Evlilik Dışı İlişkilere Karşıyım

bence burda insanlar açıtıgı her konudan kendi sorumlu
orda açılmıs bi konu daha varki orda da nişanlımın pskilojısı yazıyo .s
arkadas diyokı bu konuyu benım arkadasım açmıs

böyle bişey varmıya?
tutarlı degilki bikere kendisi

gerçkten bu zamanda insanda ne din korkusu kalmıs ne terbiye ne namus kalmıs
herkes hayatı kafasına göre yasamak derdinde baskasını düşünen yok!!
bu düşünceleri savunan insanlar bencil işte....

kendini nasıl kurtaracağını düşünüyo bence :27:

Son düzenleme:
sene 2011 konu basligina bak...
birakin insanlar istegi gibi yasasin. yasaklar bütün sapikliklari doguruyo

yani bu bakis acisini hic anlamiyorum hele.

yani senenin ne ilgisi var bu isle.

sene 2011 ama bizim bu senede de diger senelerde de Rabbimiz, kitabimiz, dinimiz, ailemiz ve ahlakimiz olacak insallah!

2011 oldu diye bunlar kaybettik mi yani?

ozgur amerika mi olduk yoksa gerci ole olmayi cok isteyen var ama Allah firsat vermesin onlara ne diyeyim?

ee çağ dışı (!) ya..

:)

kilisede evlenince olur, dini nikah olunca olmaz. ki dini nikahta ne cami var ne de imam. karşılıklı kabul ediş ve 2 şahit.. bu kadar....

Pardon??
Siz hiç evlendiniz mi?
Biliyor musunuz hoca nikahı nasıl olur kim tarafından gerçekleştirilir.
Hoca nikahı kıyılacağı zaman mahallenin bakkalını çağırmıyorsun gel şu gençlere hoca nikahı kıy diye.
Bilakis caminin hocası gelip imam nikanızı kıyıyor.
Benim resmi nikahım oldu ve sonrasında cami hocası imam nikahımızı kıydı.
Sizin nasıl oldu hoca nikahınız peki?Bekar mısınız yoksa?:37:

Ben evlilik ve dini nikah taraftarıyım.. Demek istediğim evlilikdışı ilişki olur belki çok seversin güvenirsin nişanlı olursun vs günahı sanadır sen kendin eder bulacaksan kendin bulursun yadırgamam u durumu. ama çocuk olunca senin ettiğin hatanın bedelini o ödeyecek. Ne suçu var onun. Asla asla olmaması gereken bişey. Toplumda çok rahat etiketler yapıştırlır o çocuga kimse aşk meyvesi felan demez :27:

Pardon??
Siz hiç evlendiniz mi?
Hoca nikahı kıyılacağı zaman mahallenin bakkalını çağırmıyorsun gel şu gençlere hoca nikahı kıy diye.

siz dove u yanlış anlamışsınız bence.. imam nikahı taraftarı gibi geldi bana. oradaki parantez içindeki
ünlem dalga geçme manasında..

Pardon??
Siz hiç evlendiniz mi?

sanirim hizli yazmaktan karistirmis yoksa o bayan da dini nikahi vs savunuyordu

Pardon??
Siz hiç evlendiniz mi?

Evet evlenmedim henüz. ama insan yaşamadığı şeyleri de bilebilir değil mi :34: İslamiyette dini nikahta İMAM gerekli değildir. Nikah kıymayı bilen herhangi bir müslüman nikahı kıyabilir. Adı karışmasın diye dini nikahtır, saygılarımı sunarım...

Yok arkadaş anlamış da, İmam kısmına takılmış galiba :)
Yahu hiç evlenmedik diye araştırmıyor da değiliz...

:74:yaşasınnnnnnnnnn evlilik:) hepimiz evliyizzzzzzzzz hepimiz evliyizz:72: susma sustukça sıra sana gelecek:D not: siz benim yazımı okurken ben dışarda evliliği savunan tek kişilik bir protesto gösterisi yapmakta olacağım bilginize:84:

Evet evlenmedim henüz. ama insan yaşamadığı şeyleri de bilebilir değil mi :34: İslamiyette dini nikahta İMAM gerekli değildir. Nikah kıymayı bilen herhangi bir müslüman nikahı kıyabilir. Adı karışmasın diye dini nikahtır, saygılarımı sunarım...

aslinda doru, benim imam hatipteki hocam da nikah kiyardi ama yine de hoca gibi bisi olsa daha iyi olur. benim hocam pek mubarek bi insandi

Ben ilk defa duydum..Herhangi biri kıyabilir demişsiniz olabilir amenna katılırım!
Fakat diğer mesajınızda ne hoca var ne birşey falan demişsiniz bana bu ters geldi açıkçacı.

:74:yaşasınnnnnnnnnn evlilik:) hepimiz evliyizzzzzzzzz hepimiz evliyizz:72: susma sustukça sıra sana gelecek:D not: siz benim yazımı okurken ben dışarda evliliği savunan tek kişilik bir protesto gösterisi yapmakta olacağım bilginize:84:

bende balkonda tek kişilk protesto yaptım :60::60::60:

ayyyyy o mutlu günlerin gelsin inşallahhh :69:

ayy inşaAllahh :16:
sizin de yuvanızın huzuru her daim artsın :71:

Pardon??
Siz hiç evlendiniz mi?

sanırım dove arkadaşımızı yanlış anlamışsınız
o, dini nikahı eleştirmemiş
ayrıca dini nikahta imam şart değil gerçekten
dini bilgisi olan ve halis bir müslüman olan herkes dini nikah kıyabilr
ama anne baba rızası ve şahidlerin olması şart tabi
düşünsenize yüzyıllar önce imamlar devletin seçtiği ve görevlendirdiği kimseler değil, halkın arasından parlayan seçkin kişilerdi.
hee bu arada yanlış anlaşılmasın, resmi nikah olmadan dini nikah kıydırmaya karşıyım...

ayy inşaAllahh :16:
sizin de yuvanızın huzuru her daim artsın :71:

sanırım dove arkadaşımızı yanlış anlamışsınız
o, dini nikahı eleştirmemiş
ayrıca dini nikahta imam şart değil gerçekten
dini bilgisi olan ve halis bir müslüman olan herkes dini nikah kıyabilr
ama anne baba rızası ve şahidlerin olması şart tabi
düşünsenize yüzyıllar önce imamlar devletin seçtiği ve görevlendirdiği kimseler değil, halkın arasından parlayan seçkin kişilerdi.
hee bu arada yanlış anlaşılmasın, resmi nikah olmadan dini nikah kıydırmaya karşıyım...

çok teşekkür ederim dilerim herkes en az bizim kadar mutlu olsun :16::16::16:

Ben ilk defa duydum..Herhangi biri kıyabilir demişsiniz olabilir amenna katılırım!
Fakat diğer mesajınızda ne hoca var ne birşey falan demişsiniz bana bu ters geldi açıkçacı.

ironi yaptım yahu.
yanlış anlaşılmaya mahal vermek istemezdim.
Hristiyanlarda olduğu gibi ibadet yerine gitmek gerekmiyor, diyanet bakanlığına bağlı bir İmam tarafından kıyılması gerekmiyor. Kolaylıklar dini olduğunu vurgulamaya çalıştım.

Neyse daha fazla taşlanmadan kaçayım........

Back
X