• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik konusu gorus ve yardimlariniza ihtiyacim var

Evlilik vir tercihdir zorunluluk degil. Mutsuz bir evlilik yapacağınıza evlenmeeyin daha iyi. Ama ilerisini düşünnek de lazım. Benim şöyle bir tespitim var: (dogrudur yanliştır bilemem sahsi fikrim) hayatında hiç evlenmemiş ve cocuk sahibi olmayan kişiler kendilerini bir şeye adıyor. Bir siyasi partiye üye oluyorlar, aşırı titiz oluyorlar, veya kedi köpek alıp eşlerine veya çocuklarına verecek sevgiyi ona veriyorlar hayvana çok bağlaniyorlar. Ama niye? Evleri çok sessiz yataklari hep soğuk, evlerinde ses yok, içlerindeki sevgiyi bir yere vermesi lazim. Mutsuzlar ve sevgisizler ama farkinda bile değiller.
Bence siz taliplere karşi açık olun belli olmaz belki çok seveceginiz biri çıkar. Yalnızlik ve sessizlik zor

Oooo sen ciddi ciddi evliliği en ucundan düşünmeye başlamışsın daha aklında evliliğe dair hiç bir şey yok...

Keza mevzuyu " yabancı biriyle aynı evde yaşamak" diye vahimleştirmişsin...

Bence sen böyle daha güzelsin hem yek hem free evlilik sana göre değilmiş gibi seziyorum buradan ben 35 senedir değişmeyen fikrini de buradaki 35 kişinin eline bırakma kendi kararını kendin ver bu senin hayatın...

9 aylık evliyim yeni evli birisi olarak sana şunu söyleyebilirim evlilik doğru insanla güzel, bu kadar sene bekleyip yanlış seçim yapıp hüsrana da uğrayabilirsin doğru adamı bulup mutlu da olabilirsin buda senin şansına artk...

Kimseyle görüşmediniz tamam da hayatınızda hiç birinden de hoşlanmamış gibisiniz o biraz garip geldi.

Görücü usulü bana kaderine razı olmak gibi gelir böyle bi evlilik yapacağımı düşünemem hiç.Siz de böylesiniz bence size uygun değil görücü usulü.Kendiniz cevrenizi genisletin elbet çıkar karşınıza hoslanacaginiz biri.

Evlenmek zorunda değilsiniz bu arada ama sevdiğiniz biri olsa yabancı biriyle evlenmeyeceginizi anlarsınız.Gerisine de bakarsınız yola evlilik icin çıkmayın

Evliyim cocugum var.

Bunu niye belirttim .. Bence herkes evlenecek diye bir durum yok.
Birilerinin zorlamasi ile birseylere baslamak ne kadar saglikli bilmiyorum.
Ben de dusunmuyordum aklimdan dahi gecmiyordu esimle tanisip o ikna etmisti beni evlilige ..

Sartlandirma ile yapma bunu. Eger birini tanimak istiyorsan gercekten yap.
Hay siz çok yaşayın emi....:KK200:

Annem erkekleri açılmamış karpuza benzetir güzelde çıkabilir hamda senin şansına bağlı .bence şansını dene memurmussun elinde mis gibi mesleğinde var .yapamazsan ham çıkarsa çarpar kapiyi cikarsin.geçenlerde benden yaşça büyük bir teyzesi karşılaştım biraz muhabbet ettik.kadın 50 den sonra emekli olmuş ve evlenmiş. Kocasının 2. Evliliği kadın üvey oglunun dert yanıyor söyle pis felan.bide bana evliliğin nesi güzel bak bu yaştan sonra evlendim diyor .o yaştan sonra evlenip elin cocugunun bakıcısı olmaktansa kendi çocuğumu büyütürum. Öyle olmak istersen sen bilirsin annen baban dünyaya direk dikmedi. Günün birinde tek kaldığında herkes kapısını kapatır kendiyle uğraşır sende tek kalırsın ve o yaştan sonra çocuğunda olmaz elin çocuklu adamıyım ugrasirsin.bunlarida göz önünü al evlenmek istemezseniz kimse birsey demez.

Evlilik, öyle yaşım geldi de artık düşüneyim denilecek bir hayat biçimi değil bana göre.
Karşınızdaki insanla hayatın her anını paylaşmak, sırdaş ve dost olmak, el ele her zorluğu da mutluluğu da yaşamak istediğiniz zaman düşünülmesi gereken bir şey.
Hiçbir zaman evlilik düşüncem olmadı, eşimin baskılarıyla (8 sene sonra) evlendim.
Evlenmeseydim hayatım daha güzel olurdu diyebilirim bencilce yaklaşırsam.
Çünkü sorumluluk yok, çoluk çocuk iş güç derdi yok vs.
Ama evlendiğim için değil, beraber olduğumuz için mutluyum.

