- Konu Sahibi Nisan.umut
Evlenmeden cinsellik yaşayanlara küçümseyici laf söyleyenleri beğenmedim.
Aşırı buldum. Onda haklısın..
Evlilik öncesi cinsel ilişki yaşayanları küçümsemek de doğru değil. O da aşırı.
Ama bu konularda evlenmeden cinsel ilişki istemeyen kişileri de yermek aşırı. Sürekli bazı üyeler; artık tanıyorum; evlenmeden cinsel ilişkiyi aşırı güzelliyor. Bu bana komik geliyor. Hiç inandırıcı bulmuyorum. Bahaneleri beni sinirlendirdi. Yok supriz yumurta olmuyormuş; evlenmeden cinsellik yaşamayan birinin ileride ne çıkacağı belli değilmiş. Çoğu iktidarsiz çıkıyormuş. Sürekli iyi ki cinsellik yaşadım. Eve girmeden eksiklikleri gördüm vs.
Çok övgü yergidir derler. Bir yerde çok mutluyum çok iyiyim görürseniz orada saklanan şeyler vardır.
Ben evlilik öncesi cinsel ilişkinin bu kadar güzellenmesine sinirlendim. Zaten konu sahibi de onların düşüncesinde. Bu kadar neden övüyorsun? Neyi ispat etmeye çalışıyorsun?
Kısaca sevgili @CiRiLLA böyle konularda çok ban alan olur. Zaten baya kişi ban almış. O yüzden cevap vermemeyi seçiyorum. Sen çok aklı başında düzgün birisin. Yorumlarını biliyorum. Çok beğeniyorum. O yüzden sana cevap yazmak istedim. Yoksa konuya yazmayacaktım.
Konuda bana hakaret eden de olmuş. Onu da şikayet edeceğim.
Yorumun için teşekkür ederim.
Sevgiler
İnandırıcı bulmadığınız, hatta komik bulduğunuz şey neden bu kadar sinirlendiriyor sizi? Herkesin deneyimlerini paylaştığı bir konunun, size aynı anda bu kadar çok duygu yaşatması garip gerçekten.
İnsanlar bir şeyi güzellemiyorlar aslında; bir gerçeği söylüyorlar. Evlilik öncesi cinsellik yaşamak daha avantajlıdır, bu bir gerçek. Birlikte yaşamak da öyle...
Ben sevgilimle birlikte yaşamıyorum ve ailelerimizle aynı şehirde olduğumuz için de yaşamamız mümkün değil. Belki evlenene kadar da yaşayamayacağım. Ama benim yaşayamıyor olmam bunun avantaj olduğu gerçeğini değiştirmiyor. "Birlikte yaşamak avantajdır" cümlesini duyunca da ruhumda fırtınalar kopmuyor.
Mağazadan kumaşa dokunarak, rengi görerek, üzerinize deneyerek kıyafet almak, internet alışverişine göre çok daha sağlam bir yöntemdir. Pişmanlık ihtimaliniz azalır. Kıyafet fotoğraftaki gibi mi gelecek, yoksa kutudan salatalık mı çıkacak tedirginliğine düşmezsiniz.
Herhangi bir sebepten mağazaya gidemeyenlerin ya da gitmek istemeyenlerin gönlü olsun diye "internet alışverişi çok daha iyi, benim kutumdan hiç salatalık çıkmadı" diye yalan söyleyecek halimiz yok.
Gerçekler kişilere ve şartlarına göre değişmez. İnsanlar kendi hayat tarzları, imkanları, inanışları vs doğrultusunda neyi, nasıl yaşayacaklarını seçerler sadece.
Nasıl yaşayacağını toplumun keyfine göre değil, kendi değerleri ve inancı çerçevesinde seçip içine sindirebilen insanlar da gerçekleri duyunca sinir krizleri geçirmezler. "Bu bir gerçek ama benim yolum bu değil" deyip huzurla hayatlarına devam ederler.
Herkese aynı iç huzuru diliyorum.
İyi günler.