Evlilik..İsteme ..

aşırı bağlanmamış olmana sevindim.
demek istediğim internette tanışmak değildi,ancak gençsin daha.
senin yaşında flörtün tadı da ayrı güzel olur.
ama kısa,ama uzun ama flört etmeniz paylaşımlarda bulunmanızı sağlayacak ve daha yakından tanıyacaksınız birbirinizi.
hem her şeyi sindirerek,tadını çıkararak yaşamak kadar güzeli yok.
pek çok çabuk evlenen insan evlilği çok güzel de gitse,keşke sevgililiğin tadını çıkarsaydık yine de diyor.
Hakkınızda hayırlısı olsun...

Niye tersten yaşıyorsunuz ilişkinizi, hoş bu ilişki de değil. Bu ilişkiyse bizim yaşadığımız ilişkiler ne?
İstersen 10 senedir tanı karşındakini, nasıl sevgili nasıl eş olacağını kameradan anlayamazsın.
Normal şartlarda ailenin sorun çıkarması lazım, ben anneme diyeceğim ki kameradan bir çocuk beğendim evlenmeye karar verdik. Annem terlikle kovalar beni sokak boyunca.
Tamam arkadaşların çok iyi biliyor, tamam dışarıdan çok farklı çok etkileyici bilmem ne ama tanımıyorsun onu, unutma. Karşındakiyle çık görüş. Tanı, okulun bitince evleneceksen evlenirsin sözleneceksen sözlenirsin. İlla yüzük mü lazım kısa süre içinde evlenmeyecekseniz. Anlaşamazsanız ayrıldı değil, yüzük attı olursunuz.
Hayatını mahvetmek için bu kadar çaba göstermemelisin.

evlendikten sonra herşey tozpembe olmuyor malesef bide altlı üstü otururuz diye ısrar etmiş..kör kütük aşık olsan belki neysede yerinde olsam kariyerime bakardım o melek olan anneler daha sonra yırtıcı bir aslana dönüşüyor bunuda unutma

İyi hoş konuşmuşunuz da o öyle olmucak canım bnm....
Sen 3 yıl nişanlı kalcaz ben okucam demişin ya
bu adam 1 yıl sonra evlenelim der beklemez niyeti evlenmek olan pek beklemez...
+ha atlı üstlü ha birlikte nasıl insanlar çıkacağı hiç belli olmaz o yüzden herşekilde
çok zor iyi düşün şuan hoşuna gidiyor bunlar ama
söz konusu evlilik olunca altından kalkabilceğin şeyleri kabul etmen lazım.

8 yaşında kızım var vallaha korkuyorum büyümesin ama zor biraz bana böyle şeyler allah büyük konuşturmasın

Benim kalınvalidem de ben nişanlıyken bir melekti. Ne kadar şanslı olduğumu düşünürdüm hep. Kaynanan diyenlerle konuşmazdım annem o benim derdim, ayrıca herkes benimle hemfikirdi. Keşke kayınvalidem değilde annem olsaydı derdim... Ta ki evlenene kadar... Bu yüzden hiç kimseye inanmam bu konuda, sen de inanma yaşamadan. Birde görüşmek farklıdır, hani görünüşünü, mesleğini, maddiyatını, ailesini, görüşlerini seversin ama yüzyüze görüşmek o kadar farklıdır ki. Oturup kalkmasına takarsın, ne bileyim mesela çok kibardır ama yemek yerken ağzını şapırdatır, orasını burasını kaşır, ona göre bu normaldir. Görüşmeden asla ama asla karar verme.

bırbırınızı ama oyle ama boyle gorup begendınız ,hadı buraya kadar hersey tamam dıyelım de,acelece nısan soz kararı almak ne demek uzun bır sure flort edın ,kendınızı tanıyın .bırbırınızı sevıyorsanız zaten beklersınız .sızı bırbırınıze tutacak olan bır alyans degıl ya.canım olumsuz seyler yazmak ıstemezdım ama ,bu cocuk acıkcası bana pek tekin gelmedı .kafasında tilkilikler dondugunden emınım .adamın ev yapacak hıc bırıkımı var mı acaba ? sımdıden sana acelece soz nısan yaptırıyor kı ,ıleri de karsılasabılecegın tum olumsuzluklara boyun egesın dıye .kafama yatmazsa nısanı atarım dersın belkı ama ,emın ol o ıs o kadar kolay olmuyor .aıleler sulaler gırdın mı ısın ıcıne ,kendınden cok aıleyı sulalenın lafı sozu dusunursun .bılırsın bızım toplum da pek meraklıdır boyle nısan atanın evlılık bıtırenlerın dedıkodulsunu yapmaya.bu cocuk senı cok sevıyorsa zaten ,senın okulunun bıtımıne kadar bekler ,hem ne bılıyorsun belki sen onu beklemek zorunda kalıcaksın ,nereden bılıyrosun ev bark yapacak bırıkımı oldugunu.dıger bır ıhtımalle ,nısanlanınca senınle ozgur yasamak ıstıyordur herseyı .hanı nasılsa evlenıcegız mantıgıyla cınsellık yasamak ıcın de teklıfde bulunmassa sasırmam yanı .benım aklıma baska bırsey gelmıyor.bu cocuk hıc tekin degıl .

