Evlilik..İsteme ..

kristena

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
250
0
46
Kars
Herkese kocaman bir merhaba kızlar..
Size bir konuda danışmak istiyorum.Arkadaşlarım bir gün çay bahçesinde oturuyormuş askerden gelmiş bir şirkette personel şefi olarak çalışan..
sonra lise mezunu bir arkadaşları demiş ki can yoldaşı arıyorum..Hanım edepli ev kızı istiyorum demişken arkadaşlarım birisi var demiş neyse çocuk beni uzaktan görmüş falan halımı hareketimi beğenmiş neyse arkadaşlar bana anlattı yokkk diye 2-3 gün yırtındım durdumFacede çocuk ekledi beni ne kardeşim ne diye mesaj attım ve öyle başladı
O bana çok inatçı olduğumu söyledi
Neyse düşündüm derken düşünceleri çok hoşuma gitti.
Ama ben okumam gerek diye dershaneye yazılmış gelecekte sağlam durcak kadın profili yaratmak istiyordum oda evlenmek.Neyse biz biraz konuştuk filan ve cam açtık.Gülüşüme aşık oldu
Bende onun gülüşüne
Kız kız abayı yaktım derken..Bana bir süre ailemle oturcaz dedi.
Tam bir aile delisiSorun değil ben sorunda etmem ama ailem asla kabul etmez oda çözüm buldu altlı üstlü oturalım diye.
Kızlar ve bayramdan sonra beni isticek verirlerse 3 yıl nşanlı kalcaz ünv kazanıp 1-2 sınıfı bitirene kadar evlenmek yok diye kestim.
Ama şu birlik oturmalar ..
Kafamı karıştırdı.
Annesi dünya tatlısı bir kadınmış gelinini tutup oğlunu atan cinsten duyduğuma göre ..
AMa akıl verin istiyorum napıcaz..
Hem nişanlıyken rahat gezmek görmek istiyormuş beni
İnanır mısınız körkütük olmuş
Dün camı kapadım uyumaya gittim aa telde mesaj
Bn seni çok özledim
Ayy bilmiyorum evlenince erkekler değişio ama bende seviyorum ama hayatımın hatasınıda yapmak istemiyorum

.

iki satir bise yazdin gülmekten koptun nerdeyse

en bastan sartlarini belirt canim, daha sonra söz gecirmen zor olur

ailenle oturmam istemiyorum diye söyle, bu zamanda kim oturuyor ki kayinvalidesiyle
ama altli üstü oturmak da kötü degil sonucta, birde iyi biri diye duymussun ins iyi bir insandir kayinvaliden

ama dedigim gibi herseyi simdiden konus ve kesin kesin isteklerini söyle

.

İşte yüzyüze gelemiyoruz dışarda görüşmüyorum
ağzından burnundnan getirdim
ay normal hayattada böle çok gülerim canım bu arada..
İnş iyidir ama herkes iyi dyor kayınvalidecğime

benim kaynanamada çok iyidir diyolardı herkes hatta beni istedikten sonra sen benim kızımsın diye sarılıp elini bile öptürdü ama karamanın koyunu sonra çıkar oyunu misali sonradan kendini göstermeye başladı

Şunu düşünmelisin bence,sen şimdi üniversiteye gidince farklı ortamlara gireceksin,belki dikkatini çeken ve gerçekten etkileneceğin biri karşına çıkacak,yaşın küçük bence önce mesleğini al eline,ayaklarının üzerinde dur,sonra sevdiğin adamla evlen,bence ileriye dönük sözler vermek için çok gençsin,henüz hayatın karşına ne çıkaracağını bilmiyorsun.Aklını başına topla,önce tek başına ayaklarının üstünde dur.Ben de evli değilim ama evliliğin senin zannettiğin kadar kolay bir şey olmadığını düşünüyorum.Bir de altlı üstlü oturmak mı,kuzum sen delirdin mi?

