Evlilik, doğu kültürü ve genellemeler?

Eşimle iş paylaşımımız olsun kadın erkek eşitliğine bakışımız olsun idealdir. Ama yurt dışından bir arkadaşım bana türkiyede kadınlara bakış açısını sorsa ay biz el üstünde tutuluruz demem diyemem. O an çarpılmaktan korkarım. bu kadar büyük yalan söylenmez çünkü.

Burada olumlu yorum yapan yalancilar (!) topluca carpilacak birazdan.

Burada olumlu yorum yapan yalancilar (!) topluca carpilacak birazdan.

Ben doğu demedim. Bu kadar alıngan olmaya gerek yok. Bu işin yozgatı var doğu karadenizi var. Var da var. Bu bir türkiye gerçeği. Azcık gerçekçi bakmak yeter olaya. Gerçeklerden neden bu kadar kaçıyoruz anlamış değilim. Cherrynin de dediği gibi gören hepimiz Paris'te yaşıyoruz sanır. (Paris tamamen lafın gelişi söylenmiştir. Biz de öyle bir laf vardır. Gören de pariste büyüdün sanır falan gibi.)

Eşim Karadenizli ilk gittiğim de şok oldum. Doğunun deniz görmüş hali... bence sadece Doğunun adı çıkmış. Doğu da görev yapıyorum. Kadınların ÇOĞU gerçekten çok şanslı. Istisna da var elbet
Çok haklısınız anlatmak istediğim şey adı çıksın yeter bu olay her yerde olabilir Doğu Batı köy şehir gözetmeksizin. Yüzde 90 olsa bile herkesi karalanılmamalı neden kurunun yanında yaş da yansınki. Cezalandırılmalarda örnek veriyorum ben suçlu değilim beni suçluların yanında görmeleri kadar haksız birşey yok.

Ben doğu demedim. Bu kadar alıngan olmaya gerek yok. Bu işin yozgatı var doğu karadenizi var. Var da var. Bu bir türkiye gerçeği. Azcık gerçekçi bakmak yeter olaya. Gerçeklerden neden bu kadar kaçıyoruz anlamış değilim. Cherrynin de dediği gibi gören hepimiz Paris'te yaşıyoruz sanır. (Paris tamamen lafın gelişi söylenmiştir. Biz de öyle bir laf vardır. Gören de pariste büyüdün sanır falan gibi.)

Gerektigi zaman bu toplumu elestirirken simdi neden gerceklerden kacayim? Boyle bir kaygim neden olsun? Bu forumda kime neyi kabullendirme, ispatlama pesinde olabilirim ki?

Sizin partnerinizle iliskiniz ideal olurken benim aile yapim neden ideal olmasin?

Yalanmis, carpilmakmis... Bunlar nasil tabirlerdir?

Peki gerçekten Türkiyede yaşayıpta gerçekten mükemmel hayat yaşayanlara ne demeli? :halay:

Millet çatır çatır yazıyor burda adamın iyi olması yetmiyor, ailesi de önemli diye. Ben doğulu biriyle de evlenmek istemem, çünkü ne töre ne adet çekemem. Köye gidip fındık mındık toplayamam, annesi babasının yanında beni ezecek bir kocayla uğraşamam. Kısacası cesareti olan evlensin, ama herşeye de hazırlıklı olsun, uyarıları da dikkate alsın, ben aşığım sevgi kelebeğiyimle olmuyor, sabır lazım, anlayış lazım, alttan almak lazım. Lazım da lazım yani. O romantik adam gözünde hanzo olarak evrimini tamamlarsa şaşırmamak lazım.

Erkek çocuk konusu da şu karikatürü hatırlattı bu arada. :KK53:

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    52,4 KB · Görüntüleme: 48
Peki gerçekten Türkiyede yaşayıpta gerçekten mükemmel hayat yaşayanlara ne demeli? :halay:

Bunlardan biri benim. Bence gayet güzel bir yaşantım var. Ama tutup da Türkiyede kadına bakış açısı süperdir. Şöyle iyidir böyle harikadır demem. Pek çok kadının yaşama, okuma, çalışma gibi bir çok temel hakkı elinden alınmışken, tecavüze uğrayan bir kadın aile meclisi tarafından öldürülebilirken, ve daha sayamayacağım bir çok rezillik yaşanırken. El üstünde tutuluyoruz biz demem.

