Herkes evlenmek zorunda değil.herkes çocuk sahibi olmak zorunda da değil.böyle kararlar alan insanları görüyoruz.iyice düşünülerek verilen kararlar olduğundan sonrasında pişmanlıklar olmuyor.yeter ki uzun uzun düşünülerek verilsin.evlilik güzel şey.eskiden kendine ait odan varken şimdi kendine ait evin oluyor.bu ayrı eve çıkmak gibi bir şey değil çünkü bu evi sevdiğin insanla paylaşıyorsun.iyi günler de oluyor kötü günlerde.hep mükemmel gitmiyor.aynı hayat gibi.sana karşı hatalarında affetmekte senin elinde uzatmakta senin elinde ayrılmakta senin elinde.aynı durum eşin içinde geçerli.aşılamaz problemler yoksa evlilik güzel.zaman hızla geçiyor.sen değişiyorsun.hormonların anne ol diyor.ben çocuk istemiyorum dedikçe googledan bebek fotoğraflarına bakarken yakalıyorsun kendini.acaba diyorsun olsa nasıl olur,bakabilir miyim,onu mutlu edebilir miyim.sonrası biraz kendine inanmak biraz tevekkül.oluyor.büyüyor.senin ellerinde şekilleniyor adeta.eve neşe geliyormuş herkes öyle diyor.kuzenim abisinin çocuğunu çok çok çok severdi.onu özlemekten deli olurdu.beraber uyumalar,hediyelere boğmalar.sonra kendi çocuğu oldu.bu sevgiyi kardeşinin çocuğuna duyduğu sevginin 1000 katı diye ifade etmişti. Birini bu denli sevmek güzel olsa gerek.yaşamadım henüz,isteyen herkes umarım yaşar.seni olduğu gibi kabul eden insanla hayatını birleştirirsen rahat bir ömrün olur.asiyim,sorumluluktan korkuyorum demişsin.sakin bir eşin olur sorumluluklar da paylaşılır.anlattığın hiçbir özellik senin evliliğe uygun olmadığını göstermez.gençlik Allahın bir hediyesi.sağlık,dirilik,coşku..ve herşey zamanında güzel.bu kadar derin düşünme.akışına bırak.yalnızlık bazen güzel ama birilerini sevmemek,birilerine bağlı olmadığını hissetmek insanı içten içe kemiriyor.insan sevdiklerini istiyor yanında.çok sevmek çok sevilmek istiyor.para,özgürlük ve birkaç arkadaşın muhabbeti yetmiyor orta yaşlara gelince.yinede karar senin.yeter ki iyice düşünülerek alınmış bir karar olsun da sonrası pişmanlık olmasın.sevgiler.