Evlilik nedir sizce?

Valla ben böyle bir adamla asla evlenmezdim çünkü para benim için çok önemli. Ama siz evlenmeyi bırak çocuk yapmışsınız. (Eminim isteyerek yaptınız) diyecek söz yok başa gelen çekilir herkesin hak ettiğini yaşadığını düşünüyorum
 
Uyumsuzsunuz. Bosanin bence, hayati zehir etmeyin. Cocuk da mutsuz bir anneyle cok mutlu olamaz zaten.
Yalniz esiniz hakli gibi, nisanlilikta ne oldugunu gostermis. Aynen devam ediyor. Keske o zaman bitirseydiniz. Tek size yetmeyen adama bir de cocuk yapmissiniz, iki kisiye nasil yetsin?
 
Bu ara borsada para kaybetmeyen yok bacım....ben 20 bin gömdüm ......moralim acaip bozuk ...ve bu kadın halimle bende eşinizden farksızım şuan...🤣eşime odun gibi davranıyorum resmen...adam ne yapsın 3 kuruşa eşşek gibi çalışıyor ben kaç aylık maaşını hiç ettim....birde suçlu oymuş gibi tavırlıyım...ha ona değil Genel olarak herkese....kimseyle görüşmüyorum gergin ve miskinim...kısacası hiçbirşey düşünecek durumda değilim....eşinizde benim gibi anladığım kadarıyla moral yok canı sıkkın...birada yapısı öyle demekki
Elinde olan bu be arkadaşım nasılsa çalışıyorsun ekonomik özgürlüğün var çalışma ortamın var...ne güzel işte bırak kocanda öyle oluversin baktın tahammülün yok boşarsın gider ama değişmesini çokta bekleme
 
