Evlilik, kültür farki, yogunluk, siyaset

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Lefina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2019
363
1.347
33
32
Herkese merhaba.
28 yaşında çalışan bir kadınım. Rahat bir ailede büyüdüm kıyafetime vs. Karışılmadı. Annem, ananem hepsi açıktır bikini de giyerler tek başlarına tatile de giderler. Aile yapımızı anlayın diye yazıyorum bunları.
Tayin durumu olan kariyer meslegim var. Ailemden uzakta kendi başıma yaşıyorum.
Bir önceki ilişkim sevgilimin evli olmasını ogrenmemle bitti. ( eski konuma bakabilirsiniz. )
Şimdi kendimi az çok tanıtıgımi düşünerek soruya geçiyorum.
Şu an konuştuğum kişiyle tamamen tesadüf eseri tanıştık. Seviyorum ama yeni sayıldığı için büyük bir aşk yok ortada henüz.
O hemen evlenmek istiyor. Aralık gibi düğün yapmayı düşünüyor.
İnsanlığını seviyorum, huylarını seviyorum ama aklımı karıştıran bazı noktalar var ki evlilik icin önemli mi değil mi bilmiyorum bu yüzden sizlerden fikir istiyorum.
Kendisi güneydoğulu biz batılıyız.
Evlenirsek onun bulunduğu ilde yasayacagiz çünkü siyasetle uğraşıyorlar.
Babası milletvekili abileri de öyle kendisi de ileride düşünüyor. Bu da benim meslegimden istifa edip avukatlık yapmamı gerektiriyor.
Onun dışında inanılmaz yogun. Telefonu 5 dakika susmuyor sürekli birileri arıyor.
Hayatları taziye, hastane vb. Gezmekle geçiyor.
Babası ankaradan geldiğinde zaten komple yogun.
Ve bu hep böyle devam edecek. Yemin ederim telefonu yarım saat sessize aldı açtığında telefon bildirimden kilitlendi.
Kültür farkı da seziyorum. Henüz bana bu konuda yorum yapmadı yıllardır o toprakların gelenek gorenegiyle büyümüş.
Siyasi görüş olarak farklıyız. O milliyetçi ben daha sola yakın bir insanım.
Şimdiye kadar hiç kavga etmedik. Bana çok saygılı anlayışlı ama bunlar ileride sorun olur mu aklım çok karışık.
Bunları yolda giderken yazıyorum o sebeple anlatımda kopukluk olduysa Özür dilerim.

Son düzenleme:
Herkese merhaba.
28 yaşında çalışan bir kadınım. Rahat bir ailede büyüdüm kıyafetime vs. Karışılmadı. Annem, ananem hepsi açıktır bikini de giyerler tek başlarına tatile de giderler. Aile yapımızı anlayın diye yazıyorum bunları.
Hukuk mezunuyum mezun olduktan sonra avukatlık yerine devlette kendi alanımla ilgili başka bir mesleğe başladım. Tayin durumu olan kariyer meslegi. Ailemden uzakta kendi başıma yaşıyorum.
Bir önceki ilişkim sevgilimin evli olmasını ogrenmemle bitti. ( eski konuma bakabilirsiniz. )
Şu an konuştuğum kişiyle tamamen tesadüf eseri tanıştık. Seviyorum ama yeni sayıldığı için büyük bir aşk yok ortada henüz.
İnsanlığını seviyorum, huylarını seviyorum ama aklımı karıştıran bazı noktalar var ki evlilik icin önemli mi değil mi bilmiyorum bu yüzden sizlerden fikir istiyorum.
Babası milletvekili abileri de öyle kendisi de ileride düşünüyor. Bu da benim meslegimden istifa edip avukatlık yapmamı gerektiriyor.
Onun dışında inanılmaz yogun. Telefonu 5 dakika susmuyor sürekli birileri arıyor.
Ve bu hep böyle devam edecek. Yemin ederim telefonu yarım saat sessize aldı açtığında telefon bildirimden kilitlendi.
Kültür farkı da seziyorum. Henüz bana bu konuda yorum yapmadı yıllardır o toprakların gelenek gorenegiyle büyümüş.
Şimdiye kadar hiç kavga etmedik. Bana çok saygılı anlayışlı ama bunlar ileride sorun olur mu aklım çok karışık.
Bunları yolda giderken yazıyorum o sebeple anlatımda kopukluk olduysa Özür dilerim.
Yanlış anlama da bu kadar ifşa etmeseydin kız çocuğu 😂Soruna gelecek olursak içinde en ufak bir şüphe varsa yol yakınken dön bence. Evlilikler maalesef sadece eş arasında değil aileler arasında da yapılıyor

Herkese merhaba.
Hukuk mezunuyum mezun olduktan sonra avukatlık yerine devlette kendi alanımla ilgili başka bir mesleğe başladım. Tayin durumu olan kariyer meslegi. Ailemden uzakta kendi başıma yaşıyorum.
Aynılar aynı yerde, ayrılar ayrı yerde. Hiç şaşmaz sorunun dik alası olur. Türk filmi değil ki hayat.

Siyasi düşünceniz çok zıt değil.. Kıyafet konusunda da bi şey demediyse sıkıntı yok.. Benim ki a sosyal hep evde oturduğu için telefonu hiç susmayan sosyal bir insan gayet ilgi çekici bence..

Çok sorun olur daha mutasip kısıtlı yaşamanız gerekir
Dengine göre birini bul
Özgürlüğün kısıtlanır
Kocan da sadece senin kocan olmayacak
Çok meşgul biri yalnız kalirsin
Alostigin ortamdan çok uzakta
Hiç zorlamaya gerek yok

Canan tan'ın Piraye kitabını animsadim
Biraz zor gibi olabilir kültür farkı çok etkili oluyor evliliklerde
Tabi ki yine siz bilirsiniz
Hayırlısı olsun.

Siyaset olmasa bile kültür farkı sorun olacaktır... Erkek arkadaşınız ailesiyle aranızda set olabilirse o ayrı tabi ama maalesef güneydoğu erkeklerinde ailenin üstüne laf söylemek biraz zor olur.

Olmaz. O da siz de mutsuz olursunuz. Şimdi farklılıklarınız göze batmıyor ama ilk yıl batar.

Olmaz.
Ailemle eşimin ailesi taban tabana zıt.
Siyasi görüşleri de öyle.
Eşimin ailesine her gittigimizde kafam artık dolup taşıyor.
Sürekli olarak aynı şeyleri konuşuyorlar.
Ben bıktım.
Eşime de dedim.
O da bıktı.
Tamam bizim bir sorunumuz yok.
Ama işin içine aileler girince yok olmuyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X