evlilik fobim var !!

elam27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
28
0
36
İstanbul
kızlar ben 27 yaşındayım, evlilikten çok korkuyorum.
arkadaşlarımın çoğu evlendi, bense hiiiç oralı değilim.
bu fobi nasıl aşılır??

yaşın ilerliyor diye mi bir korku yoksa türütebilir miyim diye bir korkuma yoksa ben evlenmek istemiyorum acaba bende bir sorun mu var demek istiyorsun.
bence çok sıkma canını herşeyin hayırlısı. varsa kısmetin gelir bulur senı.

kızlar ben 27 yaşındayım, evlilikten çok korkuyorum.
arkadaşlarımın çoğu evlendi, bense hiiiç oralı değilim.
bu fobi nasıl aşılır??

Evlenmek, yuva kurmak, çocuk sahibi olmak zorunda falan değilsin ki. Fobi olması gereken bir durum değil bu. Öncelikle böyle düşün, kimse evlenmek zorunda falan değil. :34: Evlenenlerin bir çoğunun da başı göğe ermiyor yani. Zamanı gelince sende istersen olur, olmazsa da olmaz. Düşünmeni gerektiren bir şey bile değil bu :34:

Slimsigara nin soylediklerine aynen katiliyorum. Bosuna kendine fobi yapma. Hayatin tadini cikarmaya bak. Arkadaslarim evleniyor falan diye dusunme.onemli olan ne istedigin neyle mutlu oldugun. :34:

Ortada seni zorla evlenmek isteyen birileri mi var ki korkuyorsun? :s

Öyle bi şey yoksa zaten evlenmek istesen bile kısmet olmadı mı evlenemiyorsun merak etme, rahat ol.:50:

Psikoloğa git.

bence olsun bu fobin boşver en güzeli evlenmemek en güzeli bak keyfine işte yaşa alacağın bi koca sonuçta 40 yaşında almak en mantıklısı

bir fobiyi aşmanın yolu, ondan kaçmak değil onunla yüzleşmektir
bence fobini aşmak için evlenmelisin ;)

Son düzenleme:
yaşın ilerliyor diye mi bir korku yoksa türütebilir miyim diye bir korkuma yoksa ben evlenmek istemiyorum acaba bende bir sorun mu var demek istiyorsun.
bence çok sıkma canını herşeyin hayırlısı. varsa kısmetin gelir bulur senı.

sorduklarinin hepsi bende var.
evet yasim ilerliyor, evet yurutebilir miyim, evet acaba bende bir sorun mu var??
bilmiyorum ki niye boyle..

Ortada seni zorla evlenmek isteyen birileri mi var ki korkuyorsun? :s

Öyle bi şey yoksa zaten evlenmek istesen bile kısmet olmadı mı evlenemiyorsun merak etme, rahat ol.:50:

Psikoloğa git.

haha yok canim zorla evlendirmek isteyen,
sadece annem arada evde kaldigimi ya da kalacagimi ima eder :)

Aşık olup birini severseniz o kişiylede mutlu bir yuva kurmak isteyeceksiniz elbet

Aşık olup birini severseniz o kişiylede mutlu bir yuva kurmak isteyeceksiniz elbet

Bu çok doğru.

elam27 Aşık mı olmadın acaba hiç? Ondan mı evlilik gelmiyor aklına? Çünkü gerçekten birini sevdin mi onunla aynı evi paylaşmak istiyorsun, her zaman birlikte olmak istiyorsun vs. vs. ... Bu da genelde evlilik vasıtasıyla gerçekleşen bir şey.

Bu çok doğru.

elam27 Aşık mı olmadın acaba hiç? Ondan mı evlilik gelmiyor aklına? Çünkü gerçekten birini sevdin mi onunla aynı evi paylaşmak istiyorsun, her zaman birlikte olmak istiyorsun vs. vs. ... Bu da genelde evlilik vasıtasıyla gerçekleşen bir şey.

cok hoslandigim insanlar olmustu ama evlilik istedigimi hissetmedim, kisa sureli arkadasliklardi bunlar.
belki dedigin gibi gercekten asik olursam isterim.

bir de benim arkadaslar genelde bi duzenim olsun, yasim geldi gibi dusunen tiplerdi.
ve bu sekilde de davrandilar ve evlendiler. bu da kendimi garip hissettiriyor bana :)

Aslında sende bi tuhaflık yok. Çevrendeki insanlar gibi düşünmediğin için kendini evlilik istememe konusunda yalnız hissediyorsun ve bunu fobi olarak görüyorsun. Halbuki alakası yok. :)

O arkadaşların daha aşık olmadan aşık olup evlenme hayali kurabiliyorken, sen belki de aşık olduğun zaman, onu yaşadığın zaman isteyeceksindir evlenmeyi.

Hem istemeyebilirsin de aşık olsan dahi. Bu da senin tercihindir. Genele uymamak bu durumu fobi yapmaz. Rahat ol bence. ;)

Aslında sende bi tuhaflık yok. Çevrendeki insanlar gibi düşünmediğin için kendini evlilik istememe konusunda yalnız hissediyorsun ve bunu fobi olarak görüyorsun. Halbuki alakası yok. :)

O arkadaşların daha aşık olmadan aşık olup evlenme hayali kurabiliyorken, sen belki de aşık olduğun zaman, onu yaşadığın zaman isteyeceksindir evlenmeyi.

Hem istemeyebilirsin de aşık olsan dahi. Bu da senin tercihindir. Genele uymamak bu durumu fobi yapmaz. Rahat ol bence. ;)

sagol canim, epey rahatim aslinda ve bu da annemi rahatsiz ediyor :)
arkadaslarin evleniyor hep duzenlerini kuruyor bi sen kaldin der bana.
arkadaslar da sagolsun "muzmin bekar" diye takilirlar bana.

Gerçekten senin aşık olduğun biri olduğunda o da sana aynı hisleri duyarsa evlilik fobin falan kalmaz..
Tam olarak bu gerçekleşmemiş zannımca.Bu şekilde karşılıklı sevgi duyulursa evlilik isteği kendiliğinden gelişir.
Zamana bırak.Böyle bir fobiye gerek yok.

Back
X