• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik, çocuk, atanmak....

Eşim niye sıcak bakmıyor. Hayat senin hayatın. Ben olsam koşarak kabul ederdim annenizin teklifini. Bir erkegin sizin hayatınoza emeğinize karışmasına izin vermeyin. Haddi değil. Zaten mesaisi de iyi neden istemiyor tayin ya da kendi esnaf diye . İki türlü de hem size hem bebeğinizin geleceğine haksızlık. Hayat bu bosansanız ortada kalırsınız. Bir erkeğin ağzından çıkacak lafa asla emanet etmeyin hayatınızı. Anneniz ne kadar iyi bir kadınki kızını bu denli düşünüyor

kadın en kötü 1 sene ders çalışacak
atıyorum eşiyle gezmeyecek ya da eşine göre plan yapmayacak )ki esnaf adam zaten uzun saatler çalışıyordur, genelde öyle olur) kadın ev ve çocuğu idare ediyordur tahminen) bunlar bitecek hatta bir de k.valide hayatlarına dahil olacak (illa k.valide gidip geliyordur ama her gün çocuk bakmıyordur)

bişey olsa "sınavdan sonra"ya bıakılacak ona göre planlanack -şu anda yüksek ihtimalle herşey adama göre planlanıyordur
belki 1 sene sonra atanacak puanı da olmayacak 2. sene gerekecek, belirsiz

bulundukları kentte kontenjan olacak mı o da belirsiz.

ha cidden makul bir adam olsa eşinin rahat (yarım gün) bir işte güzel bir gelir elde etme şansı var, çocuklarına büyük bir gelecek şimkanı bu, buna yok demez de işte bazı erkekler böyle

Evet ama eğer atanma sürecine girersem ciddi bir çalışma sarf etmem gerekir eşim de destek olmazsa evliligimiz cok yıpranır belki de bitme noktasına gelir, atanmak buna değer mi bilmiyorum o kadar kafam karışık ki, ailem atanmadigim taktirde ilerde çok pişman olacağımı söylüyor galiba haklılar da
Şu yazdığınızı düşünüyorsanız kesinlikle şartları zorlayıp kazanın.. Bu kafada bir adamdan zaten ömür boyu mutluluk beklemeyin..Her şeyi geçin ölüm var kalım var hastalık var.. Allah korusun eşiniz çalışamaz durumda olsa çocuğunuzla size kim bakacakmış.. Memur değilim ama elimde mesleğim olsun çocuklarıma güzel bir hayat sunayım ve sağlığım yerinde oldukça kimseye muhtaç olmayayım diye 20 küsür yıldır çalışıyorum.. Yıpranacaksa atanmanız sadece bahane olur bilmem anlatabildim mi..

Ben 2 çocuğum olduktan sonra KPSS ye hazırlandım ve atandım yani çocukla imkansız değil ayrıca anneniz çocuğa bakacağını da söylemiş ne güzel.
Eşinize gelince hayatın ne getireceği belli olmaz, evliliğiniz yürümeye bilir, Allah gecinden versin ama eşinizi kaybedebilirsiniz o zaman kimin eline bakacaksınız çocuğunuzla. Siz çalışıp atanmaya bakın eşinizin egosuna yenik düşmeyin

Kızlar selamm...
Uzun süredir aklımda olan bir şeyi yapmaya karar vermeye başladım, sizin de görüşlerinize ihtiyacım var,
Üniversite mezunuyum eşim de öyle, ama atanamadigi için eşim esnaflık yapmaya başlamış 1,5 yıl önce evlendik, evlenmeden önce bende bir kere kpss denedim ama çok ümidim olmadığı için fazla çalışmamıştim, eşim de pek istekli değildi atanmam konusunda.

Şuan 3 aylık bir kızım var çocuk olmadan önce özel okullarda çalıştım ama çok zor gerçekten çöl yıpratıcı oluyor. Şimdi hala teklifler geliyor ama küçük çocukla nasil yaparım bilmiyorum.

Ailem tekrar kpss ye çalışıp atanmam konusunda çok ısrarcı hatta annem ben bütün gün bebeğe bakarım sen yeterki ders çalış ve atan diyor. Aslında hiç düşünmezken artık aklıma yatmaya başladı, okulöncesi mezunuyum yarim gün çalışacağım hemde kızıma daha güzel bir hayat sunabilecegim ama atanırsam yada bu sürece girersem evliliğim zarar görebilir çünkü dediğim gibi eşim bu konuya pek sıcak bakmıyor. Ama yaşam sartlarimizin daha güzel olması için atanmak çok mantıklı geliyor.