Bir dert mi bilmiyorum ama içimi dökmek istiyorum yoksa patlıcam artık.
Evlilik nedir artık bu tanım üstünde düşünüyorum. Sadece eksiklerin giderildiği barinilan yer mi.
Sorun şu ki kocam bana göre aşırı ilgisiz ve duygusuz.
İki senelik evliyiz bir çocuğum var ikimizde çalışıyoruz çocuğa annem bakiyor esim bazen gündüz bazen gece çalışıyor gece çalıştımi annemde kalıyorum. Yani haftada belki iki üç gün görüşmüyoruz. Görüştüğümüz de de illaki evde sorun tartışma çıkıyor hiç mutlu olmuyorum. Yani şu eve girince beni sıkıntı basıyor çünkü beni kayle almıyor beni umursamıyor.
Baştan alırsam eğer aslında nisanliyken başladı. Görücü usulü tanıştık anlaştık ikimizde de heycan vardı birbirmizi görünce. İlk bir ay diyelim canım cicim geçti.sonrasi başladı artık kendi yüzünü çıkarmaya. Hiç bı özel gün bilmez bu günleri kutlamaya değer bulmaz ona göre saçmadır dalga geçer benimle ergenmisin der ona göre aşırı saçma şeylerdir. Nişanlandık bir gün olsun elinde çiçekle gelmedi. Zaten yoğun çalıştı yüzünü görsem şükrettim. Gerisi de zaten ev kurma telaşı eşya altın almak ve bunlar için hep para peşinde gezdi durdu. Her sohbeti para. Parayı nereye yatirsam nerden alsam. Borsa oynar gram alır dolar alır sanal para alır. Araba al sat yapar. Kâr eder o kârla yeniden alır ve bu döngü devam eder.adam için herşey paradir.
İlk zamanlar hak verdim ailesi yardım etmedi.ben duygusallık istediğimi bana zaman ayırmasını beni onemsemesini ve beklentilerimi söyledim. Tmm haklısın evlenelim herşey güzel olcak herşeyi yapicam dedi.
Evlendik hala bir çiçek göremedim. Burda çiçekten kastım bir romantiklik bir duygusallik yok. İse gider gelir yemek TV telefon yatış.
İlk sene ben uğraştım başbaşa yemekler hediyeler aldım. Dalga geçti güldü. Bunlara mi ozeniyorsun dedi. Hevesim bitti. Gel birlikte çıkalım gezelim bak iki kişiyiz yeni evliyiz lütfen tadını çıkaralım dedim yok yapmadı boşa para harcayamazdi cunku. ciksakta benim zorumla çıktık hiç bir zevki olmadı kavga gürültü tartışma sürdü gitti. Ha kendisi üniversite okumuş kültürlü gezmiş dolaşmış yemekler kahvaltılar konserler kayak yapmalar. Bütün sosyalligi eğlenceyi yaşamış sanki benimle emekliliğe çekilmiş gibi. Kendimi 60 yaşında evliler gibi hissediyorum.
Sonra çocuk istedi benden bir çocuğumuz olsun bak çok mutlu olucaz birlikte gezicez herşey çok güzel.olcak evde bir bebeğimiz olsun dedi bende zaten evet çok severim çocuk sevilmezmi. Bir sürede olmadı sırf bunun için uğraştık tek odak noktamız bu oldu tek sohbetimiz çocuk.
Çocukta oldu. Hani gezicektik? Hani birlikte vakit geçircektik? Yine olmadı. Çocuk küçüktü buyucekti sonra olucakti..
Yani kısaca bana para harcamak benim için bir şey almak onun için çöpe para atmak gibi.
Bu konuyla ilgili ne düşündüğümü evlilikten ne beklediğimi ona güzel güzel anlatıyorum bak bu yıllar geçer güzel anılar biriktirelim geriye bakınca diyorum dinliyor evet diyor ama gerisi yok. Ben seni seviyorum değer veriyorum iyiki varsın bu ev senle güzel diyor e ozamn davranışlarda göster diyorum tmm diyor ama gerisi yok. Bu seferde tartışma çıkınca bağırır elindekini fırlatır anı öfkelenir saman alevi gibi yanar söner. Pişman olur gelir özür diler. Bunu sürekli yaşamak artık beni boğuyor.
Bir tartışma üzerine zaten sende bana bir gün olsun isteyerek bir çiçek bile almadin dedim hemen çiçek göndermiş. Ya ben bunu istemiyorum ki düzgün bir zamanda sakin bir zaman da güzel bir günde göndersende mutlu olsak be adam.diyorum göndericem ama sen susmuyorsun diyor. Bir beklentim yok senden dedim konuyu kapattım oh be diyor.
Bekliyorum doğum günü evlilik günü gelip geçiyor ama adam hala aynı hala aynı odun.
Sözle ifade eder seni seviyorum der geçer. Bende evet benimde yazligim yatim katım var keşke söylemekle olsa diyorum gülüp geçiyor dikkate bile almıyor.
Soylenme bende içimden gelerek yapıyım diyor. Soylenmiyorum yine yapmıyor.. Yakın zamanda doğum günüm vardı hiç bir şey söylemedim. Bir hafta öncesi bana borsada düşüşe geçti çok kotu oldu dedi ( burda bana doğum gününde birşey bekleme demeye getirdi bence. Bir hafta önceden mazeret sundu.) param değer kaybetti dedi hmmdedim geçtim sinirimden hiç bir şey demedim. Do.gununden iki gün önceydi işten erken çıktım birikmisim vardı kuyumcya gidelim de kendime birşey alicam dedim gittik yüzük beğendim aldım. Bunu ne zamandır istiyordum anca para biriktirmiştim. Bari kendime hediyem olsun diye aldım. Kuyumcudan çıktık bana doğum günün kutlu olsun dedi. Guldu. nasi yani dedim bunu ben aldım sen almadjn ayrıca bugün de değil dedim iki gün var. Para kaybettim param yok dedi. Eğer birşey almayı düşünsen zaten ayirirdin o parayı dedim hepsini yatirmissin borsaya. Evet kazanıp öyle alacaktım ama olmadı dedi. Tmm dedim duruldum sinirlerim bozuldu ama sustum. O gülmeye sakalasmaya beni güldürmeye çalıştı.o günde öyle geçti doğum günüm geldi uyduruk bir hediyeyle geçti ve çok güzel yapmış gibi gösterdi.ama bunca yaşanandan snra neye yarar söylediklerinden sonra. Bana bu muhabbeti yapmayıp hediyeni alip gecseydin bunlar yasanmasaydi diyorum haklısın bidaha olmaz diyor ama aynı şeyleri ve daha kötüsünü hep yaşıyorum.
Doğum yaptım kardeşlerim çiçek göndermişti eve bende onu görünce esimden sandım birlikte evdeydik açtım baktım ondan değil suratım düştü ne oldu dedi senden sandım dedim zaten olmicagini anlamaliydim sen asla böyle birşey almazsn dedim ertesi gün çiçek gönderdi bana. Ve sonrasında napiyim moralin bozuldu smdi bana tavır yaparsın diye gonderdim diyor yani sus payı veriyor bana.ve bunları yaşadıkça kahroluyorum.
Ona göre karısına çiçek hediye alan adam karısını aldatmistir oyuzden almıştır. Bak kuzenin ne yapmış yaa ne güzel filan diyorum o karısını aldatıyor sen bilmiyorsun sen bana dua et ben sana sadakatla bağlıyım diyor. Bu kadar iste evlilik ona göre sadakatle bağlı olmak para kazanmak seks çocuk ve bitti bu kadar.
Bu saatten sonra zaten bak çocuğumuz var artık hala daha mı bunları yasicaz ergenmiyiz liselimiyiz flortmu edelim diyor tüm yaşama sevincimi aldı götürdü :KK43: ilk başta sonra yapcam diye diye erteledi şimdi bize yakışmaz artık diyor ,:KK43: eve gidiyoruz yemek çay TV telefon yatıyor . TV kapat sohbet edelim diyorum kapatıp susuyor. Ama dışarda hiç öyle değildir sohbeti konuşmayı sever içine kapalı bir insan degil. ben konu açıyorum is yerinden bişe anlatıyorum isi eve getirme diyor başka bişe diyorum yarısını dinlemiyor hı neydi diyor tekrar etmek zorunda kaliyorum.
Duygusal boşluğum gittikçe artıyor.
Bosanalim ben gidiyorum dedim çıktım bu sefer kararlı davranıp ciddiyetle anlasin istedim. Pişman olduğunu özür diledi durdu tüm gün yanıma geldi ozurler sözler ama inanmadım. Çünkü yine elini kolunu sallayarak gelmiş. Sadece bir ozurle bu işi kapatırım diye gelmiş. Bende sen hep aynisin bu kız ne düşünür ne ister neye mutlu olur bilmiyorsun bak yine elin kolun boş bir çiçek alsaydın benim buna ne kadar sevinicegimi bildiğin halde yapmıyorsun iste dedim ertesi gün çiçek almış gelmiş ama ne önemi var şimdi deliriyorum ben söyledikten sonra ne anlamı var kabul etmedim sinirlendi fırlattı çiçeği gitti.
Artık hiç bir şekilde umrumda değil sanki gittikçe soğuyorum. Aynı evde iki yabancı gibiyiz.
Evet çok iyi bir insan iyi bir baba ama iyi bir koca değil ona göre kendisi içkisi sigarası yok bana bağlı aldatmaz ve bunlar yeter daha ne istiyorsun diyor.
Ne yapacağımı nasıl davranicagimi bilmiyorum. Kararlı olduğumu görmesi beni ciddiye alması için nasi davranmalıyım ?
Eski olanları unutamıyorum bana yaptıklarını unutamıyorum hatırladıkça ona karşı iyce doluyorum bu sefer iyce uzaklasiyorum. Bir kere mutlu etmiyor ki unutayım gecmisi
Paraya düşkünlüğü borsa gibi konuları geçiyorum oraya yorum yapmayacağım. sadece şunu söylemek istiyorum hayattaki herkes sevgisini bizim gibi belli etmek zorunda değil. Herkesin sevgiyi alış ve gösteriş biçimi farklıdır. Karşınızdaki insana sevgisini sizin gibi göstermesi için baskı kuruyorsunuz bence bu iyi bir şey değil. İnsanları olduğu gibi kabul etmedikçe onlarla duygusal bağlar kurmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Herkes hediye alarak veya güzel söz söyleyerek sevgisini belli etmez. Bunun için size okumanız için bir kitap önericem Gray Chapman - Beş Sevgi Dili. Bu kitabı okuyup bakış açınıza farklılık katabilir, farklı pencereden bakmayı deneyebilirsiniz. ✨
 
Öf çiçek çiçek çiçek içim şişti resmen. Eşiniz haklı çiçekmiş hediyeymiş bunlar sevginin ölçütü asla olamaz. Seni öpüp koklayıp sarmalıyor mu? Arkanda dağ gibi duruyor mu? Cinsel anlamda seni düşünüyor mu? VS vs. Duygusal doyum yaşıyorsan çiçekti böcekti boşver bence.
 
