evlilik mükemmel bir şey değil mi?

Karşı taraf kıskanmanız için konuşmuş sanki doğru da olsa neden överki eşler birbirlerini başkalarına. sizin mutsuz olduğunuzu anlamışlar inadına yapıyorlar gibi
Bana kıskandırmak için konuşmuşlar gibi gelmedi muhabbet esnasında yeri gelmis söylenmiş gibi. Mesela konu sahibi çocuğunun uyumadığından bahsetmiş o da kendi çocuğundan bahsetmiş . E konu çocuklar olunca diğer eş de hanımını övmüş ilgileniyor falan diye gayet doğal muhabbetler bunlar bence. Ben hiç kötü niyet hissetmedim. Konu sahibi bu konularda dertli olduğu için belli seyler kafasına takılmış. Burda da onları ardarda sıralamış.

Bugün eşimin bir arkadaşı ve eşiyle birlikte dışarı çıktık. Eşlerimiz samimi ama bizim daha birkaç kez görüşme fırsatımız oldu. Bu görüşmeler esnasında ki gözlemlerim ve kadının eşiyle alakalı anlattıkları beni bunalımlardan bunalımlara sürükledi resmen.

Ben okulu bitirir bitirmez atandım ve hemen (severek)evlendim. Sonrasında işimden ihraç oldum. Yılların emeği hiç oldu gitti. O arkadaş okumamış eşinin iyi bir işi ve çok iyi imkanları var. Tabiri caizse bir eli yağda bir eli balda

Benim eşim ailem her daim maddi manevi destek olmasına rağmen asla aileme karşı yüzü gülmez. Ne zaman ailem gelse başı ağrıyor halsiz yorgun. Surat beş karış. Kendi ailesi de ne yaparsa yapsın hep en kıymetli.

Benim eşim asla misafir sevmiyor. Akraba arkadaş... vs kimi evime davet edecek olsam hep huzursuzluk çıkarıyor. Gelmelerine müsade etmiyor. Gelince bir şekilde beni ve gelen misafiri huzursuz ediyor.

Alıp satacağım her şeyi gereksiz görüyor. Gelen her faturadan sonra arıza çıkarıyor. Sürekli sana şöyle yapacağım şuraya götüreceğim neler yapacağım... vs anlatıyor. Zamanı geldi mi çok mu gerekli bunlar yani diyor. Oğlumu birkaç saat anneannesine emanet edip dinlenmek istesem sen ne biçim annesin bi çocuğa bakamıyorsun o sana muhtaç falan diye anneliğime sürekli laf ediyor. Evle alakalı bir işten yakınsam ama ben sana dedim çocukla evini eşini ihmal etmeden hepsini birlikte yürütebilecek misin diye saatlerce konuşuyor. Sonra okuduğum kitaba izlediğim diziye giydiğim kıyafete...her şeye karışıyor. Bunun gibi olumsuz bir çok şey sayabilirim ama daha fazla uzatmak istemiyorum.

Bir de bugün o arkadaşın eşine baktım. Bu dördüncü kez buluşmamız üçü dışarda oldu. Üçünde de oğlunu babaannesine bırakmıştı ve eşi sürekli ‘bizim hanım oğlana çok düşkün aklı hep onda, onsuz boğazından da zor geçer’ gibi sürekli kadının evladına düşkünlüğünden bahsetti. Ben o ara ağlayan oğlumu susturmaya çalışırken bir yandan da bir şeyler yemeye çalışıyordum. Sonra kadın ‘Allah razı olsun eşimde ailesi de beni bir gün üzmediler, bir dediğimi iki etmediler diyor. Gece 2 de olsa bir şey canım istese 2 saatlik yol olsun gider alır getirir diyor. Sadece beni değil ailemi de el üstünde tutar diyor. Yani benim eşimin tam zıttı

Sonra çocuklardan bahsediyoruz. Oğlum gece 12 de bir yatar sabah 12 ye kadar uyur diyor. Benim oğlumda gece 2lere kadar ağlar maksimum sabah 8 de uyanır( 2 saatte bir uyanarak o da)

Sonra tüm bu konuşmalar üstüne evlilik çok güzel bir şey Hele evlat sahibi olmak o hiç anlatılmaz değil mi diyor? Oğlum nasıl olursa olsun bir kez üff demedim şükürler olsun deyor. Ben de sessizce dinliyorum ve kendi kendime soruyorum...

