• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik fobim..

Hani aniden bir misafir gelirde "sofraya bir tabak daha koyarım" deriz ya, evliliği "kendini feda etmek" olarak görmezseniz durum aynen budur.Zaten yaşadığımız alanı temiz tutmak zorundayız öyle değil mi? Bunu koca için değil, zaten kendi sağlığımız için yapar veya yaptırırız.Yemek yapma/ yeme zaten fizyolojik bir ihtiyaç olduğu için tek kişilik yerine yapmışken yarım bardak daha x koyarsak, eş de yemiş olur.Kendi iki gömleğimizi ütülerken onun da iki gömleğini ütülersek, kendi çoraplarımızı yıkarken onunkileri de çamaşır makinesine atsak onunkilerde yıkanmış olur.Yani evlilik aslında ütü, yemek, bulaşık değildir, bunu Ahmet ile de evli olsak yapacağız, Mehmet ile de, hatta evli olmasak da.Aldatılmalar, terkedilmeler hayatın her alanında.Evlenmeden 10 yıllık ilişki bile yaşasak, o şahsın bizi aldatmayacağının garantisi var mı? Kariyerimiz "dansözlük, şarkıcılık, barmaidlik" gibi her erkeğin modern bir biçimde karşılayamayacağı mesleklerden birisi değilse, kişi evlendiğinde de çalışır, çocuk da yapar kariyer de hatta.Adam medeniyse, eşinin arkadaşlarıyla birlikte olmasını, görüşmesini zaten destekler böylece kadın evlenince asosyal de olmaz.Tüm bunlarda "kendini feda", "hayatını feda" göremiyorum.Ha dersenizki konu" çocuk", o konuda "bir ömür fedakarlık" gerekir, amenna ama evlenince fedakarlıktan ziyade birliktelik, mutluluk, paylaşma söz konusu olmalıdır.

Kişi doğru insansa, ruh eşinizse inanın "onun iki kirli çorabını makineye atmak" kendini feda etme kategorisine girmez, ama bir de işin içinde aşk, sevgi yoksa o bir çift çorap, olur ömür törpüsü.
Umarım gerçek aşkı en kısa zamanda bulur, bir ömür mutlu olursunuz.

O kadar güzel anlatmışsınız ki insanın evlenesi geliyor yahu. :9:

bence bir bayanın evlilige bakış acısını erkek yönlendirir..ben eşimle 17 yaşında tanıştım..ki evlilik aklımın ucundan bile geçmedi ilk 4 sene..
sonrasında onunla aynı evde yaşamanın aynı hayatı paylaşmanın muhtesem olabilecegini düşündüm.. ve 22 yaşında evlendim..
2 senelik evliyim.. Çok şükür çok çok mutluyuz.. evlenmeden önce çalışıyordum evlendikten sonrada çalışmaya devam ettim..
ama sonrasında sırf o eve geldiginde kapısını ben açayım cumartesi beraber kahvaltı yapalım diye işi bıraktım..
hiç pişmanda degilim.. hayatımı ona adarım hizmette ederim hiç gocunmam çünkü karşılıgını verir..

vee bir düşüncem daha var.. bence bir bayanın evlenebilecegi bir erkegi en azından 20li yaşlarında tanımış olması lazım.. sonrası cok ama cok zor..

Hani aniden bir misafir gelirde "sofraya bir tabak daha koyarım" deriz ya, evliliği "kendini feda etmek" olarak görmezseniz durum aynen budur.Zaten yaşadığımız alanı temiz tutmak zorundayız öyle değil mi? Bunu koca için değil, zaten kendi sağlığımız için yapar veya yaptırırız.Yemek yapma/ yeme zaten fizyolojik bir ihtiyaç olduğu için tek kişilik yerine yapmışken yarım bardak daha x koyarsak, eş de yemiş olur.Kendi iki gömleğimizi ütülerken onun da iki gömleğini ütülersek, kendi çoraplarımızı yıkarken onunkileri de çamaşır makinesine atsak onunkilerde yıkanmış olur.Yani evlilik aslında ütü, yemek, bulaşık değildir, bunu Ahmet ile de evli olsak yapacağız, Mehmet ile de, hatta evli olmasak da.Aldatılmalar, terkedilmeler hayatın her alanında.Evlenmeden 10 yıllık ilişki bile yaşasak, o şahsın bizi aldatmayacağının garantisi var mı? Kariyerimiz "dansözlük, şarkıcılık, barmaidlik" gibi her erkeğin modern bir biçimde karşılayamayacağı mesleklerden birisi değilse, kişi evlendiğinde de çalışır, çocuk da yapar kariyer de hatta.Adam medeniyse, eşinin arkadaşlarıyla birlikte olmasını, görüşmesini zaten destekler böylece kadın evlenince asosyal de olmaz.Tüm bunlarda "kendini feda", "hayatını feda" göremiyorum.Ha dersenizki konu" çocuk", o konuda "bir ömür fedakarlık" gerekir, amenna ama evlenince fedakarlıktan ziyade birliktelik, mutluluk, paylaşma söz konusu olmalıdır.