Siz olsanız ne yapardınız?
Ben olsam hayatımı bir adamın vicdanına bırakmam ki branşınız ataması iyi olan bir bölüm,bu zamana kadar durmanız bile hata..2 yıl sonra eşinizle problem yaşamayacağınız ne malum o zaman sizin en büyük destekçiniz mesleğiniz olacak

Aslında esimin düşüncesi şu yönde gibi, ben esnafim sen atanıp memur olursan aramızda dengesizlik olur artık beni beğenip istemezsin küçük görürsün, böyle düşündüğünü düşünüyorum açıkça söylemedi ama bana öyle geliyor
Yuh daha olmadan kompleks yapıyor..Ama sırf o kompleks yapacak diye vazmığeçeceksiniz...

Eşinle güzel bir şekilde konuşup atanmak için elinden geleni yapman senin için çok iyi olur, ben evlenmeden önce atandım ama asla şehir dışı yazmayacaktım ne olursa olsun çünkü evliliği de öyle planlamıştık. Benden önceki senelerde düşük ouanlarla istanbula atanan çok arkadaşım olmuştu ben ilk 100e girdim sadexe 10 okul açıldı benim branşımdan. İstanbul dışı hiçbir yer yazmadım tekrar hazırlsnacaktım ki şansıma bi şekilde atandım ve çok güzel oldu aşırı rahatladım.
Önemli olan eşinle ilişkini de sağlam tutup hedefine ulaşman, inşallah başarırsın bunu. Benim bilgime göre de atandığın yerde 3 senr kalıyosun kıpırdayamıyosun canım bunu iyi düşünün

Ben 2 çocuğum olduktan sonra KPSS ye hazırlandım ve atandım yani çocukla imkansız değil ayrıca anneniz çocuğa bakacağını da söylemiş ne güzel.
Eşinize gelince hayatın ne getireceği belli olmaz, evliliğiniz yürümeye bilir, Allah gecinden versin ama eşinizi kaybedebilirsiniz o zaman kimin eline bakacaksınız çocuğunuzla. Siz çalışıp atanmaya bakın eşinizin egosuna yenik düşmeyin
Yaa gerçekten mi ne güzel, nasıl başardınız surecinizden bahseder misiniz?

Eşinle güzel bir şekilde konuşup atanmak için elinden geleni yapman senin için çok iyi olur, ben evlenmeden önce atandım ama asla şehir dışı yazmayacaktım ne olursa olsun çünkü evliliği de öyle planlamıştık. Benden önceki senelerde düşük ouanlarla istanbula atanan çok arkadaşım olmuştu ben ilk 100e girdim sadexe 10 okul açıldı benim branşımdan. İstanbul dışı hiçbir yer yazmadım tekrar hazırlsnacaktım ki şansıma bi şekilde atandım ve çok güzel oldu aşırı rahatladım.
Önemli olan eşinle ilişkini de sağlam tutup hedefine ulaşman, inşallah başarırsın bunu. Benim bilgime göre de atandığın yerde 3 senr kalıyosun kıpırdayamıyosun canım bunu iyi düşünün
Ben araştırdım ama yanlış mı bilmiyorum esnaf eşlerinde 1 yıl sonra eşin vergi levhası olduğu şehre Ataman yapılıyormuş esnaflara has bir durummus bu

Ben araştırdım ama yanlış mı bilmiyorum esnaf eşlerinde 1 yıl sonra eşin vergi levhası olduğu şehre Ataman yapılıyormuş esnaflara has bir durummus bu
Başta sözleşmeli olarak atanıyıruz ve 3 yıl dolmadan eş durumu olmuyor kadrolulara oluyor. Benim bilgim bu yönde maalesef :( arayıp sor gerekli yerleri net cevap için

Eşinizin endişesi maddi olarak daha fazla kazanmanız galiba yoksa zaten biriniz esnafken diğeri özel de olsa okulda öğretmenlik yapıyor.
Ya da 1 yıl uzak kalmakla evliliğin dengesi bozuluyorsa baştan bozulsun. Şartlar iyiken herkes evliliği yürütebilir. Anneniz böyle bir teklifte bulunmuşken kaçırmayın bu fırsatı derim.

Öyle bir durum yok.İlk atandığın yerde 3 yıl kalacksınız.3.yılın bitiminde eş durumu tayini istiyorsunuz.
3 yıl değil bildiğim.şu an 3+1 var.yani 1 sene de kadrolu olarak çalışmak gerekiyor.ama bundan sonra da eş durumu tayini olmuyor.sen puanına göre tercih verebiliyorusun sadece.devlet eşi görmüyor.gerçi özel sektördeki eşin 10 yıl sigortasını düzenli ödeme şartı vardı sanırım.onlara bir bakmak lâzim.

