• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik kararı öncesi aklımdaki sorular???

Ciaobella1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2017
39
36
3
32
Merhaba arkadaşlar,
Benim ciddi düşündüğüm yaklaşık 9 aydır birlikte olduğum bir sevgilim var, ciddi düşünüyoruz yani. Aramızda 10 yaş var. Önceleri arkadaştık ve sohbetlerimiz esnasında onun kadınlarla bir geçmişinin olduğunu anlayabiliyordum. Elbette adam gelmiş 35 yaşına olmamasına da imkan veremem. Ama sohbetlerimizin birinde bir kızdan hoşlandığını onunla buluşmak için bir bahane yarattığını söylemişti. Sonra kızın erkek arkadaşının olduğunu öğreniyor ve bir şekilde olmuyor. Kız bir gece mesaj atıyor ona ve bira alıp gelmesini söylüyor. Tabi benim erkek arkadaşım da o sıra başka bir şehirde olduğundan gidememiş oraya. Biz arkadaşken bunu konuştuğumuzda beni rahatsız etmemişti fazla. Sadece erkek arkadaşı varken kızın böyle bir teklifte bulmasını garip bulmuştum. Neyse. Sonradan biz sevgili olduk ve gerçekten de bana mükemmel davranan, birlikte çok eğlendiğim, güldüğüm, bana sevgi ve saygısını hissettiren bir adam olduğunu düşünüyorum. Açıkçası evlenmek de istiyorum. Daha önceki ilişkilerinde yani eski sevgilileriyle beraberlik yaşamasını da es geçtim, sadece aldatma olayı olmuş mu? Eski sevgilileriyle nasıl bir ayrılık yaşamış? Ya da neden ayrılmış? Niye evlilik düşünürken olmamış? Bunları sordum ona. Geçenlerde birden aklıma arkadaşken anlattığı bu kız geldi. Sizce bunu irdelemeli miyim? Yoksa bana şimdiki hissettirdiklerine odaklanıp ne de olsa geçmişini yüzeysel bildiğim için es mi geçmeliyim?

Nesini irdeleyeceksiniz?
Kızla buluşmamış diyor.
Geçmiş irdelenirse iki taraf da mutsuz olacağı noktalar buluyor.
Kimse ak kaşık değil zira.

Nesini irdeleyeceksiniz?
Kızla buluşmamış diyor.
Geçmiş irdelenirse iki taraf da mutsuz olacağı noktalar buluyor.
Kimse ak kaşık değil zira.
Doğru söylüyorsunuz elbet. Ama bir kızın erkek arkadaşı varken, şartlar uygun olsa o kızın davetine gidecek olması nedense beni düşündürdü.

Gerçekten beraberken mutlu olduğunuz birinin geçmişi neden bu kadar önemli bilemedim.
He sizin elinize erkek sinek bile konmamış ise zaten tercihlerinizi de o yönde yapmalısınız.
Sosyal çevresi olan bir adamla selamlaşmanız bile hata derim o zaman ben.

Bence gecmis onemlidir. Ama soyle onemli ki; gecmisinde aldatma, siddet olaylari varsa ya da zuhrevi hastaliklardan birini tasiyorsa bu benim icin kabul edilemez. Geri kalani onemli degil, eger seviyorsam bu yeterlidir, gecmiste kac kadinla birlikte oldugu onemsiz benim icin. Bence siz de onemsemeyin, anlattiklariniza bakilirsa size iyi davraniyormus, onemli olan o kisiyle mutlu olmaniz.

kimse mükemmel değildir. yani sevgilisi olan bir kadına ilgisini belli etmesi hoş gelmiyor kulağa elbette..
senin ilk erkek arkadaşın mı? öyleyse yaş farkı önemli olabilir..

Gerçekten beraberken mutlu olduğunuz birinin geçmişi neden bu kadar önemli bilemedim.
He sizin elinize erkek sinek bile konmamış ise zaten tercihlerinizi de o yönde yapmalısınız.
Sosyal çevresi olan bir adamla selamlaşmanız bile hata derim o zaman ben.
Hayır elbette benim elime de erkek sinek konmadı diyemem. Bir insanın sevdiği kişiyle beraberlik yaşamasını da anlayabilirim. Sadece evlilik öncesi pek çok şeyi düşünür oldum. Onla mutlu olduğuma eminim, evlenmek de istiyorum ama evlilik korkusu yaşadığımdan belki de aklıma bazen böyle şeyler de takılıyor.

