• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik kader mi?

ceysceyd

Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2016
35
17
8
1 sene önce terkedildim ve hala kafamda sorular devam ediyor:
* evlilik kader mi yani benim istediğim kişi olmadı ben başka birine mecbur kalmış oldum yani ne yaptıysam olmadı ise başka birine yönelme durumu (evlilik planı yaparken çat diye gelen bir terkedilme)

*evlenicek olduğumuz kişiyi hissedebilir miyiz onu ilk gördüğümüzde yani içimizden bi ses 'işte bu der mi?'

*28 yaşındayım ve evlilik gibi bir düşüncem şu an yok tamamen derslerime sınavlarıma odaklanmak istiyorum ancak hayatı ertelememem gerektiğini hem yuva kurup hem de sınavları dersleri halledebileceğimi söylüyorlar ama benim bu konuda kendime güvenim yok. ne yapmalıyım sizce ?

hayatla ilgili bu tip ayrıntıları kafaya takmak yerine hayatı yaşasanız daha kolay değil mi?

*ne dediğiniz anlaşılmıyor. birini istediniz olmadı. ee sonra başkası olmayacak illa ilki benim kaderimdi gibi mi düşünüyosunuz? eğer öyleyse yalnız düşünüyosunuz.

* metafizik saçmalıklar bana göre. çoğu kişi aha bunla evlenirim dediği adamla ayrılmıştır. kimisi de bundan yol olmaz dediği ie evlenmiştir.

*hayatın ne getireceği belli olmaz. hadi evlenmek istiyorum desen hemen evelenemeyeceksin ki. hayatı yaşarsın sınavı geçersin brii ile tanışırsın. yani bunların 28 yaşında bi insna için belli bi sırası veya standardı yoktur.

Çok değişik düşünceler bunlar :)

Herkes için değişir. Kaderimizi biz kendimiz belirliyoruz. Yani kendi tercihlerimizi yaşıyoruz... Takıntılı olmamak lazım.

28 yaş ne erken ne geç. İnsanları değil kendini dinlersen daha mutlu olursun.

evet kader bence.
kısmet. sadece kısmet.
kısmet olmasa ben onca iyi adaydan biriyle evlenirdim şimdiye.
ama hiçbirine içim ısınmadı. evlenmedim.
Allah karşıma sevebileceğim bir adam çıkarmıyorsa ne yaparsam yapayım boş.
sevsek bile olur mu olmaz mı belli değil.
şu an sevdiğim bir adamlayım ama sonu ne olur bilinmez.
tamamen kısmet.
olmuyorsa hayatın senin için başla planları vardır.
evliliğin asla çevre ile, gezmekle tozmakla, ortamlara girmekle de ilgisi yok. olacaksa oluyor.

Önce iş,hayat.
Sonra evlilik.
Seveceğin içine sinen biri çıkacak,
Am önce hayatını idame edecek bir iş.

Bu kadar çok kafaya takıp istemeyi bırakın cidden, kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Bir şeyi ne kadar çok isteyip kafaya takarsam olmuyor, olacağı varsa da aylar yıllar alıyor, ne zaman takmayı bırakıp üstünde düşünmezsem gerçekleşiyor. "Heh bu benim aradığım kişi evleneceğim" diyerek de kendinizi şartlamayın, evlenip boşananların çoğu da böyle düşünerek evleniyor zaten. Kimse "Bununla evleneyim nasılsa boşanırım" diye evlenmiyor, aradığı kişi olduğunu düşündüğünden evleniyor. Olasılıklar üzerine düşünmek yerine şimdiye odaklanmanızı tavsiye ederim.

bana göre kader olacaksa oluuır corap sökğü gibi geliyor diğer türlü ugrassanda olmuyor.
evet sen erteledikce bir bakmıssın 30 olmussun bir bakmıssın artıyor ve o yasta bekar insan da bulmak zorlasıyor ferslerle pek ala götürürsün

her sey de bir büyü bir anlam arama derdindeyiz milletcene. Gelinliği sen seçmesin o seni seçer, giydiğinde işte bu diyeceksin prensesler gibi olacaksın filan dediler dediler inandım. len kaç gelinlik denedim hiç biri içime sinmedi. kafayı yiyordum. Dedim yükleme anlam. salla gitsin. Evleneceğiniz insanda öyle.Olaylar gelişiyor kendiliğinden bayır aşağı yuvarlanıyorsunuz böyle seyleri düşünmeye fırsatınız da olmuyor. Ayrıca bana seninle evlenecegım hissedioyrum diyen cok kişi oldu onlarla da evlenmedm yani. herkes öyle düşünür. hakkınızda hayırlısı

Alın yazısı, kader ona inanmıyorum. Herkes kendi kaderini kendi çizer. Yani içkici hovarda bir insanla evlenipte '' demek ki kaderim böyleymişim çekmek zorundayım '' demek bana göre çok aptalca.

Alın yazısı, kader ona inanmıyorum. Herkes kendi kaderini kendi çizer. Yani içkici hovarda bir insanla evlenipte '' demek ki kaderim böyleymişim çekmek zorundayım '' demek bana göre çok aptalca.
Zaten öyle bişe demek doğru degıl.kader vardır.kiminle evlenıcegınde bellidir
Ama sen seçersin
Senın iradenle olur.evlenıcegın kişinin içmesni ıstemıyosan içmeyen bırıni seçersin.seçtıgın kişide senın kaderin olur.Allah bılıyodur senn onu secıcegını.o yazdı diye seçmezsin ;)

Bnce hussedersin evet. ama kader sana biseyler gostermis. hayirlisi boyleymis. smdi onune bak derim. valla bende senle ayni sorulari dusunuyorum ve durumlarda karisik. akisina biraktim gitti . ne oluyosa olacaktir diye dusunuyorum

yani olay şu ben o kişiyi çok istedim evlenmek için tercih ettim ama olmadı. eğer o olay yaşanmasaydı istediğim kişiyle evli ben olacaktım

yani olay şu ben o kişiyi çok istedim evlenmek için tercih ettim ama olmadı. eğer o olay yaşanmasaydı istediğim kişiyle evli ben olacaktım

Bende tercih ettim ama bi dolu olaylar oldu. smdi ayriyiz. allah elbet bize bir yol gosterecektir canim. demek ki vardir bunda bir hayir diyorum her ikimiz icinde :)

O kişiyle olamayacagın için o olaylar oldu bıde boyle dusun.herşeyde bı hayır vardır hayırlısını iste canım. Herkeste var boyle sıkıntılar.ayrılmalar terkedılemeler aldatılmalar.ilk de değiliz sonda degılız.hayatınınn aşkını bulursun. İnşallah en kısa sürede

Şimdi bence şöyle ...
Evlenecegimiz kişiyi hissedecegimizi sanmıyorum dünya da tek erkek o kalsa asla evlenmem dediğim adamla evli ve mutluyum :)

Mutluluğun ne zaman nereden geleceği belli olmaz hayat akıyor karşınıza çıkanları değerlendirin derim

Back
X