• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik meraklısı gibi görünmeden nasıl söylerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O konuda da haklisiniz. Biz de eşimle birbirimizin bazi huylarini tamamen ayni evin içine girince ögrendik, ayni eve girmeden bazi seyleri bilmenin imkani yok kumar mi evet kumar aslinda. 😬

Siz ihtimal olarak soyluyorsunuz ama farkli bakiş acisindaki insan okuyunca sebep sonuç olarak gorunuyor direk. Öyle yapanlar, soyledir gibi...
Hepsi bu

Evet, aslında evlilik öncesi birlikte yaşamak sorun yaşamamayı garanti etmiyor. Orada yanılıyoruz bence. Burada yazanlar sanki sorun yaşamamayı garantiliyormuş gibi davranmış. O sorunları evlenmeden önce görüp onlarla yaşayıp yaşayamayacağımıza karar vermemizi sağlıyor. Burada çok okuduğum cümlelerden birisi "Evlenmeden önce böyle olduğunu bilsem evlenmezdim". İşte o noktada öncesinde birlikte yaşamak işe yarıyor. Ha tabi bazı kadınlar da o sorunları görmezden gelip evleniyor. "Birlikte yaşarken böyle değildi, evlenince değişti" diyor mesela. Onu da duydum :KK53: .

İsteyen sevişir isteyen sevişmez neden böyle olay oldu ki ya..
İlk sayfada belli oluyor aslında hemen ilk yorum sizden hevesi geçer niye evlensin :olamaz: sanki evlendikten sonra heves gecemez napiyorlar her gün yeni bir özelliklerini gösterip aşklarını taze mi tutuyorlar :KK70:

Son düzenleme:
adam nie evlenip o sorumluluğu alsın ki zaten hep bir aradasınız bence kendinizi biraz ağırdan satın ben evlilik istiyorum diyin çat diye özel bir sebeb yoksa evlenmeye evinizi kurun yuvanız belli olsun

Aynı evde yaşayıp sevişince evlenilmiyor mu ? İsteyen sevgiliyken sevişir evlenmez . İsteyen sevişmeden evlenir . Aynı evde yaşayan ya da sevişen her çift evlenmek zorunda mı ? Bu sevişme ya da aynı evde yaşama tabularını kırın artık yahu . Bir protestoda kadın pankartına şunu yazmıştı : Sevişirim Evlenmem Hamile Kalırım Doğurmam . Çok da doğru 👍🏾

Bazı kadınlar bence çok fazla baba-erkek kardeş-abi baskısıyla büyüdüğü için(bu coğrafya da normal) özgür yetişen kadınlara laf atarak bu ezilmişlik duygusunu bastırmaya çalışıyor.
Burada din konuşmak yasak hatırlatırım. O yüzden dini boyutuna giremezsiniz sizin dininiz size, karşı tarafı da dinsizlikle haramla günahla suçlayıp kendi dininizi empoze edemezsiniz.
Ben konu sahibinde bir sorun görmedim gayet aklı başında, kafasına takılmış bir şey sormuş çoğu kişi haddine olmayan yorumlar yapmış net ve kesin.

Merhaba kızlar 26 yasındayım.İki yıllık ilişkim var ,oda 30 yasında.Erkek arkadasımla üç aydır aynı evde yaşıyoruz evlilik hayatı sürüyoruz yani.İişkimizin ilk zamanlarından beri evlilik istediğini belirtti bana birbirimizi çok seviyoruz.Evlenmeden aynı evi paylaşmamız belki Türk aile yapısına aykırı olabilir ancak bize aykırı değil yargılamadan yorumlamanızı istiyorum.Şu an maddi sıkışıklıklarımızı var o sebeple bir sene kadar sonra evlilik olayına girmeye karar verdik kafama takılan şey ise şu ben şu an hayatımı ona çok endeksledim o yüzden evlilik konusunda bişeyler görmek istiyorum aileyle tanışma vs gibi.Bu arada üniversite mezunu meslek sahibiyiz ikimizde.Bu konuyu nasıl konusmalıyım ve sizce birseyler görmek istemem normal mi? Evlilik meraklısı fibi görünmek istemiyorum ama hayat planımı bir an önce çizmek istiyorum.
Arkadaşım da sevgilisiyle yaşıyordu. Evlilik konusu hiç açılmıyordu. Kız ailem çağırıyor deyip aile evine gitti, adam o hafta ev aldı 😄 sonra da evlendiler

