Merhabaaa evlendikten sonra erkeğin ilgisi sevgisi azaldığını hissettiniz mi ? Giyim kuşamınıza karışmazken karışmaya başladımı? Çok romantik bir adamken sürekli telefon bilgisayarla uğraşır oldu mu? Dışarı çıkmak gezmek istememeye konuşma tarzında değişiklik veya cimrilik farkettiğiniz oldu mu ? Evlendikten sonra herşey flört zamanı kadar güzel kalmaz mı ? Evlilik biraz daha alışkanlığa mı dönüşür ? Tecrübelerinizi yazarsanız seve seve okumak istiyorum.
Dönem dönem birbirimize daha az tahammül edebilirken, dönem dönem de yeni aşık olmuşuz gibi oluyoruz. Ama hiç bir zaman beni artık daha mı az seviyor diye düşündürecek bir durum olmadı. Aynı şekilde ben de hiç acaba daha mı az seviyorum düşüncesine girmedim hiç.
Giyim kuşamıma hiçbir zaman karışmadı. Karışamaz da. Kırmızı çizgilerimdendir. Neredeyse 30 yaşımdayım, bu yaşa kadar nerede nasıl giyineceğimi öğrendim sonuçta. Ona laf düşmez. Ki toplum geneline göre açık giyinen bir insanım.
Hiçbir zaman çok romantik diyeceğim bir adam değildi eşim ama ben de romantizm aramam açıkcası. Ama evlendikten, özellikle de çocuktan sonra daha ince ruhlu, daha düşünceli bir jest adamı oldu diyebilirim. Ama bu her gece bilgisayar oyunlarında saatler geçirdiği gerçeğini değiştirmiyor tabi. Hatta rahat rahat oynayabilmek için ben 12 gibi uyuyorsam o 3 gibi falan uyuyor

Hiçbir zaman gezmeyi seven bir adam değildi. Mümkünse sonsuza kadar evden çıkmasın. Ama ilişkimizin başlarında tost yemek, sahil yürüyüşü yapmak ne bileyim özel bir yeri görmek için bir anda 3-4 saatlik yollara çıkan adamdan da eser kalmadı. Ben de tam tersi aşırı severim gezmeyi. Eve günlerce girmesem aramam. Buna da şöyle bir çözüm gelişti zamanla. Ben çoğu planı eşimsiz yapmaya başladım. Haftada 3-4 sefer eşimi de dahil ediyorum en fazla.
Konuşma tarzında veya para harcamasında şükür bir seğişiklik olmadı. Elindekini bana, eve, bebeğe harcamayı seven bir adam. Ben çalışmıyorum ama hesapların kontrolü tamamen bende. Ne var ne yok bilmez bile. Benim harcamalarıma da hiç karışmaz. Sadece dönemsel sıkıntılar olduğu zaman söyler, ben de ona göre kısarım.
Evet evlilikte hiçbir şey flört zamanı gibi kalmıyor ama bu güzel olmadığı anlamına gelmiyor. Sonuçta artık her gün beraberiz. Haftada 3-5 sefer görmenin heyecanı kalmıyor. Veya istediği zaman istediği gibi yaklaşabiliyor. Sonuçta aynı evde yaşıyoruz. İş biraz heyecanını kaybediyor yani. Gizemli, özlenilen falan bir durum kalmıyor. Ama zamanla alıştıkça huzur ve konfor geliyor ki bence bu paha biçilmez bir olay.