Sahi gerçekten evlilik çok güzel miydi? Evlat nasıl olursa olsun anne asla şikayet etmez miydi? Ben iyi bir anne değil miydim? Şimdi ben bu kadını kıskanıyor muydum? Acaba ben ne zaman bu kadar zavallı bir kadın olmuştum.
Eşim ve ailesi ne kadar okudum orda aklına bişey geldi :KK58:
Eltimde kaynimin sürekli el üstünde tuttuğundan onu çok sevdiğinden bahseder

Nasıl masaj yaptığını bile anlatmışligi var millete :skandal:

Ama gel gör ki ben diyeyim yılda 2-3 siz deyin yılda 5-6 ayrı ve farklı kişilerle aldattığı için kavga ederler

Sanarsin ki çok mesutlar :KK36::D

Diyeceğim o ki inanma :KK37:

Bazıları çok sahte :-)

Ama çok mutlu evlilikler var mı var

Ama bı adamın sürekli karısına övgüler yağdırmasi nin altında bişeyler ararım hep bu yüzden :KK31:

Böyle eşlerini öven kadınlar genelde çok mutsuz oldukları halde kendilerini mutlu gibi göstermeye çalışırlar. Hicbir şey göründüğü gibi değil konu sahibi.
"Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" atasözü boşuna mı söylenmiştir sence?
Söylenenler nedense bana hiç inandırıcı gelmedi.
Hickimse güllük gülistanlık yaşamıyor bu hayatı.
Beklentileri biraz düşürmek gerek ve tabiiki karşılıklı uyum çok önemli evliliklerde.
Kiyas yapmayı doğru bulmuyorum şahsen.

Mutlu görünen arkadaşlarınıza çok takılmadım, içi boş bir reklam da olabilir gerçek de.
Ama sizin eşiniz gerçekten yontulmamış bir odun, bencil bir kereste. Bence sizin asıl sorununuz o, çözmeniz gerek.

eşiniz sizi bilinçli ya da bilinçsiz sindirmeye öz güveninizi yerle bir etmeye çalışıyor.diğer kadının söylediklerine de takılma kimin evinde ne yaşadığını bilemezsin bana inandırıcı gelmedi özellikle hava atmaya çalışıyor gibi.bir de gerçekten anlattığı gibiyse evliliği eşi vs. bunları anlatması çok itici ve gereksiz. ben olsam enerjimi sömüren bu aileyle görüşmezdim. bir de hanımının her şeyine karışan her şeye b.k atan erkeklere de acayip kıl olurum.maalesef eşin de bu tip erkeklerden sanırım.

Düzeleceğine ihtimal vermiyorum ama boşanma lafı da bir kez ağzımdan çıktı ve çıldırdı. annemden ve etrafımdan etkilendiğim için bunları söylediğimi falan söyledi. Esasında böyle bir şey söz konusu bile değil. Yaşadığım sorunlardan sıkıntılardan annem dahil kimsenin haberi olmaz ama boşanma sözü geçmesiyle birlikte iftiralara başladı. Gerçekten zor bir durumdayım
İhraç olmuşsunuz belki onun da psikolojisi iyi değildir. Duymamaya çalışın .
Ama bence arkadaşınız iyi kalpli biri değil bilginiz olsun . Dikkat edin ona. Ben karşımdaki ailenin evliliği iyi değilse eşimi bu kadar övemem üzülürler diye. Ama kadın kıskandırmak için böyle yapmış bence

