• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik kader midir

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bilmiyorum ne diyim şimdi bayanlar sizi okuyunca ben iyice karamsarlığa kapıldım

Kaderimiz önceden yazılmıştır evet ama Allah bizim ne yapacağımızı bildiği için yazmıştır o kaderi, yoksa Yüce Mevlam kimsenin kötülük yapmasını istemez herkes ona karşı yükümlülüklerini yerine getirir ve ona göre yaşardık

Yani bazen kafam karışıyor bir arkadaşımlada bu konuyu tartıştım. O da diyorki evlilik kaderdir. Mesela abim bir kızla evlendi ama biz ona karşı çıkmıştık işi inada bindirdi evlendi ve bir ay sonra da ayrıldı dedi. Peki dedim o zaman boşanmakta kaderdir. Yok dedi boşanmak insanlara verilmiştir. O zaman dedim evlenmekte insanların eline verilmiştir. Siz abinize o kadar anlatmaya çalışmışsınız ama inat yapmış ve evlenmiş sonuçta seçimini o yapmış dedim birşey diyemedi.

Benim bildiğim Allaha tevekkül şöyledir sen birşeyi istersin çabalarsın duanı edersin ve gerisini Allaha bırakırsın işte asıl kadercilik budur

evlilik kader midir yoksa siz mi sansinizi yaratirsiniz? Kaderse, evde hapsolmus birisinin bile evlenmesi gerekir zamani gelince...Bence kader degil cunku herkes bulundugu cevreden birileriyle evleniyor. Gidip ta ulkenin obu ucundan biriyle yolda carpisarak karsilasmiyorlar yani...Eger ugrasmazsak evlenemiyoruz gibi bisey herhalde...ooof of

kaderdi. Ama evde oturmamak lazım. Bizde bi ata sozü var; Senden hereket Allahdan bereket. bu arada ben mesela bulundugum cevreden evlenmedım. Eşim turk resmımı gormus beyenmıs. geldı azaerbaycana bende beyendım evlendık.

bence kaderdir cünkü ben eşimle ben denizlideyken o da pakistandayken evlendik degil denizli dışına cıkmayı yurt dışı asla düşünmedim ama 1 şekilde oldu ve 16 gün içinde eveldnik herşeyde oldugu gibi evliliginde vakti saati olduguna inanıyorum

Başta evlilik olmak üzere, irademizle tercih etiğimiz her şey ihtiyari kader dahilindedir, kader Allah'ın ilmidir. Allah'ın ilminin dışı yoktur ki; ona girmeyen bir şey olsun. Mutlak kaderden maksadınız; insan iradesi karışmadan Allah kimi belirlemişse, bizde bilmecburiye gidip onunla evlenmek zorundayız, şeklinde algılıyorsanız. bu yaklaşım doğru değildir.

Zira Resulullah (a.s.m.); evlenecek kişilerin dikkat etmesi gereken hususları bir bir saymaktadır. Eş adaylarında aranması gereken vasıflar, açık bir şekilde ifade edilmektedir. Bizim de bunlara dikkat etmemiz lazım. Eğer evleneceğimiz kişi, bizim tercihimiz hesaba katılmadan daha önce belirlenmiş ise, neden Allah Resulu bu şartlara riayet etmemizi istesin.

Demek tercihi biz yaparız, Allah'ta nasip ederse evlilik tahakkuk eder. Ama Allah nasip etmezse ne yaparsak yapalım, evlilik tahakkuk etmeyecektir.

kader Allah'ın bizim olaylar karşısında ne gibi seçimler yapacağımızı bilmesi ve bunu yazmasıdır.
bu da bizim kaderimiz olur.
yani her insan kaderini kendi belirler,seçimlerini kendi yapar.

Bence kader.Birbirini tanımayan iki insanın aynı anda orada olup tanışması müthiş bir şey...............

oh ne güzel kaderse eğer hiç üzülmemize endişelenmemize gerek yok kader nasılsa çıkar biyerde bende buna hiç karar veremedim kadermi kısmetmi tesadüfmü ama kader olduunu düşünen yanım daha ağır basıyor artık çünkü çok sevdiim ve evlenmeyi düşündüüm tek kişiyle bir türlü birleşemedik ikimizde istesek bile olmadı hep bir engel çıktı hep engellendik bişeyler tarafından.biraraya bile gelemedik konuşmak için dahi olsa,hep birbirimizden uzak tutan bişiler vardı,şu anda hiç görüşmüyoruz,ama eğer kaderimse beni yine bulur biyerde diye düşünüyorum.demekki kaderimde o yokmuş o yüzden ne kadar çabalasamda olmadı demekki kaderde yoksa naparsak yapalım olmuyormuş

kaderdir
çok alakasız bi şekilde tanıştık ve aynı üni den aynı bölümden benden 8 sene önce mezun olduunu öğrendim aynı sıralar aynı hocalar, daha da bi sürü şey ortak nerdeyse aynı seneler aynı yollardan geçmişiz ve tanışıp 1sene içinde evlendik kader ağlarını örmüş biz bi şekilde tanışıp aşık olucakmışız haberimiz yok:)

evet .....
çünki
hayatta herşey kader ve kısmettir
şanş değilde kısmet diye nitelendiririm ben