Öyle elbet ama ünv açıköğretim okuyucam o yüzden :44: insna görme etkilenme olayıda çok zor bende ama okuyucam eşim olcak insada okutcam sonuna kadar aileside öyle diyormuş okuyan gelin olsun
Öyle bilmiyorum altlı üstlü oturmak aslında iyi geliyor kulağa çalışırsam kaynanam çocuklarıma bakar tek erkek evlat ya o yüzden

İşte yüzyüze gelemiyoruz dışarda görüşmüyorum
ağzından burnundnan getirdim
ay normal hayattada böle çok gülerim canım bu arada..
İnş iyidir ama herkes iyi dyor kayınvalidecğime

hep böyle gülersin ins

hersey gönlünce olsun

iyidir diye güvenme sen yine tedbirini al sevgi saygi eksik etmezsin ama mesafeni de korursan olur gider

.

hımm senin arkadaşlarına sormuş:44:ilginç iyiki arkadaşlarından birine teklif etmemiş burasını anlıyamadım.

arkadaşlarına neden soruyor ki seni sana sorsun sende tanısın okumak konusuna da gelince başta öyle deyip sonra yan çiziyolar .altlı üstlü oturmak iyi ama mesfeyi korumayı bilince bi süre sonra iç içe olup hayatınıza müdahale etme olasılığı da var

Sen okumana bak, ne gerek var, neden bu acelen, evlenenlerin başı göğe ermiyor....okulun bitsin, işe gir, kimsenin hayatına ipotek koymasına izin verme....heryaşyta evlenebilirsiniz...ne olur şu evlilik konusunda acele etmeyin sadece senin için değil tüm genç kızlar için bunu söylüyorum...2-3 yıl nişanlı kalmak güzel bir şey değil...üniversite ortamında bu nişan seni boğar...yine de sen bilirsin,ailen bilir ama benim fikrim bu...

nasıl yani sadece internet üzerinden görüştüğün birinin annesinin iyi olduğunu nerden biliyorsun?
hem de hemen 'kayınvalide' sıfatını yapıştırıyorsun.
ayrıca hangi erkek 'benim annem fettandır,burnundan döker anandan emdiğini' demez emin ol.
hem belki annesinin hiddetinden korkup onunla altlı üstlü oturmayı teklif ediyordur.

açıkça diyeceğim şudur: çok hoşlanmış,beğenmiş hatta aşık olmuş olabilirsin.
Ancak bir insanı tanımak için beraber zaman geçirmek gerekir.
hatta bi alışverişte satış elemanına nasıl davranır,yemeğe çıkınca çatalı kaşığı nasıl tutar bunlar bile kişilik hakkında önemli ipuçlarıdır.
dile getirilen sevgi basit,konuşunca kimsenin dili aşınmıyor sonuçta.

bence beraber vakit geçirin bakalım,onu iyice bir reel hayatta tanı,sonra ailesini tanı ki neyin ne olduğundan emin ol.

Acelecilik iyi değildir...

ciddi misin sen

sadece internetten gördüğün bir adamla nişanlanmayı mı düşünüyorsun

garip

cookie bu mesajı begendi

begeni butonu bozulmus orchidea cıgım

kesinlikle katılıyorum... beraber vakit gecirmeigin biriyle evlenmeye kalkısmakta de demek
kaldıki daha uni ye gitmemişsin

universite ortamına girdikten sonra insanlar cok deişiyor... benim arkdadaslarım 3-4 yıllık ilişkileri bile bitmişti evlencez evlencez diye gezerlerken..

anladıgım kadarıyla yasında kucuk.. kesinlikle.. universite zamanlarının tadını cıkar yahu ne evliligi bu yasta bu seneler birdaha geri gelmeyecek

ayrıca hala yuzyuze gorusemedigin biriyle evlenme istegine sok olmus durumdayım

Oglunu atan gelinini tutan kayinvalide bence soyle olur. "Oglum olmaz oyle ev ustune ev. O kiz da bir ana kuzusu. Evliligini evini yolunu duzenini bilsin Elimizden ne geliyorsa ama az ama cok yapariz, yuvanizi kurariz" der. Bak bu forumu biraz dolas istersen. Kayinvalidesiyle ayni evde, ayni binada hatta ayni sokakta oturanlari oku. Daha tanisir tanismaz ailemle oturacagiz ne demek? Guzel kardesim ask flört bunlar guzel seyler. Ama evlilik cok ciddi verilmesi gereken bir karar. Ayni evde oturmak anlasabilmek gecinebilmek bu zamanda imkansiza yakin bir sey. Dikkat edersen cogu maddi durumlari bozuldu diye yani mecburiyetten oturuyor boyle. Sen annenin babanin yaninda giyindigin gibi, oturup kalktigin yattigin gibi yapabilir misin esinin ailesinin evinde? Senin icin dilerim ki ailen kabul etmez bu ayni evde oturma durumunu. Ya hatta bu acele ne? Daha okulun bitmemis, taniyor bile sayilmazsin. Once birbirinizi taniyin, biraz arkadaslik edin.