Ya inanmayın toz pembe şeyler bınlar soruyorım yüzde yüz insan varmı eminim bu arkadasın gizli saklı neleri verdır ele güne karşı kocam şöyle boylemi desin evlilik yüzde yüz değildir cünkü kimse yüzde yüz değildir sadece eşlerden biri diğerini tolere eder eşin yüzde 65 70 olumluysa idare edin diğer kısmını kimseylede karsılastorma yapmayın

Evet kendine bir şeyler çıkarmış. Bak o arkadaşa hiç çocuğuyla ilgileniyor mu ama ben öyle miyim ne kadar oğluma düşkünüm sana yardımcı oluyorum diyor. Evde de genel mana da elinden geldiğince işlerin ucundan tutar ama hep konuşur. Ben yaptım da benim gibisi var mı da sen nankördünde böyle erkek nerde de... vs gibi. O kadar konuşur ki keşke hiçbir şeye karışmasa da susup bi köşede otursa dersiniz.

İhraç olmamla alakalı benim ona kızmam lazım. Benim ihraç Sebeplerimden birisi eşimin de ihraç olması zaten. Bu konulara çok girmedim konu başka yer kayıp kapanmasın diye. Oğlumuz 3,5 aylık 6 yıllık evliyiz. En başında da bu huyları vardı ama son bir iki yılda dayanılmayacak bir boyuta vardı

Benim anladığım kadarıyla eşinle iletişim diliniz uymuyor ve giderek kopuyorsunuz. Bu iletişimi düzgün bir şekilde sağlamanın yolunu bulmanız gerekiyor. Ayrıca daha çocuğunuz pek minikmiş, bu aylarda sizin daha çok bunalmanız çok normal. Hele 1 yaş 2 yaş desin uyurda annesi. Umarım bir orta yol bulabilirsiniz. Hayırlısı olsun sizin ve çocuğunuz için.

bu konuda tek sorun esınızde
arkadaslarınızın anlattıkları gayet normal olması gerekenler

Benim anladığım kadarıyla eşinle iletişim diliniz uymuyor ve giderek kopuyorsunuz. Bu iletişimi düzgün bir şekilde sağlamanın yolunu bulmanız gerekiyor. Ayrıca daha çocuğunuz pek minikmiş, bu aylarda sizin daha çok bunalmanız çok normal. Hele 1 yaş 2 yaş desin uyurda annesi. Umarım bir orta yol bulabilirsiniz. Hayırlısı olsun sizin ve çocuğunuz için.
Evet uymuyor. O sürekli evin içinde o ben ve oğlumuz olalım kimse bize gelmesin biz gidelim yaptığı en ufak bir şey için bile ben saatlerce onu övüp minnet duyayım ve her zaman onun istediği gibi olayım istiyor. Bende artık tüm bunlara tahammül edemiyorum. Ben olmak istiyorum. Onu her yaptığı şey için saatlerce övmek istemiyorum

Gerçekten fenalık geldi üstüme okurken.
Bu adamla ömür geçmez desem :( Ailene olan tutumu en kötüsü...

Başlığa istinaden evlilik hiçte mükemmel degil ne kadar iyi olursa olsun geçim derdi biraz ilgisiz olsa sıkıntı kp kv grmce elti derdi biri olmasa biri kesin olur kimse dört dörtlük değil herkesin bi sorunu vardır o kadının eside kendide ovunmeyi seven tiplerdir yıllardır okadar insan tanıdım hiçte mükemmel görmedik en iyisinde bile kusur vardı takma kafana ama esin sıkıntı onun biraz torpulenmeye ihtiyacı var ne demek ailene surat yapmak

eşiyle ve çocuğuyla övünen kadınlardan irreti olmuşumdur hep

ikisi de bende yok kıskançlığımdandır belki de :KK70:

ama gerçekten ne gerek var canım

benimde sahip olduğum güzellikler var ama asla övünmem

gün gelir hepsi elimden kayar gider otururum yerime diye korkarım

Her erkek aynı değildir ...bir laf vardır esinle ve cocuklarinla övünme gün gelir dövunürsun...

Back
X