• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Buzdolapları ve Derin Dondurucular Evlilik hazırlığında iki sene öncesi beyaz eşya almak mantıklı mı?

_ketsAn_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2013
106
58
53
Herkese merhabalar;
Şuana dek buraları deneyimli bayanların yorumlarından çok faydalandım, bu konuda da sizden fikir almak istedim:)
Erkek arkadaşımla 2015 yazında evlenmeyi planlıyoruz ve ona göre hazırlıklara başlamak niyetindeyiz.Tüm masrafları kendimiz karşılamak durumundayız ailelerden destek beklemek yerine kendimiz çalışıp yapalım diyoruz, erkek arkadaşımın da bir birikimi yok şuan.
Dolayısıyla ben şimdi beyaz eşyayı alalım diye düşündüm çünkü evde kira olacak o zaman hepsi bir yüklenmesin diye.
Dün dolaştık bayileri, ben forumdaki yorumlara da bakarak siemens almaya karar verdim ancak bir yandan da kafam da karışmadı değil iki yıl sonrası için erken mi olur sizce, o zamanki modeller, evin nasıl olacağına göre eşyaya karar verme daha mı iyi olur? böyle önceden alan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi? Sorun yaşanır mı ertelemeli miyiz o zamana?
Bir de siemens in Almanya'dan ithal ürünlerini almam gerektiğini öğrendim yorumlardan, ancak bayidekiler buzdolabında ithal yok dediler.
Bu konuda da bilgisi olan varsa, paylaşırsa sevinirim:)
Şimdiden teşekkürler:)

şimdiden alıp nereye koycaksınız canım alma ama parasını biriktir at bankaya. 2 sene az değil ve daha ne olacağı belli değil. her sene farklı özellikleri çıkıyo renkleri değişiyo ne gerek var. 3 bin lira biriktirsen beyaz eşyan için ideal. her ay sanki almışsınızda taksit ödüyomuşsunuz gibi para biriktirin sonra düğününze az bi zaman kala alırsınız. yani bizde öyle yapıcaz :44:

eşyalar bayide kalıyor canımm, o zaman yeni model beğenirseniz farkı öder onunla değiştirirsiniz diyorlar ama o zaman da ne kadar fark çıkaracaklar, tedbir alalım önceden tamamlayalım derken zarar etmeyelim:) para elde olunca öyle böyle harcanır gibi geliyor o yüzden bir yere bağlamak mantıklı gelmişti ama vazgeçiyorum galiba:)

ayy bilemedimki canım ama bankada bi hesap açabilirsin mesela o zmn oraya atarsanız harcamazsınız. genelde parayı kızlar tutar beyler bulunca hemen harcar :1: bayide bişey olur ne biliyim ezilir çizilir gerek yok bırakma oraya ya :26:

ezik çizik veremezler ya valla olay çıkarırımmmm :))) bankada hesap açmayı düşünüyorduk bizde, beyaz eşya için de oraya yatırmak en iyisi anlaşılan..ayy bakıp seçmeye çalışmak da ne hoştu artık nasipse 2 sene sonra :):):)

biz daha bakamadık onlara :1: ama eve bi 15 gün önce bulaşık makinesi aldık annem arçelik istedi gittik baktık 1400 tlden 1070 tlye inmiş işte 4 programlı gri bi makine. eve geldik internetten ben aynı makineyi 700 tlye buldum ve hemen sipariş ettik yani bayağı ucuza geldi. sonra 1 hafta geçmeden getirdiler makineyi bağlayıp gittiler. annem 1 gün sonra makinenin arkasını çekip silmek istemiş bi bakmış makinenin yanları ezik :53: 2 yanı içe gömülmüş arkasınında kapağı atmış sanki bi yerden düşmüş gibi. hemen servisi aradım o an servisten 2 adam gelmişti adamların yanında bakamadım makinenin neresinde ne var diye dedim böyle böyle bize hemen ertesi gün başka adam yolladılar. onlarda geldi fotoğraf çekti sizi arıcaz dediler gittiler. geçen hafta aradım dedim 1 hafta oldu hala cevap vermediniz diye. size yeni makine getiricez merak etmeyin bu makineyide kullanabilirsiniz yeni makinenin gelmesi de 1 hafta 10 günü bulur dediler. ilgilendiler açıkçası ben şuan alsam arçelik alırım

