EvLiLik de Erkegin MesLegi cok mu ÖnemLi? Yoksa Saygi Sevgi mi?

aylin90

9.Takm•Bşlgç 128kg•Gncl 103.3kg•hdf 80kg•boy 168
Kayıtlı Üye
18 Mart 2009
8.660
3.741
373
Merhaba Bayanlar. Bu konuyu bide EVLILIK bölümünde actim, tam olarak nereye acacagimi bilemedim burayada actim.
Öncelikle Fark ettim ki, cogu meslegi iyi olan erkekler ya havali oluyor yada KALBI iyi olmuyor. KALBI iyi olan beylerin de dogru bir isi olmuyor (kazanci az yani).
Simdi benim sorum $u: Evlilik de Maddiyat cok mu önemli? Bir erkegin Meslegi cok mu Iyi olmasi lazim kii iyi gecinebilesin? Simdi bu soruyu Bayanin da i$i olarak soruyorum, yani Bayan da calisiyor meslegi elinde. Beyinin Cok mu iyi isi olmasi lazim evliligin iyi ssürmesi icin? Karsilikli saygi sevgi mi önemli yoksa para mi?
Umarim anlatabildim derdimi :)
Sizler nasil bir evlilik yaptiniz? Maddiyat durumunuz nedir nasildir, gecinebiliyormusunuz ve nasil? Tskler

(hem almanya sartlarina bakarak hemde Tr sartlarina bakarak cvpler bekliyorum)

Son düzenleme:
Arkadasım iş önemli tabi ki ...para olmadan hiçbir şey olmuyor..bana göre bir erkek evini geçindiriyor ve eşini kimseye muhtac etmiyorsa sorun yok...calışkansa kişiliği oturmusa sorumluluk sahibiyse evlenilir o adamla...
ayrıca hem iyi kalpli hem de iyi meslek sahibi kişiler var yok sanma..nasip allah iyilerle karşılaştırsın ...
cok iyi işi olan birini alırsın evlenirsin ama bi bakarsın işinden oldu saglığından oldu akışına bırak bence..

aslında hepsi de aynı oranda önemli. erkeğin eşinden alt bir pozisyonda çalışıyor olaması ve daha az maaş alması ya da tahsilinin daha düşük olması ileri vadede problem olabilir bence. davul bile dengi dengine demişler. ama sırf mesleği iyi çok para kazanıyor diye de tercih yapılmamalı elbette. kişiliğinin oturmuş olması en önemlisi. bir de iyi bir işi varsa yeme de yanında yatyerimseniben

valla bana göre erkek evine bakıosa ailesini kimseye muhtaç etmiyosa yani ihtiyaçlarınız tammsa bence aşırısını istemeye gerek yok herşeyin iş statü olduğuna inanmıyorum başlığına göre yazıyorum sevgi saygı çok çokkk önemli bencee...

çok karışık bır konu,
tanıdıgım kızlar hep işten cıkıp ev hanımı oldular bebek yaptılar adamlar tek maasla evı gecındırıyor
ama onemlı olan eve bakabılecek gucu kendınde bulmaları, bunu bulan adam zaten ıyı adam ooluyor aslında.
yani sahıplenen ve efendı dıyebılcegımız turden oluyıorlar.
tek maas da yerı gelıyor yetebılıyor ama 2 maas varsa daha ıyı
adamın tahsılı ve maası sızden az olursa sorunlar olabılır ama o da kabul edılebılıyor gunumuzde.
akışına bırak kadere kendını teslım et, zaten secmeyle olcak ıs degıl

bence onemlı degıl.Ben ogretmenım,esım ıse f adlı bır otomobıl markasında oto teknısyenı kısacası araba bakımı ıle ugrasıyor.cogu kısı esınız ne ogretmenı dıye soruyor dırekt ben de gogsumu gere gere soyluyorum esımın meslegını ve esımle gurur duyuyorum cunku meslegı benı cok ılgılendırmıyo.ıngılızce ogretmenı bı erkek arkadasım vardı katlanılmazdı aman allahım yanı.Tabı herkes aynı olacak dıye bır kaide de yok arkadaslar dimi :P

Bence kadın daha fazla kazanıyorsa sorun olabilir, erkekler genelde egoları şişik varlıklar olduğu için bu durumu kafalarında kurup gurur meselesi yapabilir. Yani meslekten ziyade kazanılan para dengesi önemli bence

benim için önemli. eğitiminin benimle aynı düzeyde yada daha iyi olmasını isterim. kısaca erkeğin bir adım ötede olmasını beklerim.

ama birde şöyle olanları var. eğitimi benden daha iyi olmamasına rağmen iyi bir meslek edinmiş, iyi bir kazancı olan ve kültür bakımından da benden üstünolan biri de olabilir. bana birşeyler katabilir.

kadının erkekten çok kazanmasının nasıl bir şey oldğunu, birbirlerini nasıl ezmeye çalıştıklarını bizzat gördüğüm için benim fikirlerim bu yönde.

iyi bir mesleği olmayan adam boş adamdır bana göre, kalbi ne olursa olsun...meslek derken, tıp, hukuk ya da mühendislikten bahsetmiyorum...işinde iyi olmak, aranılan olmak...yoksa hiçbirimiz çok büyük şeyler beklemiyoruz hayattan en azından ben beklemiyorum...
ama benim eşim beni yansıtmalı, beni taşımalı ben kendime yatırım yaparken o yerinde sayıyorsa dengesizlik vardır...
kazanmalı mı evet kazanmalı...şimdi adam benden az kazanıyorsa bu benim için sorundur... benden çok fazla kazanıyorsa da benim için sorundur o sorun yapmıyorsa ben yaparım...istemem ben bir kazanırken o on kazansın...uçurumlar olmamalı bence arada...
bu acıdan bakarsak maddiyat önemlidir benim için..saymadığım adamı sevemem... bir baltaya sap olamamış adamı sevemem..
biz nasıl evlilik yaptık... ben mühendis bu adam işi iyi diye bakmadım hiç... eminim o da aynı gözle bana bakmadı...ben evlenene kadar eşimin maaşını bilmedim...neyi var neyi yok bilmedim... yüz göz olmadık bu konularda hiç...herkes kendine yetiyordu... belli bir konumumuz vardı...ikimizde iyi kazanıyoruz.. tabii bu iyi kişinin hayat şartlarına göre değişir ama biz Türkiye şartlarına göre de iyiyiz bence..çok şükür...