Kızlar selamm...
Uzun süredir aklımda olan bir şeyi yapmaya karar vermeye başladım, sizin de görüşlerinize ihtiyacım var,
Üniversite mezunuyum eşim de öyle, ama atanamadigi için eşim esnaflık yapmaya başlamış 1,5 yıl önce evlendik, evlenmeden önce bende bir kere kpss denedim ama çok ümidim olmadığı için fazla çalışmamıştim, eşim de pek istekli değildi atanmam konusunda.

Şuan 3 aylık bir kızım var çocuk olmadan önce özel okullarda çalıştım ama çok zor gerçekten çöl yıpratıcı oluyor. Şimdi hala teklifler geliyor ama küçük çocukla nasil yaparım bilmiyorum.

Ailem tekrar kpss ye çalışıp atanmam konusunda çok ısrarcı hatta annem ben bütün gün bebeğe bakarım sen yeterki ders çalış ve atan diyor. Aslında hiç düşünmezken artık aklıma yatmaya başladı, okulöncesi mezunuyum yarim gün çalışacağım hemde kızıma daha güzel bir hayat sunabilecegim ama atanırsam yada bu sürece girersem evliliğim zarar görebilir çünkü dediğim gibi eşim bu konuya pek sıcak bakmıyor. Ama yaşam sartlarimizin daha güzel olması için atanmak çok mantıklı geliyor.

Öğretmen olarak kpss den atanılmıyor artık. Ags diye birşey çıktı. Her ilde de olmayacakmış

Kızlar selamm...

Okul öncesi öğretmeniyseniz annenizin teklifini kaçırmayın derim.

Onun için ilk başta yüksek puan almaya çalışacağım ki istediğim şehri seçme şansım olabilsin, kolay bir şey değil ama imkansız da değil, bir de esnaf eşleri için bir hak var 1 yıl sonra esnaf eşin yanına direk geçiş yapabiliyorsun
Esnaf eşleri için değil o hak, eşi özel sektör çalışanı olan herkes için. Yani esnaf da var için de diğer meslek grupları da var. Benim çok bilgim dahilinde bir konu değil. Ama arkadaşlar başta sözleşmeli oluyosunuz yazmış. Bu durumda şöyle söylüyor googleda.

IMG_9408.webp

Eşinizin endişesi maddi olarak daha fazla kazanmanız galiba yoksa zaten biriniz esnafken diğeri özel de olsa okulda öğretmenlik yapıyor.
Ya da 1 yıl uzak kalmakla evliliğin dengesi bozuluyorsa baştan bozulsun. Şartlar iyiken herkes evliliği yürütebilir. Anneniz böyle bir teklifte bulunmuşken kaçırmayın bu fırsatı derim.
hiç öyle bir kural duymadım

esnaf x y z ne olduğu fark etmeksizin, prim ödeyen her eşin yanınaeş durumu tayini yapabilirsin ama şözleşmeli atanan kimsenin ilk 3 yıl öyle bir hakkı yok diye biliyorum
Eşin de 10 sene düzenli sigorta primi ödüyor olması gerekiyordu 4,5 sene önce.

Evet ama eğer atanma sürecine girersem ciddi bir çalışma sarf etmem gerekir eşim de destek olmazsa evliligimiz cok yıpranır belki de bitme noktasına gelir, atanmak buna değer mi bilmiyorum o kadar kafam karışık ki, ailem atanmadigim taktirde ilerde çok pişman olacağımı söylüyor galiba haklılar da

Evliliğiniz neden zarar görecekemiş? Eşiniz ekonomik özgürlüğünüzün olmasını istemiyor mu?

Onun için ilk başta yüksek puan almaya çalışacağım ki istediğim şehri seçme şansım olabilsin, kolay bir şey değil ama imkansız da değil, bir de esnaf eşleri için bir hak var 1 yıl sonra esnaf eşin yanına direk geçiş yapabiliyorsun
1 yıl olduğuna emin misiniz? Eğer karı koca öğretmense kimin görev yeri daha düşük hizmet bölgesindeyse oraya tayin olunuyorsa eğer eş öğretmen değilse 3 sene sonra eş durumu yapılabilir.

Öyle bir durum yok.İlk atandığın yerde 3 yıl kalacksınız.3.yılın bitiminde eş durumu tayini istiyorsunuz.
Tam da bunu yazmıştım.

Ayrıca konu sahibinin ailesi ileride pişman olacağını düşünüyormuş, ki haklılar.

Back
X