Evlilik cehennemi

Arkadaşlar eşimin alkol alıp gece geç saatlerde gelmesi ya da hiç gelmemesi normal mi? Ben çevremde sorumsuz, eşlerini aldatan adamlardan başka kimsede böyle hareketler görmüyorum ki bunun o kadar çok kavgası oldu ki..Ama adam ben erkeğim yaparım, çekersen çek çekmezsen güle güle diyor. Benim kişiliğim bunu kaldırmaya müsait değil.
Bunu konu açtığınızda yazsanız iyi olurdu. Zaten ben tahmin ettim. İçki(uyuşturucu vb), kumar, aldatma ve şiddet olmadan evlilik cehennem olmaz. Normal değil. Sevgisizlik , vurdumduymazlık sizi bu hale getirmiş. Bence öncelikle eşinizi bu kadar önemsemeyin. Kendinize odaklanın. Mutlu olacağınız şeyler yapın. Eşiniz haftada birden fazla içiyor ve geç geliyorsa bu duruma devam etmeyeceğinizi bildirin. Aynen devam ederse gerekli parayı biriktirip kapıya koyun.

Son düzenleme:
Arkadaşlar eşimin alkol alıp gece geç saatlerde gelmesi ya da hiç gelmemesi normal mi? Ben çevremde sorumsuz, eşlerini aldatan adamlardan başka kimsede böyle hareketler görmüyorum ki bunun o kadar çok kavgası oldu ki..Ama adam ben erkeğim yaparım, çekersen çek çekmezsen güle güle diyor. Benim kişiliğim bunu kaldırmaya müsait değil.
Alkol benim kırmızı çizgim o konuda bende asla anlayış göstermem. Geç gelme durumu sürekli oluyorsa bunu da hoş görmem ama ayda bir iki nerde olduğunu bildiğim sürece sorun olmaz.

Ben pek çoğunuzun ablası sayılırım galiba burada, sizlere zor yoldan öğrendiğim bir tavsiye vereyim.

Eşinize arkadaş olun, köstek olmayın. Beklentilerinizi uygun bir şekilde ayarlayın ve beraber mutlu olmaya çalışın. Yeni gelinlerin en büyük problemi beklenti problemi bence. İçiyorsa nolmuş? Alkol başka sorunlar doğurmuyorsa sorun değildir. Ben eşimle haftada bir oturur rakı masası kurarım. Kendisine destek olup anlamaya çalışırım, evliliğimize çok faydası oldu inanın bu tutumun. Onları anlamaya çalışın kızlar erkekler çok zeki düşünemiyor bizim gibi zaten, mutlu olması biraz özveriyle mümkün. Eşiniz de buna uygun duruyor

Bence olaylar çocuk doğduktan sonra değiştiğine göre, onun da problem olarak gördüğü şeyler var.
Muhtemel senaryo, siz doğum sonrası çocuk bakma sorumluluğu altında tek başına yardımsız kalınca eşinize öfkelendiniz, bir süre sizi anlamasını beklediniz, anlayışsız olduğunu düşündükçe daha da öfkelendiniz, doğum sonrası duygusal durumlarda eklenince eşinizi öfkeyle eleştirmeye başladınız, eşiniz de sizin derdinizi ne olduğunu anlayamadığı için sizin "(afedersiniz erkeklerin tabiriyle yazıyorum) dırdırınızdan" kurtulmanın yolunu sizden ve evden uzaklaşmada buldu.

Sizin şikayeti bırakıp, anlayış beklemek yerine kendinizi (öfkelenmeden) anlaşılır eylemeniz, onun da kaçmak yerine sizin ondan onun da sizden ne beklediğinizi anlama gayreti göstermesi gerekli.

Gary chapmen sevginin 5 dili kitabını okumanızı tavsiye ediyorum.

Belki her ikiniz de birbirinizi seviyorsunuz fakat karşınızdakinin anlayacağı dilde bunu anlatamıyorsun.
Her cümlesine katılıyorum 👏 ve söylediğiniz kitabı okudum ben, harika bir kitap. Her konuda yazıyorum buraya da yazmıyım dedim 🙈

Ama bu bahsettiklerin iyi insan özellikleri değil ki. Sen iyi biri dediğin için ben çok iyi düşün diye yorum yapmıştım. Eve gelmemek ne demek. Nerde olduğunu biliyor musunuz? Yoksa ondan da mı haberiniz yok?