:) arçelik servis açısından avantajlı her yerde var ama ürün açısından bakınca bende bir negatiflik var yaa. biz şuan buzdolabını kullanıyoruz gayet güzel ama çamaşır makinesi, ütüsü, robotu hepsi problemli..hele ütüsü berbat:/ 4-5 yıl önce babam almış getirmişti epey para verip, inan benim üniversitedeyken yurtta kullanmak için aldığım 30 liralık ütü daha iyiydi okul bitince evde onu kullanmıştık:)forumlarda da yorumlar ağırlıklı olarak bu yönde olunca siiemens e karar verdim bende:) veya bosch:)

Canım şimdi beyaz eşyayı alacaksın garantisi 2 yılı bitmiş olacak koyacak yer sıkıntısı sonra model değişecek 2 sene az değil bence para biriktir nakit para vereceğin zaman fiyatlar daha çok düşüyor Taksit de düşmüyorlar fazla bence en iyisi para biriktir.
Benim dügünüm e 8 ay var ve hiç bişi almadım:) para biriktirip hepsini alıp geçeceğim.

çok haklısınn canımm ben o zaman bir sürü şey çıkacak sıkışmayalım, şimdiden halletmiş olalım diye düşünmüştüm ama pek mantıklı olmadı galiba:) zaten şimdiden fazla dert edip geriyorum kendimi, sinir oluyorum bazen kendime, bırak zamanı geldiğinde olur değil mi yani:)) sizin düğüne az kalmış şimdiden hayırlı olsunnnn inşallahh:)))

çok haklısınn canımm ben o zaman bir sürü şey çıkacak sıkışmayalım, şimdiden halletmiş olalım diye düşünmüştüm ama pek mantıklı olmadı galiba:) zaten şimdiden fazla dert edip geriyorum kendimi, sinir oluyorum bazen kendime, bırak zamanı geldiğinde olur değil mi yani:)) sizin düğüne az kalmış şimdiden hayırlı olsunnnn inşallahh:)))

Amin cnm hayırlısı olsun.Bende ilk öyle düşünüyordum hazır dursun diye ama ben kullanmaya başlayınca garantisi bitecek o da iyi olmaz o yüzden en sağlıklısı para biriktirmek :):ssz: rahatına bak zamanı gelince hepsi olur gider:)

Herkese merhabalar;
Şuana dek buraları deneyimli bayanların yorumlarından çok faydalandım, bu konuda da sizden fikir almak istedim:)
Erkek arkadaşımla 2015 yazında evlenmeyi planlıyoruz ve ona göre hazırlıklara başlamak niyetindeyiz.Tüm masrafları kendimiz karşılamak durumundayız ailelerden destek beklemek yerine kendimiz çalışıp yapalım diyoruz, erkek arkadaşımın da bir birikimi yok şuan.
Dolayısıyla ben şimdi beyaz eşyayı alalım diye düşündüm çünkü evde kira olacak o zaman hepsi bir yüklenmesin diye.
Dün dolaştık bayileri, ben forumdaki yorumlara da bakarak siemens almaya karar verdim ancak bir yandan da kafam da karışmadı değil iki yıl sonrası için erken mi olur sizce, o zamanki modeller, evin nasıl olacağına göre eşyaya karar verme daha mı iyi olur? böyle önceden alan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi? Sorun yaşanır mı ertelemeli miyiz o zamana?
Bir de siemens in Almanya'dan ithal ürünlerini almam gerektiğini öğrendim yorumlardan, ancak bayidekiler buzdolabında ithal yok dediler.
Bu konuda da bilgisi olan varsa, paylaşırsa sevinirim:)
Şimdiden teşekkürler:)

Merhaba canım,

İlk başta hayırlısı olsun diyerek konuya girmek istiyorum ve bizde sevgilimle aynı şeyleri düşünüp konuştuk ve benim gibi birinin olmasına sevindim açıkçası .

