• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik danışmanına gidip de faydasını gören var mı?

kızlar kesinlikle çok iyi araştırarak gidin ilişki veya evlilik danışmanına.. benim boşanma ile sonuçlanan evliliğimin son döneminde evlilik terapisti die gittiğimiz doktorun aslında hiç bir vasfı olmayan bir danışman olduğunu, şu anda terapiye gittiğim 20 yıllık psikologum söyledi... yanlış anlasılmasın kötülemek amacı ile deil şu anda gittim doktor mükemmel yıllarca amerikada eğitim görmüş, araştırın güzelce referanslarına bakın öyle gidin yoksa bi işe yaramaz benden sölemesi :) tecrübe konuşuooo

Biz geçen sene gittik canım..Başlarda yalvarırdım gidelim diye sen git bende bir sorun yok sen herşeyi sorun yapıyorsun derdi...Sonra birikimler ve yaşananlar sonucu boşanma kararı aldım 360 derece döndü psikolojik tedavi almak istediğini söyledi bende kendini yalnız hissetmesin diye evlilik danışmanına gidelim dedim kabul etti.. Çok ii bir danışman buldum...İlk önce benimle konuştu sonra onunla sonra ikimizi birden aldı yanına kitap tavsiyeleri (gerçekten bana çok şey kattı kitaplar) olması gerekenleri ve nasıl olduğunu tepkilerimizi ölçtü biçti...2 seans gittik ben evime döndüm ümit vermişti eşim çünkü ama tam 1 yıl geçti yine aynı adam değişen birşey olmadı..Ben değiştimmi evet bakış açımı değiştirdim otoritemden taviz verdim alttan aldım anlamaya çalıştım ama olmayınca olmuyor..Bir insan nasılsa öyle gidiyor...değişmiyor...
Danışmanın dediği herşeye sanki güllük gülistanlık gibi katılıyor onaylıyor öyle yapacağını hatalarını gördüğünü söylüyor ama nerdee yine eskisi gibi...Valla inceldiği yerde bırakacaksın..Zorlamanın mantığı yok..İlk yılımızda bizim anlaşamayacağımız belliydi mesela ozaman gitmiş olsaydık evlilik danışmanına belki ozaman boşanırdım...4,5 yılım boşa gitti tek güzelliği çocuğum...
Danışman bana nelerden şikayetçi olduğumu olaylar karşısında nasıl tepki verdiğimi gerçekten bu adamı sevip sevmediğimi falan sordu..Tabi onada aynı soruları sormuş..Sonra ikimizle konuşurken de evlilikte olması gereken fedakarlıkları öncelikleri falan anlattı...oradan her çıktığımda herşey harika göründü gözüme büyük umutlarım vardı sanki herşey çok güzel olacak artık eski hatalarımızı yapmayacağız diye düşünürken ayrıyız şimdi...

Arkadaşım kitaplarım adını yazabilirmisin? Belki birilerine faydası dokunabilir...

İlk kitap 5 SEVGİ DİLİ, ikincisi ERKEKLER MARSTAN KADINLAR VENÜSTEN...Biz 2 seans gidebildiğimiz için bukadar tavsiye alabildik ama devam etsek belki farklı bakış açıları geliştirebileceğimiz kitaplar da söylerdi...Tabi bu kitapları sadece sizin okumanız fayda etmeyebilir eşinizinde okuması gerek..Okumakla kalmayıp bakış açınızı değiştirip kitaptaki farkındalıklarınızı hayatınıza geçirmeyi becerebilmeniz gerekiyor...Her çiftin kendinden birşeyler bulacağı kitaplar bunlar bence...Mesela 5 sevgi dili eşinizle birbirinizin dilini öğrenmenizi sağlıyor...Biz birbirimizin dilini öğrendik zaten ben onun diline uygun davranıyormuşum ama o benim sevgi dilimi bilmediği için davranışları benim anlamayacağım dilden oluyormuş...Gel gelelim bilmesi de bişey değiştirmedi...

hersey onun dedıgı gıbı onun gozunde onemsizve degersızım 11 yıldır beraberız 7 yıl flort dönemı ama su an kendı acımdan esımı sevıyorum ama acayıp mutsuzum aıleler daha cok bızımm sıkıntımız yanlısta olsa annesını savunmaktan vazgecmıyor benım aılemde suclu ona gore ama aılemden bırı sucluysa savunmuyorum buradamı hata yaptım acaaba YARDIM LUTFEN uçurumun dıbındeyız ve 4 aylık bebısımız var:(