Kesinlikle abartıyorsunuz evlilik hadi ben sinemayı seviyorum sende seveceksin hadi Benim sevdiğim filme gidelim ben şuraya gezmeye gideceğim beni gezdir değildir evet beklentiler böyledir ama bunlar bencilce eşim arkadaşlarıyla takılır bende gezmeyi çok sevdiğim halde tek başıma gezmek istemediğim için evde takılırım sorun mu evet sorun ama boşanılacak bir sorun değil bence o arkadaşlarıyla gezsin bende inşaalah çocumla gezeceğim hatta eşime bizde seni götürmeyeceğiz gezmelere diyorum hıh diyorum öylece bakakalıyor herkesin tercihi farklı yapacak birşey YOk iyi bir insansa senin çoçuğun ihtiyaçlarını karşılıyorsa birikim yapıyorsa daha ne bence sinemadan kitaptan konuşacağinıza mesela onun arkadaşlarından konuş yada ilgi alanı neyse sohbet aç ben öyle yapıyorum

Bir insani nasil taniyabiliriz acaba bende evliligimi bitirme asamasindayim tanımadığımi anladim evlenmeyi de istiyorum ilerde biri çıkarsa karsima nasil taniycam onu
Sevgililik nişanlılık döneminde insan birbirini tanıyor , hele düğün hazırlığında ..
Ne bileyim aşktan gözün kör olmadıkça görüyorsun karşındakinin tutumunu bence , biraz zamana yaymak gerek şüpheler varsa evlilik öncesini bence .

alkol varsa eve geç gelmeler arkadaşlarıyla fazla muhabbet bunları kimse kaldıramaz eşin alkol bağımlısı olabilir arkadaşlar işin bahanesi yada seni aldatıyor da olabilir arkadaşlar arıyor buluşacağız ayağına sen bunu bilemezsin bence bekle kokusu çıkar elbet tavsiyem uyanık ol takip et

Yanıma bir kere geldi, daha fazla gelme imkanı da yoktu. Aramız gayet iyiydi. Biraraya geldik, sorunlar yine başladı. Arkadaşlarıyla içmeye çıkmış, az önce geldi. Bir daha eve bu kadar geç gelirsen ayrılırım demiştim, yarın ailemin yanına gideceğim ama onlara ayrılmak için geldiğimi söylemeyeceğim.
durun hemen gemileri yakmayın, tamam ailenizin yanına gidin ama bi şans daha verin eşinize..

Evliliği bir cehennem gibi görüyorsunuz tabiki de bir an önce boşanın
Çünkü bencede evlilik insana huzur mutluluk ve güven vermeli bunlar yoksa ne anlamı var evli kalmanın
Ayrıca herşey para demek de değil siz sarayda bile yaşasanız mutsuz olduktan sonra bir kıymeti yok
Hem bir anne hemde bir terazi olarak sizi az çok anlayabiliyorum, bende 2.kez boşanma noktasındayım
Siz mutlu değilseniz bu çocuğa da yansıyor malesef :(( boşanınca çocuk için iyi bir nafaka ve tazminat talep edin
Son olarak sizi aldatmadigina emin misiniz

Benim eşime benziyor Alkol kullanır arada arkadaslarıyla içer. Bazen geç gelir. Ama aldattıgını düşünmüyorum. Genel olarak iyi bir insan. Ben de biraz cilveliyim sarılırım öperim zıtlaşmam. Çünkü evlilik fedakarlık istiyor . Benimde farklı kötü huylarım var. Oda bunları tolere eder. Eşimin ikinci evliligi ilk evliliginden bir kızı var annede kalıyor. Kadınlar boşanınca öyle mutlu olmuyor. Eşimin eski eşide çok zıtlaşmış evlilikleri bitmiş. Sonra pişman olmuş çok kez dönmüş eşim istememiş..

Back
X