Evlilik dışı

Üzgünüm biraz uzun oldu ancak son olarak;

yukarda kısmen yorumlarına katıldığım bazı yorum sahibeleri var.

Gerçekten de maalesef; dedikodu, giybet, kalp kırma, gönül yıkma vs. bunlarında günah olduklarını ve bu tarz günahların birike birike büyük günah haline geldiğini unutuyoruz.

Aslına bakacak olursak Allah'a şirk koşmak büyük günahların başında gelmektedir.
Ben bunu yapmıyorum diye düşünüyor olabiliriz. Ancak işin aslı gerçekten öylemi? Yoksa bilmeden de olsa böyle bir şey yapıyormuyuz.

Hasılı kelam Rabbimiz bizlere; başkalarının önündeki samanı değil, kendimizin önündeki odunu görmeyi nasip etsin inşallah. Amin

Hakkınızı Helal edin, sürç-i lisan ettiyisek affola

Selam ve saygılarla

Son düzenleme:
bekar ise bana gore de normal fakat, ailelerimiz bizim gibi dusunmedigi icin cevre ve toplum baskisi oldugu icin de yasansa bile pismanliklar ve kafa karisikliklari yerini aliyor. belki farkli hayaller kurarak ve guvenerek yasadiginiz o ozel seyler iki taraf ayrilirsa keske yasamasaydim dedirtebiliyor. Acaba yasadigimiz icin mi bitti? erkek istedigini alinca sanirim kadina heyecanida kalmiyor. Siz de oyle dusunuyor musunuz? ama tabiki iki tarafi birbirine bagladigi da dogrudur.. Valla cok karisik bu olaylar 28 yasima geldim halen cozemedim:))

günah yada değil. o senin kararın. ancak mutlu olmak da var mutsuz olmak da. sonrasını düşünerek hareket et. kendi vicdanını yorma.

Sen ama esnek rahatım haberi yok diye düşünme erkek deneyimliyse zaten anlıyor ilişki yaşayıp yaşamadığını

ünlü kadınlarda moda oldu evlenmeden doğurmak.çünkü ünlü kadın adı üstünde ünü nedeniyle erkeklerin sinek gibi üşüştüğünü düşünüyor. bir iş adamı vb yada ondan daha nüfuslu birini bulup.onun mirasına ortakçı doğuruyorlar.her halukarda yaptığı çocuğu garanti altına alıyorlar kendilerince.böyle olunca bi süre takılıp boşanıyorlar.doğan çocukta babası kodamanlığı kalmasa bile soyadı ile bilinnen biri oluyor ve kısa sürede boşandıkları için evliliği yaz tatili gibi görüyor evliliğin birliğine sürekliliğine inanmıyor çünkü anne babası ya doğarken yada o çok ufakken boşanmış.evlilikten pay biçip hiçbirşeyde devamlılık güven görmüyorlar.herşeyi maddi görüyorlar para olmayınca olmaz özveri sevgi geçici her şey heves üstüne heves kaçınca bitiyor başka birşeyin hevesine atlanılıyor.zaten hep anne baba meşgul yeterince ilgi yok,ikiside çocuk için banka görevi görüyor, çoğuda dadı elinde büyüyor.

Bence bunları normal karşılayacak bir ülkede yaşamıyoruz, burası Avrupa değil.
Ben doğru bulmuyorum.
Çünkü bir şey olduğunda iki taraf da sonuçlarına katlanmak istemiyor.
Sonucu zar diktirmeye ya da kürtaja varmayacaksa normal karşılanabilir belki.
(Bu arada 21. yüzyılda hala korunma yöntemlerini bilmeyenler var. Onlar da sevgilileri ile böyle bir şey yaşamadan bir zahmet bu yöntemleri öğrensinler.)

sonra çok önemli tenimizin uyumu :KK14:
elbette kötü birşey yok bunda
ten uyumu denilen bişey var :KK66:

ha bir de asil merak ettigim sevgiliyken bir seyler yasayipta daha sonra o insanla evlenen var mi aramizda?
evet var benim 1 buçuk sene çıktık o benim sevgilim kiii şimdide çocuğumun babası yani kocam.. ama ben bunları yaşarken ben bu adamla evlenirinm diye düşünmedim.düşünmemde zateno duygular çok özel ve güzel duygular.. bir erken beraber olduğu kadınını bu şekil yargılıyorsa ve ucuz kadın diye düşünüyorsa. bende onun için ucuz erkek diye düşünürüm bir kadın ile bir erkek birbirini seviyorsa ruhen ve bedenen paylaşılan güzel anlardır.ben evlenmeyi düşünmedim.. hamile olduğumu anladım hemen de söylemedim . ama benim herif bana söylemen gereken bişi yokmu dedi.. nedir dediğimde bir aydır korunmamaya çalışıyorum belki hamilesindir diye düşündüm dedi.. evet cevabını alınca bana sarılıp AŞKIM dedi kusuruma bakma.. ben seninle evlenmek istiyorum ama pek niyetin yoktu o yüzden ..demezmi ve iyikide olmuş bir oğlum var ve 5 senelik evliyim. ERKEKLERİN VE KADINLARIN KALİTELİ OLMASI ÇOK ÖNEMLİ..

Kızlar bu konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum ama önemli bir sorum var.
Evlilik dışı ilişki normalmidir?Yoksa çok büyük bir hatamıdır?
Cevaplarınızı bekliyorum aylardır bu konuda sorun yaşıyorum...
:110:

Çevre, aile, gelecek beklentisi yaşamıyorsan.

Evlilik dışı derken ne anlamda sordun?

Evli olup başka biriyle mi birliktesin...
Aklıma ilk gelen o oldu...

Yoksa sevgilinle ne derece yakınlık kurmalıyım diye bize mi soruyorsun.

Biz senin ailen değiliz ki. değer yargıların neler..
Dini bilgin ne?
Korkuların ne?

Ben hiç sıcak bakmıyorum. Yaşayanlara bir şey deme hakkım yok.
Allah o durumlara düşürmesin .Nefisinle başbaşa bıraktırmasın

Ben 3 yıllık sevgilimle yaşadım.Fakat şimdi ayrıldık.Sadece onunla başıma geldi.Çok günah olduğunu biliyorum ama o zamanlar zina diye bir şey bilmiyordum.Sonradan öğrendim.Kendime saygımı kaybettim aradan 1 sene geçti ve anca toparlandım.Ve bir daha yapmamaya karar verdim.İş işten geçtiği için yapacak bir şeyim yok.Şu an başka birisiyle çıkıyorum ve bu konuya çok dikkat ediyorum.Oda dikkat ediyor.
Bu insanın başına gelebilecek doğal bir şey mi?Birde kızlığım bozulmadı bu nedenle biraz rahatladım ama yinede böyle bir şeyi yaşamış olmak istemezdim.
canım pişman olmuşsun ne güzel tövbe et,2rekta tövbe namazı kul Allahtan af dile.Rabbimin tövbe kapıları açıktır inşallah affeder...

Back
X