Evlilik öncesi nasıldı?

Merhaba hanımlar. Ben bir şeyi merak ediyorum. Eşinizle evlenmeden önce fiziksel yakınlığınız nasıldı ve evlendikten sonra nasıl oldu? Ben şu an biriyle görüşüyorum evlilik düşünüyoruz. 30'lu yaşları biraz geçtik o benden 3 yaş büyük. Çok iyi bir insan, muhafazakar ince düşünceli biri. Hatta önceki tanıdığım erkeklere göre çok kibar. Ailemle tanıştırdım ve ben de onun ailesiyle tanıştım. Ve çok kısa bir süredir tanışıyoruz 4 5 ay kadar. Ancak cinsellik gibi konuları hiç konuşmadık ve bu konulara hiç girmedi. Ya da elimi falan tutmak istemedi hiç. Acaba diyorum bu adamın cinselliğe bakışı biraz mesafeli mi. Bu evlenmeden önce anlaşılabilir mi? Ve bir diğer düşüncemde laf arasında telefonunu kimseye vermek istemedğini söylemişti ve bende evlenirsek bakacağımı söylemiştim bunu biraz zor kabullendi. Ama ben sana gösteririm ama kurcalamanı istemem minvalinde şeyler söyledi. Gerçekten artık kimseye güven olmadığı için aklıma bu konular takılıyor sizce haklı mıyım?
Telefon kurcalanması hoş değil evet herkesin bi özeli var fakat karşı taraf kurcalamak istediğinde de sorun çıkıyorsa bu rahatsız edici olur. Yani evlilikte böyle bi kural yok telefon kurcalanır diye fakat kurcalandığında da insan birşey görmek istemez şahsen. Yarası olan gocunur.

Cinsellik konusunu da muhafazakar olduğunu söylediğiniz için öyle olduğunu düşündüm. Evlenince açılır bence.

Merhaba hanımlar. Ben bir şeyi merak ediyorum. Eşinizle evlenmeden önce fiziksel yakınlığınız nasıldı ve evlendikten sonra nasıl oldu? Ben şu an biriyle görüşüyorum evlilik düşünüyoruz. 30'lu yaşları biraz geçtik o benden 3 yaş büyük. Çok iyi bir insan, muhafazakar ince düşünceli biri. Hatta önceki tanıdığım erkeklere göre çok kibar. Ailemle tanıştırdım ve ben de onun ailesiyle tanıştım. Ve çok kısa bir süredir tanışıyoruz 4 5 ay kadar. Ancak cinsellik gibi konuları hiç konuşmadık ve bu konulara hiç girmedi. Ya da elimi falan tutmak istemedi hiç. Acaba diyorum bu adamın cinselliğe bakışı biraz mesafeli mi. Bu evlenmeden önce anlaşılabilir mi? Ve bir diğer düşüncemde laf arasında telefonunu kimseye vermek istemedğini söylemişti ve bende evlenirsek bakacağımı söylemiştim bunu biraz zor kabullendi. Ama ben sana gösteririm ama kurcalamanı istemem minvalinde şeyler söyledi. Gerçekten artık kimseye güven olmadığı için aklıma bu konular takılıyor sizce haklı mıyım?
Evlenmeden önce bizde de ne konusu geçti ne de yakınlaşma oldu. Ben tersi olsa tedirgin olurdum çünkü ikimiz de dinini yaşamaya çalışan kişileriz. Dini nikahtan sonra elimi tutmaya ve daha rahat konuşmaya başladı. 4 buçuk yıllık evliyiz Şimdi de gayet bu anlamda iyiyiz.

istiyor ama inancı dolayısıyla belli edemiyor mu diyor. Bu kadarcık şeyin neresini anlamadınız? kimse dininize laf söylemiyor merak etmeyin.
[/QUOT

bişey sordum merak edip neden yükselip azarlar gibi cevap veriyorsun ben konu sahibine sordum sen neden celallendin onu anlamdim

Hiç el ele tutuşmamalı bir ilişki tecrübem olmadığı için ona bir şey diyemem ama bir erkeğin sizden cinsel olarak hoşlanıp hoşlanmadığını anlarsınız, hissedersiniz. İlla mıncıklamasına gerek yok. Ama sizde de o yönde bir elektrik yok sanırım.