Adam sizle sevgili bile değilmiş ki bu olayda. Farzedin ki gitti, ayrılacak mısınız?
Yolunda giden bir ilişkiye huzursuzluk vermek neden?
Ben bile kadınları anlamıyorum bazen erkekler napsın

Bence gecmis onemlidir. Ama soyle onemli ki; gecmisinde aldatma, siddet olaylari varsa ya da zuhrevi hastaliklardan birini tasiyorsa bu benim icin kabul edilemez. Geri kalani onemli degil, eger seviyorsam bu yeterlidir, gecmiste kac kadinla birlikte oldugu onemsiz benim icin. Bence siz de onemsemeyin, anlattiklariniza bakilirsa size iyi davraniyormus, onemli olan o kisiyle mutlu olmaniz.
Evet ben de bu düşüncedeyim esasen ve dediğiniz noktaları önemsediğim için sorguladım bu tarz şeyleri. Cevapları da beni tatmin etti ki o açılardan korkum yok. Anne babam da dahil mutsuz çiftleri gördükçe evlenmeden önce birçok şeyi düşünüp öyle karar vermek istiyorum ama abartıyor da olabilirim. Teşekkürler cevabınız için :)

Her ilişki kendi içinde değerlendirilmeli. Bir ilişkide X olan adam / kadın, başka bir ilişkide Y olur çünkü, kendinizden hatırlayın.
Her aşk, her hikaye aynı olduğu kadar faklıdır da. Bir ilişkinizde delidolu aşk yaşayıp bir sonrakinde gıkını çıkartmayan biri olabilirsiniz, o dönem müzik tarzınız bile değişebilir.
Aşk ve sevgili insanı değiştirir, her seferinde üstelik.
Daha önce birini aldattıysa bile, bu başka bir ilişkide de aldatacağı anlamına gelmez, büyük yanılgıdır bu.
Şu an kim olduğunuza bakın sadece, geçmiştekiler siz değildiniz..

Her ilişki kendi içinde değerlendirilmeli. Bir ilişkide X olan adam / kadın, başka bir ilişkide Y olur çünkü, kendinizden hatırlayın.
Her aşk, her hikaye aynı olduğu kadar faklıdır da. Bir ilişkinizde delidolu aşk yaşayıp bir sonrakinde gıkını çıkartmayan biri olabilirsiniz, o dönem müzik tarzınız bile değişebilir.
Aşk ve sevgili insanı değiştirir, her seferinde üstelik.
Daha önce birini aldattıysa bile, bu başka bir ilişkide de aldatacağı anlamına gelmez, büyük yanılgıdır bu.
Şu an kim olduğunuza bakın sadece, geçmiştekiler siz değildiniz..
Çok güzel anlatmışsınız. Teşekkür ederim :)

Gecmis gitmis hayatinda sen varsan birak onlar onun gecmissinde kalsin sen gelecegi ol. Gelecegi görmek icin gecmisin kapisini kapat öyle kalsin.

Merhaba arkadaşlar,
Benim ciddi düşündüğüm yaklaşık 9 aydır birlikte olduğum bir sevgilim var, ciddi düşünüyoruz yani. Aramızda 10 yaş var. Önceleri arkadaştık ve sohbetlerimiz esnasında onun kadınlarla bir geçmişinin olduğunu anlayabiliyordum. Elbette adam gelmiş 35 yaşına olmamasına da imkan veremem. Ama sohbetlerimizin birinde bir kızdan hoşlandığını onunla buluşmak için bir bahane yarattığını söylemişti. Sonra kızın erkek arkadaşının olduğunu öğreniyor ve bir şekilde olmuyor. Kız bir gece mesaj atıyor ona ve bira alıp gelmesini söylüyor. Tabi benim erkek arkadaşım da o sıra başka bir şehirde olduğundan gidememiş oraya. Biz arkadaşken bunu konuştuğumuzda beni rahatsız etmemişti fazla. Sadece erkek arkadaşı varken kızın böyle bir teklifte bulmasını garip bulmuştum. Neyse. Sonradan biz sevgili olduk ve gerçekten de bana mükemmel davranan, birlikte çok eğlendiğim, güldüğüm, bana sevgi ve saygısını hissettiren bir adam olduğunu düşünüyorum. Açıkçası evlenmek de istiyorum. Daha önceki ilişkilerinde yani eski sevgilileriyle beraberlik yaşamasını da es geçtim, sadece aldatma olayı olmuş mu? Eski sevgilileriyle nasıl bir ayrılık yaşamış? Ya da neden ayrılmış? Niye evlilik düşünürken olmamış? Bunları sordum ona. Geçenlerde birden aklıma arkadaşken anlattığı bu kız geldi. Sizce bunu irdelemeli miyim? Yoksa bana şimdiki hissettirdiklerine odaklanıp ne de olsa geçmişini yüzeysel bildiğim için es mi geçmeliyim?
irdeleyecek birşey yok
hepimiz geçmişte ciddi ya da gayriciddi saçmasapan ilişkiler de yaşadık.

Back
X