Biz abime almıştık evlenecek diye ama kız ile olmadı felan baya uzun zamanlar mağazada kaldı geçen sene mağazadan gidip aldık ve annem üzerine çok az fark verip çamaşır makinesini değiştirmişti . o zamanlarda da en son modelleri almıştık gerçi o yüzden çok fazla para ödenmedi. bende öyle yapacağım ev eşyaları kira derken çok skıntı çekeriz diye şimdidien alıp mağazada bırakacağım En azından beyaz eşyaların borcu biter rahatlık olur .

Sende bence git al mağaza ile görüş ve güvendiğin bir mağaza olur evleneceğin zaman beyaz eşyalarını alırken garanti belgesine kaşleteip imzalatırsın canım .

Merhaba canım,

İlk başta hayırlısı olsun diyerek konuya girmek istiyorum ve bizde sevgilimle aynı şeyleri düşünüp konuştuk ve benim gibi birinin olmasına sevindim açıkçası .

Biz abime almıştık evlenecek diye ama kız ile olmadı felan baya uzun zamanlar mağazada kaldı geçen sene mağazadan gidip aldık ve annem üzerine çok az fark verip çamaşır makinesini değiştirmişti . o zamanlarda da en son modelleri almıştık gerçi o yüzden çok fazla para ödenmedi. bende öyle yapacağım ev eşyaları kira derken çok skıntı çekeriz diye şimdidien alıp mağazada bırakacağım En azından beyaz eşyaların borcu biter rahatlık olur .

Sende bence git al mağaza ile görüş ve güvendiğin bir mağaza olur evleneceğin zaman beyaz eşyalarını alırken garanti belgesine kaşleteip imzalatırsın canım .

merhaba canımmm, tamamıyla aynı düşüncelere sahibiz:) o dönemde bir de kira olunca çok sıkışacağımızı düşünüyorum dolayısıyla en azından onlar aradan çıksın demiştim ama beni vazgeçirdiler:/ bizim en erken 2015 yazı olacak, bayilerle görüştüğümüzde bir sene bekletiyoruz ama iki sene fazla, çok erken davranıyosunuz gibi yorumlar aldık,erkek arkadaşım madem öyle birikim yapalım peşin alırız hem demeye başladı bende peki dedim en sonunda:)
oraya taksit olarak vereceğimiz parayı her ay altına yatırmaya karar verdik,gram altın olarak bütçene göre alıyorsun, bu ay aldık, kuyumcu da tanıdıktı oraya emanete bıraktık, her ay böyle yapmayı planlıyoruz..nasip olursa 2014 yazında alıcaz beyaz eşyayı, nişanlanmadan önce.böylece ev,eşya telaşına girmeden aradan çıkmış olacak..
etrafımda bayide uzun süre bırakan kimse yok, dolayısıyla ürkmüştüm aslında, sen bana cesaret verdin..çünkü borçlanmak farklı öyle böyle ödüyosun ama birikim yapayım diyince bu ay şu çıktı sonraki ay gibi sarkmalar da olması muhtemel..dolayısıyla baktım bunlar yaşanıyor artık doğru bayiye :)

ablam dört sene önce almıştı daha ortada damat adayı bile yoktu, yine kullanıyor ama isterseniz bayide bekletip yine yeni modellerlede değiştirebilirsiniz belli bi ücret karşılığında, çok durumunuz yoksa alın gitsin şimdiden

ablam dört sene önce almıştı daha ortada damat adayı bile yoktu, yine kullanıyor ama isterseniz bayide bekletip yine yeni modellerlede değiştirebilirsiniz belli bi ücret karşılığında, çok durumunuz yoksa alın gitsin şimdiden

ooo dört sene bile bekletebildi yanii,, 2 seneye bir sürü laf ettiler bana çok erkencisin falan diye..çok teşekkür ederim kendi fikrime dönmeye başladım tekrar,almalıyız:)

