evlilik damadın işi

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.958
2.041
398
30
kızlar selamlar.. dert degl benimki ama kafamı fazlasıyla kurcalayan bi konu.damat adayımız perakende şirketinde calısıyor 2400 maaşı var magaza sorumlusu.bulundugum ile çalştgı magaza açılck yanıma gelecek.ben de memurum aramzda bi uçurum yok.ben de 2300 alıyorum.aileme söyleyecegz evlilik knusunu artık.sorun cıkaracaklar gbi memur dgl işi garanti degl diye.napmalıyım ??

Ailene onun sana değer verdiğini onunla mutlu oldugunu aktarman gerek zaten neredeyse aynı maaşı alıyorsunuz
Ama bu islerde aile rızası önemli, ailenin gönlünü almaya bak, kalplerini Kırma.

Şimdi anne gözüyle baktım ve aklıma ilk gelen sorular : Eğitim durumu nedir ? Kaç senedir çalışıyor ? Çalışkan mı :)

İleride işi sıkıntıda olsa bile (inşaallah olmaz) sizin geliriniz yeni bir iş bulana kadar yeter , o maaşla ortada kalıcağınızı düşünmüyorum. Anneniz babanız umarım kabul eder tek derdiniz bu olsun

Şu kk'nın da memur kpss sevdası yok mu?? Ee adam yinede senden fazla alıyo ama

Memur bir adamla evlenmedim, şimdiki aklım olsa yine evlenmezdim. Kendim de memur olmak için pek uğraşmadım. Memur ne uzar ne kısalır ama özel sektörde ilerleme şansı her zaman vardır.

Eğitim durumlarınız eşitse aile bir şekilde ikna edilir.

Saçma gelebilir ama öyle.
Mesele maaş değil benim ne tanıdıklarım var özel sektörde.
Ayda 1500 olsun ama hayat boyu garanti olsun razıyım diyolar.
Ailene ne dersin bilemiyorum ama bu ciddi bi konu.
Hele mağaza olayı zaten çok yorucu bi iş evlilikte nası olur bilemem.

Memur memur diye kafayı yemiş insanlar.
Benim eşim memur değil ve asla memur ile evlenmezdim ben.
Ne uzar ne kısalır memur dediğin. Memur geldin memur gidersin sözü boşuna değil.
Çıkın şu kalıplardan bir zahmet.

Memur deyince ankarada karsilastigim memurdan baska kimseye ev kiralamama durumu geliyor aklima sanki ankarada disindaki illerde kimse kira odemiyor..valla su evlilik durumlarinda da memur takintisindan kurtulsun aileler napcan yani degilse evlenmiycekmi insanlar

Hala damat adayı memur doktor amir vs değil diye istemeyen aileler var mı yahu?

Ohoo var tabi millet hele simdi oncelikle memur olsun sonrada mumkunse iyi maasli olsun sonrada mumkunse cok cok zengin olsun pesinde, asil simdi milletin gozunu para burumus durumda millet aciktan acaba daha iyisini daha zenginini nasil buluruz konusmasi yapiyorlar. Kizini evlendirende ayni oglunu evlendirende ayni. Simdi insanlarin baslica kriteri karsi tarafinda parasi maasi zenginligi olmus.

Ne zaman şu "memur" konularını okusam hep aklıma 80'lerdeki anne geliyo "ssk'sı var mı?"

yıllarca özel sektörde çalıştım, 1 gün memur olsam demedim
adam işini layığıyla yapıyorsa, işinde iyi ise korkulacak birşey yok bence

Anne babani bir kenara birak sen ne dusunuyorsun, sen ne hissediyorsun. Varsayki bu adam kocan oldu, calistigi yer batti, yada isten cikardilar, adama destek cikackmisin, sorun edecekmisin, ailen size huzur verecekmi ?Simdiyi bunun gelecegini dusunu aklina her turlu seyi getir , simdi ki sahte heyecanlarla dusunme yani.

İşi değil ama eğitim durumu önemli bence. Ondan da önemlisi ailesine değer verecek mi?

Benim çalıştığım kurumda memur dolu zaten bekar kaynıyor. Onlari niye kimse görmedi acaba :)
Saçmalık ve daniskasi bir düşünce.
Özel sektor denilince ilk akla gelen isten sanki her an kovulmaya hazir hal varmış gibi. Az paraya cok calisiliyormus gibi.
Yahu sen isini adam gibi hakkin ile yaparsan rizkin kesilmez asla. Daha cok verir Allah.
devlete dayanip göbek buyutenler de gorduk cok mu iyi.
Bir insan caliskan mi ekmeğini tastan çıkarır mi ona bakilcak önce gerisi boş.

Komik geliyor bana.
Boşuna atalarimiz dememis. "Güvenme güzelliğine bir sivilce yeter, guvenme malına bir kıvılcım yeter"

Kimin yarina bir guvencesi var ki? Bugun memur değil ama yarin belki daha iyi yerlere gelecek.
Ne garantisi isterlermis acaba anneler babalar (genel olarak erkek/kadın ailelerine diyorum) bir tek kiz aileleri degil artik erkek aileleri bile kizda maddiyat ariyor.

En basiti yarina cikacagimizin garantisi var mi? Bu kafalar cok cahil kafalar.

Damat adayi 2400 sen 2300 ee daha ne istiyorlar. Herkes mi.memur?

Mağazacılık Garantisi Olmayan Ve Sirkülasyonu Çok Olan Bir Sektör, Buna Mağaza Müdürlüğü de Dahil

Yarın Bir gün Bir Sorun Çıksa Müdür Dinlemezler Anında Kapı Dışarı Ve Çalışma Saatleri Uzundur

Resmi Tatil Ve Bayramlarda İki Katı Çalışılır, Benim Söyleyeceklerim Bunlar Sen Tart,Ölç,Biç...

Valla biz eşim le 9 yıl önce evlendiğimizde maaşı 600 ev kira sı 350 idi...ama hiçç daralmadık.zamanla maaşı yükseldi çocuk büyüdü bende çalıştım.hiç kimseye muhtaç olmadık.şimdi bolluk içinde herşeyimiz var çok şükür.
Bazı insanların geliri az olur ama parası bereketli olur bolluk olur.
bazı insanların da evine 6 7 bin girer aylık
ama yine yoktur yine darda dır.
gönüller denk olsun yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…