlarla hakaretlerle beni sindirmeye çalıştılar.
Allaha havale ettim ve artık başta kv olmak üzere ölene kadar hiçbirinin yüzünü görmek istemiyorum. Hatta kv ye mezarına bile gelmiycem.sen beni hak etmiyorsun dedim ve noktayı koydum.çok mutluyum.))

İstediğim gibi davranıp yine huzursuzum çünkü çevrem kavga, hır gür, küslük dolu.

İçimde huzursuz olup huzursuzluk çıkmasın diye rol yapsam bu benim karakterime uymadığı için huzursuz olurum.

Bende öyleyim beyin kimin icin bu fedakarlık diyorum ama şunu da itiraf etmeliyim ki ben eşimle zor şartlar altında yapayınız evlendik o yüzden beni sevdiğini yapayalnız beni istemeye gelmesini getiriyorum aklıma bazen sakinleştiriyor bu beni ama hep değil sevgi cok önemli herşeyi yapan kurtaran sevgidir.

Görünürde eşinizi affettiniz ama her ay en az iki konunuz var evlilikten şikayet üstüne. Bence boşanmanız sizin için en hayırlısı olacak çünkü hissediyorum içinize sinmeyen bir şeyler var. Nereye kadar böyle gidecek ki ?

İyi bari zararını görüp ben yaptım sen etme diyen bir kadın var.

Benim annem hala uyumlu olmamı söyler.
Aksi huzursuzluk ve boşanma getirir diye düşünüyor çünkü..

Hadi annem böyle kadının kafa başka.
Arkadaşlarım da böyle söylüyor ona şaşıyorum ben.

Erkeklere kimse oyle demiyor ama. Hic bir erkege idare et alttan al taviz ver dendigini duymadim.

Oysa bakıyorum pek çok kişi, tam tersi ne kadar severse sevsin, karşı tarafın gireceği sıkıntıyı umursamaz
kendi mutluluğunu her şeyin önüne koyar. Ama sorsan benden çok seviyordur o kişiyi.
Kendi hakkını en başından öyle ustalıkla koruyor ki hiç taviz vermeyerek.
Haksızlığa uğramak gibi bir derdi de olmuyor.
Delirip düşman olmasına gerek kalmıyor işte.

Sonra da böyle uzun uzun öğütler veriyor bana.

Ben en başında o taviz vermeyen, kıyan, hesapçı duruşu sağlayamıyorum diye yaşıyorum tüm sıkıntıları.

Sorsanız hepsinin gözünde ben sivriyim o tatlı dilli.
Ben mutsuz ve huzursuzum o tam tersi.
Surda anlattığınız tipte biri gelse de anlatsa nasıl yaptığını.
Benim de sorunlarım oldu mizac olarak sert biri olduğum halde kimse kırılmasın diye sustum sizin yaptığınızın tam tersi yani ama mutlu muyum kıymet bildiler mi hayır. İyice tepeme çıktılar.
Yeni bakış açım beni mutsuz edecek hiç bir şeye izin vermeyeceğim ve bu düşünce bile beni mutlu ediyor.

Çok gerçekten çok istiyorum böyle yaşamayı.
İnşallah bir gün başarabilirim..

Açıkça söylemek gerekirse benim bu forumda okudugum konulardan sonra gerçekten kendini prangalardan kurtarıp kendi istediği hayatını yaşamasını cani gonulden dilediğim iki üye vardi biri mügehatun biri siz
o belki çok acı bir şekilde gerçekle yüzleşere kurtuldu o adamdan
dilerim siz de sizi bağlayan şeylerden kurtulup istediğiniz hak ettiğiniz daha güzel hayatı sizi anlayabikecek insanlarla yaşarsınız

Yani yapı meselesi. Bende cok sivridilliydim ve serttim ama benim sevgilim benim tam tersim. Öyle olunca ben bir süre sonra şunu düşünmeye basladim; bu cocuk kizsa da bana bagirmiyor, hakaret etmiyor ve zorlamiyor. Artık bende ona karşı daha yumuşak huyluyum ;-)

Şimdi şu var; naz niyaz yapmak taviz vermek değil aslında tam tersi. Ben nazliyimdir. Neden? Çünkü öyle yetistim. İstemediğim bir şeyi yapmam. Yapsam da burnundan gelir karsimdakinin. Sen taviz verdiğin için ofkelisin ama taviz verme. Bahane bul. O dediğin kadınların çoğu bunu yapıyor. Bahane buluyor;-)

Back
X