Evlilik için para

evlilik masrafları zor anladım sizi ama bir şeye takıldım eşimin babası yok lafına.eşinizin ya da başka evlenecek gençlerin babaları ya da anneleri düğün masraflarını ödemek zorundaaa değilllllll.sene oldu 2020 okuttular büyüttüler ama düşülsün artık şu ebeveynlerin sırtlarından
Konu sahibi babası olmadığı için sevgilisinin eve yardım ettiğini söylemiş yardım bekliyorum diye değil.

Ailesine para verdiği için bütçesinin kısıtlı oldugunu söylemek istemiş bence.

Nişanlımla ilk başladığımızda onun nerdeyse hiç parası yoktu benim ailemin durumu iyi olmasına rağmen kendi üstüne düşenleri yapmak istedi sonra Allah kısmet etti babasıyla arası düzeldi yatırımları değerlendi benimde birikimim vardı derken evlenince ev bile almayı düşğnür olmuştuk ama bunun öncesinde yaptığımız stresler ettiğimiz kavgalar bizi sona sürükledi şöyle mi böyle mi derken çok yıprandık yıprattık Allah gerçekten yuva kurana yardım ediyor bunu gördüm ama biz o stresin içinde kaybolduk zaten sonundada ayrıldık boşuna bunları düşğnüp dert etmeyin ilişkinizi zedelemeyin her şey olacağına varıyor.

Harcamalarınızı bütçenize göre yaparsanız olur tabiki. Beyaz eşyalar toplamda 15 civarı tutsa geri kalan da gelinlik damatlık kuaför vs için yeter. Hesaplı olun, çeyize gereksiz şeyler almayın. İlk etapta temel şeyleri alın, yavaş yavaş alırsınız gerisini. Allah yardım ediyor

Merhabalar arkadaşlar sevgilimin babası yok. Ikimizde ozel sektorde çalışıyoruz. Eve de veriyor mecbur. Biz simdi yatak oturma yemek odasi aldik. Mutfak ceyizi de var.
Beyaz esya ve nikah masraflari kaldi sadece. 30 bin tl paramiz olcak nerdeyse. Aylik 2 o 2 ben koyacağız. 2021 eylül gibi 36 bin tlmiz olcak .sizce yetecek mi ?

Bir sene sonra o 36 bin TL bugünkü 20 bin gibi bir şey olur malesef

Konu sahibi babası olmadığı için sevgilisinin eve yardım ettiğini söylemiş yardım bekliyorum diye değil.

Ailesine para verdiği için bütçesinin kısıtlı oldugunu söylemek istemiş bence.
o zaman tamam yanlış anlamışım.ama bu sitede babam şunu almadı kaynanam bunu yapmadıları okumaktan çok sıkıldıkkk

Beyaz eşyalar termosifonda dahil geçen sene 13-14 tutuyordu. Her yıl daha da artıyor bence bir an önce taksitle almaya başlayın seneye daha çok tutar

Beyaz esya koltuk yatak bunlari marka alin kiraciliga şuna buna bakmadan ben en ucuzuna kactim beyaz esya haric digerleri çöp oldu cocuk olunca yatak gardrop dökülüyor koltuklar kirildi yenisi de alınmıyor sonra benim tüm ev esyam 6 yil once 7 yil olacak, yatak odasi+köşe koltuk mutfak masa sandalye halilar dahil 7 bine hallettim beyaz esya da 7 tuttu (ankastre set buzdolbi tv ) ceyiz de getirmedim kvdem almis tabak canak yatak ortume kadsr sagolsun hala onlari killanirim ufak tefek seyler aliniyor da buyuk parcalr sonra alinmiyor

Bizde herşeyi eşimle birlikte yaptık sana tavsiyem eğer asgari ücretle çalışıyorsanız ilk hedef sadece temel ihtiyaçlar minimalist yaşam araştırın çok güzel bilgiler var sadece ihtiyaç duyulan şeyleri alın dantel yok efendim 20 tane havlu alma 5 tane havlu yetiyor artıyor bile kısıtlı olan bütçeyi iyi kullanın ve düğün yerine tabiki nikah bence ev gideri çok oluyor şuna ev geçindirmiyorsunuz birikim yapmanız çok kolay ben olsam 2 sene falan ortak biriktirip parayla altın yada dolar şeklinde biriktirip 1+1 de olsa ev almaya çalışırdım

Beyaz eşya 15 bin tutsa gerisini bir şekilde halledersiniz
Bir koltuk takımı alırsınız çeyiz seti alırsınız uygun fiyatlı eşyalar alırsan olur

Aynen bunu demek istedim bende
Madem her ay kenara 2 bin atacaksınız para olarak değilde altın hesabı olarak açın yenGEnC yenGEnC dediği gibi.

Ama herkes kendi hesabında biriktirsin ortak olmasın.

Evlenincede yardım edecek mi peki ailesine annesine babasından maaş filan bağlandımı yada kardeşlerinemi yardım ediyor eger evlenincede yardım edecekse bütçenizi ona göre ayarlarsınız.

