Evlilik kararı ve aile engeli ne yapmalı?

aynen ,sanki kendilerine baktırmak için yapmışlar bizleri ..
bir çocuk dünyaya getiriyorsan beklentisiz ve karşılıkız getireceksin.
ayıptır günahtır doğurduğun çocuktan beklentiye girmek ,doğurmasaydın o zaman ,kafana silah dayayan mı var .
benim de evlatlarım var ,ne bana baksınlar ne de maddi kaynağım olsunlar diye doğurmadım .
sadece sevmek ve sevilmek için doğurdum ,onların sevgisini tatmak yeter ,onlar iyi olsun da bana bakmak zorunda da değiller ,maddi yardım yapmak zorunda da değiller..
uyuz oluyorum böyle insanlara ,çocuklarını sevdiklerinden bile şüphe ediyor insan böyle insanların ..

Son düzenleme:
ilk önce sevgilin daha atanmamış, bir atansın çalışmaya başlasın.

sende biraz çalış birikim yap. çeyizlerini hazırla... güzel güzel istediklerin olsun..

bak babanda sevgilin engelli diye bahane yapmıyor maşallah. sadece biraz çalış istiyor... haklıda.. burada borçtan bunaldın sıkıldım yazan bir çok üye görüyoruz. hem birikimini yaparsın hemde ailenin gönlü olacak kadar yardım yaparsın...

babam maddiyatçı diyede bakma. emin ol iyiliğini istiyor...

ne yazık kı öyle yanı bılmıyorum babam kötü bırı değil aslında ama çok ınatçı ne yapsam yaranamadım aıle buyuklerım benden yana konuşuyırlar hatta atlayıp yanına gıttıler ama fayda yok

tabı kı bılıyorum babam kötü bırı değil ben çehızımı tamamladım çok şukur ev eşyama kadar tamam. sevgilimin atamaları bu ay derece yaptı sınavda inş. engel manı çıkmazsa hazıran temmuzda memur. evlılıkte kı ısrarırım çok çeşitli bir kere doğuda genç olmak zor bakan rahatsız eden tahmın edemezsiniz çok şansızım bu konuda ( asla doğululara lafım yok bunu yapanlar memur dışardan çoğu) ve bır diğeride onun engelını bız bereber aşıyoruz. yanı kazadan sonra her an yanındaydım okulumu kpss yı kenara koydum. aılesının eziyetlerine rağmen 4 ay gece gunduz hastanedeydim. 2 seneye ayağa kalkar dedıler 4 aya kalktı bunda tamamen sevgının gücü bır mucızeydı yaşadığımız sınava orada çalıştım atandım. ve şimdi ben onun yanındayken o kadar mutlu kı en başından berı babasıda bıze destek yeter kı mutlu olun diyor benım için karısıyla ne sıkıntılar çektı adam ama şuan her şey çok ıyı allaha şukur. açık açık konuşuldu her şey.

Sakın ama sakın aileni hele ki babanı ezme.çok pişman olursun.

ezmemek için tüm çabam . ailem kariyerime eğitimime engel oldular istedığım mesleğe okumamama. bır tek o zaman o kapıyı çarpıp çıktım. sonra onlarda pişman oldu. ama şimdi her şey duzelmışen yıne aynı ınat. hele de malı durumdan zaten destek oluyorum kı anlayamıyoruz.

işte bu yüzden bende geri adım atmıyorum ya . yanı yaşımda sorun yok engelde sorun yok . ama malı durum neyım ben bunu anlamıyorum. aılesıne yuk olmuş sorun olmuş bır gençte degılım. malı durumlarıda sıkıntılı değil. yanı kredı de çektım . aylık ta gonderıyorum

engelinden dolayı mı istemiyor acaba?
yok hayatım ona lafı yok şimdi . yanı herkes engellı adayı hem o yurumeye başladı bıle . kı bu konuda aılem oyle destek oldu kı abım annem hep yaımdaydılar. ona kalsa ben de belkı bebek sahıbı olamıcam polıkıstık overım var hemde cıddı boyutlarda amelıyat geçirdim

Güzelim,Allah yardımcın olsun.Haklısın isteklerinde.Ama emin ol,babasını ardında bırakıp evlenenlerin eşleri eninde sonunda bunu yüzlerine vuruyorlar.Çok sıkıntılar oluşabilir bu yüzden.Eşinin yanında kıymeti olan biri olmak istiyorsan bu önemli detaya dikkat et.Kendi tecrübemden biliyorum.O yüzden bu konuda ısrarcıyım.Babam da bize karşı çıktı.8 ay süründürdü.Ama ben asla babamı ardıma bırakmadım.Düşünmedim mi,elbette düşündüm.Eşim o aralar baskıalr yaptı.Ve başkaları da.Ama şu an babam ikna oldu.Hatta evli ve de hamileyim.Bu yüzden her şeyi zamanına bırak.Biraz dişini sık.Kendince teknikler geliştir.Eminim baban ikna olacaktır.Baskıya dayanamaz zaten :)

tabi canım muhakkak ki kötü değildir yanlış anlama ben de öyle düşünmedim ama sen "sırf maaşın gitmesin diye evlenmene karşı" gibi konuşunca yorumumu yaptım.. umarım öyle değildir ve seni düşündüğü için kendini yanlış ifade ediyordur.. azıcık sabret gençsin.. baban da razı gelecek sonunda..

Babam ikna oldu canlarım seneye evleniyorummm. 6 ayımı aldı ikna etmek ama çok şükur iyi ki sizı dinlemışm ezmemışm ailemı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…