Bu devirde hala ev ev üstüne olur mu biraz mantıklı düşünün sonra yok kaynanam böyle yaptı yok kaynım şöyle dedi kayınpederim laf soktu. Hele ki hiç bir mecburiyeti olmadığı halde maddi manevi kendine yetebilecek düzeyde ise çiftler neden hala böyle bir şeyi kabul ederle anlmıyorum ben. Ha evliliğe yetecek güçleri de yoksa bir zahmet bekleyin önce kendi haaytınız kurun başkalarının yanında ne kadar geçer ömür.

İsteme,söz olayları bayramdan sonraymış,yine kameradan mı olacak?
Ayol lise mezunusun tüm bunları ortaokul öğrencisi yazıyor sandım bir anda.
Adam akar mı kokar mı bilmeden nasıl olacak bu işler?

hem evililik hem üniverste çok zorlukları olacaktır hayatında.final zamanlarda hem evin hem okul stresi falan tek koltukta iki karpuz misali olcak bilmiyorum yapabilen vardır elbette ama zorlanacağın kesin diyorum.ilerde çalışmayı düşünmüosun sanırım ev kızı istiyormuş sevgilin ama neden hem ev kızı hem okuyan gelin isityolar anlamadım.sonradan vazgeçirmesinler dikkatli ol canım.daha üniversteye hazırlancaksın sanırım önünde çok uzun bi zmana var.sen üni kazancaksın sonra 2 yıl okyup evlenceksin anladığım kadarıyla.nişanlılık süresi uzun olunca taraflar epey yıpranıyor gözünü korkutmak istemem ama bu bi gerçek bizzat gözlemledim ve yaşıyorum canım.bence bu konuda karar ver okumayı ne kadar çok istiyosun hayatına artıları ne olacak veya karşındakini insanın sana artıları nolacak ileride sana okuma konusunda problem çıkartabilek birimi bunları düşün üstesinden gelebilirmiyim diye kaynana falan bunları takma onlar sonradan düşünülür daha tanımıyosun bile kayınvalideni belki çok iyi bir insan ama ilk olarak hedeflerini ve hedeflerine gidebilcek yolunun doğru bi yol olduğunu mu düşün.belli çok aşıksın çok sevmişsin eşini için ısınmış mutlu olursunuz inş ama tavrını ortaya koy okumak konusunda hedeflerin konusunda kaynanayı boşver bi şekilde geçinip gidersiniz ama hedeflerini unutma onlardan vazgeçme
aynı evden oturmanızdan ziyade bu konularda endişelenmen gerekir gibi.aynı evde değil altlı üstlü oturcakmışsınız fazla sorun olmaz gibi zaten herkesin kendine ait bir evi eşyası olacaktır.ama ne yapmak istediğini iyi düşün evlilikmi okulmı veya ikisi birden nasıl olur die iyice bir düşün

kaç yaşındasın sanırım küçüksün daha
daha yeni tanıştığın biriyle evlilik planı yapmak komik değil mi sence de
açıköğretim okuyacağına git çalış bu işleri bırak da örgün eğitim kazan
sonra da internet yerine gerçekten görüp sevdiğin birini bulursun

halini hareketlerini gülüşünü cok begendiimm..evlenmeliyiz ama bayram geldi.neyse bayramdan sonra hemen isteriz nişanlı nişanlı gezeriz 3 deil 4 yıl bile gezeriz.
he dogacak cocukların isimleride bellidir sizin

yahu yaş kaç ki senin bilemedim ben... 5 senelik ilişkim var hala bayramdan snra bi nişan yapalım demeye korkuyorum..yıllar geçmesine ragmen oturmuyo işte bazı şeylerr..sen kararını şartlarını bile söylemiş kabul etmişssin. yüz yüze görmedign biri için evlilik düşünüosun..kayınvalidemle otursam mı gibi bi konu acıosun..

hayat öyle toz pembe deil malesef:103:

dediklerinizi okudum ama internette tanışmadım aynı şehirdeyiz sadece nette konuştuk yani msnde düşüncelerimizi söyledik anormallik göremedim bunda ..
ve ev meselesinide halletim söyledim açık açık.
ve örgün eğitim okuyucam direk dedim ve kabul etti etmese bile yol veririrm çok zor değil !
neyse ..
sözlenip görüşcz oldu oldu olmadıysa da ağlayacak halim yokç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…