Kusura bakmayin ben yanlis konuya yazmisim:KK43: Sonradan bi göz attim da,sizi pek haksız bulmadim
 
Anne babasına bak eşini gör... Bu kadar basit bir olay aslında. Anne baba hep rol modeldir, benim eşimde ailesinden hiç birşey görmemiş odun 🤭
Kendini boşuna üzüyorsun..
 
Sizinki bile bile lades. Eldeki malzeme bu maalesef. En gezen çiftler bile çocuk olunca mecbur eve kapanıyor bir süre. Çocuk olunca gezeriz beklentinize şaşırdım o yüzden. Ben eşinizde bir hata bulamadım şöyle ki en başta böyleymiş, değişmemiş, sizi kandırmamış. Siz bunu bile bile evlenmek için evlenmişsiniz. Boşanalım demişsiniz ama hala birliktesiniz, ciddi değildiniz demek ki. Eşiniz de anlamış bunu. Şu an zaten pek evli gibi değilsiniz. Üzüldüm sizin adınıza ama önünüzde uzun bir hayat var. Ona göre yapın seçimlerinizi
 
Bir dert mi bilmiyorum ama içimi dökmek istiyorum yoksa patlıcam artık.
Evlilik nedir artık bu tanım üstünde düşünüyorum. Sadece eksiklerin giderildiği barinilan yer mi.
Sorun şu ki kocam bana göre aşırı ilgisiz ve duygusuz.
İki senelik evliyiz bir çocuğum var ikimizde çalışıyoruz çocuğa annem bakiyor esim bazen gündüz bazen gece çalışıyor gece çalıştımi annemde kalıyorum. Yani haftada belki iki üç gün görüşmüyoruz. Görüştüğümüz de de illaki evde sorun tartışma çıkıyor hiç mutlu olmuyorum. Yani şu eve girince beni sıkıntı basıyor çünkü beni kayle almıyor beni umursamıyor.
Baştan alırsam eğer aslında nisanliyken başladı. Görücü usulü tanıştık anlaştık ikimizde de heycan vardı birbirmizi görünce. İlk bir ay diyelim canım cicim geçti.sonrasi başladı artık kendi yüzünü çıkarmaya. Hiç bı özel gün bilmez bu günleri kutlamaya değer bulmaz ona göre saçmadır dalga geçer benimle ergenmisin der ona göre aşırı saçma şeylerdir. Nişanlandık bir gün olsun elinde çiçekle gelmedi. Zaten yoğun çalıştı yüzünü görsem şükrettim. Gerisi de zaten ev kurma telaşı eşya altın almak ve bunlar için hep para peşinde gezdi durdu. Her sohbeti para. Parayı nereye yatirsam nerden alsam. Borsa oynar gram alır dolar alır sanal para alır. Araba al sat yapar. Kâr eder o kârla yeniden alır ve bu döngü devam eder.adam için herşey paradir.
İlk zamanlar hak verdim ailesi yardım etmedi.ben duygusallık istediğimi bana zaman ayırmasını beni onemsemesini ve beklentilerimi söyledim. Tmm haklısın evlenelim herşey güzel olcak herşeyi yapicam dedi.
Evlendik hala bir çiçek göremedim. Burda çiçekten kastım bir romantiklik bir duygusallik yok. İse gider gelir yemek TV telefon yatış.
İlk sene ben uğraştım başbaşa yemekler hediyeler aldım. Dalga geçti güldü. Bunlara mi ozeniyorsun dedi. Hevesim bitti. Gel birlikte çıkalım gezelim bak iki kişiyiz yeni evliyiz lütfen tadını çıkaralım dedim yok yapmadı boşa para harcayamazdi cunku. ciksakta benim zorumla çıktık hiç bir zevki olmadı kavga gürültü tartışma sürdü gitti. Ha kendisi üniversite okumuş kültürlü gezmiş dolaşmış yemekler kahvaltılar konserler kayak yapmalar. Bütün sosyalligi eğlenceyi yaşamış sanki benimle emekliliğe çekilmiş gibi. Kendimi 60 yaşında evliler gibi hissediyorum.
Sonra çocuk istedi benden bir çocuğumuz olsun bak çok mutlu olucaz birlikte gezicez herşey çok güzel.olcak evde bir bebeğimiz olsun dedi bende zaten evet çok severim çocuk sevilmezmi. Bir sürede olmadı sırf bunun için uğraştık tek odak noktamız bu oldu tek sohbetimiz çocuk.
Çocukta oldu. Hani gezicektik? Hani birlikte vakit geçircektik? Yine olmadı. Çocuk küçüktü buyucekti sonra olucakti..
Yani kısaca bana para harcamak benim için bir şey almak onun için çöpe para atmak gibi.
Bu konuyla ilgili ne düşündüğümü evlilikten ne beklediğimi ona güzel güzel anlatıyorum bak bu yıllar geçer güzel anılar biriktirelim geriye bakınca diyorum dinliyor evet diyor ama gerisi yok. Ben seni seviyorum değer veriyorum iyiki varsın bu ev senle güzel diyor e ozamn davranışlarda göster diyorum tmm diyor ama gerisi yok. Bu seferde tartışma çıkınca bağırır elindekini fırlatır anı öfkelenir saman alevi gibi yanar söner. Pişman olur gelir özür diler. Bunu sürekli yaşamak artık beni boğuyor.
Bir tartışma üzerine zaten sende bana bir gün olsun isteyerek bir çiçek bile almadin dedim hemen çiçek göndermiş. Ya ben bunu istemiyorum ki düzgün bir zamanda sakin bir zaman da güzel bir günde göndersende mutlu olsak be adam.diyorum göndericem ama sen susmuyorsun diyor. Bir beklentim yok senden dedim konuyu kapattım oh be diyor.
Bekliyorum doğum günü evlilik günü gelip geçiyor ama adam hala aynı hala aynı odun.
Sözle ifade eder seni seviyorum der geçer. Bende evet benimde yazligim yatim katım var keşke söylemekle olsa diyorum gülüp geçiyor dikkate bile almıyor.