Telefon konusuna gelince de yani gerek yok. Telefonumda gizli saklı bir şeyim yok, ha salak değilim sevgilimden eşimden gizleyeceğim şeyi zaten telefonda bırakmam, o ayrı. Ama arkadaşımdan gelen atıyorum sütyenli fotoğraf oluyor, diğeri sevgilisiyle ilgili bir şey anlatıyor, ben ailemle ilgili dertleşmiş oluyorum vs. Sevgilim-eşim diye hayatımın ve zihnimin her anına tam erişimi olması gerekmiyor yani.

Evlenmeden önce bizde de ne konusu geçti ne de yakınlaşma oldu. Ben tersi olsa tedirgin olurdum çünkü ikimiz de dinini yaşamaya çalışan kişileriz. Dini nikahtan sonra elimi tutmaya ve daha rahat konuşmaya başladı. 4 buçuk yıllık evliyiz Şimdi de gayet bu anlamda iyiyiz.
Peki evlenmeden önce beğenisini falan çokça dile getiriyor muydu? Her anlamda beni düşündüğünü hissediyorum önce sen diyor ama bu konu da hiçbir emare yok. Hitap şekli olarakta sadece canım diyor bu kadar. Ve evlilikten sonra biraz birbirimize alışma sürecimiz olur hemen birbirimize alışamayabiliriz falan diyor. Ben mi çok şüpheci oldum düşüne düşüne bilmiyorum.

ben sevişmeden evlenmezdim kesinlikle, ten uyumu var mı yok mu, iyi sevişiyor muyuz, adam bana yetiyor mu yetmiyor mu...
bunun riskini alamazdım.
o yüzden evlenmeden önce bol bol her türlü test ettim kocamı, hem ten hem kafa olarak kendime uyanı buldum.

telefon konusu da büyük sıkıntı, eşimin telefonumu kurcalamasını istemem ama şifremi de saklamam, yüz okumaya bile kendini eklemiş 😅 ben de onun şifrelerini bilirim ama karıştırmam. acil bi durumda telefonlarımızın ulaşılabilir olması gerektiğini düşünüyorum.

sizin adayınız baya şaibeli, dikkatli olun.

Ne konuşulması bekleniyor onu anlamadım ben ya. Evlenmeden sevişmeyeceğiz di mi, evlenince sevişiriz gibi bir konuşma falan mı? Normalde sevişilecekse sevişilir yani oturup konuşulmaz. Ama muhafazakar biriyse bu konuları hiç açmaması normal geldi bana. Garip olan evlilikte bir şeylerin yolunu yapıyor gibi olması. Telefonuma baktırmam, evlenince birbirimize biraz alışamayız falan. Çok da kısa sürede evlilik düşünmeye başlamışsınız, muhafazakarlıktan da olabilir hani bilemem direkt evlilik niyeti ile görüşüldüğü için ama paravan evlilik olma ihtimali de var gibi geldi anlattıklarınızdan. Nasıl tanıştığınızı genel iletişiminizi anlatırsanız daha iyi yorumlanır

Evet ağustos gibi evlilik düşünüyoruz
Bu ağustos mu? Nasıl biri olduğundan tam olarak emin değilsin, davranışlarından şüphe duyuyorsun ki sana kendini tam olarak açmamış. İçini tam olarak rahatlatmayan, kendini tam olarak açmayan biriyle evlenmeni doğru bulmuyorum. Aynı evin içine girince mi nasıl biri olduğunu öğreneceksin. Telefona arada bir bakabilirsin demiş ama o dediği de şüpheli

