• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik korkusu...

Beyaz_kamelyam

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2017
2
1
1
32
Herkese merhabalar. 2 yıldır çok güzel giden bir ilişkim var ve bu yılbaşında evlilik teklifi aldım ama bende öyle bir korku başladı ki her şeyi bırakıp kaçmak ister duruma geldim. Tavsiyelerinize ihtiyacım olduğu için de buraya yazmak istedim.

Öncelikle sorunum evlilik korkusu. Hayatım boyunca büyük sorumluluklardan hep kaçtım ama en sonunda en büyüklerinden birine çarptım. Sorun sevgilimden kaynaklı değil zaten haftanın çoğunu onun evinde geçiriyorum, klasik evli bir çiftten daha çok evli gibiyiz hatta ama sorun bu değil. Ailelerin tanışması, o kargaşa, imzanın atılıp birlikte olma 'zorunluluğu' bunlar çok zor geliyor bana. Sanki birlikte olmak istediğimiz için değil de o imza olduğu için yan yana olacakmışız gibi. Onun dışında mesela ailelerimiz de çok farklı; benim ailem daha içine kapanık bir aileyken, onunkiler daha çevresi geniş, sosyal bir aile. Anlaşabilecekler mi acaba tanışınca diye de düşünüyorum.

Daha uzun uzun yazabilirim korkularımı ama uzatmak istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Nasıl aşabilirim bu ciddiyet korkusunu? Lütfen görüşlerinizi esirgemeyin.

Evlenmeye formalite olarak bak

Olup olmaması önemli değil işte imza vs sadece formalite

Aileler anlaşmak daha doğrusu can ciğer kuzu sarması olmak zorunda değil

Saygılı bir mesafe yeterli

Her gün birlikte olmayacaklar ki

Bunları düşünüp kendi hayatınızı kendinize zehir etmeyin

Mutluluklar

Evlenmeye formalite olarak bak

Olup olmaması önemli değil işte imza vs sadece formalite

Aileler anlaşmak daha doğrusu can ciğer kuzu sarması olmak zorunda değil

Saygılı bir mesafe yeterli

Her gün birlikte olmayacaklar ki

Bunları düşünüp kendi hayatınızı kendinize zehir etmeyin

Mutluluklar
Formalite ama o aşamalar gözümü korkutuyor işte :( ya sorun çıkarsa aramızda? Dertsiz başımıza dert gibi

Bence bu söylediklerinizin hiçbiri evlilikten korkmaya sebep degil. Daha köklü ve korkutucu sorunlar yaşayanlar var emin olun. Eşinizle uyumluysaniz hiçbiri gözünüze büyümesin. Negatiflikleri çağırmayıne.

Bu korkuları aşmadan evlenme öncelikle, zaten beraber kalıyormuşsunuz. Bu aşamada size adettendir diye zorlanan gereksiz şeyleri yapıp tarafları germeyin, her iki ailede birbirinin farklılıklarına saygı göstersin, kimseyi alışık olmadıkları şeylere zorlamayın, yapmadıkları için sorun çıkarmayın, kimseye birşey ispatlama çabanız olmasın, öncelikle anlaşması gereken ikinizsiniz. Aileler çok iç içe olmasa da olur.
Kendi ailelerinizin ve ilişkinizin dinamiklerine göre kendi çözümlerinizi bulun, toplumun size dayattığı kalıba zorla girmeye çalışıp mutsuz olmaya ve mutsuz etmeye gerek yok
Tam açıklamadığın için bu kadar yazabiliyorum.

Evli bir çiftten daha çok evli gibi nasıl olunuyor? Burada açılan bir çok konuda bu cümleye rastlıyorum da merak ettim. Normal evli çiftler yarım evli mi siz daha çok evli gibi oluyorsunuz?

Endişelerinize gelince, evlilik hazırlığı düreci zor ve sıkıntılı bir süreçtir. O yüzden ne kadar kısa tutarsanız o kadar kolay atlatılır. Bir imzayla evlenildiği gibi bir imzayla da boşanılıyor artık. Evlilik ya da imza öiftleri bir arada tutmak içşn yeterli bir sebep değil.

Evli çiftten daha evli gibiyiz demişsin ya o öyle olmuyor.
Evlenmeden aynı evde de yaşasan belki cinsellik bile yaşasan evli çiftten daha evli gibi olmuyor.
Imza atmaktan korkma imza demek kanuk önünde hakların var demek. Adam seni evden kovamaz , aldattığı zaman hadi bitti git diyemez , çocuğun olunca al çocuğu diyip arkasını dönemez vs vs.
Yani imza atmaktan korkma.
Korktuğun düğün dernek işleriyse çok adetlere takılma sade sade yap geç.

aşmak için özel bi çabaya gerek yok. başa gelen çekilir. yaşayıp göreceksin. elle tutulur bi sebebin yok korkmak için.

Evlenmek zorunda degilsiniz, boyle devam edebilirsiniz hayatiniz boyunca.
Eger ille evlenecekseniz de sureci kisa tutun, hemen tanistirip hemen evlenin dugun vs geleneklerin hicbirini yapmayin, aileleriniz anlasmak zorunda degiller (bizimkiler 11 yilda 11 kez biraraya gelmemislerdir)
Belediye sizi kari koca ilan etti diye bir ömür birlikte olmak zorunda da degilsiniz, artik bosanma islemleri nikah işlemlerinden de kolay, 5 dk ya bakar.

Abartı bir yapın olduğu; yukarıdaki arkadaşların da vurguladığı cümleden belli.

Tanışıp direk nişan yap, 1 hafta sonra da nikah yap madem evliden daha evlisin. Kınaydı düğündü uğraşma

Vallahi bende de aynı korku var. Evli arkadaşlarımı görünce mutlu oluyorum, hoşuma gidiyor, ne güzel aile olmuşlar diyorum ama bana hadi evlen deseler rahat 2 sene daha beklerim. Bizim adetler kim ne derse desin zor ya da biz zorlaştırıyoruz bilemiyorum. Aileler ile ilgili şunu söyleyebilirim; olabildiğince bir araya getirme ve bir araya gelince din,siyaset vb. tartışmalı konulardan uzak tut çünkü kim ne derse desin saygı bizim toplumda çok nadir bulunan bir şey dolayısıyla bence söz, nişan, nikah aynı gün yap olsun bitsin.

2 kisi kafaniz rahattir. Aileler isin icine girince tabi ki bugunku gibi kalmaz hicbir sey.

Back
X