evlilik en büyük hayalim ama evlilikten korkuyorum!

lili_26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2009
309
1
96
38
İstanbul
Slm kızlar ben daha önceden sıkıntıları buraya yazmıştım sevglimden ayrıdım onun tutarsızlıklarını da yazmıştım,şimdi sanki kimseyi sevemem gibi geliyor...
Çevreme bakıyorum ayrılan insan lar da çok evliler mutsuz ....
Karşıma doğru insanın çıkmamasından ve evlenemekten korkuyorum...
Ama ömür boyuda baba evinde kalmak istemiyorum evlenmek,ilgi görmek
çocuk sahibi olmak sevmek sevilmek istiyorum,evimin olmasını herşeyi özgürce yapmayı
mutlu olmayı istiyorum...
Ama çevremdekileri görünce evlilikten korkuyorum .......

benimde buna benzer bir sorunum var.sevgilimle evlendiğimi aynı evde yaşadığımı düşünmek beni çok heyecanlandırıyor mutlu ediyor fakat o buna benzer konular açtığında ister istemez konuyu değiştiriyorum
kötü evlilik benimde etrafımda çok gördüğüm birşey fakat doğru insanı bulmak önemli asla ama asla aşık olmadığın biriyle evlenme sevmek saygı duymak yetmiyor aşk gerek heyecan gerek bence bunu yürütebilmek için. kötü evlilikler olduğu gibi iyi giden evlilikkerde var bunları görmeye ve olumlu düşünmeye çaliş senin evliliğinin iyi yada kötü olması senin ve sevdiğin insanın elinizde.

Denizleri seviyorsan, dalgaları da seveceksin,
Sevilmek istiyorsan, önce sevmeyi bileceksin,
Uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin.
Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin.

(Nietzsche 'nin sevgilisine yazdığı mektuptan alıntıdır)

En iyi bu özetler düşüncemi yerimseniben

düzeltmek isterim, bu sözler şebnem ferah a aittir.İnternette Nietzsche ye ait olduğu hakkında yazılar dolaşıyor ama araştırırsanız Şebnem Ferah a ait oldugunu bulabilirsiniz.

doğru insanı bulamayıp hayaller ve varsayımlar olduğu için korkuyorsun..

neden sadece evlilğe odaklı yaşıyorsunuz ki..

hayatın tadını çıkartın kendinizi mutlu edin çocukları hayvanları mutlu edin.. mutlu olun.. hayatı pozitifleştirin.o zaman aşkların mutlu beraberliklerin daha fazla olduğunu göreceksiniz.

inş. doğru ve çok sevip sevileceğin insanı bulursun ve mutlu bir yuva kurarsın
çünkü evlilik çok güzel etraftaki çirkinliklere rağmen çok şükür iyiki evlenmişim diyorum

düzeltmek isterim, bu sözler şebnem ferah a aittir.İnternette Nietzsche ye ait olduğu hakkında yazılar dolaşıyor ama araştırırsanız Şebnem Ferah a ait oldugunu bulabilirsiniz.

Ben Nietzche 'nin sevgilisi Salome 'ye yazdığı mektuptan bir kısım diye biliyorum...Araştırırım...

bende öyle sanıyordum ama o yola girince o yoldan çıkmak istemiyorsun :) hele de yanında gerçekten çok sevdiğin adam varsa ne olursa olsun razıyım diyorsun yanlış anlaşılmasın zorluklar anlamında :)
şuan nişanlıyım ve o ana kadar bende geri geri bakıyordum zor olur bu iş diye ben napıcam filan diye ama o yüzük parmağa bir takıldı şimdi herşeyi yaparım gibi geliyor :) bu cesaret galiba karşındaki kişiyle senin arandaki aşka bağlı biraz :) mutluluklar herkese ...

cok haklisin canim o kadar sey okuyorsunuz goruyosunuzki cevrenizden korkmamak elde degil ama bes parmagin beside bir degil hersey insanlar icin.hakkinizda hayirlisi olsun evlilik sabir isi birazcikda.sevgi ve sayginin uzerine sabir serpilmis bir kurum onu sekillendirenlerse bizleriz iki tarafda hosgorulu saygili olursa sorun olmaz.

evlenmeyı ıstemen en dogal hakkın..
ama evlenınce çok fazla hayaller kurma..
yanı bır ınsan evlenmekle mutlu olma ıhtımalını bıldıgı gıbı
1-eşin aldatabılır
2-kaynana yada benzerı sorunlar olabılır.
3-ekonomık problemler olabılır.
4-cocugun olmama gıbı bır problemın olabılır. vs. vs.....
yanı boyle ıhtımaller umarım gerçekleşmez ama gerçekleşebılme olasılıgıda yuksek o yuzden bu gıbı durumlarada hazırlıklı olkı çok fazla uzulme.

baktın kalben beynen uyuştugun bırı var evlen gitsin.evliler kervanına sende katıl.

çevrendekiler seni ilgilendiriyormu ?

herkesin yapısı düşünceleri evlilik hayatı farklıdır ..
onlar a derken b ye siz rahatlıkla a oldugunu savunabilirsiniz ..

mutlaka bir yerde bir kısmetin vardır .. gelmeni bekliyordur ..

bu sorunlarısenin gibi birçok bayanda yaşıyor
inan bende yaşadım yaşıyorum
eşimi seviyorum
ikibuçuk ay oldu evleneli daha tam anlamıyla
alışamadım
ben kendimi seviyorum kendimin mutlu olması için
çok uğraşıyorum
sorunlar olacak belki öyle bir kızacaksın ki
niye yaptım diyeceksin
ama zamanla alışılıyor
saygıda varsa aranızda herşey daha kolay çözülüyor diye
düşünüyorum

canım annemle babam 8 yıl birbirini beklemeiş severek evlenmişler şimdi çok mutsuzlar birbirlerini görmeye tahammülleri yok
ama annemin areti var eşide babamın arkadaşı onlarda severek evlenmişler ama adam kadının kadın adamın gözünün içine bakar ikiside diyor bizde kavga ediyoruz sinirleniyoruz ama kavga başladığında sinirimiz geçmesini bekliyoruz yada suçumuzu kabullenip oturuyoruz diyor demek istediğim her evlilik kötü değil bende çok korkuyorum ama bu biraz insana bağlı birşey karşılıklı saygılı olursanız birbirinize karşı tabikide mutlu olursunuz ki insan bırak anne ve babasınlada kavga ediyor yeri gelince onlar tarafından da mutsuz oluyor

cesaretle adım attığn kadar yaşarsın bu dünyada

ondan bundan tırsıp beklersen, ömrünün sonunda elinde 0 veri ile bu dünyaya eyvallah dersin

sadece beklemek istediklerimizi bize getirmiyor.

cesaretle adım attığn kadar yaşarsın bu dünyada

ondan bundan tırsıp beklersen, ömrünün sonunda elinde 0 veri ile bu dünyaya eyvallah dersin

sadece beklemek istediklerimizi bize getirmiyor.

doğru. navb neden kapsama alanı dışında acaba? yorumlarını beğeniyordum onun. :gitme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…