• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik mi? Bekarlık mı?

Evet maalesef ki halimden fazla memnunum :KK48:
Yanlış insan ve ailesiyle yaşananlardan sonra, şuan cennette gibiyim çok şükür. Sizin için de hayırlısı olsun inşallah...
Peki hayatınıza boşandıktan ne kadar zaman sonra biri girdi? Kolay oldu mu? Şuanki kişi boşanmış oldugunuzu biliyor mu? Nasıl tepki veriyor ne düşünüyor? Yaklaşımı değişik oluyor mu? Çocugunuz var mı? Yaşımızda cok yakınmış:) . Afedersiniz soru yağmuruna tuttugum için. Konunun dışına cıktım ama kafamda o kadar cok deli sorular varki. Boşandıktan sonraki hayat hakkında.

Peki hayatınıza boşandıktan ne kadar zaman sonra biri girdi? Kolay oldu mu? Şuanki kişi boşanmış oldugunuzu biliyor mu? Nasıl tepki veriyor ne düşünüyor? Yaklaşımı değişik oluyor mu? Çocugunuz var mı? Yaşımızda cok yakınmış:) . Afedersiniz soru yağmuruna tuttugum için. Konunun dışına cıktım ama kafamda o kadar cok deli sorular varki. Boşandıktan sonraki hayat hakkında.
Hayatıma girmek isteyen çok oldu; hatta çok bocaladım hangisi samimi, hangisi seviyor, hangisi işime-gelecekteki maaşıma göz dikti diye ... En sonunda beni gerçekten sevdiğini anladığım kişiyi soktum hayatıma, sevilmeyi çok özlemiştim çünkü, sevilirsem seveceğimi de biliyordum.. Boşandığım yıl aynı yerde çalışıyorduk, ordan ayrıldıktan sonra epey uğraşıp ikna etti beni. Kendisi benden 12 yaş büyük ve evlenmemiş, evlenmiş olmamı benden daha az umursadı hep, sayesinde kendime güvenim ve saygım arttı. 2 yıl olmak üzere sanırım, bir sorun yaşamadık... Evlilik konusunda da ben geri çekiyorum kendimi biraz...

Aynı durumdayım, hayatımda biri olmasına rağmen evlilik fikri hala çekmiyor beni, hep böyle kalalalım istiyorum. İstediğinde yakın, istemediğinde uzak :) bekarlığı bilmem ama boşanmak baya sultanlık yahu :21:
Evliliğin mata bişey olmadığını gorduk.
Sadece kendi evliliğimde değil, ben cidden etrafta mutlu evlilik goremiyorum.
Hep bi arıza.
Arıza yoksa da tahammül etme çabaları.
Kafa rahat değil yani.
En kebabı boşanmak:KK70: , zaten yeni biriyle evlilik kararı almak çok zor artık. Çok didiklerım gibi geliyor.

Hayatımdan memnundum ta ki 30ların sonuna doğru biyolojik saat tık tık tık bebek vakti demeyi çoğaltana kadar...
Ve yalnız yaşıyordum ne olacak böyle demeye başladım.
Sevdiğim adamlardan da hayır gelmedi.
Iyi bir adamla evlendim gecen sene eylülde, bu ağustosta da anne oldum.
Canım isteyince yemek canım isteyince temizlik yapıyorum,ailesiyle istersem görüşürüm,adamcağız iyi bir insan,şu an cay demliyor:)

Evliliğin mata bişey olmadığını gorduk.
Sadece kendi evliliğimde değil, ben cidden etrafta mutlu evlilik goremiyorum.
Hep bi arıza.
Arıza yoksa da tahammül etme çabaları.
Kafa rahat değil yani.
En kebabı boşanmak , zaten yeni biriyle evlilik kararı almak çok zor artık. Çok didiklerım gibi geliyor.
İyi niyetimizi kaybettirdiler... Bu halde çekebilen hoşgelsin, o gerçekten seviyordur zaten...

İyi niyetimizi kaybettirdiler... Bu halde çekebilen hoşgelsin, o gerçekten seviyordur zaten...
Bilmiyorum. O çekiyor görünen bile evlenince degisebilir. insanlar çok iyi rol yapıyor. hatta geçmişte bana bunları yaptın diye intikam almaya çalışanı gördü geçirdi bu bünye.