Arkadaşlar kesinlikle Siemens bosch grubundan birşey almayın biz siemens bulaşık makinesi aldık, aldığımız günden beri bozuk

yıkadığı yerde duruyor. baştan başlatıp duruyoruz serviste anlamıyor
e09 hatası veriyor servislerde hiç birşeyden anlamıyor her geldiklerinde birşeye bahane buluyorlar
yok gideriniz tıkalı, yok kimyasal dökün, makinenin beynine böcek girmiş falan
adamlara bütün apartmanda makineler (arçelik vestel aristonlar) çalışıyorda senin 1500 TL lik makinen mi
çalışmıyor diyoruz. geliyor servis beynini değiştidim diyor ne beyinse makine 3 gün sonra yine aynı

yine servis yine aynı hikayeler

bu arada 500 TL lik aristonu olan komşumuza maskara olduk, arçeliği bıraktığımıza binpişmanız

dahası bunların üstün alman teknolojisinin tirajıkomik ahlaksız sorumsuz 444 leri var

makine zaten aldığımız günden beri her 3 yıkamadan birinde yarım kalıyor e09 hatası veriyor,
arıyoruz 444 ü efendim makineyi resetleyin yeniden başlatın diyolar, bizde bu lanet siemens servisi ve
444 sayesinde aldığımız makine sayesinde her ay en az 50 şer TL fazladan elektrik su parası ödemeye başladık 1 senedir, üstün alman teknolojisi A++ tasarrufu, ne tasarruf ama değil mi

en sonunda bıktık bunlardan 444 ü arayıp derdimizi, anlattık servisi şikayet ettik
ne oldu dersiniz servis geldi önce tamam ücretsiz yapacağım dediği makineye, bizden ne 400 nede 500,
özelliklle tam 444 TL tamir parası istedi.
444 ü arayıp şikayet ettiğimiz için ders verecek bize

444 ü aradık bu ne terbiyesizlik dedik madem 444 TL istiyorsun yazılı döküm ver mahkemeye verecem
sizi diyince biz döküm vermiyoruz diyip aynı servisi bize gönderiyor, servis 444 ücretsiz yapmayın diyor
çekip yapmadan gidiyor, 444 tekilerde servisimiz kabul etmiyor diye yapmıyor diyor. tavuk mu yumurtadan
yumurtamı tavuktan meselesi
koskoca siemens in üstün teknolojik Soytarılığını çekmeyin

yıllarca arçelik kullandık yaygın terbiyeli servislerinden hiçbir sorun yaşamadık dahası her gelip gittiklerinde
özellikle 444 bizi arayıp memnun olup olmadığımızı sorup problemimizi servisin tavırlarını soruyordu.
problem giderilene kadar arıyorlardı.

sonuç siemens e düştük 1,5 senelik (5 yıl garantili) makineyi çöpe atacaz, yada 444 TL haraç vereceğiz,
yada vakit bulsak genel merkezinin yada en büyük showroom unun önünde benzin döküp yakacaz

Merhaba canım,

Benimde daha ne kadar olduğu net belli değil ama alıp bekletiyoruz bizde maximum 2 sene var diyoruz ama beklesinler. Evlenen arkadaşlarla falan konuşuyoruz. o zaman daha bi sürü masraf çıkıyor diyorlar bizde almaya başladık şimdiden :)