Soylenme bende içimden gelerek yapıyım diyor. Soylenmiyorum yine yapmıyor.. Yakın zamanda doğum günüm vardı hiç bir şey söylemedim. Bir hafta öncesi bana borsada düşüşe geçti çok kotu oldu dedi ( burda bana doğum gününde birşey bekleme demeye getirdi bence. Bir hafta önceden mazeret sundu.) param değer kaybetti dedi hmmdedim geçtim sinirimden hiç bir şey demedim. Do.gununden iki gün önceydi işten erken çıktım birikmisim vardı kuyumcya gidelim de kendime birşey alicam dedim gittik yüzük beğendim aldım. Bunu ne zamandır istiyordum anca para biriktirmiştim. Bari kendime hediyem olsun diye aldım. Kuyumcudan çıktık bana doğum günün kutlu olsun dedi. Guldu. nasi yani dedim bunu ben aldım sen almadjn ayrıca bugün de değil dedim iki gün var. Para kaybettim param yok dedi. Eğer birşey almayı düşünsen zaten ayirirdin o parayı dedim hepsini yatirmissin borsaya. Evet kazanıp öyle alacaktım ama olmadı dedi. Tmm dedim duruldum sinirlerim bozuldu ama sustum. O gülmeye sakalasmaya beni güldürmeye çalıştı.o günde öyle geçti doğum günüm geldi uyduruk bir hediyeyle geçti ve çok güzel yapmış gibi gösterdi.ama bunca yaşanandan snra neye yarar söylediklerinden sonra. Bana bu muhabbeti yapmayıp hediyeni alip gecseydin bunlar yasanmasaydi diyorum haklısın bidaha olmaz diyor ama aynı şeyleri ve daha kötüsünü hep yaşıyorum.
Doğum yaptım kardeşlerim çiçek göndermişti eve bende onu görünce esimden sandım birlikte evdeydik açtım baktım ondan değil suratım düştü ne oldu dedi senden sandım dedim zaten olmicagini anlamaliydim sen asla böyle birşey almazsn dedim ertesi gün çiçek gönderdi bana. Ve sonrasında napiyim moralin bozuldu smdi bana tavır yaparsın diye gonderdim diyor yani sus payı veriyor bana.ve bunları yaşadıkça kahroluyorum.
Ona göre karısına çiçek hediye alan adam karısını aldatmistir oyuzden almıştır. Bak kuzenin ne yapmış yaa ne güzel filan diyorum o karısını aldatıyor sen bilmiyorsun sen bana dua et ben sana sadakatla bağlıyım diyor. Bu kadar iste evlilik ona göre sadakatle bağlı olmak para kazanmak seks çocuk ve bitti bu kadar.
Bu saatten sonra zaten bak çocuğumuz var artık hala daha mı bunları yasicaz ergenmiyiz liselimiyiz flortmu edelim diyor tüm yaşama sevincimi aldı götürdü :KK43: ilk başta sonra yapcam diye diye erteledi şimdi bize yakışmaz artık diyor ,:KK43: eve gidiyoruz yemek çay TV telefon yatıyor . TV kapat sohbet edelim diyorum kapatıp susuyor. Ama dışarda hiç öyle değildir sohbeti konuşmayı sever içine kapalı bir insan degil. ben konu açıyorum is yerinden bişe anlatıyorum isi eve getirme diyor başka bişe diyorum yarısını dinlemiyor hı neydi diyor tekrar etmek zorunda kaliyorum.
Duygusal boşluğum gittikçe artıyor.
Bosanalim ben gidiyorum dedim çıktım bu sefer kararlı davranıp ciddiyetle anlasin istedim. Pişman olduğunu özür diledi durdu tüm gün yanıma geldi ozurler sözler ama inanmadım. Çünkü yine elini kolunu sallayarak gelmiş. Sadece bir ozurle bu işi kapatırım diye gelmiş. Bende sen hep aynisin bu kız ne düşünür ne ister neye mutlu olur bilmiyorsun bak yine elin kolun boş bir çiçek alsaydın benim buna ne kadar sevinicegimi bildiğin halde yapmıyorsun iste dedim ertesi gün çiçek almış gelmiş ama ne önemi var şimdi deliriyorum ben söyledikten sonra ne anlamı var kabul etmedim sinirlendi fırlattı çiçeği gitti.
Artık hiç bir şekilde umrumda değil sanki gittikçe soğuyorum. Aynı evde iki yabancı gibiyiz.
Evet çok iyi bir insan iyi bir baba ama iyi bir koca değil ona göre kendisi içkisi sigarası yok bana bağlı aldatmaz ve bunlar yeter daha ne istiyorsun diyor.
Ne yapacağımı nasıl davranicagimi bilmiyorum. Kararlı olduğumu görmesi beni ciddiye alması için nasi davranmalıyım ?
Eski olanları unutamıyorum bana yaptıklarını unutamıyorum hatırladıkça ona karşı iyce doluyorum bu sefer iyce uzaklasiyorum. Bir kere mutlu etmiyor ki unutayım gecmisi
Sevgiyi gösterme sekli bencecailedeöğrenilen birsey. Erkekler de babaları gibi koca oluyor.
Bence Sşz çiçek demişsiniz o yollamış ya. Bence bu adam ugrasmaya işlemeye değer.
Ona sevme biçimini öğreteceksin Baska yolu yok. O size cicek yollauınca memnuniyetiniz ifade edin. Mutlu olun ve belli edin. Mesela dışarı vçcıkmak istememe sebebi maddi sebepler ise koyun canta uza sandviçlerinizi cayınızı böyle bir plan yapın. Ben bi kez böyle Bi plan yapmıştım. Kızlarım çok memnun olmuştu. Eşiniz bazı seyler kurgulayamıyor ama asla reddediyor da değil bence. İnce ince işleyeceksiniz. Evlilik de nakış gibidir bir yerde.
 
