- 17 Temmuz 2013
- 10.974
- 17.801
- 298
Kadınları el üstünde tutarlar mevzusu dönmüş. Benim gördüğüm tam tersi. Kadın evin hizmetçisi modunda. Her erkeğin aldatmayacağı gibi her doğuluda aldatmaz tabii. Benim gördüklerimin hepsi aldatıyor ama namusuna çok düşkündür. Erkeğin namussuzu bir başka oluyor. Kendi ailemden örnek vereyim. Babam amcam dedem hepsi aldattı. Evdeki kadın çocuk baksın temizlik yapsın yemek yapsın. Höst diyince köşesine sinsin. Dışarıdaki kadınla adam gezsin yesin s.çs.n alem yapsın. O zaman namuslu oluyorlar. Bu toplumun iki yüzlülüğü. Babam hayatı boyunca annemi aldattı. Amcam hayatı boyunca eşini aldattı. Amcam kızlarını sevgilisiyle tanıştıracak kadar ileri gitti. O çocuklar artık buny normal görüyor. Yarın kendiside eşide yapsa normal görecek. Amcam boşanmak istediğinde dedem dedi ki, metresine de ev aç ama karından boşanma. Bak hele bak. Bir doğulu olarak doğulu herkesin aynı olmadığının altını çizmekle beraber büyük çoğunluğu çarpık ahlak anlayışına sahip namusu iki bacak arasında gören, erkek egemen, kadının kaynana olunca el üstünde tutulduğu bir kültürsüzlük var. Buna kültür diyemem ayıp olur. Yineleyeyim herkes aynı değil. Sülalemde onlarca aile gördüm, istisnasız aynı. Kendi sülalemden iğreniyorum. Daha küçük bir kızken evlenmeyeceğim dedim. Büyüyünce asla akraba evliliği yapmayacağım, adam gibi adam değilse asla doğulu ile evlenmeyeceğim diye kendime söz vermiştim. Kendime verdiğim sözü de tuttum, başka bölgeden bir insanla evleniyorum, lakin bu demek değil ki o bunları yapmaz.