Ben 2 ayrı evlilik danışmanına gittim canım..İlkinde tek başıma katıldım seanslara.O daha verimli oldu benim açımdan.Danışmanım

bayandı,çok güzel önerilerde bulundu bana.Gerçekten inanılmaz rahatlıyordum seanslar sonunda ama tek taraflı mücadele pek

başarılı olmadı (ne yapsam,ne konuşsam ben saçmaydı eşime göre:47:)ve bu sefer eşimle birlikte erkek bir danışmana gitmeye

karar verdik..Aslında eşimin evlilik danışmanına gitmeyi kabul etmesinin tek amacı,benim ne kadar haksız olduğumu ve

saçmaladığımı kanıtlamaktı ama işler düşündüğü gibi gitmedi:1: Danışmanımız sordu,biz anlattık,eşim herşeyi ben bilirim

havalarında:33: Artist artist konuşmalar ayy sinir etti adam beni ki doktor da gıcık oldu kocama :)Terapinin sonuna doğru biz artık

doktorun bize 2.bir randevu vereceğini düşünürken adam yağa kalktı ve kapıyı açtı,gerek duyarsanız yine randevu alırsınız dedi ve

bizi resmen sepetledi:1:Terapi sonunda eşime dedim senin bilmiş,ukala tavırların yüzünden doktor bizi 2.seansa bile kabul

etmedi.Demez olaydım.Söylememe gerek var mı çok fenaaaaaaaa kavga ettik ve bir daha da terapiye gitmedik.İttir kaktır yürüyor

işte evliliğimiz:37:

şeyy biraz yadırgana bilir belki sormam ama gittiğinizde hangisinden daha memnun kaldınız bayandan mı erkekten mi hangisini tavsiye edersiniz bde bna özelden isimlerini gönderebilirmisiniz acaba

ben cocugumuz oldugu yıl gittim ...faydası evet var...erkegin gözündeki at gözlükleri azıcık aralanıyor...tabii siz de de hata varsa yüzleşmeniz gerekir...hazırlıklıysanız illa ki gidin...kim haklı kim haksızdan ziyade ne yaparsak sorunlarımız hal oluru ögreniyorsunuz...

eşler arası iletişim malesef bizim toplumda bilinen bir şey degil.bunu ögrenmek açısından çok faydalı ...

hersey onun dedıgı gıbı onun gozunde onemsizve degersızım 11 yıldır beraberız 7 yıl flort dönemı ama su an kendı acımdan esımı sevıyorum ama acayıp mutsuzum aıleler daha cok bızımm sıkıntımız yanlısta olsa annesını savunmaktan vazgecmıyor benım aılemde suclu ona gore ama aılemden bırı sucluysa savunmuyorum buradamı hata yaptım acaaba YARDIM LUTFEN uçurumun dıbındeyız ve 4 aylık bebısımız var:(

11 yıl sonunda gıdım ilerleme olmamış ...buradan sana ne fayda olur ki arkadasım...zaman sadece akıp gidiyor ...bizim insanımız gelişmeye,anlamaya ne kadar kapalı,dünya top yekün delirdi zaten...Allah yardımcınız olsun...

şeyy biraz yadırgana bilir belki sormam ama gittiğinizde hangisinden daha memnun kaldınız bayandan mı erkekten mi hangisini tavsiye edersiniz bde bna özelden isimlerini gönderebilirmisiniz acaba

bayan terapiste daha uzun süreli gittim ve gayet memnundum.Dediğim gibi erkek danışmana sadece 1 seans gidebildik.o yüden sorunuza net cevap veremeyeceğim:26:

eşime teklif etmiştim zamanında gelmedi...
bende tek başıma gittim...
en azından çok çok rahatlamış oluyorsun bundan emin ol...
senin kendini iyi hissetmende az bişey değil sonuçta...
birlikte yada yalnız ne olursa olsun profosyonel destek gerçekten çok güzel bişey...
tavsiye ederim..
dilerim eşinde seninle gelir...

Hangş danışmana gittiniz acaba? Yeri neredeydi? Yardımcı olabilir misiniz bu konuda?

erkekleri götürmek çok zor oluyor biz yarın 2. gidicez ama eşimi gtürmek için de bol bol tartılma oluyor direniyorum direnebildigim kadar :ssz:

Biz de gittik yaklasık 2.5 ay hayatımızda yaptığımız en dogru seydi belki.. Bir problemi çözmeye calısırken dahası çıktı.. Böyle zaman zaman olusan çatlaklara hemen müdehale edilmeli ki sonra tamir edilemez olmasın.. Terapide çeşitli yöntemler uygulanıyor ecct ve emdr gibi özelkikle ecct seansında birbirinizin hislerini olduğu gibi aktarıyor karsılıklı., 2,5 ay sonrasında terapist süreci sonlandırdı, cok memnun kaldık

