şeriat bu malesef bu ülkedeki din batı etkisindeki kısmen laik bir dinŞeriat denilen şey bu değil.
Ah bu Müslümanların(!) dini kendi çıkarları yönünde şekillendirme çabası...
Suistimale o kadar açık bir alan ki.
Katı şeriat kuralı nedir tanımlara gel; ılımlı İslam, sıvı şeriat kuralları, gaz, plazma şeriat...
Şeriate karşı değilim Kuranla hükmetmek Allahın istediği razı olacağı bişey sınırlarını bilemem ancak islamda recm cezası vardır hırsızın ellerini kesme cezası da vardır ayetle sabittir.Ülkemizde uygulansa suç oranlarının baya bi düşeceği kanaatindeyim en doğrusunu tabi ancak Allah bilir.
şeriat bu malesef bu ülkedeki din batı etkisindeki kısmen laik bir din
Şeriat'da İslam'da tam olarak bu.
Ya da, bir dine yüklemeye çalıştığımız anlamı "asıl olan, yegane gerçek" gibi süslü laflarla donattığımızda özünü değiştiremediğimizi ve yanlışta diretmenin saygınlıktan ziyade bilgisizliği ve dahada kötüsü cahillikte ısrarı getirdiğini aklımızdan çıkarmıyoruz.O zaman ne diyoruz ; bir dine inanmiyorsak ve o dini tam olarak bilmiyorsak , sırf laf atmak için yorum yapmıyoruz. Bu her türlü etik değildir.
Ya da, bir dine yüklemeye çalıştığımız anlamı "asıl olan, yegane gerçek" gibi süslü laflarla donattığımızda özünü değiştiremediğimizi ve yanlışta diretmenin saygınlıktan ziyade bilgisizliği ve dahada kötüsü cahillikte ısrarı getirdiğini aklımızdan çıkarmıyoruz.
Gel bilgimizi kapıştıralım.
Bırak laf atma çabasını ve karşılıklı olarak "din" bölümünde açılacak bir başlık altında süresi önemsiz bir tartışmaya girelim.
Ne dersin?
İşte o zaman gerçek İslam bu mu yoksa sevgi kelebeklerinin allayıp pulladıkları tatlı mı tatlı, sevecen mi sevecen yorumu mu anlamış oluruz.
Var mısın?
:) Bu yazdığınız uzun bilgi yarısı davetiniz bu forumda mümkün değil. Din bölümün de de tartışma yasak. Özelden istişare yaparım elbette. Benim için adı bu olur , sizin için "bilgi yatıştırmak"olur ;benim için fark etmez.
Islamiyet konusunda bilginiz varsa bile süzgeçten tam olarak geçememistir. Islamiyet tam olarakta bu deniliyorsa ortada yanlış vardır bana göre. Size göre ise bende ki süzgeç yanlıştır.
Işte bu yüzden zaten inanan ve inanmayanlar diye ayrılır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?