• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik kararı ve aile engeli ne yapmalı?

anasonn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2014
631
238
73
Selam kızlar :) benim akıl almam gerek sizlerden. 9 senedir süren bir ilişkim var lise aşkım ilk aşkım :) hayatımıza o kadar çok engel girdi ki şehirler aileler trafik kazası :KK43: ama bıkmadan usanmadan savaştık. bu arada mesleğimizide elimize aldık. zor geçti zaman bizim için. şimdi evlenmek istiyoruz artık kavuşmak istiyoruz. ama benim babam istemiyor. yeni atandığım için benden beklentileri çok fazla kaldıramıyorum. onun ailesi beni çoktan kabullendi hatta onlar peşimden koşar oldu yaptıklarına pişman oldular. ne yapmalıyım? babam ikna olmuyor babam hariç herkes istoyr ama o sırf inadından benımle de konuşmuyor. babamı ezip evlenmek mi yoksa daha fazla yıpranmak mı?

Son düzenleme:
Azcik ol gönlünü yap. Ufaktan da evlenme hazirliklari yap :) alistira alistira kacarsin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Babandabda vazgecme sevdigindende.babaningonlunude hos tut.[/QUO
sey oyle yapıyorum zaten gelınlık bakarken ıkna cabaları devam edyıor ama aılemden çok uzaktayım şartlarım zor tamamen bunaldım doğuda olmak ta zor

Babani ezip gecme, ama diren de.. Evlenince de size destek olurum vs de gecistir, evlenince tabii imkanin olmazsa bise yapmazsin.. Sevgilinin engeli ne boyutta?

Azcik ol gönlünü yap. Ufaktan da evlenme hazirliklari yap :) alistira alistira kacarsin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

öyle ama babam ınatcı dırek reddettyo benı yakıyo gemılerı

Babani ezip gecme, ama diren de.. Evlenince de size destek olurum vs de gecistir, evlenince tabii imkanin olmazsa bise yapmazsin.. Sevgilinin engeli ne boyutta?
yürüyemıyor ama duzelecek ben ınanıyorum sevgının gucunu gorduk hastanede

kızı maddi destek olsun diye evden gitmesin evlenmesin mi derdi babanızın?

yani o kişiyle değil kimseyle evlenmeyin mi istiyor?

kızı maddi destek olsun diye evden gitmesin evlenmesin mi derdi babanızın?

yani o kişiyle değil kimseyle evlenmeyin mi istiyor?
aynen oyle canım zaten elımden gelenı yaptım kardeşimin eğitimini de üstlendim ilk senemde ne borçlara girdim asla sesımı çıkarmam ama okulumu 3 yılda bıtırdım atama ıcın 15 gun bekledım hayatı bana zehir ettiler atanamadın dıye yıne sustum ama arrtık dayanamıyorum. üstelik zor şartlar altındayım burada . bulundugum yerın en küçük öğretmenıyım bılemezsınız istemeye gelen peşime düşen

kimseyle evlenmemı istemıyor . yaşımı bahane edıyor. malı durum cabası. 21 yaşındayım ama gayet gordum geçirdim kimse inanmaz yaşıma. hayat olgunlaştırıyor insanı. bir de esas engel insanlar bize kaza falan değil bunu anladım. ınsanların bencıllıklerı mahvettı bızı

aynen oyle canım zaten elımden gelenı yaptım kardeşimin eğitimini de üstlendim ilk senemde ne borçlara girdim asla sesımı çıkarmam ama okulumu 3 yılda bıtırdım atama ıcın 15 gun bekledım hayatı bana zehir ettiler atanamadın dıye yıne sustum ama arrtık dayanamıyorum. üstelik zor şartlar altındayım burada . bulundugum yerın en küçük öğretmenıyım bılemezsınız istemeye gelen peşime düşen

canım baban gerçekten bu şekilde düşünüyorsa yazık ediyor..

evladının mutluluğunu geleceğini düşünmeli ana baba..

evlatlar tabiki ellerinden geleni yaparlar aileleri için, yapmalılar da ama kendilerini perişan ederek değil.. ana baba buna müsade etmemeli..

evladını suistimal etmektir maaşını istemek, aşırı sorumluluk altına sokarak hayatını zorlaştırmak, mutluluğuna mani olmak..

tabiki babadır.. kırmak doğru değil.. keşke aklı başında bir büyüğünüz konuşsa onunla..

kızı bırak mutlu olsun yazık günah vebalini alırsın dese..

siz de konuşun.. evlendikten sonra da sizden sürekli para istememesini umarım..

not: üni.de prof.umuz belli yaşın üstünde olup ana babasına maddi manevi baktığı için kendi hayatını kuramamış kişilerüzerine araştırma yapıyordu.. özellikle ülkemizdeçok yaygın.. mecburi sağlık durumları vs başka birkonu ama evladını "para getirici" olarak gören öyleçok kişi varki..

Yaşını bahane etse, sevgilinin engelinden dolayı geleceğin için tedirgin olsa hani zorlanırsınız vs diye hani babadır diye anlamaya çalışırız da maddiyat için mutluluğunu istemiyosa bencildir yani.

Bu ailelerin çocuklarına bu gözle bakmasından nefret ediyorum.
Eşek değiliz ya bizi bu yaşa getiren ailemize elbet destek oluruz ama bu şekilde dayatma yapılamaz. Zira bizleri dünyaya kendileri getirmek istediler.
Resmen ben sana baktım sen de bana bakacaksın mecbursun yapıyolar da bunlar insanın içinden gelir, böyle yapınca itiyo insanı.

Yaşını bahane etse, sevgilinin engelinden dolayı geleceğin için tedirgin olsa hani zorlanırsınız vs diye hani babadır diye anlamaya çalışırız da maddiyat için mutluluğunu istemiyosa bencildir yani.

