EVLİLİK KORKUSU:(((

herzamanmutsuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2014
140
31
selam kızlar benim 6 aylık bir ilişkim var.10 yıldır bulunduğum sehirde özel sektörde çalışıyor.ailesi ise bize 5 saat uzaklıkta memleketinde.en umutsuz anımda çıktı sevgiyi aşkı bilmezken...onu görmek için heycanlandım, güvendim yanında olmak huzur oldu.sadece elini tutup yanında oturmak dünyaya bedel oldu.ailemle tanısmak istedi tanıstı ve ailelerimizi tanıstırma kararı aldı.iş bu derece ciddileşince beni bi korku sardı daha oncesinde basımdan sorunl bir nişanlılık geçmişti.ilerde pişman olmaktan korkuyorum.birde o ilerde memleketine yerleşmesi gerekirse gitmek istiyor.ben hiç ailemden ayrılmadığım için bu durumda korkutuyor.aslında bu konuyuda gerekirse gereken yere gideriz diye kapamıstık.ama birden aileler girip ciddileşince korkularım çıktı.sizlerdede hiç bu sekilde evlilik korkusu stresi oldumu:KK43:(

6 ay biraz erken degilmi ?
Iyice tanimani tartmani oneririm.
Stres genelde normal bir nevi hayata yeniden basliyacaksin.

6 ay biraz erken degilmi ?
Iyice tanimani tartmani oneririm.
Stres genelde normal bir nevi hayata yeniden basliyacaksin.
tabiiki kısa ama oncesinde 8 yıllık bi ilişkim vardı ve ben tanıyamamısım:KK43:ayrı sehirlerdeydik hep ve son dört ay aynı sehirde bulunduk ozaman gerçek yuzunu gördüm.bu ilişkimde 6 ay boyunca hemen hemen hergün görüştük.daha fazla şey paylaştık.o yuzden hayırlısı diyorum:KK43:

Sen stresi ewlendikten sonra gör :). Mikah tarihi yaklaşınca bizde bi gerilmiştik duygularından eminsen we karşı tarafı çok iyi tanıyorsan ewlen sewdiğin saygı duydugun biriyle aynı ewi paylaşmak harika :KK68:

selam kızlar benim 6 aylık bir ilişkim var.10 yıldır bulunduğum sehirde özel sektörde çalışıyor.ailesi ise bize 5 saat uzaklıkta memleketinde.en umutsuz anımda çıktı sevgiyi aşkı bilmezken...onu görmek için heycanlandım, güvendim yanında olmak huzur oldu.sadece elini tutup yanında oturmak dünyaya bedel oldu.ailemle tanısmak istedi tanıstı ve ailelerimizi tanıstırma kararı aldı.iş bu derece ciddileşince beni bi korku sardı daha oncesinde basımdan sorunl bir nişanlılık geçmişti.ilerde pişman olmaktan korkuyorum.birde o ilerde memleketine yerleşmesi gerekirse gitmek istiyor.ben hiç ailemden ayrılmadığım için bu durumda korkutuyor.aslında bu konuyuda gerekirse gereken yere gideriz diye kapamıstık.ama birden aileler girip ciddileşince korkularım çıktı.sizlerdede hiç bu sekilde evlilik korkusu stresi oldumu:KK43:(

o herkeste olur evlilik öncesi bir rahat ol öncesinde kötü bir dönem geçirdin diye buda böyle olumsuz olacak diye düşünme.Sadece evlilik tarihini biraz uzat ve daha iyi tanı tüm aile ve nişanlı adayını .Takma birşey kafana iş olacağına varır hakkınızda hayırlısı olsun...

tabiiki kısa ama oncesinde 8 yıllık bi ilişkim vardı ve ben tanıyamamısım:KK43:ayrı sehirlerdeydik hep ve son dört ay aynı sehirde bulunduk ozaman gerçek yuzunu gördüm.bu ilişkimde 6 ay boyunca hemen hemen hergün görüştük.daha fazla şey paylaştık.o yuzden hayırlısı diyorum:KK43:

Yaslariniz kac?
Yorucu bi iliskiden cikmissiniz, hayirli isler uzatilmaya gelmez ama sizinki fazla erken geldi bana.
Peki simdi isteseniz ortalama ne kadar zaman sonra evlenirsiniz ?

Yaslariniz kac?
Yorucu bi iliskiden cikmissiniz, hayirli isler uzatilmaya gelmez ama sizinki fazla erken geldi bana.
Peki simdi isteseniz ortalama ne kadar zaman sonra evlenirsiniz ?
yaşlarımız 26 ve 30 evet ilkinde 2 yıl nişanlı kaldım ve o yuzden uzatma taraftarı değilim.bir yıl sonra filan olur kısmet olursa düğün.

yaşlarımız 26 ve 30 evet ilkinde 2 yıl nişanlı kaldım ve o yuzden uzatma taraftarı değilim.bir yıl sonra filan olur kısmet olursa düğün.