Bir bekar olarak bekarlık sultanlıktır diyorum. Açıkçası bu lafı tam anlamıyla yaşıyorum. Amaa evlilik de doğru insan ve doğru zamanda olursa güzel diye düşünüyorum. Çoğu insan bunu yapamadığı için çoğu evli mutsuz. 27 yıllık hayatımda gördüğüm mutlu evlilik gerçekten diyorum bir elin parmaklarını geçmez. Burada bile binlerce konu okuyorum. Millet hiç bir şeyi düşünmeden, ölçmeden, tartmadan nasıl evleniyor aklım almıyor. Yahu millet evlendikten 3 gün sonrasını hesap edemeden evleniyor, sonra buralarda ağlıyorlar.

Genelde evliler bekarlık günlerini özlüyor keşke bekar olsam gezsem tozsam diyor, bekarlar ise bir yuvam olsun cocuklarım olsun diye çabalıyor.
Peki sizce hangisi bayanlar?
Evlendikten sonra daha mutluyum bekarkenki günlerimden diyenler var mı aranızda?

Buarada soruyu sorma amacımı acıklayayım bide kendimi tanıtayım; 25 yaşındayım boşanma aşamasındayım. Aylardır bekar gibi yaşıyorum eşimden haberim yok. bazen diyorum ki eski soyadıma kavuşur kavuşmaz gezicem tozucam uçucam yurt dışına taşınıcam birdaha evlenmek mi?asla. zaten kısa sürmüştü evliliğim. Çilesini yada sefasını hic süremedim. bişey anlayamadan boşanma aşamasına geliverdim. Ama boşanma aşaması cok zor geldi. Baba soyadımı özledim. Diyorumki ne eşeklik etmişimde evlenmişim hiç yoktan bu kadar ugrastım durdum. Hem bir ömür o adamla gecirecektim o kadar sorumluluğun altından nasıl kalkacaktımki, bir özgürlüğümde kalmayacaktı. Asla evlenmem birdaha diyorum.
Ama bazende evlenmezsem hic, bi 50 yaşından sonra napıcam. Anneme babama bişey olursa napıcam. İyice yaşlanınca kimse kapıma gelmeyecek hic cocuk doğurmayacak mıyım.
Cok değişik bir psikolojideyim sürekli. Her boşanan bu süreci yaşıyor mu acaba merak ediyorum?

Doğru bir evlilik yapmamışsiniz. ....

Birde çok yanlış bir soru bu....birbirinin yerine tercih edilecek durumlar değil nasıl mutluysanız huzurluysanız öyle yaşarsınız...bu soru insanda evlenmiş olmak için evlenmek hissi yaratıyor...şimdi bunları düşünmeyin biraz kendinizi toparlayın hayatınıza devam ederken karşınıza birisi çıkar evlenirsiniz...ikisinin de keyfini çıkaran bir insan olarak geleceğinizi yaşanmışlıklarınızla sınırlamayın derim....

Hayatıma girmek isteyen çok oldu; hatta çok bocaladım hangisi samimi, hangisi seviyor, hangisi işime-gelecekteki maaşıma göz dikti diye ... En sonunda beni gerçekten sevdiğini anladığım kişiyi soktum hayatıma, sevilmeyi çok özlemiştim çünkü, sevilirsem seveceğimi de biliyordum.. Boşandığım yıl aynı yerde çalışıyorduk, ordan ayrıldıktan sonra epey uğraşıp ikna etti beni. Kendisi benden 12 yaş büyük ve evlenmemiş, evlenmiş olmamı benden daha az umursadı hep, sayesinde kendime güvenim ve saygım arttı. 2 yıl olmak üzere sanırım, bir sorun yaşamadık... Evlilik konusunda da ben geri çekiyorum kendimi biraz...
Cok teşekkür ederim:) bilmem yaşadınız mı benim gibi duygu karmaşaları. Boşandıktan sonra sevebilirmiyim sevilebilirmiyim acaba düşüncelerini.
Ben yaşıyorum. İlk ayrılışımdan itibaren eğer hayatıma biri girermi bundan sonra mutlu olurmuyum acaba sonucta ben evlendim boşandım kaygısı taşıyorum. biliyorum yapmamam lazım ama boynum bükülüyor bazen. Tabi bu hayatıma biri girermi kaygısı evlenmekle alakalı değil:) normal sevgililik flört yeterli. O kadarda yalnız kalmak istemem. Ama evlilik evet bencede ccıkkkks.

