Evlilik için para

Pembe PanjurluEv

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2016
723
266
103
31
Merhabalar arkadaşlar sevgilimin babası yok. Ikimizde ozel sektorde çalışıyoruz. Eve de veriyor mecbur. Biz simdi yatak oturma yemek odasi aldik. Mutfak ceyizi de var.
Beyaz esya ve nikah masraflari kaldi sadece. 30 bin tl paramiz olcak nerdeyse. Aylik 2 o 2 ben koyacağız. 2021 eylül gibi 36 bin tlmiz olcak .sizce yetecek mi ?

Ya hesapliyoruz hesapliyoruz cok fazla tutuyor sanki biz mi panik yapıyoruz yoksa.
Bi eve kiraya tasinmak depozito kira boya falan 5 bin tutuyor. Gelinlik damatlik yuzuk falan

Eğer eşyaları seneye alacaksanız şimdiden hesap yapmak boş bence... Dolar habire çıkıyor her şeyin fiyatı artıyor...

Merhabalar arkadaşlar sevgilimin babası yok. Ikimizde ozel sektorde çalışıyoruz. Eve de veriyor mecbur. Biz simdi yatak oturma yemek odasi aldik. Mutfak ceyizi de var.
Beyaz esya ve nikah masraflari kaldi sadece. 30 bin tl paramiz olcak nerdeyse. Aylik 2 o 2 ben koyacağız. 2021 eylül gibi 36 bin tlmiz olcak .sizce yetecek mi ?
Olur olur. Siz bu uyumu devam ettirin yeterli. Siz hani Allah evlenene yardım eder derler ya. Osunuz🙏Mutluluklar diliyorum 🙏Şimdiden

Valla siz bu dusunceyle istikrarla giderseniz miss gibi de yeter niye yetmesin herseyin ekonomik olani var hic kendinizi darlamayin anlasark ikinde elinizi tasin altina koyarak hersyin ustesinden gelirsiniz❤

evlilik masrafları zor anladım sizi ama bir şeye takıldım eşimin babası yok lafına.eşinizin ya da başka evlenecek gençlerin babaları ya da anneleri düğün masraflarını ödemek zorundaaa değilllllll.sene oldu 2020 okuttular büyüttüler ama düşülsün artık şu ebeveynlerin sırtlarından

Herşeyden az alın öz alın. Mesela gidip kahvaltı takımını 4 set alan da var hiç almayanda.biz eşimle yaptık herşeyi kiraci oldugumuz icin bir cok seyi almadik zamanla alinir ertelemeyelim istedik evliliği. Bir çaydanlık bir çaycı mesela. Ne bileyim evimde 3 tane plastik kap var 5 lira aman deyip onu bile çok almadım. Bardak çanak ucuz demeyin böyle göze görünmeyen çok tutar asıl Beyaz eşya işini de kenara atarak değil alıp ödemeye başlayarak halledin çok fark ediyor.

Ya hesapliyoruz hesapliyoruz cok fazla tutuyor sanki biz mi panik yapıyoruz yoksa.
Bi eve kiraya tasinmak depozito kira boya falan 5 bin tutuyor. Gelinlik damatlik yuzuk falan
beyaz esyalari şimdiden alip taksit taksit ödeme yapın ozamana kadar gelecek olan zamlardan kurtarmis olursunuz.
depolarinda tutuyor firmalar.
boylece belki 2000 biriktirirken aylik atiyorum 100 er liraya ayrica taksitlerinizide odeyebilirsiniz

Beyaz eşya ortalama ankastresi dahil güzel markalarda 15bin₺ tutuyor. Ama hesaba katılmayan ufak şeyleri de hesaba katmalısınız halı + perde, dış çekim (2000₺ civarı), kuaförleri biliyorsun duvak takılacaksa +500₺ en az istiyorlar bi de makyajı var. Ütü ve süpürge gibi küçük ev aletleri var. Mutlaka kenara hesaba katmayacağınız durumlar için para ayırın. Düğün zamanı biraz aksilikler çıkıyor o dönem heryere para harcandığı için en ufak masraf bile bazen canını sıkabilir. Biraz tedbirli olursan o süreci rahat atlatırsın

Back
X