• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik danışmanına gidip de faydasını gören var mı?

nerdeyim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2012
2.652
1.139
133
Ankara
arkadaşlar danışmanına gitmeyi tavsiye eder msinz?
sıkıntılarım,sıkıntılarımız var ve 2 gün iyiysem 5 6 gün kötüyüm. sürekli sorguluyorum eşimi evliliğimi geleceğimi... içki kumar dayak şiddet vs yok ama bunlımdayım. sıkıntılarımz var, içimde eşime kızgınlıklarım yedirememişliklerim var. uykusuzluklarım takıntılarım, kursağımda kalışlarım var.
güvendiğim bi danışman var ama 12 saatlk mesafede uzakta. evliliği için gidip de faydalananlar varsa gitme fikrimi eyleme dönüştürücem eşimi de ikna etmeye çalışıcam. fikirlerinizi bekliyorum.

sıkıntılarım,sıkıntılarımız var ve 2 gün iyiysem 5 6 gün kötüyüm. sürekli sorguluyorum eşimi evliliğimi geleceğimi... içki kumar dayak şiddet vs yok ama bunlımdayım. sıkıntılarımz var, içimde eşime kızgınlıklarım yedirememişliklerim var. uykusuzluklarım takıntılarım, kursağımda kalışlarım var.
güvendiğim bi danışman var ama 12 saatlk mesafede uzakta. evliliği için gidip de faydalananlar varsa gitme fikrimi eyleme dönüştürücem eşimi de ikna etmeye çalışıcam. fikirlerinizi bekliyorum.

Önce birey bazında siz yardım alın, evliliğinizde sorun olduğunu düşünen sizsiniz cünkü, kendinizi toparladınktan sonra cift terapisi alırsınız.

arkadaşım konularını azçok biliyorum ve haklılığını da biliyorum en başta eşini ikna etmen lazım erkekler bu konuda önyargılı oldukları için, ilk etapta belki sen gidersin ama sadece senin gitmenle bir çözüm bulabileceğini düşünmüyorum

Bizde problemler yaşıyoruz ve ben de sürekli sen gibi evliliğimi sorguluyorum ve artık psikolojim bozuldu.
onun için önce kendim psikologa gideceğim. önce kendimi tedavi edeyim sonra aile trapistine gitmeyi düşünüyorum.

aynı sekılde bende cok düşündüm.1 hafta iyiysek 1 hafta kavgalıyız çunku hemde sudan sebeplerden dolayı.
ama gidersem ne anlatıcaz o benı ben onu mu ?
bılmıorum gıtmek bana cok zor gelıo
bu konudada esımı ıkna edemıyorum bile zaten.
ama gıden arkadslar bıraz bılgı verırlerse cok yardımcı olurlar banada

bizde problemler yaşıyoruz ve ben de sürekli sen gibi evliliğimi sorguluyorum ve artık psikolojim bozuldu.
Onun için önce kendim psikologa gideceğim. önce kendimi tedavi edeyim sonra aile trapistine gitmeyi düşünüyorum.

allah yardımcımız olsun. Dışardan bakıldığında sıkıntı olacak gibi bişey görünmez insanlara, bu insan nankörlük ediyor derler, ama herşey eşimin istediği gibi oluyor, benim elim kolum bağlandı gibi, psikolojik baskılar....
Evlenmeden önceki benden eser yok. Bariz bi olay da yok gibi ama insanın kafasında,içinde kalan şeyler sessiz sessiz bunalıma sürüklüyor insanı....

allah yardımcımız olsun. Dışardan bakıldığında sıkıntı olacak gibi bişey görünmez insanlara, bu insan nankörlük ediyor derler, ama herşey eşimin istediği gibi oluyor, benim elim kolum bağlandı gibi, psikolojik baskılar....
Evlenmeden önceki benden eser yok. Bariz bi olay da yok gibi ama insanın kafasında,içinde kalan şeyler sessiz sessiz bunalıma sürüklüyor insanı....