Son düzenleme:
Başta evlilik olmak üzere, irademizle tercih etiğimiz her şey ihtiyari kader dahilindedir, kader Allah'ın ilmidir. Allah'ın ilminin dışı yoktur ki; ona girmeyen bir şey olsun. Mutlak kaderden maksadınız; insan iradesi karışmadan Allah kimi belirlemişse, bizde bilmecburiye gidip onunla evlenmek zorundayız, şeklinde algılıyorsanız. bu yaklaşım doğru değildir.

Zira Resulullah (a.s.m.); evlenecek kişilerin dikkat etmesi gereken hususları bir bir saymaktadır. Eş adaylarında aranması gereken vasıflar, açık bir şekilde ifade edilmektedir. Bizim de bunlara dikkat etmemiz lazım. Eğer evleneceğimiz kişi, bizim tercihimiz hesaba katılmadan daha önce belirlenmiş ise, neden Allah Resulu bu şartlara riayet etmemizi istesin.

Demek tercihi biz yaparız, Allah'ta nasip ederse evlilik tahakkuk eder. Ama Allah nasip etmezse ne yaparsak yapalım, evlilik tahakkuk etmeyecektir
.

işte benimde anlatmak istediğim buydu

ve kaderdir diyenlere tekrar şunu söylemek istiyorum, siz ilk önce eşiniz olabilecek kriterlerde kişi dikkat etmeniz lazım, sonra Allahtan hayırlısını istemeniz lazım, nasip ise Mevlam o kişiyi size eş kılacaktır, değil ise ne yaparsanız yapın zaten olmayacaktır. Ama herşeyden önce siz hayırlısını isteyin bol dua edin.

size şu örnekle sormak istiyorum. Dinimizde müslüman olmayan erkek mü'min kadına haramdır. Ama etrafımızda görüldüğü üzere müslüman olmayan erkekle evlenen arkadaşlarımızda çok. Bunun hesabı elbet sorulacaktır. Peki o hesap sorulduğunda siz kaderimde varmış, Rabbim kaderimide sen mi yazdın denecek. O zaman denmez mi ben sana akıl da verdim, yasakları da belliydi biliyordun dendiğinde. Ama kaderim böylemi yazılmış denecek tekrardan. Bu bana göre bile tatmin edici cevap değil, ama Yüce Mevlamın hiç bir şeyini bilemeyiz

Sadece demek istediğim, siz yasaklara uyuyor ve duanızı ediyorsanız eşiniz olacak insan bi şekilde karşınıza elbet çıkacaktır.

Şunuda yanlış anlaşılmayım. Asla kimseye din vaazı vermek değil amacım. Sadece bu konuyu daha iyi nasıl anlatabilirim acaba diye yaptığım bi örneklemeydi, umarım art niyetli anlaşılmam

işte benimde anlatmak istediğim buydu

ve kaderdir diyenlere tekrar şunu söylemek istiyorum, siz ilk önce eşiniz olabilecek kriterlerde kişi dikkat etmeniz lazım, sonra Allahtan hayırlısını istemeniz lazım, nasip ise Mevlam o kişiyi size eş kılacaktır, değil ise ne yaparsanız yapın zaten olmayacaktır. Ama herşeyden önce siz hayırlısını isteyin bol dua edin.

size şu örnekle sormak istiyorum. Dinimizde müslüman olmayan erkek mü'min kadına haramdır. Ama etrafımızda görüldüğü üzere müslüman olmayan erkekle evlenen arkadaşlarımızda çok. Bunun hesabı elbet sorulacaktır. Peki o hesap sorulduğunda siz kaderimde varmış, Rabbim kaderimide sen mi yazdın denecek. O zaman denmez mi ben sana akıl da verdim, yasakları da belliydi biliyordun dendiğinde. Ama kaderim böylemi yazılmış denecek tekrardan. Bu bana göre bile tatmin edici cevap değil, ama Yüce Mevlamın hiç bir şeyini bilemeyiz

Sadece demek istediğim, siz yasaklara uyuyor ve duanızı ediyorsanız eşiniz olacak insan bi şekilde karşınıza elbet çıkacaktır.

