Evlilik meraklısı gibi görünmeden nasıl söylerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biz de eşimle iki sene aynı evde yaşadık, ailelerimiz bilmeden, sonra evlendik.
Bence imkanı olan herkes bunu yaşayabilmeli, kavun değil insanlar koklayarak anlayamıyorsun maalesef, adam/kadın aynı evde yaşarken nasıl, neleri seni rahatsız ediyor/etmiyor vb bütün ayrıntıları kafanda tartabiliyorsun.
Bana ters değil açıkçası hatta gerekli, uyuşmuyorsa paşa paşa yollarını ayırırsın.

Konu sahibine gelince, bunu sevgilinle konuşman en mantıklısı, zaten niyetini anlarsın tepkilerinden baktın yanaşmıyor yol verirsin.
Cok tesekkurler canım bende şahsen aynı evi bir süre paylaşmadan evlenmek istemem zaten

Aynı evde yaşamak da neticede ortak alınan bir karar. Neden aynı evdesiniz çünkü birlikte yaşamak isteyecek kadar birbirinizi seviyorsunuz sayıyorsunuz. Bu kararı alırken ya onunla yaşamaya meraklı gibi olur muyum ? kendini çok bişey sanır mı ? bağımlı gibi görünüyor muyum demiyorsunuz da ? Ne zaman evleniriz hesabı kitabı yapalım, maddi olarak zorlayacak galiba bizi diyemiyor musunuz ? Aynı evde yaşamak güzel bir fragman ben sosyal pozisyona göre değerlendirip normal bulabilirim ama böyle yakınlaşıp evliliği konuşmuyoruz derseniz . Evet aynı evde yaşamayı kullanıyor niyeti hukuki bir bağ olmadan takılmak diyebilirim.

Evlilik planını konuşuyorken neden evlilik meraklısı gibi gözükmekten korkuyorsunuz? Her insan geleceğini sorgular. Sizi baskı altına almış gibi. Adım atmak için şu an doğru bir zaman değil bana kalırsa. Ailesiyle tanışma fikri virüs geçmediği için elinizde kalır. Ailesi de sevgiliniz de razı olmayabilir. Evlilik teklif etmedi anladığım kadarıyla bunu da açık açık istemek sizi mutsuz edebilir. Kendi içinden geldiği için yapmalı. Ben şahsen hadi teklif et demezdim. Bunu açık konuşmak yerine ima edebilirsiniz belki.

Beraber yaşadığınız insanla aranızda mesafe var gibi geldiği için adım beklemeyin derim. 2 senedir konuşuyorsunuz, iş, meslek sahibisiniz ortada aileden çekinecek bir durum yok ki. Üni. öğrencisi olsanız diyebilirdik öğrenmeseler daha iyi ama sizin durumunuzda üstü örtülü mevzular var. Adam sizi oyalıyor çıkmaz umarım hikayenin sonunda. Yoksa birlikte yaşamak vs. anormal değil. Biz de yaşadık, tatile gittik, gezdik vs. Ailelerle tanıştım, onlarda kaldım kendimizi saklama gereği duymadık. Yaş olarak da sizden küçüktüm o zamanlar. Ben sadece tanışma bile olmadığı için inanmadım adamın evlilik lafına. Beraber de yaşıyoruz ne gerek var evliliğe diyecek gibi.

Aynı evde yaşamak da neticede ortak alınan bir karar. Neden aynı evdesiniz çünkü birlikte yaşamak isteyecek kadar birbirinizi seviyorsunuz sayıyorsunuz. Bu kararı alırken ya onunla yaşamaya meraklı gibi olur muyum ? kendini çok bişey sanır mı ? bağımlı gibi görünüyor muyum demiyorsunuz da ? Ne zaman evleniriz hesabı kitabı yapalım, maddi olarak zorlayacak galiba bizi diyemiyor musunuz ? Aynı evde yaşamak güzel bir fragman ben sosyal pozisyona göre değerlendirip normal bulabilirim ama böyle yakınlaşıp evliliği konuşmuyoruz derseniz . Evet aynı evde yaşamayı kullanıyor niyeti hukuki bir bağ olmadan takılmak diyebilirim.

Ben de öyle düşünüyorum. Aynı yorumu yapmışız içerik olarak. 😊

Merhaba kızlar 26 yasındayım.İki yıllık ilişkim var ,oda 30 yasında.Erkek arkadasımla üç aydır aynı evde yaşıyoruz evlilik hayatı sürüyoruz yani.İişkimizin ilk zamanlarından beri evlilik istediğini belirtti bana birbirimizi çok seviyoruz.Evlenmeden aynı evi paylaşmamız belki Türk aile yapısına aykırı olabilir ancak bize aykırı değil yargılamadan yorumlamanızı istiyorum.Şu an maddi sıkışıklıklarımızı var o sebeple bir sene kadar sonra evlilik olayına girmeye karar verdik kafama takılan şey ise şu ben şu an hayatımı ona çok endeksledim o yüzden evlilik konusunda bişeyler görmek istiyorum aileyle tanışma vs gibi.Bu arada üniversite mezunu meslek sahibiyiz ikimizde.Bu konuyu nasıl konusmalıyım ve sizce birseyler görmek istemem normal mi? Evlilik meraklısı fibi görünmek istemiyorum ama hayat planımı bir an önce çizmek istiyorum.

