Evlilik öncesi birliktelik yaşayıp evlenenler var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Olyndra

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2024
70
39
3
Selam kızlar, biz sevgilimle uzun zamandır birliktelik yaşıyoruz ve geçen gün kızlarla sohbet ederken konu evlilik öncesi cinselliğe geldi. Sevgilimle birlikte olduğumu bilmiyorlar bu arada özel hayatımdan pek bahsetmeyi sevmiyorum genel olarak. Masada şu konuşuldu hep “erkek evlilik öncesi birliktelik yaşarsa evlenmez niye evlensin ki zaten” vs vs. Hani biliyorsunuzdur hepiniz az çok o muhabbetler yapıldı. Bu durum benim de kafamı karıştırıyor, sevgilimle her hafta veya bazen iki haftada bir birliktelik yaşıyoruz 3 senedir böyle olupta evlenenler var mı? Yanlış mı yapıyorum. Arkadaşlarımın o muhabbetleri çok kafamı karıştırdı.

Üç senedir tanıştığınız insanla evlilik yoluna girmemek sizde endişe yaratmış belli. Sorduğunuz soruya gelirsek bu durum genellenemez. Burada böyle ilişki yaşayıp evleneni de okuduk, terk edileni de

Üç senedir tanıştığınız insanla evlilik yoluna girmemek sizde endişe yaratmış belli. Sorduğunuz soruya gelirsek bu durum genellenemez. Burada böyle ilişki yaşayıp evleneni de okuduk, terk edileni de
3 senedir tanışmıyoruz, 10 senedir tanışıyoruz 8 senedir sevgiliyiz, 3 senedir cinsel birliktelik yaşıyoruz. Evlilik yoluna girmeme sebebimizse çocukluk aşkı olunca yaş olarak küçüktük, sonrasıysa maddi kaygılar. Bende öyle çok evlilik isteyen bir insan değildim. Kaygılanma sebebim aslında ya onlar haklılarsa oldu, gaza geldim biraz. Teşekkür ederim

Ya zaten adamla birlikte olurken herseyi goze alip olunuyor, evlenmeyi de ayrilmayi da. Bu konuda dusune dusune arkadaslarinin ne dedigine mi takildin? Ailen bu arkadaslarindan daha az yada fazla mi modern? Ailesi bile karismadiktan sonra baskalarinin ne dusundugunu neden bu kadar umursar ki insan?

Genelde terk edildiğini dile getiren kişiler yaşadıkları ilişkiden de utanç duyan kişiler oluyor. Bu çok hissediliyor. Karşı tarafında hemen hiç sevgilisi bile olmamış birini bulup evlendiğini yazan da oldu mesela. Ama evlenmeden önce aynı evde yaşadık, cinsellik yaşadık diye farklı konularda konu açan ve evlenmiş olan kadınlar da var. Benim burada okuduklarımdan anladığım, karşı tarafa bir korku endişe varsa onu hissettirmemek sanırım.

Şunu anlamadım sen sevgilin seninle evlensin diye mi birlikte oluyorsun? Kafa karıştıracak bişey yok. Kendin için sevişirsin uymazsanız ilerde evliliğe evlenmezsin yoluna bakarsın bu kadar. Ama sen ucunda bi kazanım olması için sevişiyosan başka.

arkadaşlarınızla aranıza mesafe koyun. nerede görsem tanırım bu bakire sinirini. (böyle olmayan bakireleri tenzih ediyorum.) kendi yaşamıyor farklı sebeplerle. yaşayana sarıyor, kötü hissettirmeye çalışıyor. ben eşimle sevişmeden evlenmezdim galiba. benim için önemliydi. hiç kötü hissetmedim, hissettirilmedim de. öncesinde bu konuyu konuşmadık bile.

bence sizin içinize sinmeyen bir şey var. yoksa insan sevişirken bu kadar hesap yapmaz. keyfinize bakın. size partneriniz tarafından saygısızlık yapılmadığı sürece tadını çıkarın ilişkinizin.

Benim de aslında çevremde bu tip evlenen arkadaşlarım var ama bugün o kadar doldurdular ki beni bir de burada sorayım dedim çok teşekkür ederimmmm
Arkadaşlarin geri kafalı tipler. Çok görüşme. Bunlara bir şey anlatma zaten boşver. Seven insan ilişkiye girdik ben bununla evlenmem demez öyle saçma şey mi olur? Evlenmeden önce beraber yaşamak bir gereklilik bence, daha iyi tanıma şansın oluyor. Birbirinizi doğal ortamınızda görüp ona göre karar veriyorsunuz.

Ben evlendim 2018de nikahım 2019da düğünüm oldu liseden beri beraberiz bırak haftada 1 her gün sevişiyorduk aynı evdeydik bana da evlenmezsiniz dediler nikah oldu düğün ertelendi bi daha düğün olmaz dediler oldu ama her ilişki farklı uzun yıllar aynı evde yaşayıp evlenme zamanı ayrılan da çok kişisel durum sen eğer evlencez illa diyorsan gözden geçir ilişkini ama yok evlilik şart değil böyle iyi evlenmesek üzülmem diyorsan devam
Ama evlilik de olabilir artık yaş büyük illa her şey sıfır olmak zorunda değil mesela biz evlendik sevgili evimizde kalmaya devam ettik düğünü aileler yaptı altınları da sonra 3 sene böyle yaşadık ev yaptırdık sıfırdan düzdük

Öncelikle teşekkür ederim, ben zaten eskiden evlilik isteyen bir insan değildim. Yeni yeni istiyorum. Fakat oda istiyor, istememe gibi bir durum söz konusu değil ama daha zamanı var ikimiz içinde. Ben onunla birlikte olduğum için değil onu sevdiğim için ilerde evleneceğim adamın o olmasını istiyorum. Kızlar öyle söyleyince, öyle konuşunca üzüldüm sadece acaba haklılar mı diye bi hepimize olur ya bazen kadınız işte takıldım bende. Mutluluğunuz daim olsun

Ben evlilik öncesi ilişki yaşamadım, elime erkek eli değmedi neredeyse. Bitirdiğim ilişkide hediyeleri gönderdim, hatta bir seferinde öyle zoruma gitmişti ki içtiğim çayın parasına kadar karşı tarafa para ödedim. Sonuç; annesine tapan, maaşıma el koyan, bana psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayıp üstüne de aldatan bir pislikle evlendim ve ayrıldım. O yüzden karmaya falan hiç inanmıyorum. Ben de keşke evlenmeden önce aynı evde yaşasaydım, eş adayını daha iyi tanısaydım diye pişman oluyorum. Şimdi tekrar evlenecek olsam minimum 2 sene aynı evde yaşar emin olmadan da asla evlenmem. Hayat sizin hayatınız, erkek arkadaşınız sizinle zorla birliktelik yaşamıyorsa ben bir sorun göremedim.

Bence sen arkadaşlarını değiştir.
Belki kendileri de sana anlatmıyor ama bir şeyler yaşıyor.

Bu ülkede herkes böyledir her şeyi yaşar ama konuşmaya gelince böyle konuşur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…