Iste bu fikre gorur gormez mi iste bu diyorsunuz yoksa vakit mi gecmesi lazim.mesela gecen birini gosterdiler fotosunu gorur gormez itici geldi hemen yok dedim kendim bile sasirdim Allah var kotu degildi ama bem bir baktim bi daha bakamadim Rabbim hayirli es nasib etsin ona da

Soyle soyleyeyim esimle ilk tanistigim gun "neden tanimayayim ki" dedim.

Tanidikca onu oturdu bazi seyler.

Ilk izlenim onemli sende de oyle birsey olmus. Amin herkes hakkinda hayirlisi

Herkes evlenmek ya da çocuk sahibi olmak zorunda değil. çok severek çok hevesli istekli evlenenler bile zaman zaman sabrını zorlayan şeylerle karşılaşabilir. Yani diyeceğim o ki zorunda hissetmeyin gerçekten istiyorsanız bir şeyi yapmalısınız

Oooo sen ciddi ciddi evliliği en ucundan düşünmeye başlamışsın daha aklında evliliğe dair hiç bir şey yok...

Keza mevzuyu " yabancı biriyle aynı evde yaşamak" diye vahimleştirmişsin...

Bence sen böyle daha güzelsin hem yek hem free evlilik sana göre değilmiş gibi seziyorum buradan ben 35 senedir değişmeyen fikrini de buradaki 35 kişinin eline bırakma kendi kararını kendin ver bu senin hayatın...

9 aylık evliyim yeni evli birisi olarak sana şunu söyleyebilirim evlilik doğru insanla güzel, bu kadar sene bekleyip yanlış seçim yapıp hüsrana da uğrayabilirsin doğru adamı bulup mutlu da olabilirsin buda senin şansına artk...
Zaten ben de bugun dedim bi otuz bes seneye yakin boyle yasadim bi o kadar daha oyle yasarim azicik asim kaygisiz basim bu yastan sonra risk alamaya deger mi dedim zaten ama kafada deli sorular iste hayat oyle gidecek mi.ahhh bilmiyorum iki gun tatile gitsem hemen evimi duzenimi ailemi ozluyorum offf off

Kimseyle görüşmediniz tamam da hayatınızda hiç birinden de hoşlanmamış gibisiniz o biraz garip geldi.

Görücü usulü bana kaderine razı olmak gibi gelir böyle bi evlilik yapacağımı düşünemem hiç.Siz de böylesiniz bence size uygun değil görücü usulü.Kendiniz cevrenizi genisletin elbet çıkar karşınıza hoslanacaginiz biri.

Evlenmek zorunda değilsiniz bu arada ama sevdiğiniz biri olsa yabancı biriyle evlenmeyeceginizi anlarsınız.Gerisine de bakarsınız yola evlilik icin çıkmayın
Yoo cevre degil de muhafazakar bir ailedenim yok yani bizde boyle cikmalar gorusmeler felan ama oyle gormedende degil yani gorucu derkende ha gercekten gorup gorusup anlasip sevemeyle karar verme tarzin da ama ben hic gorucuye ciktim mi bi kahve pisirdim mi diye sorarsaniz kocaman bir hayir yani

Yoo cevre degil de muhafazakar bir ailedenim yok yani bizde boyle cikmalar gorusmeler felan ama oyle gormedende degil yani gorucu derkende ha gercekten gorup gorusup anlasip sevemeyle karar verme tarzin da ama ben hic gorucuye ciktim mi bi kahve pisirdim mi diye sorarsaniz kocaman bir hayir yani
Bende öyleydim, direk görücü olarak değil de şunla bi görüş- ailesi şöyle iyi, çocuk böyle efendi vs diye dedikleri kişilerden birileri ile dışarda oturup konuşabilirsiniz bence. Zaten direk evleneceksiniz diye bişey yok, kafanıza uyarsa kalbiniz ısınırsa görüşmeye devam edersiniz yoksa da görüşmezsiniz birdaha. Bi deneyin derim ne kaybedersiniz. Hem ailesi ve oğlan tanınan , tavsiye edilen biri olunca güvenmek de daha kolay olur. Tabiki hayırlısı olsun, nasip kısmet bu işler