Biz de gittik yaklasık 2.5 ay hayatımızda yaptığımız en dogru seydi belki.. Bir problemi çözmeye calısırken dahası çıktı.. Böyle zaman zaman olusan çatlaklara hemen müdehale edilmeli ki sonra tamir edilemez olmasın.. Terapide çeşitli yöntemler uygulanıyor ecct ve emdr gibi özelkikle ecct seansında birbirinizin hislerini olduğu gibi aktarıyor karsılıklı., 2,5 ay sonrasında terapist süreci sonlandırdı, cok memnun kaldık
Bizim ilk girişimiz böyle bir şey yapmadı. Problem nedir beklentiniz nedir falan dedi. Sonra sorular sordu . 2 tane kağıt verdi doldurmamız için. Biri cinsel uyum kağıdı biri de eşimde şunu hiç sevmiyorum şunu çok seviyorum gibi soruların olduğu bir kağıt.
2. Seansı ayrı ayrı çağırıp yapacakmış. Umarım bize de faydası olur. Boşanma eşiğindeyiz şu an. Sorunlarımızı cozecegimizi sanmıyorum. Çünkü insanların değişeceğine inanmıyorum.

aynı sekılde bende cok düşündüm.1 hafta iyiysek 1 hafta kavgalıyız çunku hemde sudan sebeplerden dolayı.
ama gidersem ne anlatıcaz o benı ben onu mu ?
bılmıorum gıtmek bana cok zor gelıo
bu konudada esımı ıkna edemıyorum bile zaten.
ama gıden arkadslar bıraz bılgı verırlerse cok yardımcı olurlar banada
uzman soruyor siz sırayla anlatıyorsunuz. birbirinizin neler düşündüğünü öğreniyor ve uzmanın yönlendirmesiyle doğru ve yanlış davranış kalıplarınızın farkına varıyorsunuz. bu yanlışları düzeltmeye çaba gösterip göstermemek size kalıyor. yanlışlara devam ederseniz ya da boşanma veya devam etme kararı alırsanız sizi neler bekliyor vs konuşuluyor. tabii ki işe yarıyor niye yaramasın. her şey güllük gülistanlık olmuyor ama geçinmeye niyeti olan daha dikkatli oluyor

Bizim ilk girişimiz böyle bir şey yapmadı. Problem nedir beklentiniz nedir falan dedi. Sonra sorular sordu . 2 tane kağıt verdi doldurmamız için. Biri cinsel uyum kağıdı biri de eşimde şunu hiç sevmiyorum şunu çok seviyorum gibi soruların olduğu bir kağıt.
2. Seansı ayrı ayrı çağırıp yapacakmış. Umarım bize de faydası olur. Boşanma eşiğindeyiz şu an. Sorunlarımızı cozecegimizi sanmıyorum. Çünkü insanların değişeceğine inanmıyorum.
İnsanların degistiği pek görülen bi durum değil eger bazı sorunlar önceden degil de sonradan cıktıysa onlar icin çözüm bi de karsılıklı sevgi tabii.. Benim gönlümden insallah sizin icin de çözüm olusturur diye geciyor.. Sevgiler

İnsanların degistiği pek görülen bi durum değil eger bazı sorunlar önceden degil de sonradan cıktıysa onlar icin çözüm bi de karsılıklı sevgi tabii.. Benim gönlümden insallah sizin icin de çözüm olusturur diye geciyor.. Sevgiler
Dediğim gibi sanmıyorum. Şu faydası olabilir benim için. Boşanmak ayrılmak psikolojisi çok büyük bir yikim gibi geliyor bana. Bunu atlatmak konusunda en azından fayda sağlar diye düşünüyorum. Boşanmaya daha yumusak bir geçiş yaparım.
Terapiden de algıladığım kadarıyla o da zaten istemiyor.

arkadaşlar danışmanına gitmeyi tavsiye eder msinz?
sıkıntılarım,sıkıntılarımız var ve 2 gün iyiysem 5 6 gün kötüyüm. sürekli sorguluyorum eşimi evliliğimi geleceğimi... içki kumar dayak şiddet vs yok ama bunlımdayım. sıkıntılarımz var, içimde eşime kızgınlıklarım yedirememişliklerim var. uykusuzluklarım takıntılarım, kursağımda kalışlarım var.
güvendiğim bi danışman var ama 12 saatlk mesafede uzakta. evliliği için gidip de faydalananlar varsa gitme fikrimi eyleme dönüştürücem eşimi de ikna etmeye çalışıcam. fikirlerinizi bekliyorum.
Gidip de evliliğini düzene sokan insanlar var. Boşanmadan önce gidilmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum, hele bir de çocuk varsa. 12 saat yol gitmene gerek yok ayrıca her şehirde aile terapisti var

Canım siz kime gittiniz?

Back
X