Yorumlara bak ya, insan buraya derdini yazıp yazacağına pişman oluyor. Ikı üç sayfa okudum sinirlerim bozuldu. Hala kadını erkeğin kullanıp atacağı heves alacağı bir şeymiş gibi görenler ayrı, madem aynı evde yasayacak kadar yakınsın o zaman neden evlilik senin icin önemli diye seni incitmeye çalışanlar ayrı.. köstek olacaksanız susun oturun bnce parmaklarınızı yormayın. Herkes herkesle aynı hayat görüşünü paylaşmak zorunda değil. Bunu kabullense keşke bu ulkenın insanları. Tamam anlıyorum cinsel özgürlüğünüz yok aileniz kız çocuklarına değer vermiyor belli ki alınan verilen mal olarak görüyor ki böyle bir kafadasınız siz de, kimsenin sizi zorla ahlaksızlıga(!) sürüklediği yokken bırakın isteyen de istediği gibi ahlaksızca yaşasın. Herkes kendi hayatına baksa başkalarını da kendisi gibi olmak icin zorlamasa hayat cok daha kolay olacak bu ülkede. İnsanlar ben yaşamıyorsam başkaları da yaşamasın diye başkalarını asagı çekmekten inanılmaz zevk alıyor ya. Burada milletin derdine derman olmak ıcın konuşuyor olmamız gerekirken gelip kendi evinde yaşadığı ezikliğin hırsıyla başka kadınlara saldıran kadınlar var. Asıl siddet Budur yani.

Konuya konsantre olamadım sinirden, biraz düşünüp yarın yazıcam :D

İki yıllık bir ilişkin var evlilik üzerine konuşmuşsunuz zaten. Evlilik meraklısı gibi görünmezsiniz ama şu maddi durumu düzeltmek için 1 yıl beklemeye karar vermişsiniz ya ailesiyle tanışmayı da o zamana ertelesen daha iyi olur bence

Sana Aynen katiliyorum. Tamam sekerler yattiniz kalktiniz ozumseyip evlendiniz ama her nedense burdaki konu sahibinde oldugu gibi ailelerin haberi olmuyor cogu kiside. Sekerler bu ailelerinizi niye modernlestirmiyorsunuz ben orayi anlamadim mesela modernsiniz ya babanizi yatiya cagirin evinize ay nu guzel mutlu modern bir aile deriz .😂😂😂😂😂😂

Benim ailem modern bir aile ama birlikte yaşadığımızı söylememeyi kendim tercih ettim.Eşimin ailesi son bir iki aydır biliyordu gibi bir şey, eşimin de kendi tercihi oldu söylememek.
Ha söyleseydim kıyamet kopmazdı en azından bunu biliyorum ama tabi herkes benim kadar şanslı olmayabilir.

Benim ailem modern bir aile ama birlikte yaşadığımızı söylememeyi kendim tercih ettim.Eşimin ailesi son bir iki aydır biliyordu gibi bir şey, eşimin de kendi tercihi oldu söylememek.
Ha söyleseydim kıyamet kopmazdı en azından bunu biliyorum ama tabi herkes benim kadar şanslı olmayabilir.
Söylememeyi tercih edenlerle “şekerler” gibi bir üslupla dalga geçenlere yazıp yormayın hiç o güzel parmaklarınızı bence.
Benim kuzenim iki sene beraber yaşadı biliyorduk. Ailesi de biz de. Öğrenciydiler ve evlenemezlerdi. Mezun olur olmaz evlendiler kendi iradeleriyle kimse de baskı da bulunmadı. Evladının seçiminde yanında olan aileler inanmasalar da mevcut.
Ben beraber yaşamadım, ailelerden farklı şehirlerde olsaydık isterdik ama olmadı. Beraber yaşasam da annem veya babamdan herhangi bir tepki de gelmezdi. En fazla elalemin ne diyeceğine hayıflanırlardı.
Keza babam ablamın da benim de sevgililerimizle ilk zamandan beri tanışttı. Tek gün de evlenin demedi. Eve girdiler çıktılar, beraber vakit geçirdiler. Muhtemelen arkasından konuşan oldu ama umursamadık. Salak değiller kızkıza tatillerimin kimle olduğunu da tahmin etmişlerdir ama sormadılar. Bana bıraktılar. Anlatabilirdim. Anlatmadım. Bu pişman olduğum yada ailemden korktuğum için değil, özel hayatımı anlatmak istemediğim için.
Evlendikten sonra da seviştiğimizi korunup korunmadığımızı anlatmıyoruz neticede.
Ha evlenince anlatmamak ha bekarken farkı yok. Bilerek konuyu çirkin bir yere taşıyorlar, cevap vermemek en iyisi aslında ama taş olsa çatşar.

