- Konu Sahibi Aysegulcin
-
hoca nikahıda derler ya.. illa İmam gerekmiyor olabilir gereçkten:26:
Arkadaşlar herkes istediğini yaşar..Yaşasın da..
Bizler kendimizi bilelim yeter..Herkesin sevabı-günahı kendine..
Bize yanlış gelen şeyler başkalarının doğruları olabilir..
Ya da tam tersi..
Büyük konuşmak kötüdür..Ben asla yapmam asla şöyle bir durum olsa konuşmazdım gibi, ne desem başıma geldi..Artık büyük konuşmuyorum ben de:)
Dini nikah olayına gelince bir anımı anlatmak isterim..
Universitede iken ev arkadasımla saç başa kavga etmiştim..Çünkü bir cocukla tanısıp görüşmeye baslamıstı..Birkaç gun dısarıda bulstuktan sonra eve geldı bır aksam ve dedı kı: Ben sevgılımle dini nikah kıydıracam dedi..Neden dedim..Onunla kalacagım geceler günah olmasın dıye..!!!
Var mı boyle zıhnıyet dedım..Bu rezilliktir dedim..Çünkü o dini nikahı kendı hazzı için ARAÇ olarak ÇIKARı için seçmişti..Bu tartısmamızın sonucu kavgayla ve evı ayırmakla son buldu...Ben kötü kız ilan edildim dini nikaha karsı cıktım dıye..
Ama ben karsı degıldım ..Kımse anlamadı benı..Resmi nikah yapıldıktan sonra dini nikah yapılmalı diye savunuyorum cunku..
Sevgıler arkadaslar.
ben sizi gayet de iyi anladim kardesim cok da haklisiniz. simdi tum hocalarimz bagiriyo yapmayin kendinize gore kullanmayin dini nikahi diye. bu oyuncak diil insan saka olarak goruyo devleta bagli diil ya. olur mu ya Allah katinda evlisin ama bunu en cok nisanlilar yapio.
bu konu uzun cok girmicem ama ben de herkesin tercihgi diye dusunuyorum ama bu da yanlis.
cunku bu insanlar gunu gelince zarari bize de dokunuyor nikahsizliga alismis, zinayi dert etmeyen kadinlar birgun bizim yuvamiza musallat olabilirler rabbim korusun.
mesela simdi amerikada ve hristiuyan toplumlarda bu olay cok normal kadinlar her gece baska biriyle beraber oluyorlar. sonra erkekler "nbasilsa kadinlar razi ve istedigimiz zaman bizle yatiyolar diye evliligi dusunmuyolar. kendilerini yukumluluk altina sokmuyolar. bu yavastan bizim toplumumuza da empoze edilmeye calisiliyor. sonunda kadinlar sorumsuz erkeklerden vbikip aile kurmus sorumlu erkeklere yoneliyorlar olan guzel yuvalara oluyor. kac kadin ihanet yuzunden bosandi. kadina ihanet eden aslinda kocasi diil bi yerde hemcinsi. evet erkek de suclu bisi demiyorum ama o kadinlar kocalarimizi almak icin hersyei yapabiliolar.
ben isin burasindayim yoksa banane millet bu haramin gunahini yuklenmeye bu kadar merakliysa.
Arkadaşlar herkes istediğini yaşar..Yaşasın da..
Bizler kendimizi bilelim yeter..Herkesin sevabı-günahı kendine..
Bize yanlış gelen şeyler başkalarının doğruları olabilir..
Ya da tam tersi..
Büyük konuşmak kötüdür..Ben asla yapmam asla şöyle bir durum olsa konuşmazdım gibi, ne desem başıma geldi..Artık büyük konuşmuyorum ben de:)
Dini nikah olayına gelince bir anımı anlatmak isterim..
Universitede iken ev arkadasımla saç başa kavga etmiştim..Çünkü bir cocukla tanısıp görüşmeye baslamıstı..Birkaç gun dısarıda bulstuktan sonra eve geldı bır aksam ve dedı kı: Ben sevgılımle dini nikah kıydıracam dedi..Neden dedim..Onunla kalacagım geceler günah olmasın dıye..!!!
Var mı boyle zıhnıyet dedım..Bu rezilliktir dedim..Çünkü o dini nikahı kendı hazzı için ARAÇ olarak ÇIKARı için seçmişti..Bu tartısmamızın sonucu kavgayla ve evı ayırmakla son buldu...Ben kötü kız ilan edildim dini nikaha karsı cıktım dıye..
Ama ben karsı degıldım ..Kımse anlamadı benı..Resmi nikah yapıldıktan sonra dini nikah yapılmalı diye savunuyorum cunku..
Sevgıler arkadaslar.
artık böyle zaten resmi nikahı olmayanlar kıyamıyorlar.. arkadaşınla kavga etmek yerine araştırmasını saglasaydın keşke..dini nikah hafife alınacak bi mevzu değil.. oda resmi nikahın olmadıgı zamanlarda kadınları korumak üzerine konulmuş.. nikah kıyılırken ayrılma durumunda bayanın zor durumda kalmamsı için mehir şartı koyarak olanak saglanıyor.. yanlışı desteklemektense kötü kız olmayı tercih ederim..
agır sozcuklere maruz kalmamdandır kavga sebebı..yoksa ben kavgada en once dayak yerım yani :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?