Evlilik Dışı İlişkiler Üzerine Söyleyeceklerim Var!

scarlett_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Mart 2012
123
0
0
Bursa
Şu yaşıma kadar evlenmeyi hiç düşünmedim, istemedim. Bir insanla hayatını her şekilde birleştirebilirsin, prosedürleri oldum olması sevmedim.

Geleneklerden hep nefret ettim. Düğün, nişan, söz, gelinlik, balayı, ilk gece, kına, tatlı, çeyiz... Hiç bana göre değildi bunlar. Belki yetiştiğim çevre dolayısıyla çok rahat yetiştim. Baskıcı bi ailem yoktu, zaten Türkiyeye 10 sene önce geldik. Yani daha farklı koşullar gördüm çoğunuzun aksine.

İnsanlar beni yargılayacaklar, hem de acımasızca. Çünkü ben "evlilik dışı" bir bebek dünyaya getireceğim. Ve aslında eşim, evet evlilik bağımın olmadığı adam, ailem ve onun ailesi bu konuya oldukça ılımlılar ve arkadaş çevrem de benim gibi düşünen kimselerden oluşuyor. O yüzden içim rahat ve bebeğimi kollarıma alacağım günü bekliyorum.

İlerde bebeğimiz büyüdüğü zaman eğer sorun yaşamaya başlarsak, basit bir imzadır neden olmasın diyip bu prosedürü yerine getirebilirim de. Ancak iki insanı tek bir yüzüğün birleştireceğine ve aynı şekilde bağlayacağına inanmak ne kadar trajik! Burada çoğu kadın evliliğiyle ilgili onca sorun yaşarken, ben beraber olduğum adamla o kadar huzurlu ve mutluyum ki. Her şey peri masalı gibi neredeyse.. Aynı evi, aynı yatağı, aynı sorunları ya da aynı sevinçleri paylaşmak için evlilik bağına gerek görmüyorum, ve bu yüzden eğer insanlar beni yaftalayacaklarsa, varsınlar yaftalasınlar.. Benim başım dik
.

Son düzenleme:
tercih sizin tabi ki ama anlamadığım, peri masalı gibi diye tabir ettiğiniz hayatınızı (Allah bozmasın) bir imza prosedürü yada küçüzük bir yüzük mü bozacak :26:

allah bebeginizi saglikla kucaginiza almaya nasip eder insallah....
herkesin görüsü farklidir evlenmek sirf " evlenmek" icin degildir sonucta her insanin hayata bakis acisi, dinine örf ve adetlerine önem vermesi farklidir...bu zamanda zaten cogu kisi bu saydiklarima önem vermiyor.. kimseyi yargilamak kimseye düsmez sizin düsünceniz saygi duymak gerek

Herkes kendi yaşadığı hayattan sorumludur. siz, aileniz, eşiniz ve onun ailesi olumlu bakıyorsa diğerlerinin ne dediği hiç önemli değildir. Ünlü biri aynı olayı yaşarken insanlar zevkle ağız bir karış açık izler tvden, ama tanıdık, akraba yada sizin gibi buraya konu açan biri yaşadığı zaman "tüh sana nasıl yaparsın" olur. Allah bebeğinizi sağ salim kucağınıza almayı naip etsin. Darısı başıma :49:

bencede snein olayin evlilik disi degil gibi geliyor bana cunku yaninda sevgilin ailen var bir imza snein dedigin kim yadirgiycakki snei herke kabul etmis ben sana bir sye diyimmi eger toplum dusuncemis ve bazi dini seyelrimiz olmasa inan bende evlenmezdim ama cocuk icin oluyor evlenince bence hersye farkli oluyor kim ne derse desin psikologlara gore buyuk ihtimalle bizim sorunlu tipler oldugumuzu duzunur ama bence benim gerceklerim herkesin gercegi olmak zorunda degil yani kimseye bunu inandirmak zorunde degilim ve ozgurr olmak istiyorum aslinda o yuzden allahmutlu etsin bebk dunyanin en guzel seyi

ne rezil şeymiş ya şu evlilik.evlilik yapan herkes mutsuz,yapmayan herkes uçuyor mutluluktan.o imzada canım lanet,yok yok nikah memurları cenabet.

bu konuda hemfikir olan arkadaşlar olduğunu bilmek güzel. konuya sıcak bakmayanlar da elbette var. herkesin yaşam tarzı/örfü/adeti/yetişme tarzı farklıdır. umarım herkes en mutlu olacağı seçimleri yapacak hayatlarında. hepinize teşekkür ederim..

bence kendınle celısıosun hem dıosunkı bır ımzamı degıstırecek hemde cocugum buyuyunce sorun olursa bır ımza atıverırım ne olacak o zaman basıt gelecek seyse sımdıde gelsın bır ımza atıver ne olacakkı

Hayatta en önemli sey saglik.
Bebegin saglikli, sen saglikli ve hayat arkadasin saglikli olmasindan baska daha ne kiymetli olabilirki su yalan dünyada?
Inan bana herkes bir yol tutmus gidiyor, ve herkesin kendi dogrulari var.
Ne bir imza bir evliligin garantisi nede imzasiz mutsuz olacagina dair bir kanit. Hayatini gönlünce, mutluca yasamani dilerim.
Yeterki herkes mutlu ve huzurlu olsun...

bu yazıyı neden paylaşma ihtiyacı duydun ki

kafamızı degiştirmeyi felan mı düşündün... mümkün degil

bebeginle ve hayat arkadasınla murım mutlu olursun bu arada burası TÜRKİYE...