ben de sevgilimle birlikte yaşıyorum, annem biliyor, babam bilmiyor-du, ben mesela hem-men açıklayayım babam neden bilmiyordu.

annem, öncelikle, her konuda benim mutluluğumu önemseyen bir kadın. yarın sevgilimle yeni zelandaya taşınacağım desem uçak biletimizi o alır. 5 ay beraber yaşadım sevgilimle, 3 ayında annem de evdeydi.

gelgelelim babam aynı kafada olmayan biri, ve henüz erkek arkadaşımla tanışmamışken birlikte yaşamamız konusundaki görüşü onun erkek arkadaşım hakkındaki fikrini daha tanımadan olumsuz etkileyebilirdi. sevgilim diyelim, adı ahmet olsun, bunun olumsuzluğuyla babamla tanışsa, normalde hayatımdaki etkisi 0 olan babam durdukyere ahmet hakkında yersiz fikirlere sahip olabilirdi.

şöyle oldu, babam başka şehirde yaşıyor, biz ayrı şehirde. ben bir ara ahmetle beraber babamın olduğu şehre tatile gittim ve gidince de babama -biz geldik ahmetle tanışmak ister misin dedim. orada beraber kalacağımız belli yani ahmetle, oradaki yerimiz de kendi evimiz. başta reröre dedi, sonra tanıştılar, birbirlerini de bayağı sevdiler, artık birlikte yaşıyoruz desek umru olmaz.

şuna ben de katılıyorum, beraber yaşayacak sorumlluluğa sahipsen, etrafa da bunu söyleyecek cesaretin olmalı. ama bu cesaret sende mevcutken sırf kafanın şişirilmesini istemediği için bunu yapmayabiliyor insan -benim durumumda böyleydi. ben hayatta kimseyi tercihlerinden ötürü yargılamam, biri de beni yargılasa ummmrum olmaz. kendimi zerre kullanılmış hissetmedim, hissetmem, çünkü ne yapıyorsak beraber yapıyoruz nihayetinde. seviştik diye adam mı beni kullanmış oluyor? valla bence ben de onu "kullanıyorum". herkes nasıl mutluysa öyle yaşasın, kimsenin cinsel hayatının derdine düşmeye gerek yok.

Haklisin herkes sevişe sevişe evlenmek zorunda değil, sevişmeden evlenildi diye de herkes kotu bir eşle karsilaşmiyor. Bana kalsa ben ayni evde yaşardim evlenmeden ama eşime uygun bir yaşam tarzi degildi, sevdigim için eşime saygi duydum ve pisman olmadim.

Ama bu tarz konularda genelde ilk kışkırtılanlar sevgilisiyle birlikte yasayan insanlar oluyor, dolayisiyla boyle tepki veriyorlar diye dusunuyorum.🙄
Evlenmeden cinsellik yaşayanlara küçümseyici laf söyleyenleri beğenmedim.
Aşırı buldum. Onda haklısın..
Evlilik öncesi cinsel ilişki yaşayanları küçümsemek de doğru değil. O da aşırı.

Ama bu konularda evlenmeden cinsel ilişki istemeyen kişileri de yermek aşırı. Sürekli bazı üyeler; artık tanıyorum; evlenmeden cinsel ilişkiyi aşırı güzelliyor. Bu bana komik geliyor. Hiç inandırıcı bulmuyorum. Bahaneleri beni sinirlendirdi. Yok supriz yumurta olmuyormuş; evlenmeden cinsellik yaşamayan birinin ileride ne çıkacağı belli değilmiş. Çoğu iktidarsiz çıkıyormuş. Sürekli iyi ki cinsellik yaşadım. Eve girmeden eksiklikleri gördüm vs.

Çok övgü yergidir derler. Bir yerde çok mutluyum çok iyiyim görürseniz orada saklanan şeyler vardır.
Ben evlilik öncesi cinsel ilişkinin bu kadar güzellenmesine sinirlendim. Zaten konu sahibi de onların düşüncesinde. Bu kadar neden övüyorsun? Neyi ispat etmeye çalışıyorsun?