Kişi doğru insansa, ruh eşinizse inanın "onun iki kirli çorabını makineye atmak" kendini feda etme kategorisine girmez, ama bir de işin içinde aşk, sevgi yoksa o bir çift çorap, olur ömür törpüsü.

Çok güzel örneklerle açıklamıssınız evliliği gerçekten, söyledikleriniz zaten benim korkularımla örtüşüyor, hep kadından bahsediliyor evlilik deyince , paylaşım dan bahseden yok ? Ben evliliğin için sorumlulukların paylaşımı olursa sevimli geliyor bana, kadın sosyal olmak için eşinin arkadaşları ve eşleri görüşmek durumunda mesala.. Çalışıyorsa ki çoğumuz çalışıyoruz bizim erkeklerimiz eşine ev işinde asla yardım etmiyor, yalnız yaşadığınız zaman da yemek ütü yaparsınız tabi ama kimse sizi güzel olmamış diye eleştirmez... :26:

bence bir bayanın evlilige bakış acısını erkek yönlendirir..ben eşimle 17 yaşında tanıştım..ki evlilik aklımın ucundan bile geçmedi ilk 4 sene..
sonrasında onunla aynı evde yaşamanın aynı hayatı paylaşmanın muhtesem olabilecegini düşündüm.. ve 22 yaşında evlendim..
2 senelik evliyim.. Çok şükür çok çok mutluyuz.. evlenmeden önce çalışıyordum evlendikten sonrada çalışmaya devam ettim..
ama sonrasında sırf o eve geldiginde kapısını ben açayım cumartesi beraber kahvaltı yapalım diye işi bıraktım..
hiç pişmanda degilim.. hayatımı ona adarım hizmette ederim hiç gocunmam çünkü karşılıgını verir..

vee bir düşüncem daha var.. bence bir bayanın evlenebilecegi bir erkegi en azından 20li yaşlarında tanımış olması lazım.. sonrası cok ama cok zor..

Kritik sözü söylemişsiniz " hayatımı ona adarım hizmette ederim hiç gocunmam çünkü karşılıgını verir.." burda ki karşılık o da size karşı fedakarlıkta bulunur yeri gelince, işte bu...

kişiden kişiye değişir evlilik ..kendi adıma iyiki evlenmişim diyorum 26 yaşına girmeme günler kala evlenmiştim keşke daha erken evlenseymişiz :4:ben kayıp olarak görmüyorum aksine evlilik güzel bir paylaşım ..bir çok kötü örnekle karşılaşmışta olabilirsin buna bir sebepte bu örnekler olabilir ama emin ol güzel evliliklerde var:nazar:herşey karşılıklı canım evlilikte evlendiğin erkek çok önemli her konuda bir bakıma tabi büyük risk :37:dediğin gibi doğru insanı bulmak önemli ...tabi doğru insan olmakta karşı taraf için :31:
kendini şartlama eğer nasipse ağzın dilin bağlanır derler büyükler doğrudur da bende 30 yaşından önce asla evlenmem derdim :6:hakkında hayırlısı olsun inşallah güzel bir evlilik yaparsın hayat yanlız geçmez sonuçta gençliğin bide yaşlılığı var dediğin gibi birde çocuk meselesi var ..hayat senin,:21: karar da ......

evlilikte hizmet edilmez ,destek olunur ,bir bütün olunur..
kaldıki hizmet olarak görüyorsanız onu sadece kadınlar yapmıyor ,erkekler de yapıyor ..
sabahtan akşama kadar para kazanmak için çırpınıyorlar ,eşlerini ve çocuklarını kollamak ,evi geçindirmek ,başımız sıkışınca olaya müdahale etmek hep onların sırtında..
evlilik doğru insanı bulunca hayata hayat katmaktır ..ben iken biz olmaktır ..bencillikten kurtulup ortak bir hayatı mutlu mesut yaşamak,hayatı beraber omuzlamaktır..
bundan daha güzel bir duygu olabilirmi ?

Belki fazla önyargılıyım ve bunu da çözmeye çalışıyorum kendi içimde yardımcı olmak anlamında çocuk haricinde evliliğin artılarını güzel yanlarını paylaşabilirmisiniz ama tabi evli arkadaşlar, çünkü yaşayan bilir :40:

Aminnn umarız oluruz.

Çok güzel anlatmışsınız.

Back
X