Şunuda yanlış anlaşılmayım. Asla kimseye din vaazı vermek değil amacım. Sadece bu konuyu daha iyi nasıl anlatabilirim acaba diye yaptığım bi örneklemeydi, umarım art niyetli anlaşılmam

benimde demk istediğim şu
Allahu tealanın önceden yazdığı değişmeyen yeri zamanı gelince mutlaka yaşayacak olduğumuz kader vardır
evlilik ,rızık ,ölüm
bu adam benim kaderim evleneyim demek kader değildir
ama baktın gördün sana uyuyo her yönden evlendin
sonradan iy yada kötü günler geçirdin
o kişi düşündüğün gibi değilmiş aslında vs.
işte bu senin kaderin imtahanındır

acaba anlatabildimmi:utangac::smiley-cool:

Son düzenleme:
alllahın bizim için tayin ettiği önceden bildiği şeyler vardır
bunları biz kısmen değiştirebilirz
ama bazı şeylerde vardır ki
kader-i mutlak dediğimiz asla değişmez..
rab neyi dilerse o olur..
bunlardan birtaneside evliliktir...
seçimleri biz yapıyoruz ama yazıyı yazan O..
Sevgilerimle..

ben ınanıyorum kesınlıkle kader..yıllardır avuc içi kadar yerde yasamısız ama bır kere görmüşlüğüm yok o benı görmus daha önce ama ben tanımıyodum..kader...kısmet

ben ınanıyorum kesınlıkle kader..yıllardır avuc içi kadar yerde yasamısız ama bır kere görmüşlüğüm yok o benı görmus daha önce ama ben tanımıyodum..kader...kısmet

aynen bizde
eşimin iki üst sokağında oturmuşuz
aynı ilk okula gitmişiz
biz ordan taşınmışız
aradan 10 küsür sene geçmiş ve Rabbim annelerimizi karşılaştırmış
ve bizde tanıştık o vesileyle
ben suna inanıyorum
eş seçimi bizim elimizde belki belkide öyle sanıyoruz ama kiminle tanısırsan tanış kimi seversen sev
senin anlına yazılan bir eş vardır ve gün gelir kaderindeki ile buluşturur Mevlam
aynen bizimki gibi :)))

Son düzenleme:
bence de kesinlikle kader....:1closedeyes:

[COLOR="DarkRed"]bencede kader, bir kızı bin kişi ister 1 kişi alır. Demek ki alın yazısı onunlaymış. Mesela annemle babam ayrı şehirlerde doğmuş ve büyümüşler, tesadüfi bir tanışmadan sonra evleniyorlar, bu kader değilde ne peki.:1hug: Bence kader a.s[/COLOR]

evlilik kader midir yoksa siz mi sansinizi yaratirsiniz? Kaderse, evde hapsolmus birisinin bile evlenmesi gerekir zamani gelince...Bence kader degil cunku herkes bulundugu cevreden birileriyle evleniyor. Gidip ta ulkenin obu ucundan biriyle yolda carpisarak karsilasmiyorlar yani...Eger ugrasmazsak evlenemiyoruz gibi bisey herhalde...ooof of

Yoo ben eşimle nerden nereye... O nereli , ben nereli ... O kadar zıt ki şehirlerimiz...

Duyan gören nasıl ve nerde tanıştınız diyo ...

Anlatınca da ilk dedikleri " kader işte, kısmete bak..." gibi laflar oluyor, senin çevrendeki örnekler yanıltmasın... Çok garip bir şey bu evlilik, hakikaten kader ya ...

Ben anlatmaya kalksam eşimle tanışmamızı , onu kabul edişimi hakkaten çok şaşırırsın ama anlatsam zaten sayfalar da yetmez yaşananları...

Kesinlikle kader , kısmet .. diyorum ben !

bu konu benide hep düşündürmüştür..

bazen derim insan kendi seçtiğiyle kendi kararıyla evlenir

bazende derim KADERE İMAN şarttır

tamam insan evleniceklerini kendileri seçiyolarda bütün bunlara allah vesile oluyor

ama yinede düşündürücü bi konu..

elbette kaderdir. ve kadere inanmak imanın şartlarında vardır.

Allah (c.c) kader hakkında şöyle buyuruyor:
“Şüphesiz ki Biz, herşeyi (önceden tesbit edilmiş) bir kaderle yarattık.” [Kamer: 49]
Herşey Allah’ın takdiri iledir. İnsanların yaptığı işleri de Allah yaratır. Yalnız insanlar yaptıkları işleri kendileri yapmış olmaları sebebiyle yaptıklarından sorumlu tutulurlar. Çünkü Allah her insana iyiyi kötüden ayırabilme kabiliyeti vermiş ve hayrı emredip şerri yasaklamıştır.
Allah (c.c) kıyamete kadar olacak herşeyi ve bütün insanların yapacakları şeyleri Levhi’l mahfuzda yazdı. Allah için zaman kavramı olmadığı için bütün bunları ilmiyle yazdı. İnsanları yaptıkları amellerde zorlamadı. Allah’ın (c.c) bütün bunları yazması ezeli ilminden dolayıdır.

Back
X