Sarılmasından, öpmesinden, dokunmasından, saçını yüzünden uzaklaştırmasından, elini tutmasından, koklayarak sarılmasından, birlikte kahkalarla gülerken gözlerinin içine bakıp gözlerinin içinin güldüğünü görmekten, el ele çocuklaşmaktan, bakışarak ne demek istediğini anlamaktan …
öperken yanağının dudağına yakın yerinden öp, boynuna doğru öp/ seni öyle öpmez mi?
Öpüşürken heyecanlanmak vs ne güzel ilk flört dönemleri 🥰 gerçi hala öyle gidebiliyor bizim o da güzel.
Aşırı sıkıştırmaya çalışan biriyse aç it gibi ya da hepten kaçan biriyse de korkunç bu arada. Sevgilin elini tutmuyor elini tutmaktan kaçıyor neden, el turmakla etkileşmez ki insan.
Evlenmeyi düşündüğün kişiyle neşeli vakit geçirmek, cinselliği heyecanı da içinde yoğurmak, ailelerin yaklaşık olması vs çok önemli.

Aramızda bariyer var gibi dolaştığım birini istemem :(

Benim eşim de muhafazakar biridir ama sevgililik dönemimizde üzerime atlamak için yer arıyordu resmen. Keza ben zaten düz duvara tırmanacak moddayımdır her daim😄 ama öyle sapıkça değildi yaklaşımı. Saçım önüme düşerdi onu çekerdi hemen sıcacık olmuş olurdu teni bana değinde gözleri parlardı o ara muhakkak öpüşürdük zaten insanın vücudu alev alıyor devamı gelmese de hissediyorsun. Ya da araba kullanırken onu izlerdim oo iyi kestin beni he derdi ama o arada yine ortam ısınırdı. Dediğim gibi bir şeyin yaşanmasına gerek yoktu biliyordum. Şimdi lohusalığın etkisiyle ne çok tartışmışız ve arabada konuşmuyormuşuz bile onu fark ettim. Zaten kanama, yorgunluk derken baya uzaklaşmışım görmesem de olur moduna girmişim. Anasını görmek istemeyince danasını da görmek istemiyor insan. Kaynanalar kapatılsın ya da erkek anneleri kendine çeki düzen versin. Amin

Benim eşim de muhafazakar biridir ama sevgililik dönemimizde üzerime atlamak için yer arıyordu resmen. Keza ben zaten düz duvara tırmanacak moddayımdır her daim😄 ama öyle sapıkça değildi yaklaşımı. Saçım önüme düşerdi onu çekerdi hemen sıcacık olmuş olurdu teni bana değinde gözleri parlardı o ara muhakkak öpüşürdük zaten insanın vücudu alev alıyor devamı gelmese de hissediyorsun. Ya da araba kullanırken onu izlerdim oo iyi kestin beni he derdi ama o arada yine ortam ısınırdı. Dediğim gibi bir şeyin yaşanmasına gerek yoktu biliyordum. Şimdi lohusalığın etkisiyle ne çok tartışmışız ve arabada konuşmuyormuşuz bile onu fark ettim. Zaten kanama, yorgunluk derken baya uzaklaşmışım görmesem de olur moduna girmişim. Anasını görmek istemeyince danasını da görmek istemiyor insan. Kaynanalar kapatılsın ya da erkek anneleri kendine çeki düzen versin. Amin
Ay sonunu çok sitemkar ama tatlı bağlamışsınız güldüm kusura bakmayın

Telefon kurcalama olayına bende karşıyım, bir kez bile eşimin telefonunu almışlığım yoktur, eşim de aynı şekilde.
Güvenmediğim, kontrol etmek istediğim adamla benim işim olmaz. Tabi bunlar göreceli ama adamın bundan rahatsız olması bana normal geldi.
Diğer konuya gelince, sevişmeden evlenmek büyük piyango benim için.