Bir dert mi bilmiyorum ama içimi dökmek istiyorum yoksa patlıcam artık.
Evlilik nedir artık bu tanım üstünde düşünüyorum. Sadece eksiklerin giderildiği barinilan yer mi.
Sorun şu ki kocam bana göre aşırı ilgisiz ve duygusuz.
İki senelik evliyiz bir çocuğum var ikimizde çalışıyoruz çocuğa annem bakiyor esim bazen gündüz bazen gece çalışıyor gece çalıştımi annemde kalıyorum. Yani haftada belki iki üç gün görüşmüyoruz. Görüştüğümüz de de illaki evde sorun tartışma çıkıyor hiç mutlu olmuyorum. Yani şu eve girince beni sıkıntı basıyor çünkü beni kayle almıyor beni umursamıyor.
Baştan alırsam eğer aslında nisanliyken başladı. Görücü usulü tanıştık anlaştık ikimizde de heycan vardı birbirmizi görünce. İlk bir ay diyelim canım cicim geçti.sonrasi başladı artık kendi yüzünü çıkarmaya. Hiç bı özel gün bilmez bu günleri kutlamaya değer bulmaz ona göre saçmadır dalga geçer benimle ergenmisin der ona göre aşırı saçma şeylerdir. Nişanlandık bir gün olsun elinde çiçekle gelmedi. Zaten yoğun çalıştı yüzünü görsem şükrettim. Gerisi de zaten ev kurma telaşı eşya altın almak ve bunlar için hep para peşinde gezdi durdu. Her sohbeti para. Parayı nereye yatirsam nerden alsam. Borsa oynar gram alır dolar alır sanal para alır. Araba al sat yapar. Kâr eder o kârla yeniden alır ve bu döngü devam eder.adam için herşey paradir.
İlk zamanlar hak verdim ailesi yardım etmedi.ben duygusallık istediğimi bana zaman ayırmasını beni onemsemesini ve beklentilerimi söyledim. Tmm haklısın evlenelim herşey güzel olcak herşeyi yapicam dedi.
Evlendik hala bir çiçek göremedim. Burda çiçekten kastım bir romantiklik bir duygusallik yok. İse gider gelir yemek TV telefon yatış.
İlk sene ben uğraştım başbaşa yemekler hediyeler aldım. Dalga geçti güldü. Bunlara mi ozeniyorsun dedi. Hevesim bitti. Gel birlikte çıkalım gezelim bak iki kişiyiz yeni evliyiz lütfen tadını çıkaralım dedim yok yapmadı boşa para harcayamazdi cunku. ciksakta benim zorumla çıktık hiç bir zevki olmadı kavga gürültü tartışma sürdü gitti. Ha kendisi üniversite okumuş kültürlü gezmiş dolaşmış yemekler kahvaltılar konserler kayak yapmalar. Bütün sosyalligi eğlenceyi yaşamış sanki benimle emekliliğe çekilmiş gibi. Kendimi 60 yaşında evliler gibi hissediyorum.
Sonra çocuk istedi benden bir çocuğumuz olsun bak çok mutlu olucaz birlikte gezicez herşey çok güzel.olcak evde bir bebeğimiz olsun dedi bende zaten evet çok severim çocuk sevilmezmi. Bir sürede olmadı sırf bunun için uğraştık tek odak noktamız bu oldu tek sohbetimiz çocuk.
Çocukta oldu. Hani gezicektik? Hani birlikte vakit geçircektik? Yine olmadı. Çocuk küçüktü buyucekti sonra olucakti..
Yani kısaca bana para harcamak benim için bir şey almak onun için çöpe para atmak gibi.
Bu konuyla ilgili ne düşündüğümü evlilikten ne beklediğimi ona güzel güzel anlatıyorum bak bu yıllar geçer güzel anılar biriktirelim geriye bakınca diyorum dinliyor evet diyor ama gerisi yok. Ben seni seviyorum değer veriyorum iyiki varsın bu ev senle güzel diyor e ozamn davranışlarda göster diyorum tmm diyor ama gerisi yok. Bu seferde tartışma çıkınca bağırır elindekini fırlatır anı öfkelenir saman alevi gibi yanar söner. Pişman olur gelir özür diler. Bunu sürekli yaşamak artık beni boğuyor.
Bir tartışma üzerine zaten sende bana bir gün olsun isteyerek bir çiçek bile almadin dedim hemen çiçek göndermiş. Ya ben bunu istemiyorum ki düzgün bir zamanda sakin bir zaman da güzel bir günde göndersende mutlu olsak be adam.diyorum göndericem ama sen susmuyorsun diyor. Bir beklentim yok senden dedim konuyu kapattım oh be diyor.
Bekliyorum doğum günü evlilik günü gelip geçiyor ama adam hala aynı hala aynı odun.
Sözle ifade eder seni seviyorum der geçer. Bende evet benimde yazligim yatim katım var keşke söylemekle olsa diyorum gülüp geçiyor dikkate bile almıyor.
Soylenme bende içimden gelerek yapıyım diyor. Soylenmiyorum yine yapmıyor.. Yakın zamanda doğum günüm vardı hiç bir şey söylemedim. Bir hafta öncesi bana borsada düşüşe geçti çok kotu oldu dedi ( burda bana doğum gününde birşey bekleme demeye getirdi bence. Bir hafta önceden mazeret sundu.) param değer kaybetti dedi hmmdedim geçtim sinirimden hiç bir şey demedim. Do.gununden iki gün önceydi işten erken çıktım birikmisim vardı kuyumcya gidelim de kendime birşey alicam dedim gittik yüzük beğendim aldım. Bunu ne zamandır istiyordum anca para biriktirmiştim. Bari kendime hediyem olsun diye aldım. Kuyumcudan çıktık bana doğum günün kutlu olsun dedi. Guldu. nasi yani dedim bunu ben aldım sen almadjn ayrıca bugün de değil dedim iki gün var. Para kaybettim param yok dedi. Eğer birşey almayı düşünsen zaten ayirirdin o parayı dedim hepsini yatirmissin borsaya. Evet kazanıp öyle alacaktım ama olmadı dedi. Tmm dedim duruldum sinirlerim bozuldu ama sustum. O gülmeye sakalasmaya beni güldürmeye çalıştı.o günde öyle geçti doğum günüm geldi uyduruk bir hediyeyle geçti ve çok güzel yapmış gibi gösterdi.ama bunca yaşanandan snra neye yarar söylediklerinden sonra. Bana bu muhabbeti yapmayıp hediyeni alip gecseydin bunlar yasanmasaydi diyorum haklısın bidaha olmaz diyor ama aynı şeyleri ve daha kötüsünü hep yaşıyorum.
Doğum yaptım kardeşlerim çiçek göndermişti eve bende onu görünce esimden sandım birlikte evdeydik açtım baktım ondan değil suratım düştü ne oldu dedi senden sandım dedim zaten olmicagini anlamaliydim sen asla böyle birşey almazsn dedim ertesi gün çiçek gönderdi bana. Ve sonrasında napiyim moralin bozuldu smdi bana tavır yaparsın diye gonderdim diyor yani sus payı veriyor bana.ve bunları yaşadıkça kahroluyorum.
Ona göre karısına çiçek hediye alan adam karısını aldatmistir oyuzden almıştır. Bak kuzenin ne yapmış yaa ne güzel filan diyorum o karısını aldatıyor sen bilmiyorsun sen bana dua et ben sana sadakatla bağlıyım diyor. Bu kadar iste evlilik ona göre sadakatle bağlı olmak para kazanmak seks çocuk ve bitti bu kadar.
Bu saatten sonra zaten bak çocuğumuz var artık hala daha mı bunları yasicaz ergenmiyiz liselimiyiz flortmu edelim diyor tüm yaşama sevincimi aldı götürdü :KK43: ilk başta sonra yapcam diye diye erteledi şimdi bize yakışmaz artık diyor ,:KK43: eve gidiyoruz yemek çay TV telefon yatıyor . TV kapat sohbet edelim diyorum kapatıp susuyor. Ama dışarda hiç öyle değildir sohbeti konuşmayı sever içine kapalı bir insan degil. ben konu açıyorum is yerinden bişe anlatıyorum isi eve getirme diyor başka bişe diyorum yarısını dinlemiyor hı neydi diyor tekrar etmek zorunda kaliyorum.
Duygusal boşluğum gittikçe artıyor.
Bosanalim ben gidiyorum dedim çıktım bu sefer kararlı davranıp ciddiyetle anlasin istedim. Pişman olduğunu özür diledi durdu tüm gün yanıma geldi ozurler sözler ama inanmadım. Çünkü yine elini kolunu sallayarak gelmiş. Sadece bir ozurle bu işi kapatırım diye gelmiş. Bende sen hep aynisin bu kız ne düşünür ne ister neye mutlu olur bilmiyorsun bak yine elin kolun boş bir çiçek alsaydın benim buna ne kadar sevinicegimi bildiğin halde yapmıyorsun iste dedim ertesi gün çiçek almış gelmiş ama ne önemi var şimdi deliriyorum ben söyledikten sonra ne anlamı var kabul etmedim sinirlendi fırlattı çiçeği gitti.
Artık hiç bir şekilde umrumda değil sanki gittikçe soğuyorum. Aynı evde iki yabancı gibiyiz.
Evet çok iyi bir insan iyi bir baba ama iyi bir koca değil ona göre kendisi içkisi sigarası yok bana bağlı aldatmaz ve bunlar yeter daha ne istiyorsun diyor.
Ne yapacağımı nasıl davranicagimi bilmiyorum. Kararlı olduğumu görmesi beni ciddiye alması için nasi davranmalıyım ?
Eski olanları unutamıyorum bana yaptıklarını unutamıyorum hatırladıkça ona karşı iyce doluyorum bu sefer iyce uzaklasiyorum. Bir kere mutlu etmiyor ki unutayım gecmisi
Eşinizde bir anormallik görmedim inanın okurken sanki benim yeni evli halimi anlattınız benim eşimde aynıydı konu yok ilgi yok iyi insan sadık insan eşim inanın zaman geçtikce size yapışır daha alışamamış evliliğe zamanla hepsi oturuyor siz böylesinizde sanmayınki herkes çok mutlu herkeste bir eksiklik var eşiniz iyi insan boşuna tartışıp huzursuz olmayın yazık bu güzel günlerinize sizezaman geçtikce ilgi alakası artar ne yapıcaksınız çiçeği siz zaten çiçeksiniz
 
