Şu forumda evlenmeden önce cinselliğin , beraber yaşamanın modernlikle ilgili olmadığını, bunların kişilerin sosyal, kültürel yapıyla ve dini inanışlarla ilgili tercihler olduğunu zaman anlayacaklar çok merak ediyorum.
Konu sahibine gelince burada evlenmeden birlikte yaşarsan seninle evlenmez, ilişkiden hevesini alınca seni bırakır diyenlere atıp tutuyorsun ama özünde sende öyle düşünüyorsun ki sevgilinden adım görmediğin için burada konu açmışsın. Adamın bir iki sene sonra ben evlilik düşünmüyorum deme ihtimali senide korkutuyor. O zaman senin o kadınlardan ne farkın kaldı.
Yanlış yapmışsın, ama beraber yaşadığın için değil, niyetin evlilik olduğu halde, ailesi ile bile tanışmadığın, nasıl insanlar olduğunu gözünle görmediğin, sana bu konuda ciddi adımlar atmamış adamla aynı evde yaşadığın için. Zira niyetin evlilikse adamın ilerde bunu istememe ihtimalini kabul etmen gerekirdi. Aynı evde yaşamak tercihtir ama sana evlilik sözü vermemiş, bu yönde somut bir adım atmamış bir adamla bir adım aynı evde yaşamaya başladıktan sonra adamı el altından evliliğe ikna etmeye çalışmak, adamın bir kaç sene sonra sizden ayrılma ihtimalini başarısızlık olarak görmek acizlik bana göre.
Modern ve güçlü kadın ne istediğini bilen, bir şey yaptıysa bunun sonuçlarını kendi başına alabilen, karşısındaki ile ilgili istek ve beklentilerini net ifade edebilen, karşısından istediği yönde bir yanıt görmezse, güçlü durup çekip gidebilen kadındır. Cinsellik mi istiyorsunuz yaşayın, aynı evde mi yaşamak istiyorsunuz yaşayın, ama bunları kendi tercihiniz olarak yaşayın , bunun sonucunda erkeğin sizle evlenmek zorunda olmadığını bilerek yaşayın, adam bunları yaşadıktan sonra sizden ayrılırsa, boşuna zaman kaybettim ya da yanlış kişiyi tercih ettim diye hayıflanmak yerine yaşadıklarınızın sizi siz yapan tecrübeler olduğu ve sizin kararlarınız olduğunu anlayabilecek olgunluktaysanız yaşayın. Bir adamla evlenmek istemek bunu belirtmek sizi düşürmez bu acizlik değildir, hayatı paylaştığınız insanl bunu konuşabilmelisiniz ; acizlik adama bu isteğinizi belirtmenize rağmen o size somut bir adım atmadığında çekip gitmemek, onun kurallarıyla ilişkiye devam etmektir.