Arkadaşlar kesinlikle Siemens bosch grubundan birşey almayın biz siemens bulaşık makinesi aldık, aldığımız günden beri bozuk

yıkadığı yerde duruyor. baştan başlatıp duruyoruz serviste anlamıyor
e09 hatası veriyor servislerde hiç birşeyden anlamıyor her geldiklerinde birşeye bahane buluyorlar
yok gideriniz tıkalı, yok kimyasal dökün, makinenin beynine böcek girmiş falan
adamlara bütün apartmanda makineler (arçelik vestel aristonlar) çalışıyorda senin 1500 TL lik makinen mi
çalışmıyor diyoruz. geliyor servis beynini değiştidim diyor ne beyinse makine 3 gün sonra yine aynı

yine servis yine aynı hikayeler

bu arada 500 TL lik aristonu olan komşumuza maskara olduk, arçeliği bıraktığımıza binpişmanız

dahası bunların üstün alman teknolojisinin tirajıkomik ahlaksız sorumsuz 444 leri var

makine zaten aldığımız günden beri her 3 yıkamadan birinde yarım kalıyor e09 hatası veriyor,
arıyoruz 444 ü efendim makineyi resetleyin yeniden başlatın diyolar, bizde bu lanet siemens servisi ve
444 sayesinde aldığımız makine sayesinde her ay en az 50 şer TL fazladan elektrik su parası ödemeye başladık 1 senedir, üstün alman teknolojisi A++ tasarrufu, ne tasarruf ama değil mi

en sonunda bıktık bunlardan 444 ü arayıp derdimizi, anlattık servisi şikayet ettik
ne oldu dersiniz servis geldi önce tamam ücretsiz yapacağım dediği makineye, bizden ne 400 nede 500,
özelliklle tam 444 TL tamir parası istedi.
444 ü arayıp şikayet ettiğimiz için ders verecek bize

444 ü aradık bu ne terbiyesizlik dedik madem 444 TL istiyorsun yazılı döküm ver mahkemeye verecem
sizi diyince biz döküm vermiyoruz diyip aynı servisi bize gönderiyor, servis 444 ücretsiz yapmayın diyor
çekip yapmadan gidiyor, 444 tekilerde servisimiz kabul etmiyor diye yapmıyor diyor. tavuk mu yumurtadan
yumurtamı tavuktan meselesi
koskoca siemens in üstün teknolojik Soytarılığını çekmeyin

yıllarca arçelik kullandık yaygın terbiyeli servislerinden hiçbir sorun yaşamadık dahası her gelip gittiklerinde
özellikle 444 bizi arayıp memnun olup olmadığımızı sorup problemimizi servisin tavırlarını soruyordu.
problem giderilene kadar arıyorlardı.

sonuç siemens e düştük 1,5 senelik (5 yıl garantili) makineyi çöpe atacaz, yada 444 TL haraç vereceğiz,
yada vakit bulsak genel merkezinin yada en büyük showroom unun önünde benzin döküp yakacaz

ne 444 müş yahu :27::27::27:beyaz eşya şans meselesi simens'in hem bulaşık makinasını hemde buzdolabı,televizyonunu kullanıyoruz bir sorunda yaşamdık 3 sene oldu alalı şuana kadar sıkıntı yaşatmadı bize :51::51::51: ama bu demek değilki tekardan siemens beyaz eşya aldığımızda sorun yaşamıcaz demek değil ürünün bize gıcıklığı tutabilir 444'lü olabiliriz bizde :52::52::52::52:

bence de alma çünkü 2 seneye ne modeller çıkar ve aldığına pişman olursun paranı biriktir bankaya koy daha güzellerini alırsın :)

Bende aynı durumdayım belki 2 yıl belkide 3 yıl var fakat beyaz eşyaları almaya başladık. Ne kadar para birikir desenizde bi şekilde olmuyor bişi çıkıo toplu para gerekio veriliyor. Bana göre en mantıklısı alıp bi yerden taksite bağlanmak. Çünkü para bi şekilde gidiyor. Mağazalar bu konuda esnek ellerinde tutuyorlar alırken yenisi varsa değiştiriyorlar.

Back
X