Ne konuşulması bekleniyor onu anlamadım ben ya. Evlenmeden sevişmeyeceğiz di mi, evlenince sevişiriz gibi bir konuşma falan mı? Normalde sevişilecekse sevişilir yani oturup konuşulmaz. Ama muhafazakar biriyse bu konuları hiç açmaması normal geldi bana. Garip olan evlilikte bir şeylerin yolunu yapıyor gibi olması. Telefonuma baktırmam, evlenince birbirimize biraz alışamayız falan. Çok da kısa sürede evlilik düşünmeye başlamışsınız, muhafazakarlıktan da olabilir hani bilemem direkt evlilik niyeti ile görüşüldüğü için ama paravan evlilik olma ihtimali de var gibi geldi anlattıklarınızdan. Nasıl tanıştığınızı genel iletişiminizi anlatırsanız daha iyi yorumlanır
İnternet üzerinden tanıştık. İletişimimiz çok güzeldi ve çok iyi anlaştığımızı düşünüyordum başta. Aslında o da evlilikle ilgili çok soru soruyor hemen olsun demedi. Yani ailelere karşı nasıl davranırız, parayı nasıl yönetiriz, kriz anlarını nasıl yönetmeliyiz gibi şeyler. Sürekli psikologların ilişkiler üzerine olan videolarını falan paylaşıyor benimle üzerine konuşalım diye. Ama anlayamıyorum işte. Allah korusun başka bir şey varsa 1 sene falan dayanabilirim sanırım zaten böyle bir evliliğe. Paravan evlilik gibi şeyler beni korkutuyor ve biraz da fazla düşünen bir insanım malesef.

Telefon kurcalama olayına bende karşıyım, bir kez bile eşimin telefonunu almışlığım yoktur, eşim de aynı şekilde.
Güvenmediğim, kontrol etmek istediğim adamla benim işim olmaz. Tabi bunlar göreceli ama adamın bundan rahatsız olması bana normal geldi.
Diğer konuya gelince, sevişmeden evlenmek büyük piyango benim için.

Bu konuyu okumuş muydunuz? Böyle bir şey evlilikten sonra beni baya rahatsız ederdi. Tabii hiç bilmesem rahatsız olmam o da daha güzel, bilemiyorum. Yani bir insan telefonum özelim kimsenin bakmasını istemiyorum diyince karşısındaki insan ister istemez şüpheye düşebilir bence.

Yani bunu özellikle belirtmese ben de oturup kurcalayım demem zaten. Ve başka işim mi yok saatlerce telefon kurcalayacağım ama telefon ortada durmalı ve saklanmamalı bana göre.

Bu konuyu okumuş muydunuz? Böyle bir şey evlilikten sonra beni baya rahatsız ederdi. Tabii hiç bilmesem rahatsız olmam o da daha güzel, bilemiyorum. Yani bir insan telefonum özelim kimsenin bakmasını istemiyorum diyince karşısındaki insan ister istemez şüpheye düşebilir bence.

Yani bunu özellikle belirtmese ben de oturup kurcalayım demem zaten. Ve başka işim mi yok saatlerce telefon kurcalayacağım ama telefon ortada durmalı ve saklanmamalı bana göre.
Evlendikten sonra bakmak istediğini söyleyen kişi, şuan bakmak istediğinde ters tepebileceğinin farkında çünkü. İstemiyorsanız kesin olarak söylemelisiniz. Bu küçük dediğimiz şeyler sonraki büyük tartışmaların taşı oluyor.
Bende sevmem karıştırılmasını, eşime güvenmek isterim onun telefonunu da karıştırmak istemem.

Konuyu okumadım, telefon karıştırılmasına karşıyım dedim, telefonun sır gibi saklanmasına değil.
Eşimin de benim de telefonum hep ortada durur ama kimse kimsenin telefonuna dokunmaz.
Aranızdaki iletişimi bilemem, sevgiliniz hiç konusu açılmamışken dümdüz telefonuma asla bakma dediyse bende şüphe duyardım ama konuşma sırasında konusu açılmışken sizin söyleminiz üzerine bu benlik değil dediyse benim için normal bir durum.
Zaten bu benim şahsi fikrim, ben peşine düşeceğim, kontrol edeceğim adamla olmam.
Siz diyorsanız ki öyle biri değil, bu telefon meselesi benimle ilgili, o zaman ikinizin özeli ama adam şimdiden bunları söylediyse ileride aranızda sorun yaratır bu durum. İyi düşünüp taşının

Back
X