• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik Kursu.siz ve eşiniz.

FirtinaninKizcesi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
4.983
27
156
Konya
Kızlar evlilik kursu olsa gidermiydiniz...
Kendiniz yada eşinizde gidermiydi...
ve sınav yapılsa idi sınav sonucunda hangi konuda başarılı olmak isterdiniz..
ve evlenecegınız şahıs sizin begenmediğniz bir davranıştan dolayı yada sizi üzen bir davranıştan dolayı sınavı kazanamasaydı onunla yıne evlenırmıydınız...
şimdiden teşekkurlr sevgilerimle

evlilik kursla filan çözülecek kadar basit bir ders değil malesef..kafamçokkarıştı
ama eşimi anlatan bir kurs olsa mutlaka giderdim..böcüğün kocasını çözme kursu..kaydirigubbakcemile2
o kursda sınav yapılsa da mutlaka geçerdim..gamyoncuiremsu

Aslında bence bütün çiftlere gerekli bu kurs evlilikten önce
Çünkü çoğunlukla evliliğin ne olduğunu bilmeden körü körüne evleniyor insanalr
Özellikle erkekler adaptasyon sorunu ile karşılaşıyorlar
Bu durum da çiftlerin arasında şiddetli kavgalara sebep oluyor
Eğer böyle bir kursta eşim bazı derslerde başarısız olsaydı;o konular üzerinde dururdum
Ya geçecekti yada bu evlilik olmayacaktı :delphin:

bence kurs murs hikaye..herşeyin altında anlayış ve mantıklı düşünmek yatıyor.bir de sinirli bir yapıya sahip olmamak.önünüze gelen herşeye kızıyorsanız,bencilseniz,saygısızsanız,kendinizi karşınızdakinin yerine koymuyorsanız kurs ne yapsın...arkadaşım ve eşi bir tartışmada hemen birbirlerine küfürleri savuyorlar.ben duymadım ama arkadaşım o bana böyle dedi bende ona böyle dedim diyor..bende eşimle kavga ederim ama ikimizinde aklına küfretmek gelmedi kavga esnasında..
huzur istiyorsan ona göre davranırsın..

bu ülkede hangi sınavın sonucu başarılı olduğu halde uygulanmış yada sonucu alımış ki...duyan varmı..

evlencegım ınsanın benı mutlu etcegını bılıyım yeter benım ıcın sonucta mutluysam hersey yolundadır
bende o sınavda onu mutlu etcegımı gostermek ısterıum
mutluluk konusunda yuksek not almalıyız -tatlicadiarzu-
benı uzecgı bı konudan ıyı bı not alamasada yıne evlenırım onu sevıyosam cunku heyecandan dusuk not almıstır:oklava:

öyle bir film izlemiştim bunu anlatan çık aramızdan diye..
bence gayet iyi olurdu ama ben bunun yeterli olabileceğini sanmıyorum
evlilik adına...
evlilik çok çook kutsal bişeyy:delphin:

ben evlenirdim eşimle sınavı kazanamasa bile...
kazanmak ya da kaybetmek değil önemli olan...
başarıyı sınavla ölçmem ben...

Olmayacak birşey ama ben her zaman böyle bir kursun espirisini yaparım,gülerler bana.
Erkeklerimiz maalesef evlilik bilincinde olmadan evleniyorlar.
Evlilik öncesi,
-Yeni kurulan yuvanın ayrı bir yuva olduğu,
-Anne sevgisi ,eş sevgisinin her ikisininde önemli fakat yerlerinin ayrı olduğu,
-Ailelerinin yanında, eşlerine değer göstermekten korkmamaları gerektiğini,
- Aileleriyle yaşanan ,yapılan bir haksızlıkta medeni şekilde sorgulamanın zarar getirmeyeceğini,
vs,vs ,vs daha artırabiliriz.
Böyle bir kurs olsa fena olmazdı yani.

Back
X