Esinizi oldugu gibi kabul edeceksiniz.kendi kendinize mutlu olmanin yollarini arayacaksiniz.size bosanin yada bosanmayin demiyorum kimsede diyemez sizin bileceğiniz is.yanliz cok.buyuk bir problemde yok sanirim bunlari takipta kendinizi uzmeyin .hediye ve cicek mevzuna gelince turkiyedeki erkeklerin yuzde yetmisi boyle.
 
Bu kadar duygusal, romantik beklentiler varken 1 ayda gorucu usulu evlenmemeliydiniz. Yani ilişkilerin ilk aylarinda azicik hoşlanan herkes heyecanlanir ama beklentilerin karsilanacagi, evlilik için uyumlu oldugu anlamina gelmez.

Hem almiyor yapmiyor diye soylenip duruyorsunuz, yapinca da ben soyledim diye yapiyor diyorsunuz. Eee ne olacakti?
Bisey başta varsa vardir yoksa yoktur. O olunca mutlu oluruz, şu olunca gezeriz oyle bir dünya yok. Siz evlenmeden once hiç erkek tanimadan evlenmişsiniz gibi duruyor.
🤔🤔🤔

Ek olarak tvyi vs herseyi kapatip hadi konuşalim olayi asiri saçma cunku görevmiş gibi bir hava veriyor. Bana oyle yapilsa belki ben de konuşamam, aklima gelmez bir an. İlla biseyleri kapatmak, herseyi birakmak gerekmiyor. Kahvaltida, aksam yemeginde, dizi izlerken veya eşim iş yaparken ben oyun oynarken bir sürü sohbet dönüyor hem de zorlama olmadan. Doğal akışta sohbet etmeyi deneyin.
 
Çok beklenti çok mutsuzluk getirir. Sizde görünen bu.

En basitinden kardeşinizin gönderdiği çiçeği eşiniz gönderdi sanıp, açınca mutsuz olmuşsunuz. Oysa öyle bir beklentiye girmeseydiniz kardeşinizin gönderdiği çiçek sizi mutlu edecekti.

Kendinize yüzük almışsınız, eşinizin bir sözü sizi mutsuz etmiş. E siz zaten bari kendime hediyem olsun diye almadınız mi? Beklentiniz olmasa, kendinize aldığınız hediye sizi mutlu edecekti.

Biraz fazla Instagram da, dizilerde olan sahte hayatlara takilmissiniz gibi geldi :))

Benim eşim de öyle özel gün vs bilmez ben çok önemser her doğum gününü mutlaka en güzel şekilde kutlarım, ama ondan beklemem.. yıllar içinde o güne bir şehre gezi koyduk, gidip iki gün gezip geliyoruz. Hediye vs. Yok. İyiki doğdun da yok :) ama biliyorum adam beni seviyor. İş yerindeki güller budaninca bir dal da ceketinin içine koyup bana getiriyor mesela 🤣

Eşinizin derdi para olmuş, sizin derdiniz sürpriz yapmama olmuş. Zaten çocuk olsun gezeriz mantığının bile çok garip geldi :)) böyle düşünen dünyadaki tek çift olabilirsiniz :)

Kendinize farklı uğraşlar edinmeye çalışın. Böyle şeyleri kafanıza takmayın, beklentilerle yaşanan hayat herkesi boğar. Siz kadar.kocam söylense, bıkarim herşeyden yapasimda gelmez asla. Hoşunuza gidiyorsa siz yapın artık ondan beklemeyi bırakın...