Madem her ay kenara 2 bin atacaksınız para olarak değilde altın hesabı olarak açın yenGEnC yenGEnC dediği gibi.

Ama herkes kendi hesabında biriktirsin ortak olmasın.

Evlenincede yardım edecek mi peki ailesine annesine babasından maaş filan bağlandımı yada kardeşlerinemi yardım ediyor eger evlenincede yardım edecekse bütçenizi ona göre ayarlarsınız.
Evlenince yardim etmeyecek canım. Ama su an ayni evde mecbur veriyor babasından kalma annesinde ev ve maasi var

yorumum kendi fikrimm anne baba demek ölene dek çocuklarının sponsoru olmak değil.onlarda insan onlarda gezmek tozmak yemek içmek eşya yenilemek isterrr .
Ahhahhah sakiiin sakin:)
Kız birsey dememiş ki,nişanlım ailesine yardım ediyor,elimiz cok bol degil,yeter mi acaba demek istemiş:))

Merhabalar arkadaşlar sevgilimin babası yok. Ikimizde ozel sektorde çalışıyoruz. Eve de veriyor mecbur. Biz simdi yatak oturma yemek odasi aldik. Mutfak ceyizi de var.
Beyaz esya ve nikah masraflari kaldi sadece. 30 bin tl paramiz olcak nerdeyse. Aylik 2 o 2 ben koyacağız. 2021 eylül gibi 36 bin tlmiz olcak .sizce yetecek mi ?
Her türlü yeter. Zaten büyük kısmı almışsınız. Kalanlar için 30bin rahatlıkla yeter. Beyaz eşyalar tahminimce 15-20 civarı tutar. Nikah masrafı dediğiniz tam olarak ne bilmiyorum ama 500 TL tutmaz nikah işlemlerinin parası.
Ayrıca her şeyi en baştan alıcaz diye de kendinizi yormayın. Önem sırasına göre evlendikten sonra da alırsınız. Ben oturma odamı 1 senelik evliyken yaptım. Perdelerimin bir kısmı ve halılarımı 4-5 aylık evliyken aldım. Salonumun dekorasyon işi daha bitmedi bile. Düşünün 2 senelik evliyim. Hiç birinin de eksikliğini hissetmedim. Önemli olan anlaşabilmek, iki tarafında bunları sorun etmemesi. Ayrıca her şeyi kendimiz yapıyor olmamız harika. Karışanınız edeniniz olmayacak.

3 4 ay sonra beyaz esyanizi direkt alin. Onlar uzun sure ellerinde tutuyorlar evlenince alabiliyosunuz. Sonraki masraflar icin de grama yatirin bi senede kar da etmis olursunuz. Bozdurup ihtiyaclarinizi rahatca karsilarsiniz. Temel parcalar alindiysa evlendikten sonra rahatca kapatirsiniz yavas yavas. Size altin takilmayacak mi peki?

Beyaz eşya sektöründeyim kesinlikle şimdiden alıp taksitlendirin her ay zam üstüne zam geliyor seneye Allah bilir ne kadar olur

Taksitle ödemek mantıklı.
Altın yada dolar üzerinden birikim daha makul geliyor.

Eşimin tarafı gayet iyi bir düğünle geçen yıl 50-60.000 TL gibi bir masraf etti.
Ben de 15.000 falan.
Şöyle ki her şeyi kalıcı şekilde almadım. Atama bekliyoruz. Evimize girsen eşyalar düzgün istikbalden aldık ama çok pahalı takımlar cezbetmedi halıları da öyle gümüşsuyundan aldık ama metrekareleri çok büyük olmuyor artık. Evde eksik olmadan evlendik diyemem. Bir yıl oldu hala eksiklerimiz var. Özel sektör maaşı belli o sebeple atamaya kadar dişimizi sıkıyoruz. Beyaz eşyalar arçelik. Yemek takımlarım tencerelerim nevresim takımlarım da hep markalı ama indirim takip ettim.
Onlar sadece söz verdikleri altınları tam takmadılar o sebeple daha uygun mal oldu düğün.
Bir şekilde olur gider her şey.

Son düzenleme:
ben sıkıntıyı tam anlamadım

seneye evlenilecek

her ay 4 bin Tl biriktirilecek seneye bu para beyaz eşya ve nikah ev tutuma vs yeter mi diyorsunuz

siz biriktirin seneye ev kurma aşamasında beyaz eşyalarınızı taksitle alın yani onları evlendikten sonraki yıl ödersiniz

geri kalanına da yeter biriktirilen, yetirin diyelim ya da

kira, depozito, vırt zırt dışında olan herşeyden kısılabilir

her bütçeye gelinlik, damatlık, yüzük ıvır zıvır var

lakin şimdiden bu kadar kuruş kuruş planlama strese sokar ibraz da oluruna bırakmak lazım

mesela herkes perde çokkkk pahalı diyor ama alın internetten taç tan örneğin hazır perde hiç de çokkk pahalı değil

her şey gösteriş için olmasın gerektiği kadar olsun yeterli

mutluluklar

Back
X