Iste bu fikre gorur gormez mi iste bu diyorsunuz yoksa vakit mi gecmesi lazim.mesela gecen birini gosterdiler fotosunu gorur gormez itici geldi hemen yok dedim kendim bile sasirdim Allah var kotu degildi ama bem bir baktim bi daha bakamadim Rabbim hayirli es nasib etsin ona da
İlk görür görmez bi sıcaklık, samimiyet hissediyorsun, o kişi sana sempatik, tatli, belki biraz yakışıklı geliyor.Oturup konuştuğunda konu konuyu açıyor, zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun, ortak noktalarınızın fazla olduğunu hissediyorsun.Yani filmlerdeki gibi ilk bakışta öldüm bittim, hayatımın erkeği bu demiyorsun:)Yani en azından bende öyle olmadı. eşimi ilk gördüğümde aa hoş bir adama benziyor, yüzüde ne kadar tatlı, inşallah sohbetide güzeldir, sıcakkanlı biridir diye içimden geçirdim, oturup sohbet ettik, çaydı, kahveydi derken, konu konuyu açtı, sanki yıllardır tanıdığım biriyle sohbet eder gibi hissettim.Sonrasında bana ilgi, alaka ,saygı gösterdikçe daha da hoşuma gitti, evlilikten çok korkan biriydim, yaşımda epey vardı, zamanla o beni ikna etti evliliğe, güven verdi.Güven vermesi, sözünün eri olması , dürüst olması çok önemli, onuda zamanla yaşayarak, gözlemleyerek anlıyorsun zaten.İyi ki evlenmişim diyorum, iyi ki o korkuya yenik düşüp evlilikten vazgeçmemişim diyorum.Yalnızlık bir yere kadar, 30 dan sonra bakıyorsun herkes eşiyle, çocuklarıyla geziyor tozuyor, yiyor , içiyor, hayatı, acıyı ,mutluluğu paylaşıyor ama sen yapayalnız kalıyorsun, çok zor geliyor insana...Tren kaçmadan bin gitsin:KK39:

İlk görür görmez bi sıcaklık, samimiyet hissediyorsun, o kişi sana sempatik, tatli, belki biraz yakışıklı geliyor.Oturup konuştuğunda konu konuyu açıyor, zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun, ortak noktalarınızın fazla olduğunu hissediyorsun.Yani filmlerdeki gibi ilk bakışta öldüm bittim, hayatımın erkeği bu demiyorsun:)Yani en azından bende öyle olmadı. eşimi ilk gördüğümde aa hoş bir adama benziyor, yüzüde ne kadar tatlı, inşallah sohbetide güzeldir, sıcakkanlı biridir diye içimden geçirdim, oturup sohbet ettik, çaydı, kahveydi derken, konu konuyu açtı, sanki yıllardır tanıdığım biriyle sohbet eder gibi hissettim.Sonrasında bana ilgi, alaka ,saygı gösterdikçe daha da hoşuma gitti, evlilikten çok korkan biriydim, yaşımda epey vardı, zamanla o beni ikna etti evliliğe, güven verdi.Güven vermesi, sözünün eri olması , dürüst olması çok önemli, onuda zamanla yaşayarak, gözlemleyerek anlıyorsun zaten.İyi ki evlenmişim diyorum, iyi ki o korkuya yenik düşüp evlilikten vazgeçmemişim diyorum.Yalnızlık bir yere kadar, 30 dan sonra bakıyorsun herkes eşiyle, çocuklarıyla geziyor tozuyor, yiyor , içiyor, hayatı, acıyı ,mutluluğu paylaşıyor ama sen yapayalnız kalıyorsun, çok zor geliyor insana...Tren kaçmadan bin gitsin:KK39:
Cok guzel aciklamissin acaba sizi de evlilik konusunda benim gibi dusundiren neydi.benim durumlar biraz karisik sadece bi sebebe bagli degil yani.

Cok guzel aciklamissin acaba sizi de evlilik konusunda benim gibi dusundiren neydi.benim durumlar biraz karisik sadece bi sebebe bagli degil yani.
Annemi erken yaşta kaybettik,2 küçük kardeşim vardı,sorumluluklari bendeydi,onlari okuttum,ikiside kurtardi kendini bu arada da ben 30 yaşıma geldim,kardeşlerimin yanından ayrılmamak,onlari büyütmek icin evliligi hic düşünmedim o yaşa kadar

Arkadaslar biraz daha konuyu acayim sirf bana ilerde kimse sana bakmaz demesin diye unv. Okudum.hatta memurum da.
Ama is bunlarla bitmiyir annem gibi diyonuz her sey vaktinde guzel gec kalma diyor cok da baski yapmiyor Allah var ama benim tirstigim ne kadar da tanirsan tani yabanci biriyle yabanci yaa nasil bir evi paylasacam
Sorun bu mu yani?
Istememenizi anlarım da yabancı biriyle nasıl evi paylaşacağım deyince, çocukça yani düşünce.

Sevme sevilme bir ihtiyaçtır. Öyle bir isteğin yok mu gerçekten yoksa sadece korkuyor musun? Mesele korkmaksa güle oynaya evlenen kimseyi görmedim ben. Yüzde 100 mutmain olamazsın, olma da, aklında soru işaretleri acabalar olsun. Çünü yeni bir hayat yeni bir insan var karşında. Korku çok insani ve kadınsı bir duygu bu anlamda. Sendeki duygu tam olarak ne?

Back
X