Ay hatta aklıma geldi. Dediğim gibi benim eşimden çiçek böcek beklentim hiç yoktur çünkü yapısına.uygun değil. Bir kere iş yerime.cicek yollamış. İsim benzerliği diye kabul etmemiştim sonra telefonuma mesaj gelince gidip aldım çiçeği. Ve aşırı mutlu oldum çünkü zerre beklemiyordum.

bir de varsa bir beklentiniz söyleyin. Mesela ben şimdi beni sevdiğini söyle diyorum 🤣🤣 şimdi çok güzel olmussun de diyorum 🤣 şimdi beni opebilirsin diyorum. Yurtdışına gidince bana kesinlikle şöyle bir yerden şöyle bir hediye al diyorum. Kendine alışverişe çıkınca.bana da bir tişört al da.mutlu olayim diyorum.
vel hasıl beklentim yok. İsteğim varsa iletiyorum. Biz de işler böyle yuruyor. Şükür mutluyuz :))
 
Evlilik böyle bir şey değil.eşiniz size karşı cimri hem maddi hem manevi yönden.. çok çiçek çiçek demişsiniz ama demek istediğinizi anladım ben.. ömrünüzü yer o adam net. İlk kez yurtdışına kızım 1 buçuk yaşındayken çıktık sonrası geldi.. çocuktan sonra dolaşamama olayına katılmıyorum. Maddi açıdan da sıkıntısı yokmuş.. ya kabul edeceksiniz ve yetineceksiniz ya da yol belli...
 
Bir tek merak ettiğim bir şey var.. bu kadar romantizme değer veren bir insan nasıl bu kadar ne olduğu belli bir adamla görücü usulü evlenebilir? Sonradan beklentileriniz de değişmiş gibi
 