Birlikte yaşayan bazı erkekler veya kadınlar çocuk yapmak için evleniyor genelde, belki sizinki de o kafadadır bu konu hakkında fikrini biliyor musunuz? Yani çocuk yapmaya karar verirsem evlenirim diye düşünüyordur belki.

2 yıldır berabersiniz ayni evde yaşayacak kadar da yakınsınız ama evlilikle ilgili ayrıntı konuşmaktan çekiniyorsunuz, evlilik meraklısı görünmemek için.
Niye bu konularda karar mercii erkekler oluyor ve kadınlar onlara göre kendilerini şekillendirmek zorunda kalıyor?

Bu kadarlık bir mevzuyu konuşamadığınız ilişki de birşeyler eksik diye düşünürüm ben.

Aynı evde yaşıyorsunuz, yadırgayanlara çağ dışı vs. diyorsunuz lakin iki yetişkin insanın iradesini bir imzaya bağlayan evlilik kurumu da çağ dışı. Zaten evliliğin amacı temelde aynı evde yaşamak. E siz yaşıyorunuz zaten. Resmî devlet kurumları sizi eş olarak tanısa ne olur tanımasa ne olur? Sizin de çağ dışı bağlarınız var bakın.
Bunun dışında meraklı gibi görünmek istememek ne demek? Zaten bir tarih oturtmuşsunuz kafanızda. Hadi seni ailemle tanıştırayım deyin öyleyse, nasıl olsa seneye için karar vermişsiniz.

Tanıyorsun heralde sen enişteyi :) eleşteiye açık bir insanım ancak söylediğiniz şeyler çağ dışı ve bana ters benim sorum cok baska yani
Sorunuz başka değil belki size arkadaşın söylediği yanlış geliyordur maalesef Türk aile yapısında birlikte yaşadığı bayanla evlenmesi zor nekadar çağ atlasakda kafa yapısı değişmiyor gercek bu. Siz aynı evi paylasiyorsaniz direk nikah yapın 1 yıl beklemenize gerek olmadığını söyleyin alın karşınıza bu ilişkinin nereye gidicegini sorun sorgulayın iyice niyetini anlayın birlikte yaşadığınız insan hala ailesi ile tanışdirmadi ise bence daha fazla beklemeden konuşun

Teklif olayı oldu mu? O ya da siz tarafından. Yoksa genel gidişata bakıp evleniriz ya filan mı deniyo?

Cocuk istiyorsaniz evlenebilirsiniz.cocuk imzasiz bir evde büyümesin diye zaten buyuk bi tören dusunmeyin evli gibi yasiyorsunuz.nikah günü alip imzanizi atin derim.

• Beğen
Reactions: 000
Beraber yaşamayı yadırgayanlara çağ dışı diyorsunuz ama 2 yıllık ilişkide aman erkek arkadaşım beni evlilik meraklısı görmesin diye nasıl adım atıp konuşma yapacacağınizi bilemez haldesiniz. Herşey erkeğin isteğine göre şekilleniyor yine, çağ dışı olmayan ilişkiler böyle oluyor demek ki. 🙄

Beraber yaşamayı yadırgayanlara çağ dışı diyorsunuz ama 2 yıllık ilişkide aman erkek arkadaşım beni evlilik meraklısı görmesin diye nasıl adım atıp konuşma yapacacağınizi bilemez haldesiniz. Herşey erkeğin isteğine göre şekilleniyor yine, çağ dışı olmayan ilişkiler böyle oluyor demek ki. 🙄
Haklısınız 😣

Ben bir erkek kadının aynı evde yaşamasına karşı değilim fakat beklentilere karşıyım çünkü zaman herşeyi tüketir bu da arada bağlılık yemini olmayanları daha olumsuz etkiler ve ayrılmaları daha kolay olur ayrıca kazayla daha önce doğum yapmış kadınlar bile hamile kalabiliyor ne yazık ki böyle bir durumda ilk şık çocuğu aldırmak oluyor evliyken şartlara göre değişirken bekarken insanar ne dere göre degistigi için olan bebeğe oluyor o yüzden evlenmenizi yaşça sizden çokça büyük olduğum için abla tavsiyesi öne almalısınız peki nasıl??gayet açık ve net bir şekilde herşeyinizi paylastiginiz adama-kadina ben evlenmek istiyorum niyetin buysa evlenelim değilse uzatmayalım diyerek evlenmek istemek evlilik merakı değil haklarını talep etmektir önce o olgunlu sizin deyiminizle medeniyette erişin bu sizi kötü göstermez gösteriyorsa karşı tarafa zaten yanlış kişiyle birliktesiniz demektir ona göre davranirsiniz

Evlilik istemiyor iliskinin basindan beri demissiniz.Sanirim bu sebeple merakli gorunmek istemiyorsunuz ama evlilik sureci boyle bir sey degil.Bir cok adımı var ve bu karsilikli olmayinca hep adım atan taraf icin can sikici olabiliyor.Gidisat bana biraz durum bu gibi geldi.Umarim olmaz.Uzulmezsiniz.