canım ya kendini anlatırken aynı beni anlatmışsın.
bize de dışarıdan bakıldığında hiçbir sıkıntı yok hatta iş arkadaşlarım falan eşimi bana karşı çok iyi sanarlar sadece yakın arkadaşlarım bilir sorunlarımızı.
ilk başlarda aileler yüzündne çok kavga ediyorduk bu kavgalar bitsin diye herşeyi alttan almaya başladım bir de baktımki adam tepeme çıkmış, her dediği şeyi yaptırır olmuş ve ben de sırf iyi olalaım diye onun her dediğine tamam diye diye, içime ata ata psikolojimi bozmuşum. her şeye sessiz kalan, içine kapanık bir tip olup çıkmışım. eski yırtık benden eser yok. kendime güvenim bile kalmadı. Ne kendimle ne de onunla mücadele edeceek gücü bulamıyorum kendimde. artık her dediği şeye itiraz etmeye başladım ancak bu da çok yoruyor beni, sürekli muhalefet eden bir insan oluyorum ve bu da beni mutsuz ediyor :(kapana kısılmış gibiyim :( onun için önce kendim yardım almayı düşünüyorum.

bana mı sordun canım?? ben 9 aylık evliyim çocuk yok düşünemiyorum da.......
danışman mevzuunu ve tarihini söyledm eşime ama iş dolayısıyla yine belli olmaz dedi. hatta söyleyemem patrona dedi 2 gün nasıl izin istiim dedi. dedm 2 pazar izin kullanma dedim.2 gün bu terapi için h.içine kaydır pazar iznini dedim. şantiyede işler değişti. pazarları bile olmayabilir artık zaten dedi. gel de çıldırma. bize vakit bulamıyor. hep böyleydi bu nasıl iş bu nasıl evlilk. hep böyle ne zman bi plan yapsam bozuyor, bozuluyor....uçak bileti de çok uygundu şimdiden alsaydık....
elim kolum bağlı bu evlilkte.... üstüne bi de herşeye mecburum

eşime teklif etmiştim zamanında gelmedi...
bende tek başıma gittim...
en azından çok çok rahatlamış oluyorsun bundan emin ol...
senin kendini iyi hissetmende az bişey değil sonuçta...
birlikte yada yalnız ne olursa olsun profosyonel destek gerçekten çok güzel bişey...
tavsiye ederim..
dilerim eşinde seninle gelir...

Ben 2 ayrı evlilik danışmanına gittim canım..İlkinde tek başıma katıldım seanslara.O daha verimli oldu benim açımdan.Danışmanım

bayandı,çok güzel önerilerde bulundu bana.Gerçekten inanılmaz rahatlıyordum seanslar sonunda ama tek taraflı mücadele pek

başarılı olmadı (ne yapsam,ne konuşsam ben saçmaydı eşime göre:47:)ve bu sefer eşimle birlikte erkek bir danışmana gitmeye

karar verdik..Aslında eşimin evlilik danışmanına gitmeyi kabul etmesinin tek amacı,benim ne kadar haksız olduğumu ve

saçmaladığımı kanıtlamaktı ama işler düşündüğü gibi gitmedi:1: Danışmanımız sordu,biz anlattık,eşim herşeyi ben bilirim

havalarında:33: Artist artist konuşmalar ayy sinir etti adam beni ki doktor da gıcık oldu kocama :)Terapinin sonuna doğru biz artık

doktorun bize 2.bir randevu vereceğini düşünürken adam yağa kalktı ve kapıyı açtı,gerek duyarsanız yine randevu alırsınız dedi ve

bizi resmen sepetledi:1:Terapi sonunda eşime dedim senin bilmiş,ukala tavırların yüzünden doktor bizi 2.seansa bile kabul

etmedi.Demez olaydım.Söylememe gerek var mı çok fenaaaaaaaa kavga ettik ve bir daha da terapiye gitmedik.İttir kaktır yürüyor

işte evliliğimiz:37:

Ben 2 ayrı evlilik danışmanına gittim canım..İlkinde tek başıma katıldım seanslara.O daha verimli oldu benim açımdan.Danışmanım

bayandı,çok güzel önerilerde bulundu bana.Gerçekten inanılmaz rahatlıyordum seanslar sonunda ama tek taraflı mücadele pek

başarılı olmadı (ne yapsam,ne konuşsam ben saçmaydı eşime göre:47:)ve bu sefer eşimle birlikte erkek bir danışmana gitmeye

karar verdik..Aslında eşimin evlilik danışmanına gitmeyi kabul etmesinin tek amacı,benim ne kadar haksız olduğumu ve

saçmaladığımı kanıtlamaktı ama işler düşündüğü gibi gitmedi:1: Danışmanımız sordu,biz anlattık,eşim herşeyi ben bilirim

havalarında:33: Artist artist konuşmalar ayy sinir etti adam beni ki doktor da gıcık oldu kocama :)Terapinin sonuna doğru biz artık

doktorun bize 2.bir randevu vereceğini düşünürken adam yağa kalktı ve kapıyı açtı,gerek duyarsanız yine randevu alırsınız dedi ve

bizi resmen sepetledi:1:Terapi sonunda eşime dedim senin bilmiş,ukala tavırların yüzünden doktor bizi 2.seansa bile kabul

etmedi.Demez olaydım.Söylememe gerek var mı çok fenaaaaaaaa kavga ettik ve bir daha da terapiye gitmedik.İttir kaktır yürüyor

işte evliliğimiz:37:

tam olarak size nasıl sorular soruyor yanı sızın sorunlarınızı dınleyıp cevap vermıyormu?

tam olarak size nasıl sorular soruyor yanı sızın sorunlarınızı dınleyıp cevap vermıyormu?

Probleminiz nedir?

Sizin evlilikten beklentiniz nedir?

sorularıyla başlayarak soru cevap şeklinde ilerliyor..Sorunları dinledikten sonra önerilerde bulunuyor.Eşlerin her ikisinin de karakterini analiz etmeye çalışıyor.Hatta karakter analizi için çeşitli testler yapıyorlar ve çıkan sonuçlar doğrultusunda yönlendiriyorlar.
Evlilik danışmanlıklarına giderek evliliğimizi kurtarabilmemiz için her iki tarafında buna istekli olması gerekiyor malesef..Erkekte bayanda BEN BU EVLİLİĞİ DEVAM ETTİRMEK,YUVAMI KURTARMAK İSTİYORUM düşüncesiyle danışmanlara gittiğinde kesin sonuç alınır aksi durumda başarılı olunamıyor:50:

Son düzenleme:
Probleminiz nedir?

Sizin evlilikten beklentiniz nedir?

sorularıyla başlayarak soru cevap şeklinde ilerliyor..Sorunları dinledikten sonra önerilerde bulunuyor.Eşlerin her ikisinin de karakterini analiz etmeye çalışıyor.Hatta karakter analizi için çeşitli testler yapıyorlar ve çıkan sonuçlar doğrultusunda yönlendiriyorlar.
Evlilik danışmanlıklarına giderek evliliğimizi kurtarabilmemiz için her iki tarafında buna istekli olması gerekiyor malesef..Erkekte bayanda BEN BU EVLİLİĞİ DEVAM ETTİRMEK,YUVAMI KURTARMAK İSTİYORUM düşüncesiyle danışmanlara gittiğinde kesin sonuç alınır aksi durumda başarılı olunamıyor:50:

anladım cnım benım eşim butun kavgalarda benı suçlu bulur asıl problemım bu açıkcası.
ama sanırım gıdersek oda aynı eşiniz gıbı davranır.
bu tarz seyler ona sacma gelıo cunku
o istemedıgı muddetce gıtmenın anlamı olmuycak sanıorum.