Bir dert mi bilmiyorum ama içimi dökmek istiyorum yoksa patlıcam artık.
Evlilik nedir artık bu tanım üstünde düşünüyorum. Sadece eksiklerin giderildiği barinilan yer mi.
Sorun şu ki kocam bana göre aşırı ilgisiz ve duygusuz.
İki senelik evliyiz bir çocuğum var ikimizde çalışıyoruz çocuğa annem bakiyor esim bazen gündüz bazen gece çalışıyor gece çalıştımi annemde kalıyorum. Yani haftada belki iki üç gün görüşmüyoruz. Görüştüğümüz de de illaki evde sorun tartışma çıkıyor hiç mutlu olmuyorum. Yani şu eve girince beni sıkıntı basıyor çünkü beni kayle almıyor beni umursamıyor.
Baştan alırsam eğer aslında nisanliyken başladı. Görücü usulü tanıştık anlaştık ikimizde de heycan vardı birbirmizi görünce. İlk bir ay diyelim canım cicim geçti.sonrasi başladı artık kendi yüzünü çıkarmaya. Hiç bı özel gün bilmez bu günleri kutlamaya değer bulmaz ona göre saçmadır dalga geçer benimle ergenmisin der ona göre aşırı saçma şeylerdir. Nişanlandık bir gün olsun elinde çiçekle gelmedi. Zaten yoğun çalıştı yüzünü görsem şükrettim. Gerisi de zaten ev kurma telaşı eşya altın almak ve bunlar için hep para peşinde gezdi durdu. Her sohbeti para. Parayı nereye yatirsam nerden alsam. Borsa oynar gram alır dolar alır sanal para alır. Araba al sat yapar. Kâr eder o kârla yeniden alır ve bu döngü devam eder.adam için herşey paradir.
İlk zamanlar hak verdim ailesi yardım etmedi.ben duygusallık istediğimi bana zaman ayırmasını beni onemsemesini ve beklentilerimi söyledim. Tmm haklısın evlenelim herşey güzel olcak herşeyi yapicam dedi.
Evlendik hala bir çiçek göremedim. Burda çiçekten kastım bir romantiklik bir duygusallik yok. İse gider gelir yemek TV telefon yatış.
İlk sene ben uğraştım başbaşa yemekler hediyeler aldım. Dalga geçti güldü. Bunlara mi ozeniyorsun dedi. Hevesim bitti. Gel birlikte çıkalım gezelim bak iki kişiyiz yeni evliyiz lütfen tadını çıkaralım dedim yok yapmadı boşa para harcayamazdi cunku. ciksakta benim zorumla çıktık hiç bir zevki olmadı kavga gürültü tartışma sürdü gitti. Ha kendisi üniversite okumuş kültürlü gezmiş dolaşmış yemekler kahvaltılar konserler kayak yapmalar. Bütün sosyalligi eğlenceyi yaşamış sanki benimle emekliliğe çekilmiş gibi. Kendimi 60 yaşında evliler gibi hissediyorum.
Sonra çocuk istedi benden bir çocuğumuz olsun bak çok mutlu olucaz birlikte gezicez herşey çok güzel.olcak evde bir bebeğimiz olsun dedi bende zaten evet çok severim çocuk sevilmezmi. Bir sürede olmadı sırf bunun için uğraştık tek odak noktamız bu oldu tek sohbetimiz çocuk.
Çocukta oldu. Hani gezicektik? Hani birlikte vakit geçircektik? Yine olmadı. Çocuk küçüktü buyucekti sonra olucakti..
Yani kısaca bana para harcamak benim için bir şey almak onun için çöpe para atmak gibi.
Bu konuyla ilgili ne düşündüğümü evlilikten ne beklediğimi ona güzel güzel anlatıyorum bak bu yıllar geçer güzel anılar biriktirelim geriye bakınca diyorum dinliyor evet diyor ama gerisi yok. Ben seni seviyorum değer veriyorum iyiki varsın bu ev senle güzel diyor e ozamn davranışlarda göster diyorum tmm diyor ama gerisi yok. Bu seferde tartışma çıkınca bağırır elindekini fırlatır anı öfkelenir saman alevi gibi yanar söner. Pişman olur gelir özür diler. Bunu sürekli yaşamak artık beni boğuyor.
Bir tartışma üzerine zaten sende bana bir gün olsun isteyerek bir çiçek bile almadin dedim hemen çiçek göndermiş. Ya ben bunu istemiyorum ki düzgün bir zamanda sakin bir zaman da güzel bir günde göndersende mutlu olsak be adam.diyorum göndericem ama sen susmuyorsun diyor. Bir beklentim yok senden dedim konuyu kapattım oh be diyor.
Bekliyorum doğum günü evlilik günü gelip geçiyor ama adam hala aynı hala aynı odun.
Sözle ifade eder seni seviyorum der geçer. Bende evet benimde yazligim yatim katım var keşke söylemekle olsa diyorum gülüp geçiyor dikkate bile almıyor.
Soylenme bende içimden gelerek yapıyım diyor. Soylenmiyorum yine yapmıyor.. Yakın zamanda doğum günüm vardı hiç bir şey söylemedim. Bir hafta öncesi bana borsada düşüşe geçti çok kotu oldu dedi ( burda bana doğum gününde birşey bekleme demeye getirdi bence. Bir hafta önceden mazeret sundu.) param değer kaybetti dedi hmmdedim geçtim sinirimden hiç bir şey demedim. Do.gununden iki gün önceydi işten erken çıktım birikmisim vardı kuyumcya gidelim de kendime birşey alicam dedim gittik yüzük beğendim aldım. Bunu ne zamandır istiyordum anca para biriktirmiştim. Bari kendime hediyem olsun diye aldım. Kuyumcudan çıktık bana doğum günün kutlu olsun dedi. Guldu. nasi yani dedim bunu ben aldım sen almadjn ayrıca bugün de değil dedim iki gün var. Para kaybettim param yok dedi. Eğer birşey almayı düşünsen zaten ayirirdin o parayı dedim hepsini yatirmissin borsaya. Evet kazanıp öyle alacaktım ama olmadı dedi. Tmm dedim duruldum sinirlerim bozuldu ama sustum. O gülmeye sakalasmaya beni güldürmeye çalıştı.o günde öyle geçti doğum günüm geldi uyduruk bir hediyeyle geçti ve çok güzel yapmış gibi gösterdi.ama bunca yaşanandan snra neye yarar söylediklerinden sonra. Bana bu muhabbeti yapmayıp hediyeni alip gecseydin bunlar yasanmasaydi diyorum haklısın bidaha olmaz diyor ama aynı şeyleri ve daha kötüsünü hep yaşıyorum.
Doğum yaptım kardeşlerim çiçek göndermişti eve bende onu görünce esimden sandım birlikte evdeydik açtım baktım ondan değil suratım düştü ne oldu dedi senden sandım dedim zaten olmicagini anlamaliydim sen asla böyle birşey almazsn dedim ertesi gün çiçek gönderdi bana. Ve sonrasında napiyim moralin bozuldu smdi bana tavır yaparsın diye gonderdim diyor yani sus payı veriyor bana.ve bunları yaşadıkça kahroluyorum.
Ona göre karısına çiçek hediye alan adam karısını aldatmistir oyuzden almıştır. Bak kuzenin ne yapmış yaa ne güzel filan diyorum o karısını aldatıyor sen bilmiyorsun sen bana dua et ben sana sadakatla bağlıyım diyor. Bu kadar iste evlilik ona göre sadakatle bağlı olmak para kazanmak seks çocuk ve bitti bu kadar.
Bu saatten sonra zaten bak çocuğumuz var artık hala daha mı bunları yasicaz ergenmiyiz liselimiyiz flortmu edelim diyor tüm yaşama sevincimi aldı götürdü :KK43: ilk başta sonra yapcam diye diye erteledi şimdi bize yakışmaz artık diyor ,:KK43: eve gidiyoruz yemek çay TV telefon yatıyor . TV kapat sohbet edelim diyorum kapatıp susuyor. Ama dışarda hiç öyle değildir sohbeti konuşmayı sever içine kapalı bir insan degil. ben konu açıyorum is yerinden bişe anlatıyorum isi eve getirme diyor başka bişe diyorum yarısını dinlemiyor hı neydi diyor tekrar etmek zorunda kaliyorum.
Duygusal boşluğum gittikçe artıyor.
Bosanalim ben gidiyorum dedim çıktım bu sefer kararlı davranıp ciddiyetle anlasin istedim. Pişman olduğunu özür diledi durdu tüm gün yanıma geldi ozurler sözler ama inanmadım. Çünkü yine elini kolunu sallayarak gelmiş. Sadece bir ozurle bu işi kapatırım diye gelmiş. Bende sen hep aynisin bu kız ne düşünür ne ister neye mutlu olur bilmiyorsun bak yine elin kolun boş bir çiçek alsaydın benim buna ne kadar sevinicegimi bildiğin halde yapmıyorsun iste dedim ertesi gün çiçek almış gelmiş ama ne önemi var şimdi deliriyorum ben söyledikten sonra ne anlamı var kabul etmedim sinirlendi fırlattı çiçeği gitti.
Artık hiç bir şekilde umrumda değil sanki gittikçe soğuyorum. Aynı evde iki yabancı gibiyiz.
Evet çok iyi bir insan iyi bir baba ama iyi bir koca değil ona göre kendisi içkisi sigarası yok bana bağlı aldatmaz ve bunlar yeter daha ne istiyorsun diyor.
Ne yapacağımı nasıl davranicagimi bilmiyorum. Kararlı olduğumu görmesi beni ciddiye alması için nasi davranmalıyım ?
Eski olanları unutamıyorum bana yaptıklarını unutamıyorum hatırladıkça ona karşı iyce doluyorum bu sefer iyce uzaklasiyorum. Bir kere mutlu etmiyor ki unutayım gecmisi
Elindeki bu beklentiye girip kendini dahada üzme eşin asla değişmeyecek istediğin şeyi belirttikten sonra alan tıp gibi geldi sende öyle yürütmeyi dene hediyeni seç bunu istiyorum de kendini üzmeye deymez hayat okadar uzun değil zaman çabuk ilerliyor
 
Evlilik bazen insanın cennetti bazen cehenemi olur kadere imanımız tam ama külli irade diye bişey var
 
Benim için başımı omzuma yasladığımda herşeyin üstesinden gelebilirmişiz hissi. Huzur, bütün o fırtınadan sonra sığındığım liman...
 
gary chapman 5 sevgi dili kitabını eşinizle okuyun birbirinize beknentilerinizi söyletin sizin için önemli olmasa da eşiniz için önemli ona şeyleri birbirinize yapın düzelir kitabın özeti nitelikli berbaberli tams onay sözleri hizmet davranışları ve özel günleri hatırlama kolay gelsin güzin 2 ablanız
 
X