Gerektigi zaman bu toplumu elestirirken simdi neden gerceklerden kacayim? Boyle bir kaygim neden olsun? Bu forumda kime neyi kabullendirme, ispatlama pesinde olabilirim ki?

Sizin partnerinizle iliskiniz ideal olurken benim aile yapim neden ideal olmasin?

Yalanmis, carpilmakmis... Bunlar nasil tabirlerdir?

Ben sizin ilişkiniz kötüdür demiyorum ki. Eminim süperdir. Benim anlatmaya çalıştığım bunların istisna olabileceğini görememek. Etrafta bir sürü kötü örnek varken sırf sizin ilişkiniz süper diye kadın el üstünde tutulur diye bir şey yok diyorum sadece. Kendi ilişkimi de o yüzden örnek verdim. Kendi ilişkimiz süper diye bunu genellemeyelim. Türkiye gerçeğini görelim dedim. Ama çok öfkelisiniz anlamamakta ısrar ediyorsunuz.

Bütün samimiyetimle soruyorum siz türkiyede kadına bakış açısı iyidir. Abartılacak bir şey yoktur mu diyorsunuz?

Yorumlari nasil okuyorsunuz anlamiyorum. Burada Turkiye'deki buyuk resimden bahseden oldu mu? Herkes yasadigi durumu anlatti.

Neyse, iletimi alintilayarak cevap vermeyin lutfen.

Yorumlari nasil okuyorsunuz anlamiyorum. Burada Turkiye'deki buyuk resimden bahseden oldu mu? Herkes yasadigi durumu anlatti.

Neyse, iletimi alintilayarak cevap vermeyin lutfen.

Sizin yaptığınız gibi başka arkadaşları alıntılayıp dolaylı mı laf çarptırıyım. Öyle daha mı şık oluyor?

Kızlar şunu bir kabullenelim önce; kadina değer verildiği falan yok. Yurtdışındaki kadınlara bakin; kaçının kocasi yemek yapmayinca annen ogretmedi der? Kaçının kocasi kadindan ev işi bekler? Kaçı kvmis gorumceymis bu kadar çok konuşuyor? Meslegimden dolayı yurtdışına çok gittim. Böyle olanlar inanin çok az. Anlasmazlik olur ama böyle bizdeki gibi hadsafhada degil. Kendimizi kandirmayalim Türk kizlarina, kadinlarina yeterince değer verilmiyor. Canım isteyince yemek, temizlik yaparım, gezer tozarim. Bu şekilde büyüdüm ve sirf yukaridaki sebeblerden dolayi evlenmek falan istemiyorum.

Dogu'da yasadigim donemlerde, adam geliyor karisinin ve cocuklarinin gozleri onunde dostunu getiriyor dugune.. sonrada namus diyorlar.. bazi dogulular kizmis olabilir ama bu bir gercek.. gorduklerimizi yaziyoruz duyduklarimizi degil... eskiden filmlere bakardik inanmazdik fazla, taki dogu'da yasayana kadar.. bu yuzden filmlerede hata bulmayin, sonucta kafadan uydurmuyorlar..

Eşimle iş paylaşımımız olsun kadın erkek eşitliğine bakışımız olsun idealdir. Ama yurt dışından bir arkadaşım bana türkiyede kadınlara bakış açısını sorsa ay biz el üstünde tutuluruz demem diyemem. O an çarpılmaktan korkarım. bu kadar büyük yalan söylenmez çünkü.

Cidden okuduğumuzu anlamakta sıkıntı yaşıyoruz. En nefret ettiğim şey söylediklerimin çarpıtılmasıdır. Gayet açık yazdığımı düşünüyorum ama gene de tane tane bir daha anlatayım. Önce şu kısmı koyu yapayım yurt dışından bir arkadaşım bana türkiyede kadınlara bakış açısını sorsa sonra da devamına bakalım ay biz el üstünde tutuluruz demem diyemem. Burdaki biz türk kadınları oluyor. Yani spesifik olarak burda el üstünde tutulduğunu söyleyen belirli bir kimse olmuyor.