Aslinda sevgililik donemini uzatip nisani kisaltmak bana daha mantikli geliyor.
Herkes kosusturmaktan birbirini olumsuz etkilemez en azindan :)

Herkeste oluyor bu tür düşünceler bu dönemlerde. Eğer sevgisinden, sevdiğinizden emin bir insanla birlikteyseniz bu korkuları çok kafaya takmayın.

Kısa zamanda evlilik düşünüyorsanız adım atmanız iyi olmuş. Ama nişanlılık dönemini uzun tutmak çok sağlıklı olmuyor. Hayırlısı olsun.

Ohooooo. Kaç yıldır tanıdığım, arkadaşım, sırdaşımla evlendim ben. Her huyunu biliyorum, düşün. Ne dersen kabul edecek, sessiz ve sevdiğini her koşulda savunup mutlu edecek biri... Onunla evlenirken bile korktum. Hatta evlendim, bir kaç kere tartıştık acaba hata mı yaptım, keşke evlenmeseydim diye düşündüm. Ama sonra aynı evde yaşamaya alışınca geçti. İşler ciddiye binince nedense insanda bir korku oluyor. Durumun ciddiyetinin verdiği bir ağırlık herhalde... Endişelenme canım.

Aynı dertten muzdarip iz canım. Sürekli gündeme geliyor bu aralar askıda ama istemiyorum ben. Tartışıyoruz her defasında

bütün aşamalara birlikte gelmişsiniz..şimdi neden korkuyorsun...ayrıca çok kısa zamanda herşey olup bitmiş..acele etmeseydin belki bukadar korkmazdın..

6 aydır birlikte olduğun adamla evlenmekten zaten korkmalısın. İlişkiniz henüz çok yeni ve fazla hızlı gitmişsiniz bana kalırsa. Soruna gelirsek; 3 yıldır birlikte olduğum adamla henüz geçen ay evlilik kararı aldık. Ve onu tamamen tanıyıp emin olduğum için tek hissettiğim şey mutluluk ve heyecan.. Evleneceğim günü iple çekerek şafak sayıyorum :KK36:
Velhasıl kelam acele etme. Zaman, bu adamla evlenmekten korkup korkmaman gerektiğini gösterecektir.

1 yillik sevgililik donemi yaklasik 1 yillik da nisanlilik donemi yasadim ve dugune 1 hafta kala sanki yanlis yapiyormusum hissine kapildim. Bu korku ciddiye bindigi anda içini hep sariyor canm. Cok dua et ve Rabbim hayirli ise olsun hayirsiz ise iki taraf da uzulmeyecek sekilde tatli bir bahane ile oldugu yerde kalsin diye. Allah insallah hakkinda hayirli olan yone yonlendirsin seni.

Benim henüz düğünüm olmadı ama nikahım oldu. Kısmetse 23'ünde düğünüm olacak. Eşimi 7 yaşından beri tanıyorum 8 yıllık birlikteliğimiz vardı bunun 9 ayı nişanlı geçti. Birbirimizi çok sevip emin olmamıza rağmen aynı korkuları nikahtan önce ben de yaşadım. Doğru mu karar verdim bu adamla ömür geçer mi diye. İmzayı attıktan sonra geçti :KK70: İşler ciddiye binince bu duygular herkeste oluyor sanırım. 6 aylık bir ilişki için evlilik düşünmek bence erken. Yaralarınızı tam anlamıyla sardıktan emin olmadan ve erkek arkadaşınızı iyice tanımadan evlilik yolunda adım atmayın derim.

Iyide o zaman o 8 yillik iliskin aslinda 4 aylik mis. Hiç dogru düzgün görmedigin kisiyi elbette taniyamazsin. Bu sefer daha fazla görüstünüz diye, daha taniyorsun anlamina gelmez. 6 ay çok ama çok kisa bir süreç. Daha önce nisanlanmisin, yani bu sefer yogurdu ufluyerek yemen lazim canim.

Ayrica hemen 6 ay sonra anne baba ile tanismak isteyen, evlenmek isteyen erkek tipi beni korkutur. Ne bu telas? Ilk önce birbirinizi taniyin canim. O ilk aylar zaten cicim aylar, herkes kendini iyi tarafindan göstermeye çalisiyor ve asik oldugun için zaten kötü taraflarini ya görmüyorsun, ya batmiyor.

Yani demem o ki, en az 2 sene bir flört dönemi yasayin. Beraber gezin, tozun, iyicene birbirinizi taniyin. Herseyi konusun, aklina gelen her konuyu. Ondan sonra kararini ver. Sonuçta gelecek 60 yilini, hayatini beraber paylasçagin kisiyi seçiyorsun. Bu son derece önemli bir karar, ve bu karar kesinlike 6 ay içinde alimamali.

Bence bir şart koş annen ile en azindan ayni şehirde ol sakin uzağa gitme.

X