Cok teşekkür ederim:) bilmem yaşadınız mı benim gibi duygu karmaşaları. Boşandıktan sonra sevebilirmiyim sevilebilirmiyim acaba düşüncelerini.
Ben yaşıyorum. İlk ayrılışımdan itibaren eğer hayatıma biri girermi bundan sonra mutlu olurmuyum acaba sonucta ben evlendim boşandım kaygısı taşıyorum. biliyorum yapmamam lazım ama boynum bükülüyor bazen. Tabi bu hayatıma biri girermi kaygısı evlenmekle alakalı değil:) normal sevgililik flört yeterli. O kadarda yalnız kalmak istemem. Ama evlilik evet bencede ccıkkkks.
Yaşadım tabiki, özellikle yaşatanlar oldu. Özellikle dul kelimesi kullanan okumuş cahiller de gördüm ilk boşandığımda, neredeyse etki altında kalacaktım.. Hayatımda çok iyi insanlar da vardı onları hayatımda tutup diğerlerini defettim. Kimsenin ne olduğumu söylemesine iZin vermedim. O zaman hayat daha da kolaylaşıyor. Siz hayal kurmaya bakın, bir de inanın. Er yada geç gerçek oluyor...

Bir bekar olarak bekarlık sultanlıktır diyorum. Açıkçası bu lafı tam anlamıyla yaşıyorum. Amaa evlilik de doğru insan ve doğru zamanda olursa güzel diye düşünüyorum. Çoğu insan bunu yapamadığı için çoğu evli mutsuz. 27 yıllık hayatımda gördüğüm mutlu evlilik gerçekten diyorum bir elin parmaklarını geçmez. Burada bile binlerce konu okuyorum. Millet hiç bir şeyi düşünmeden, ölçmeden, tartmadan nasıl evleniyor aklım almıyor. Yahu millet evlendikten 3 gün sonrasını hesap edemeden evleniyor, sonra buralarda ağlıyorlar.
Sonra ölçmeden biçmeden evlenip burada ağlıyorlar sözünüz benim konumda ve beni kapsıyor olarak cevap veriyorum:) ; birincisi evlendiğim kişiyle 3 yıldır beraberdim işi gücü yerinde namuslu efendi birisiydi ve aşıktık,üzerime cok titrerdi kötü bir huyuda yoktu. evlilik üzerine beklentilerimizi cok konuşmuştuk. Evlenir evlenmez diyebilirim, sürekli anne evini aradı en ufak şeye sinir krizi gecirip yıktı döktü evi beni evden kovdu ailesi ona destek cıktı. neye ugradıgımı şaşırdım ve burada kendimi ağlarken buldum:))

Sizde bekarmışsınız buna benzer bişey yaşamayıp burada ağlamayacagınızın garantisini verebilir misiniz??

Evlilik ne kadar güzel bir şey olsa da, sorumlulukları ve getirileri her zaman bekarlığı özletir.
Misal, zorunlu yapılan aile akraba görüşmeleri, ev işleri, maddiyatın hesapsızca olamaması, her olayda kendi kararınızın yanında eşinize de fikir danışmak ve ortak nokta aramaya çalışmak falan filan...

Çocuk yapmayı asla düşünmeyen bir bekar olarak sultanlıktayım. Evlenmesem hiç sanki herşey daha iyi olacak gibi. Yinede rahatlık batmış ki girdik çile yoluna :KK51:

Yaşadım tabiki, özellikle yaşatanlar oldu. Özellikle dul kelimesi kullanan okumuş cahiller de gördüm ilk boşandığımda, neredeyse etki altında kalacaktım.. Hayatımda çok iyi insanlar da vardı onları hayatımda tutup diğerlerini defettim. Kimsenin ne olduğumu söylemesine iZin vermedim. O zaman hayat daha da kolaylaşıyor. Siz hayal kurmaya bakın, bir de inanın. Er yada geç gerçek oluyor...
Bende cok eleme yaptım hayatımda bu olaydan sonra. Dul kelimesini duymak benide aşırı üzüyor. Duymamaya unutmaya calışıyorum. Dediğiniz gibi cok hayallerim var. İnanmakta zorluk cekiyorum ama hayal kuruyorum çokça:) teşekkür ederim

Kesinlikle bekarlik. Aksam yemegi yerine ayaklarimi uzatip cips cola yiyebiliyorum. Istersem acliktan olurum kimse bir sey beklemiyor. Camasir desen kafama gore, kimseyi dusunmek zorunda degilim.

Ben evlendim de ne oldu hala çocuk doguramiyorum bi ömür de doguramayacam o yüzden tabiki bekarlık
Bekarlık sultanlik
Ozur dilerim
Ama cocuksuz olmakta guzel canini sikma
Bazen insan oyle de dusunuyor tipki bekar olmak istemesi gibi
Hayat guzel kendin adina hayatin tadini al derim
Tekrar kirdiysam ozur dilerim

Back
X