Ne kadar önyargılı ve genelleyici yorumlar var. Pozitif ve negatif olması önemli değil. Genelleme her ne niyetle olursa olsun boş ve havada kalıyor. Bazıları çooook ileri demokrasiden dem vurmuş, bazıları kahrolası bir bölge gibi gösterip, 1500 yıl öncesine ait bir hayat olduğunu canhıraş savunmuş. Yapmayın hanımlar. Ne doğu tam bir pislik yuvası, ne de batı medeniyet beşiği. Aynı şekilde abartılı övgüleri de hakedecek bir yan göremiyorum. Hepimizin insan olarak artıları eksileri var.

Türkiyenin 4 bölgesinde görev sebebiyle bulunup gözlemleme şansım oldu. Bu gözler nelere şahit oldu. Ama durup da şurası şöyle burası böyle diyemem. Milyonlarca insan varsa milyonlarca da hayat, yaşam tarzı, görüş var demektir. Bu şekilde genellemeler de güzellemeler de bizim yurdumuz için içi boş bir balondan başka bir şey değil.

Valla bir insanı ne kadar seversen sev, kültürler farklıysa çatışma mutlaka olur. Ne kadar modern desen de, yok İstanbul görmüş desen de içinde var. Bizzat etrafımda gördüklerime dayanarak yapıyorum bu yorumu.. O yüzden en iyisi aile yapıları aynı, kültürler aynı biriyle yola devam etmek..

Bence bu adamı bırakın önyargılarınızla. Bu kadar iyi biriymiş madem yazık edersin. Ha birde Şunu merak ediyorum. Karşındaki karadenizli olsaydı acaba beni rus gürcü hayat kadınlarıyla aldatır mı evde oturur beni çalıştırır mı patavatsızca konuşup beni rezil eder mi diye sorgular mıydın yoksa karadenizli olduğun için sana normal mi gelirdi?

Hayır neden genelleme yapıyorsunuz hala anlamış değilim ne alaka doğuyla batıyla Allah aşkına. Ben kıbrıslıyım burada erkeği ön planda tutan aileler yokmu sanıyorsunuz keza kadını ön planda tutan?? Bu değil Doğu Batı, zihniyet meselesi bu arkadaşlar, ailenin görüşü anlatabiliyor muyum?! Evet Türkiye neden böyle biliyor musunuz sizin gibi Genelleme yapıp, idleri üstün, sırf etnik kökeni farklı diye aşağılayan insanlarla dolu olduğu için.

Biz de Türkiye çok parlak sadece Doğu kötü yazmadık ki zaten. Kadın erkek eşitliğinde tüm memleket içler acısı. Bahsedilen şey etnik köken değil ki , kültür. Bulaşıcı olan etnik köken değil kültür çünkü.

Ben kendim doğulu olduğum için doğu kafasını yazdım, kıbrıs ya da giresun hakkında yorum yapamam yeterli bilgim yok. Burda çıksın herkes kendi evini yazsın, o zaman toplum ne şekilmiş ortaya dökülür.
Ben yazdım mesela iç anadolunun halini.

Bir de önceki sayfalarda çerkes olmanın güzelliğinden dem vurdum ama doğruyu konuşmak lazım. Bizimkilerde kadının konumu nispeten daha iyidir saygı gösterirler falan ama bizde çerkeslerde de yok mu sanıyorsunuz bağnaz bağnaz kurallar. Benim anneannem köyünde yoldan bir erkek geçsin -yaşı farketmez- ayağa kalkar. Neden çünkü o erkek. Ya da ne bileyim gelin kayınpederin sofrasına oturmaz.

Etnik ayrımcılık falan değil bu yaptığımız herkes eteğindeki taşları döküyor işte. Şurada biz bizeyiz yemeyelim birbirimizi şimdi atıp tutarak :)

Back
X