Bu ailelerin çocuklarına bu gözle bakmasından nefret ediyorum.
Eşek değiliz ya bizi bu yaşa getiren ailemize elbet destek oluruz ama bu şekilde dayatma yapılamaz. Zira bizleri dünyaya kendileri getirmek istediler.
Resmen ben sana baktım sen de bana bakacaksın mecbursun yapıyolar da bunlar insanın içinden gelir, böyle yapınca itiyo insanı.
Hay ellerine sağlık! Ne güzelyazmışsın..

Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü

maddiyatı bahane edip sizin sevgilinizden soğumanızı bekliyor olabilir mi ki :44::44::44:

bu arada inş sevgiliniz bu zor süreci atlatıp yürüyebilir. aminnn

Hakikaten aileleri anlamak bazen çok zor oluyor. Hayır istemiyorum deyince peki deyip sevgimizi hiçe sayıp bir kenara geçeceğimizi mi sanıyorlar? Benzer bir durum da ben yaşıyorum. Umarım erkek arkadaşınız bir an önce sağlınıza kavuşur ve umarım babanız inadı bırakır.

Baban yasindan dolayi istemedigini soylemis.
Maddi olarak beklentili oldugu senin cikarimin. Baban sana direk maddiyattan dem vurduysa o zaman baska.

21 yasin evlenmek icin erken oldugunu dusunen tek kisi baban degil. Bu sekilde kizini durdurmak isteyen tek ebeveyn de degil. Abartmaya gerek yok, dram yasamiyorsun. Kac yillik gecmisin oldugu farketmez, cocukluk aski sayilir oncesi seneler zaten.

Ben babana evlendirmek istemedigi icin hak verdim. 21 yas cok erken bir yas. Hicbirseye gec kalmadiniz. Anlasilan birlikteliginize karsi degil, evlenmenize karsi. Bir sure daha sevgili olun o zaman, ne var. Zamanla o da sicak bakar. Daha yeni atanmissin. Bir dur once, ayaklarinin ustunde durmayi ogren, hayati gor. Evlilik kacmiyor.

Selam kızlar :) benim akıl almam gerek sizlerden. 7 senedir süren bir ilişkim var lise aşkım ilk aşkım :) hayatımıza o kadar çok engel girdi ki şehirler aileler trafik kazası :( ama bıkmadan usanmadan savaştık. bu arada mesleğimizide elimize aldık. ben öğretmenim o da engelli memur kadrosundan atama bekliyor ( olacak inş.) gelelim engellere önce aile ile savaştık onun ailesi kazadan sonra bir an bile onu bırakmadım kovsalar da kaldım gitmedim. hayatımı ailemi kenarı koydum değdide. zor geçti zaman bizim için. şimdi evlenmek istiyoruz artık kavuşmak istiyoruz. ama benim babam istemiyor. yeni atandığım için benden beklentileri çok fazla kaldıramıyorum. onun ailesi beni çoktan kabullendi hatta onlar peşimden koşar oldu yaptıklarına pişman oldular. ne yapmalıyım? babam ikna olmuyor babam hariç herkes istoyr ama o sırf inadından benımle de konuşmuyor. babamı ezip evlenmek mi yoksa daha fazla yıpranmak mı?

Bence babaniz da dusunuyordur daha yeni mezun olmussunuz ya ne bileyim babalar kizlarini vermek istemez hemen maddi konudan evlenmeni istemedigini soyluyor mu kendisi?? Insallah hemen kavusursunuz caniim :) bu arada okul 3 yilda nasil bitti :)

kimseyle evlenmemı istemıyor . yaşımı bahane edıyor. malı durum cabası. 21 yaşındayım ama gayet gordum geçirdim kimse inanmaz yaşıma. hayat olgunlaştırıyor insanı. bir de esas engel insanlar bize kaza falan değil bunu anladım. ınsanların bencıllıklerı mahvettı bızı

Güzelim Allah aşkına yapma ya.21 yaş ne ki.Yirmibir yıl.Baban çok haklı.Okutmuşlar.Daha bismillah yeni almışsın mesleğini eline.Biraz ayaklarının üzerinde dur.Biraz gençliğini yaşa.21 yaşında evlenmek niye.Neden bu yaşta evlilik sorumluluğu yıkılsın üstüne.Evliki öyle sevgili gibi olmuyor.Bak sevgilinin yürüme problemi de varmış.Biraz sabır.İyileşmesi için zaman ve çaba lazım.Çocuğun üstüne de evlilik sorumluluğu yüklenmemeli.Bu yaşlarda herkes yaşadıklarının çok büyük oldğunu düşünerek olgunlaştım zanneder.Olgunlaşmak sadece acı çekmek,mantıklı düşünüp konuşmak değildir.Yalın yıllarınçok önemi var.Ne kadar olgun hissedersen hissset,her yıl bir önceki yıl ki fikirlerine bakış açın değişecek.Sen o olgunluğu taşıyabilsen şu durumda şu yaşta evilik düşünmezdin.Çocuk oyuncağı değil evlilik.Babanın da biraz hakkı olması gerekmiyor mu?.25 inde olsan30 unda olsan anlarım.Ama bir baba 21 yaşındaki çocuğunu evlendirmemek isteyebilir.Saygı duymak lazım.Sevgi aşk bir yere kadar.Bana kızabilirsin.Şu an ne desek yaşın itibariyle boş gelir sana.Ama hayatını mahvetme.O peşinde koşan aile de,emin ol,oğullarının sorumluluğunu üstünden atmaya çalışıyordur.Sen iyi olduğun için sabrettiğin için iyiler.

Son düzenleme:
Back
X