Bakın her insan aynı ortamda zaman zaman birbirinden sıkılır ama evlilik insanlar birbirinden sıkılsa bile elalelem ne der kurumu olduğundan 1 yıl evlenmek için uzun bir süre kaldı ki aileler de tanışmamış daha.

Evlilik meraklısı olmak diye bir şey yoktur. Evlilik bir ilişkinin resmi onay kurumudur. Özetle 1 yıl beklemek istemediğinizi ve bundan sonraki ortak planlarınızın sağlıklı olabilmesi için nikah yapmayı önerin. Aile tanışması falan şu saatten sonra yavaş süreç bilmeleri gerekirdi bu saate kadar 2 yıl olmuş. Basın nikahı geçin borç hiç bitmez

Merhaba kızlar 26 yasındayım.İki yıllık ilişkim var ,oda 30 yasında.Erkek arkadasımla üç aydır aynı evde yaşıyoruz evlilik hayatı sürüyoruz yani.İişkimizin ilk zamanlarından beri evlilik istediğini belirtti bana birbirimizi çok seviyoruz.Evlenmeden aynı evi paylaşmamız belki Türk aile yapısına aykırı olabilir ancak bize aykırı değil yargılamadan yorumlamanızı istiyorum.Şu an maddi sıkışıklıklarımızı var o sebeple bir sene kadar sonra evlilik olayına girmeye karar verdik kafama takılan şey ise şu ben şu an hayatımı ona çok endeksledim o yüzden evlilik konusunda bişeyler görmek istiyorum aileyle tanışma vs gibi.Bu arada üniversite mezunu meslek sahibiyiz ikimizde.Bu konuyu nasıl konusmalıyım ve sizce birseyler görmek istemem normal mi? Evlilik meraklısı fibi görünmek istemiyorum ama hayat planımı bir an önce çizmek istiyorum.
İki taraf da aynı fikirdeyse evlilik istemiyorsa ya da oladabilr çok önemli değil bizim için diyorsa aynı evde yaşamaya karşı asla değilim. Taraflardan biri istiyor diğeri pek oralı değilse karşıyım. Çünkü bu durumda isteyen genelde kadınlar oluyor adam pek istekli olmuyor, kadın da adamı ikna ederim diye ya da adamı kaybetmemek için aynı evde yaşamayı kabul ediyor. Bu süreç bir süre devam ediyor kadın evlilik konusu açamıyor terkedilirim diye y da açıyor ve tekediliyor. Gördüğüm örnekler hep böyle 😞 aynı evde yaşayacak kadar güven ve iletişim varsa aranızda bunu açıkça söyleyin. Beraber yaşamak birbirini tanımak için çok güzel olsa da süre uzadıkça yıpranmaya da çok müsait. Beklentiniz evlenmekse bunu bilmeli sonuçta siz ikinci buluşmada lafı evliliğe getirmiyorsunuz beraber bir hayatı paylaşan bir çiftsiniz.

Aynı evde yaşamak modernlik (!) ama evlilik de isteniyor. Evlilik niye cağ dışı değil o zaman?
Avrupalıları baz alıyorsanız onlar ancak çocuk isteyince evlenir.
Siz iki arada bir derede yargılara sahipsiniz.
Aynı evde yaşamak modernlik(!). Peki o zaman evlenmeyin. Bir imza mı kıstas??? Zaten evlilik hayatını şu an yaşıyorsunuz. Bu ne evlilik isteği zaten aynı evdesiniz ???

Gerçekten modern kafada olanlar evlenmeyi sizin gibi dert etmez. Anca çocuk isteyince evlenir. Çok sonra evlenir. Sizinki gerçek modern görüş değil.
Modern görünen ama geleneksel yargılara sahip kadın tipi..

Sizinki hem karnım doysun hem pastam dursun isteği..
Hem o olsun hem bu olsun..
Hem modern Avrupai görüneyim ama şak diye evlilik de olsun. Bu olurken evlilik meraklısı da görünmeyeyim.. :KK70:

Şu durumda evlilik meraklısı imajı çiziyorsunuz.
Adam zaten aynı evde evliler gibi yaşıyoruz daha 26sin bu ne acele der.
Bir karar verin.
Dediginiz gibi modernseniz (!) Oyle davranin.
Böyle olmamış.
Şu an iki arada bir derede imajınız var.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X