Son düzenleme:
kusura bakma ama senin şu yaptığın intiharla eş değer bence..başta herşey toz pembe gelir..herşeyi olumlu düşünürsün ama işin içine girince pek de öyle olmadığını görürsün..daha yaşın küçük bu yaşta evlenmeyi niye düşünüyosunki..inana insanların düşünceleri bir yılda bile öyle çok değişiyoki..hem bence önce kendini garantiye al ve üniversite oku..inan düşünce yönünden çok şeyler değişicek kafanda..şu da var her zaman evlenirsin ama her zaman okuyamazsın..bence oku bişeyleri garantile biraz da gez toz insanları tanı..bu yönden üniversite okumanda iyi olur senin için..biliyorum seviyorum diceksin..ama bence resmiyete dökme..seven insan bekler fedakarlık yapar.sevgisini ölç tart daha iyi ta<nı onu ki bu da zamanla olur.eğer üzülüceksen ki inş. öyle bişi olmaz iş resmiyete dökülmeden üzülürsün..aileler girince araya inan çok farklı olur her şey..ve en önemlisi önce kendini düşün..duygularınla değil mantığınla karar ver ve attığın her adımda ileriyi düşün kendine sonuçlar çıkar..benden naçizane tavsiyeler..yolun açık olsun.,nş. doğru karar verip mutlu olursun...

bnmde üniversiteye hazırlanrken bir ilşkm vardı ciddydik evlencektk ailesini tanıyordm flan snra ben istediğim yeri 2 puanla kaçırdm sonrada ayrıldık oturup 1 soru çözsem istediğim yer oluyormuş 2 sene kaybım oldu şimdi okuyorum üniversiteden tanştığım bi erkek arkdşm var o bana ben ona sahip çıkıyorm. yabancı bir şehrdeyz ve eski ilşkimi düşününce insan üniversitede çok değişiyor bilmediği bir çok huyunu öğreniyor ben eski ben değilim çok şey kattı bana o yüzden acele etme derim bak ben bile evlenmiyorm önce okulum diyorum okul bitince ingiltereye gitme durumumu söyledi babam evliliği yine ertelemeyi düşnüyorum çünkü evlenirsem bu şanslarımn hiç biri olmicak ama evlenmeyide çok istiyorm önce okulunu oku derim

HERKESE ÇOK TEŞEKKÜRLER
Tabi ki ilk önceliğim okul ..
AMA doğu şartlarında söz olmadan gezmek pek mümkün değil o açıdan size danıştım.
Hı beni 2-3 yıl bekler mi evet bekler ..
NİYESİ .
Çocuk benim için beraber okuma kararı aldı ki asla bu yapıda birisi değil dün arkadaşım aradı hatta ve dediki kızım sen naptın o çocuğa söyler misin okul okul diyor.

o da bende okuyucaz.
aaramızda şuanda bu ilişki dışında bişey olmamasıda en uygunu..
Herşeyimizin tadını çıkaralım doğru ..
ve en azından oda birikim yapsın ..
Herkese çok tşkr ederim saolun

daha tanıyalı çok az olmuş ve aklım karışmış haliyle...kavak yelleri başında öyle hisettim..bu kavak yeli çabuk eser çabuk geçer..şiddetli ppoyrazlar gelir dayanabilecek gücün olacak mı?..beni yanlış anlama sakın içini karartıp hevesini kırmak değil amacım..dilerim içindeki gibi pırıl pırıl olur herşey..ama benden tavsiye cicim ayları kendinizi daha yeni tanıyor en güzel taraflarınızı görüyorsunuz.....evlilik kararı almak için çok az süre...her erkek annesini güzel anlatır...benim tavsiyem sen tanı...ne zaman karar verirsin onu bilemem ..kaynanan gerçekten çok iyi olabilir...ama olmayadabilir...aynı binada oturman taraftarı değilim hemde hiç...aynı yerde oturmanın hiç iyi örneklerini görmedim mutlaka istisnaları vardır..ama uzak ol tatlı ol...ve hemen evlilik kararı alma derim gün gelir şimdi düşünmediğin o kararı sonradan çok düşünürsün...dilerim herşey gönlünce olur mutluluğunu hiçbi zaman kaybetmezsin...:80:

