• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik ikilemi

Merhaba arkadaşlar,
Yeni evli bir insanım ama zaman geçtikçe bu evliliğe ve ilişkiye tahammülüm kalmadığını hissediyorum. Çevresi geniş bir insan değilim daha önce sevgili ilişki tecrübesi olan bir insanda değildim. Evlendim 29 yaşındayım ama evlilikte kültürel ve zihniyet farkını günden güne hissediyorum. Sevgiliykenki biz ile evlilik arasındaki farklar gözüme batıyor.
Evliliğimizin geleceğini göremiyorum. Ama insanlar erkeğin dulu olmaz kadının olur. O önüne bakar sen dulsun diye seni kimse istemez, aynı sorunları bu sefer yeni tanıştığın insanda yaşayacaksın diye diye evlilikten de çıkamıyorum.
Sorum şu; Gerçekten bosandiktan sonra da ilişki anlamında mutluluk olunmuyor mu? Bosandiktan sonra ikinci evlilikler kötü mü oluyor ya da erkek tarafından değersiz mi olunuyor?
Hayır. Tamamen sizin yetiştirilme tarzınıza, hayat kalitenize ve en önemlisi çevrenizdeki insanların tutumuna bağlı olarak medeni durumunuz önem arz ediyor ya da etmiyor. Tamamen bununla alakalı. Bildiğim tanıdığım 3 kişi var. Boşandılar, başkalarıyla evlendiler ve mutlular. Bir de evleneceğiniz adamın size karşı olan tutumu var ki bu en önemlisi.

Ölümden başka herşeye çare var. İletişim probleminiz olabileceğini düşünüyorum. Eşinizle sohbet edebiliyor musunuz mesela saatler akıp gider mi onunla ?
Ev işleri konusunda üstünüze geliyormuş temizlik takıntısı olabilir mi? Size evde yardımcı oluyor mu?
Yani farklılıklar bana göre normal şeyler herkes birbirinden farklı önemli olan orta yolda buluşabilmek iki tarafı da memnun edebilmektir. Herkes kendi işini yapmıyor ki bu ülkede kendi işinizin istihdamı yoksa başka bir sektöre bakabilirsiniz. Büyükşehirde mi yaşıyorsunuz?

Bana da hep bunlar söyleniyor yastık değişir kader değişmez diye gerçekten saçlarımda beyazlar arttı çevrem de geniş değil maalesef bosansam yapayalnız kalacağım diye çok üzülüyorum
bu insanlarla kalmaktansa yanlız kalmak daha iyidir

nerede yasıyorsunuz ? işiniz falan var mı ?

evlenme odaklı yaşamayın illa ki
evlenmek değil amacınız mutlu olmak olsun

bu insanlarla kalmaktansa yanlız kalmak daha iyidir

nerede yasıyorsunuz ? işiniz falan var mı ?

evlenme odaklı yaşamayın illa ki
evlenmek değil amacınız mutlu olmak olsun
Çevremdeki bütün arkadaşlarım evli ve aktivitelerini hep eşleriyle yapıyorlar. Beni evliliğe iten de bu oluyor

Çevremdeki bütün arkadaşlarım evli ve aktivitelerini hep eşleriyle yapıyorlar. Beni evliliğe iten de bu oluyor
aileniz ne diyor bu duruma
ve eşinizle nasıl sorunlarınız var
severek mi evlendiniz
konuyu biraz daha açsanız

Bana da hep bunlar söyleniyor yastık değişir kader değişmez diye gerçekten saçlarımda beyazlar arttı çevrem de geniş değil maalesef bosansam yapayalnız kalacağım diye çok üzülüyorum
Ne ilgisi var yahu, kader kısmet bu işler. Hele ki çocuksuz boşanmak sevgiliden ayrılmak gibi bana göre

Back
X