...........................................................

Son düzenleme:
evlilik elbette atılan bir imza değil düzenli bir hayat yaşamak için sadece bir basamak beni eşime bağlayan bir imza değil sevdiğim için evlenmeye layık bulduğum için evlendim ve çok mutluyum ayrıca şöyle demişsinz evliler problem yaşıyor evlenmeden aynı evi paylaşanlar yaşamıyormu sizin doğrularınızı yadırgamıyorum ama burda gençlere örnek oluyorsunuz cesaretlendiriyorsunuz siz mutlu olabilirsiniz ama bazı kızlarımız güvenilmiycek erkeklere güvenip evlilik önemli değil aynı evde mutluyum diyip çoçuk sahibi olup sonra çoçukla ortada kalabilerler bence siz herkesle paylaşmayın içinizde yaşayın nikah düzenli hayatın çoçuklarınız kaliteli yaşaması için oluşturulmuş bir düzendir zira öyle olmasa kimse evlenmezdi kusura bakmayın sizi kırmak istemem ama siz nasıl kendinizce doğru buluyorsanız bende yanlış buluyorum..

Siz mutlu, sevgiliniz mutlu, aileler mutlu tamam anladık da böyle bir konuyu neden açma gereği duydunuz :ssz:

Son düzenleme:
Burada yazdığı bir yazıyla insan ne gençlere örnek olur onları toplumun düşünce yapısının dışına iter ne de aktivist bir hareket başlatabilir. Bu kadar abartmaya gerek yok. Hissetmiş, yazmış. Kimsenin hayatını nasıl yaşayacağına bir başkası karar veremez. Yalnız benim bu yazıda tek takıldığım nokta şu oldu, bir yandan toplumun baskıcı sınırlarına bir başkaldırıda bulunur gibi görünmek isterken bir yandan da ısrarla bu toplumun sizi nasıl yargılayacağı konusunda endişelerinizi alttan alttan vurgulamışsınız. Arada kalmak iyi değildir, ya tamamen silin atın sınırları ya da o topluma ait kabul gören değer yargılarını siz de benimseyin. Arada kaldığınız zaman hayattaki duruşunuz hakkında dışarıdan da sağlam görüntünüzü yitiriyorsunuz.

Yazı ile ilgili tüm görüşlerim bir yana, bebeğiniz için tebrik ederim.

Tamam herşey iyi hoşda neden eski konularınızı silme gereği duydunuz ki???? (eski konuları tekrar tekrar gündeme getirmeyin diyenler olabilir ama dikkatimi çekti sadece) üstelik eski konu bile değil 10 gün içinde olmuş :26:

imzayı aşkla bağlı oldugum adam için attığım sürece sorun yok evlilikleri huzuru bozan imza değil

törenler değil insanların kötü huyları ve anlaşamamalarıdır...yani kurdugunuz mantık yanlış

imza atmadım ve atmayanlara göre çok daha mutluyum denklemınız evlılık dışı ilişki yaşayanların mutsuzlugu mantıgıyla

hesaplanırsa cuvalalrsınız ben imza attım ve cok mutluyum diyorum çok şükür ama bunu derken evlilik dısı ilişkiler

yaşayanlara göre daha mutluyum deyip de aşağılık kompleksine girmiyorum...kararınıza saygılıyım ama bu yazınız

mutlulugunuzu paylastıgınız bi yazı olmaktan cıkmıs imzayla mutlşu olanalrlar imzasız mutlu olanalr diye gruplamalarla

ayrımcılık oluşturmus ve başkalarını gömerken kendını yükseltmeye calışan bi yazı olmuşş..Allah mesud etsın

bebegınızı de size ve sevgilinize bağışlasın...imza atmış veya atmmaış olsun umarım aşık olduğu insana ömrünü veren

sevgisini veren hiç ama hiç kimse kararından dolayı sevdiğinden dolayı pişman olmaz....

Son düzenleme:
iki kisi birbirine soz verdimi bu zaten evlilik degilmidir hem Allah huzurunda da gidipde evlendirme dairesinde attıgınız imza sizin hukuksal haklarınızı koruma altına almak ve toplumun sizin evli oldugunuzu bilmesi icindir yoksa adam veya kadın kotuyse evlide olsan bekarda aynı pisligi yapar ne farkeder..herkesin kendi hayatı kendi tercihleri kimseyi istedigi hayatı yasadıgı icin yargılamaya hakkımız yok siz mutluysanız Allah bozmasın demekden baska birsey dusmez bizede

Kişinin kendisinden başka hiç kimseyi ilgilendirmeyecek tek konu bu olsa gerek..... Yorumsuz

Başka bir konunuzda eski sevgilimi rüyamda görüyorum 5 aydır ayrıyız yazmışsın bu nasıl oluyor şimdi:44::44:

Back
X