canım ne bu acele hem bu laflara hemen kanıp bulutların ustunde gezme evlenınce cok pişman olabılırsın hem bı oku bakalım bıtır daha ne ınsanlarla tanısrsın hem evlenınce unıversteyı bıtırmen zor olabılır bı de iş bulman ,sen bakma onun kör kütük aşık oldum özledım laflarına tabı once senı etkılemesı lazım o yuzden soyluyodur bu lafları bence ,bu arada cok tatlısın ne guzel hep gül

kaç yaşındasın bilmiyorum ama senin bayağı bi büyümeye ihtiyacın var.doğu şartlarında sevgili olamaam bari sözleneyim mi diyorsun.okuyacaksın hatta o çocukta okuyacak .okul biterse 3-4 seneden sonra evleneceksin.senin işin nasrettin hoca fıkrası gibi.3-4 sene sonra bu düşüncede olacağını mı sanıyorsun.birde daha çocuk sana nasılsın demeden annemle oturcaz demiş.sende sıcak bakıyorsun.çocuklarıma baktıtırım diye düşünüyorsun.çok yanlış yoldasın.sevgilin olsun diye sözlenmek istiyorsun.çocukta hemen sana körkütük aşık olmuş.bunlar masallarda ve dizilerde olur.artık gerçek hayata dön.önce okulunu oku.işini eline al.sonrada evlen.senin ilişkin bana sanal gibi geldi.bir an evvel kendine gel.biz ne aşklar gördük arkasından ne sıkıntılar oldu.eş ve ailesi sıkıntılarını okusan yeter.senin gülüşünü söndürüveirler.aman iyi düşün.

valla o doğu hangi doğu anlamadım.
şahsen en doğuda biz varız diye biliyorum.
artık insanlar köy şartlarında bile birbirlerini tanıyıp bir nevi flört ediyorlar.
hem çevren öyleyse sözlendiğinle evlenmek zorundaymışsın gibi bakar,bi de o sebeple istemeden evlenirsin yani.
önce kendini düşün derim.

evlilik için acele etme yaşında küçük anladığım kadarıyla
uzun nişanlılık da insanı boğabilir farklı sorunlar çıkabilir.bence sen bu ilişkiyi rafa kaldır önceliğini dersine ver mesleğini eline almaya bak canım

evli iken acikogretimde bile okumak cok zor olur diye dusunuyorum...
hem zaten evlendin mi esin cocuk istiyorum cocuk yapalim okula ara ver diyecek ya da birakiver sanki bir ise mi yarayacak evde cocuklarimiza bak diyecek...senin egitim isin yarim kalacak...
hem esin bunlari soylerken senin de annelik damarin kabaracak cunku kadinlar bebek yapmaya cok meraklidir bayiliriz bebeklere, malum...senin de aklini celecek esin...
en iyisi once okulunu bitir, hatta bence acikogretim degil normal oku universiteni...o sekilde daha gecerli biliyorsun...
once egitimin tamamla, evlilik her zaman olacak bir sey kimse kacmiyor ki...

ayrica ayni evde oturma meselesinin bir derdim var & esi ve esinin ailesi bolumundeki konulari okuyunca ne kadar tehlikeli oldugunu anlayabilirsiniz...insanlar bu yuzden bosaniyor ya da evlilikleri yipranip curume noktasina geliyor...
yasiniz kac bu arada? hala okumak istediginize gore gencsiniz sanirim, acele etmeyin bence...
karsinizdaki adami a'dan z'ye taniyin...bana gore az taniyorsunuz henuz ve direk evlilik muhabbetine girilmis...
sonra surpriz yumurtadan cikan begenmediginiz oyuncak misali elinizde kalmasin bu bahsettiginiz kisi...cok iyi taniyin...sonra evlilik muhabbetine girin...

ben mi yanlış anladım yoksa siz gerçekten sözlendikten sonra mı görüşeceğiz diyorsunuz?
yahu ne aceleniz var sözlenmeden görüşün tanışın şöyle en az 1 yılınız geçsin eğer evlenebileceğiniz biriyse o zaman sözlenirsiniz de nişanlanırsınız da...
ben daha 3 yıllık sevgilimin bazı huylarını yeni öğreniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…