Kısaca sevgili CiRiLLA CiRiLLA böyle konularda çok ban alan olur. Zaten baya kişi ban almış. O yüzden cevap vermemeyi seçiyorum. Sen çok aklı başında düzgün birisin. Yorumlarını biliyorum. Çok beğeniyorum. O yüzden sana cevap yazmak istedim. Yoksa konuya yazmayacaktım.
Konuda bana hakaret eden de olmuş. Onu da şikayet edeceğim.
Yorumun için teşekkür ederim. :KK200:

Sevgiler

Son düzenleme:
Söylememeyi tercih edenlerle “şekerler” gibi bir üslupla dalga geçenlere yazıp yormayın hiç o güzel parmaklarınızı bence.
Benim kuzenim iki sene beraber yaşadı biliyorduk. Ailesi de biz de. Öğrenciydiler ve evlenemezlerdi. Mezun olur olmaz evlendiler kendi iradeleriyle kimse de baskı da bulunmadı. Evladının seçiminde yanında olan aileler inanmasalar da mevcut.
Ben beraber yaşamadım, ailelerden farklı şehirlerde olsaydık isterdik ama olmadı. Beraber yaşasam da annem veya babamdan herhangi bir tepki de gelmezdi. En fazla elalemin ne diyeceğine hayıflanırlardı.
Keza babam ablamın da benim de sevgililerimizle ilk zamandan beri tanışttı. Tek gün de evlenin demedi. Eve girdiler çıktılar, beraber vakit geçirdiler. Muhtemelen arkasından konuşan oldu ama umursamadık. Salak değiller kızkıza tatillerimin kimle olduğunu da tahmin etmişlerdir ama sormadılar. Bana bıraktılar. Anlatabilirdim. Anlatmadım. Bu pişman olduğum yada ailemden korktuğum için değil, özel hayatımı anlatmak istemediğim için.
Evlendikten sonra da seviştiğimizi korunup korunmadığımızı anlatmıyoruz neticede.
Ha evlenince anlatmamak ha bekarken farkı yok. Bilerek konuyu çirkin bir yere taşıyorlar, cevap vermemek en iyisi aslında ama taş olsa çatşar.

Çok net ifade etmişsiniz teşekkür ederim.
Aynı şekilde düşündüm hep, özel hayatımı kendi annem babam dahi olsa ortalığa dökmenin anlamı yok, tabi ki de Merve'yle tatile gidiyorum dediğim zaman aslında kimle olduğumu biliyorlardı ama sormadılar çünkü her şeyden önce saygı duydular ve beni de bu şekilde yetiştirdiler, farklı hayatlara ve fikirlere saygı duymayı öğreterek.
Ama işte dediğiniz gibi, bazen taş olsa çatlar :)

Evlilik öncesi cinselliğe ve dönem dönem birlikte yaşamaya karşı değilim. Birlikte tatillere vs çıkılabilir pekala.
Ancak yıllarca aynı evde evli gibi yaşamanın evliliğe dair hevesleri öldürebileceği yorumlarını çok da anlamsız ve bayağı bulmadım açıkçası. Bu her şeyde böyledir. Bazı şeyler elde edildikçe cazibesini kaybeder. Bence biraz ara verin, aralarda bir araya gelin, monotonluktan çıkarın ilişkinizi.

Sana Aynen katiliyorum. Tamam sekerler yattiniz kalktiniz ozumseyip evlendiniz ama her nedense burdaki konu sahibinde oldugu gibi ailelerin haberi olmuyor cogu kiside. Sekerler bu ailelerinizi niye modernlestirmiyorsunuz ben orayi anlamadim mesela modernsiniz ya babanizi yatiya cagirin evinize ay nu guzel mutlu modern bir aile deriz .😂😂😂😂😂😂
Aileler niye bilsin?
Benim özel hayatım söylemek zorunda değilim
Ayrıca sizin gibi insanlar yüzünden işte o baskı
Kafanızı cinsellikle bozmuşsunuz
Kim yatmış kim kalkmış dert bu
Biri erkek arkadaşıyla birlikte olup ayrılsa oooo seni kullanmış iyi oldu sana falan ne oluyoruz ya
İçinizde yaşayamadıklarınızı elalemin kızından çıkarmayın burda
Ben evlenmeden ilişkiye girmeyen kadınlara saygı duyuyorum kimseye karışıp yaftalamıyorsa
Banane arkadasım ben yapmam dersin kimsede beni ilgilendirmez ok de
Bu ne böyle ya
Hangi çağdayız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X