Biz geçen sene gittik canım..Başlarda yalvarırdım gidelim diye sen git bende bir sorun yok sen herşeyi sorun yapıyorsun derdi...Sonra birikimler ve yaşananlar sonucu boşanma kararı aldım 360 derece döndü psikolojik tedavi almak istediğini söyledi bende kendini yalnız hissetmesin diye evlilik danışmanına gidelim dedim kabul etti.. Çok ii bir danışman buldum...İlk önce benimle konuştu sonra onunla sonra ikimizi birden aldı yanına kitap tavsiyeleri (gerçekten bana çok şey kattı kitaplar) olması gerekenleri ve nasıl olduğunu tepkilerimizi ölçtü biçti...2 seans gittik ben evime döndüm ümit vermişti eşim çünkü ama tam 1 yıl geçti yine aynı adam değişen birşey olmadı..Ben değiştimmi evet bakış açımı değiştirdim otoritemden taviz verdim alttan aldım anlamaya çalıştım ama olmayınca olmuyor..Bir insan nasılsa öyle gidiyor...değişmiyor...
Danışmanın dediği herşeye sanki güllük gülistanlık gibi katılıyor onaylıyor öyle yapacağını hatalarını gördüğünü söylüyor ama nerdee yine eskisi gibi...Valla inceldiği yerde bırakacaksın..Zorlamanın mantığı yok..İlk yılımızda bizim anlaşamayacağımız belliydi mesela ozaman gitmiş olsaydık evlilik danışmanına belki ozaman boşanırdım...4,5 yılım boşa gitti tek güzelliği çocuğum...
Danışman bana nelerden şikayetçi olduğumu olaylar karşısında nasıl tepki verdiğimi gerçekten bu adamı sevip sevmediğimi falan sordu..Tabi onada aynı soruları sormuş..Sonra ikimizle konuşurken de evlilikte olması gereken fedakarlıkları öncelikleri falan anlattı...oradan her çıktığımda herşey harika göründü gözüme büyük umutlarım vardı sanki herşey çok güzel olacak artık eski hatalarımızı yapmayacağız diye düşünürken ayrıyız şimdi...

danışman direk düzeltemez tabi. ama en azndan kendnde hata var mı onu görürsün. ya da en azndan elmden geleni yaptım gibi düşünebilir insan. sanırım bi defa boşnma kararı alınınca, fikri aklından geçnce düzelmiyor. kısa süreli düzelmeler hariç...ya katlanıyorsn ya boşanıyorsun

danışman direk düzeltemez tabi. ama en azndan kendnde hata var mı onu görürsün. ya da en azndan elmden geleni yaptım gibi düşünebilir insan. sanırım bi defa boşnma kararı alınınca, fikri aklından geçnce düzelmiyor. kısa süreli düzelmeler hariç...ya katlanıyorsn ya boşanıyorsun

Aynen öyle canım dışarıdan objektif bir göz gördüklerini anlatıyor hatalarını gösteriyor doğru yolu gösteriyor sen hangisini seçersen o oluyor...Ama ben daha evlendiğim günden beri adam kazmaydı sanki imzayı atınca büyü bozuldu çok severek evlendik sözde...Benim ona olan sevgimi yaptığım fedakarlıkları cümle alem biliyor...Bir gün olsun değer bilmedi sevgi gösteremedi bu adamın huyu bu dedim susayım dedim dedim oğlu dedim ama bi fayda etmedi...Ben kendimden geçtkten sonra ne çocuğuma faydam olacak nede kendime o nedenle karar aldım boşanalım dedim paşam sen nasıl istersen öyle olsun dedi evi terketmiş...Ve yazdığı tek not Allaha emanet olun...Köpeğin hatırı olmasa sahibinin olur ya bizim bir kızımız var onun halini bile arayıp sorduğu yok...

Bilime inanan biriyim ama psikolog, danışman gibi kişilerin bana faydası dokunacağını hiç düşünmedim nedense…bir arkadaşım gitmişti adam şöyle demiş: analarınızın öğrettiğini biz 15 günde silemeyiz.
Bu da bir bilimdir ve formülleri vardır. Ama sorunları yaşayan gerçek insanlardır. Belli bilimsel kriterler çerçevesinde ne kadar fayda sağlar bilmiyorum. Bir gün bu konuda düşüncelerim değişir mi bilmiyorum. Yine de siz destek alın tabi. Bu benim kişisel düşüncem..

Back
X