cevap verıyorum meslegı önemlı
sevgı saygı da neymiş meslek asıl olandır
hele bı muhendıs vs olsa tamam, adam pisliğin tekjı olsa da muhendıs olması yeter ???

nası soru bu boyle .

saygı sevgi yeter diyorum.. eşim 2yıllık ben 4 yıllık okul okudum.. ben iş bulamamısken (gerci hala dirsek curutuyom)
eşim iyi bir iş sahibi bana yetıyor.. aşkımız herseye galip .. gersı boşş ..

Allah herkesın kalbine gore versın..

Son düzenleme:
Evliliklerde sevgi ve saygının yanında maddiyatta önemli.
Çocukalrınızın geçimi ve eğitimi hep ekonominizin iyi olmasından geçiyor....................

saygı sevgi evlilikte cok önemli onsuz olmaz ama bunlar duygu kavramları
evlilikte sadece duygu ile kurulmadığına göre mantıkta önemli
yani saygı sevgi karın doyurmaz sadece sabrettirir
meslek çok çok önemli değildir ama işinde yer yapmış kendini kanıtlamış olması bilgili olması gerekir
işine sabaatsiz ,sadık olmayan erketen hayır gelmez
ama işine sadık evini geçindirebilecek maaşı alıyosa eşini cocuklarını kimseye mutaç etmiyosa sorun olmaz

Evet sağlam bir işi olması, sosyal güvencesi olması mutlaka önemli.
Ailesinin geçimini sağlayacak bir maddi gelir şart.
Ancak yinede herşeyden önce insanların önce kendisine, sonra eşine
ve ailesine olan saygısı gelir benim için. Eşim çok iyi kazanıyor olabilir,
ama beni sevip, saymaz, değer vermezse ben o evde duramam çünkü...

para huzur getirmez ama parasız da huzurlu olunmaz bence..
eskidendi; iki gönül bir olunca samanlık seyran olur devri..

evde yiyecek ekmek yoksa, elektrikler borcundan dolayı kesilmiş, doğalgaz yanmıyorsa huzur da olmuyor maalesef..
bu anlamda meslek önemli..

ama konu başlığı ve içerik farklı olmuş..
baktığın zamanda iş gene meslekte, eğitim-öğretim de bitiyor.
kadının öğretmen, doktor vb. bir meslekte, erkeğinse sanayi de işçi olarak çalıştığını düşünürsek..
bence olmaz..
saygı sevgi önemli ama denklik de gerekli..

cevap verıyorum meslegı önemlı
sevgı saygı da neymiş meslek asıl olandır
hele bı muhendıs vs olsa tamam, adam pisliğin tekjı olsa da muhendıs olması yeter ???

nası soru bu boyle .

nasil soru bu böyle????
asil NASIL CEVAP bu böyle... yani meslegi süper olsunda ne olursa olsun öylemi? pislik de olabilir yani öylemi?
valla kusura bakmayin amaaa yüregi kalbi olmadiktan sonra ben zenginligi napiyim? mühendis olmus doktor olmus napiyim yani???
üzmesinnn, kirmasinn, saygisini yitirmesinn, HUZUR versin bu yeter bana.. meslek para herzaman gelir SÜKREDENEEEE!!!

önemli
ama dikkat edilecek öyle husular varki
bunun önem sırası biraz gerilerde
o iyi meslekleri olupta bozulmuş adamlar,ellerinde birşey olmayıp,üç kuruş ve statü görünce g... kalkan adamlar
yani kişilik sorunlarını para ve statü açığa çıkartıyor
ya bence eğitim seviyeleri hemen hemen aynı olmalı
-bu aksi olamaz diye birşey demek değil-
akside olabilir
ama sorun yaşamamak
ve tabiri cazise 1/1 başlamak için hayata
uyum önemli
lakin iyi olsun
kalbi güzel olsun
sahiplensin
erkek kadına kadın, kadın erkeğe erkek gibi davransın
ekmeği taştan çıkartıp elaleme güldürmesin yeter...
en iyi meslek insan olmak şu zamanda!

almanyadan üye olanlar yokmu acaba? bide onlar almanya sartlarina bakarak cvp verseler?

bana sorarsan once mesleğine bakarım ilk tanısmada çünkü kimse bir kişiyi arastırmadan takılmaz gezmez.sonra saygı sevgi olmasada ayrılırım ...bu kadar basit..

nasil soru bu böyle????
asil NASIL CEVAP bu böyle... yani meslegi süper olsunda ne olursa olsun öylemi? pislik de olabilir yani öylemi?
valla kusura bakmayin amaaa yüregi kalbi olmadiktan sonra ben zenginligi napiyim? mühendis olmus doktor olmus napiyim yani???
üzmesinnn, kirmasinn, saygisini yitirmesinn, HUZUR versin bu yeter bana.. meslek para herzaman gelir SÜKREDENEEEE!!!

siz sanırım arkadaşın verdiği cevabı yanlış anladınız. arkadaşta siz gibi düşünüyor ve imalı bir şekilde o cevabı yazmış gibi geldi bana. a.s

Back
X